Next

Så då har man avklarat ännu en film ifrån LoveFilm, underbart tidsfördriv då resten utav alla kändisar är i Bydalen. Varför jag inte är där kan man undra? Jo för att jag orkar inte springa i 100km/h rakt in i väggen som jag brukar göra. Här ska det pluggas och ta det lungt.

Men det var ju inte det som detta inlägg skulle handla om. Utan om filmen Next.

Las Vegas magikern Cris Johnson har en hemlig gåva och förbannelse som plågar honom: han kan se in i framtiden. Sjuk efter undersökningarna han gick igenom som barn ligger han lågt under ett taget namn i Vegas och lever på småvinster. När en terroristgrupp hotar Los Angeles vill agenten Callie Ferris använda alla möjligheter till att övertyga Cris om att hjälpa henne.

Nicolas Cage kan övertyga och vara en gud i många av sina filmer, men ibland blir han bara för mycket...  Nicolas Cage. För mycket underläpp som skjuter fram och bekymrade ögon. Jag vill se lite happy face, lite go lite gone in 60 secunds (Varför är min sån film på Drottningholm nu? Det var ju jäkligt dumt gjort.)

Min poäng är att han är lite för överdriven, men trots det. Oväntade vändning och hyffsad action. Jag förväntade mig tyvärr lite för mycket utav filmen, men den satt där den skulle och gjorde det den kom för att göra. Underhålla mig.

Nu ska jag se min sista film, dvs fyra avsnitt utav Hellsing.
Och gräma mig över att Nicklas har köpt exakt samma säng som jag ville ha -morr-. Så jag ser den som min! Tom samma sängbord jag hade tänkt skaffa! Vad hände?

The Queen

Blev medlem  LoveFilm där man utan kostnad kan prova på i 2 veckor och sen bestämma sig om man vill bli medlem eller ej. Då kostar det 199kr i månaden och man får hem så mycket film man vill, ha dem hur länge som helst. Än så länge värkar konceptet super, men får se om jag vill lägga ut 199kr i månaden på det.

Iafl en utav de första filmerna som kom hem var The Queen med Helen Mirren i huvudrollen som jag aldrig hört talas om tidigare.
Men hon lyckades med bedriften att stelt spela en drottning som fortfarande lever.

Jag har varit nyfiken på denna film sen den kom eftersom jag är väldigt historie intresserad. Visst är inte denna "historia" särskilt gammal och dessutom helt fake. Men endå, medan andra tycker den är trist njuter jag för fulla muggar över intrigerna bakom stängda dörra
r.
Tyvärr så är det fortfarande lite lamt då allt är påhittat, inte Dianas död men hur berörda personer reagerade efteråt. Jag hade velat sett lite mer catfight men tyvärr så lever ju drottningen och då går det inte göra sånna filmer haha.

Nej den var absolut värt att se. Dock kryllar det av symboler och riktigt dramaturgisk. Som när drottningen kör sönder sin bil (flyr) mitt i en flod (folket)som vill svepa med bilen (modernisering). 
Dock är trailern mer action än själva filmen, så vill du ha action är det absolut fel film.


 

Woho!

Så äntligen har jag bråkat klart med min blogg. Av någon anledning så har den vägrat att släppa in mig sedan imorse. Och min emailadress jag ahde registrerat finns inte kvar så nått nytt lösenord gick ju inte att skicka.

Men nu efter lite hjälp ifrån supporten på blogg.se (tack Ann-Sofie) så är jag tillbaka inne på min kära blogg. Höll på att få lite ångest där ett tag.

Men vad har jag gjort sedan imorse då jag inte kunnat blogga och haft panik att nån hade snott den?

Jo kollat på klipp ifrån Parlamentet, gett bort min förstora Misfits tröja till lillebor och invigt min nya Misfits skiva + sett på the Queen.

Nu är ordningen återställd.


Städtanten

Med Placebo i bakgrunden har jag röjt lite i rummet. Sorterat in alla papper i pärmar som i panik blev framslita innan farmakologi och läkemedelsberäknings tentorna. Det skulle inte ha funkat med att ha ett berg med papper över allt samtidigt som nya fylls på hela tiden. Jag vill inte veta hur många skogar skolorna har slukat.

Nu när jag kunde se skrivbordet igen så tyckte jag att golvet kan vara trevligt att se också. Därför har jag lyckats plocka upp alla kläder, hängt in dem i garderoben. Sorterat påsar och skit som ska kastas. Kläder som ska packas in och säljas eller skickas iväg. T om damsugaren fick se dagens ljus inne på mitt rum, det var inte igår.

Måste berömma mig själv faktist, tills ma kom in och sa vad bra, nu kan du damtorka också! Nej tack, nån måtta får det väll vara på galenskaperna.

Nu ska jag ned på posten för att hämta ut Jonathans maskeraddräkt + köpa frimärken till mitt linne ifrån fashion against  aids. Sen blir det antagligen mer plugg.

Bättre än att rensa fisk i Norge

Måste erkänna att jag fått höra en hel del udda kommentarer på sistone.

Idag på jobbet stod jag och bibliotekarien och diskuterade om systemet för reserveade lån. Hon hade värsta raffinerade idén om hur man bäst skulle lösa det, men "de" som sköter den reserverade delen var inte mogen för det än.
Jag som brukar sköta denna avdelning på kvällen gör det på kanske lätt 10min utan större ansträngningar. Så mitt svar var att men det kan ju inte vara så jäkla avancerat det där, med tanke på att hon målade upp reservationsscenariot jätte stort om "de" som skötte den.
(Måste dock tillägga att det är en bokhylla med kanske 50st böcker i där de är insorterad efter lånenummer där den som reserverat den får hämta den och låna den. Varje gång en reserverad bok blir återlämnad så printar skrivaren ut ett papper, då lägger in det i boken och sorterar in den i hyllan och så är cirkeln sluten.)
Hennes svar då på min kommentar om att det inte var så avancerart var:

"Vi (bibliotekarierna) ska inte hålla på med sånt rutin arbete eftersom vi är så fruktansvärt intellektuella Vi är inte många på bygget, men vi är väldigt intellektuella."

Djupt inne i mitt stilla sinne skrattade jag lite över hennes jätte överdrift. Självklart är de absolut inte osmart på nått sätt och gör ett bra jobb, men kommentaren var så otroligt... finner inga ord.
Mitt svar tillbaka var då:

"Så det är sånna som mig ni anställer för att slippa rutinarbete som inte är så intellektuellt?"

Hon insåg vad hon hade sagt och utbrister: "Det är iafl ett bättre jobb än att rensa fisk i Norge!"

Då undrar jag hur jag ska kunna ha ett extra arbete med att rensa fisk i norge när jag bor i Östersund?

 vs.  image639

Inget bra varar för evigt

 
Misfits - Dig up her Bones


Misfits - Die die my darling

Någon mer än jag som ser den avskyvärda skillnaden i dessa två? Sorg...

Men som sagt, inget bra varar för evigt.


Michale Graves, sångare i Misfits mellan 1995-2000


Jerry Only, sångare i Misfits mellan 2000 -

Kranialnerver, någon?

Känner mig fortfarande kung på föreläsningarna, ska dock kanske inte avslöja att jag redan läst kursen en gång haha.

Skönaste frågan idag:

Vad är det svenska ordet för pyramidbanor?

Verision 2:

Vad är det svenska ordet för trillingnerven?

Måste kan till hennes försvar att de hela tiden växlar mellan de latinska benämningarna på alla organ och skit som finns i kroppen. Saken är att vi inte behöver lära oss de svenska orden, men måste lära oss de latinska. Men i våra antomi kursböcker så är det nästan jämt skrivet på svenska? Fel att köra allt på ett språk då. Istället för att skriva hjärnan, skirv Cerebrum på en gång då? osv...

Iafl så går det fortfarande allmänt bra på föreläsningarna som sagt. Är efter två dagar klar med nervystemet med allt vad det innebär. Nu ska vi kunna allt om det för resten utav våra liv. Imorgon är det endorkrina organ, lika dant där. En dag sne ska vi kunna allt, helt underbart, ingen stress här inte. Sen fortsätter de så i tre veckor tills hela kroppens funktioner är avklarat. Sa jag att vi inte hinner med allt? Utan vi får läsa det som inte hinns med hemma.

Underbarast igen idag...

Ni behöver inte lära er alla 12 kranialnerverna, vi har plockat ut de 10 viktigaste...

Den vanligaste orden jag hör komma ur min föreläsares mun är:

Det här ska ni kunna och det där och det där, men inte det där men ni ska iafl veta vad det är osv...

Nu ska jag skriva mina anteckningarna ifrån idag till läslig stil. Bara 10sidor kladd kanske? Sen blir det jobbet igen, woho!

Kvällen

Efter alldeles för mycket gående och bärande på tunga skolböcker har min rygg och hälar pajat. Inte ens ett försök att flörta med hälarna genom att jobba i mina gröna crocs fungerade. Så just nu ser jag bara en sak framför mig, sängen och en film.

Annars gick det bra att jobba och första föreläsningen. Eftersom jag redan gått kursen en gång borde jag vet lite mer än de andra. Och mycket riktigt, enda gången jag fått glänsa hitilst haha. Mend et känns rba faktist, jag förstår vad hon pratar om och får inte panik som resten utav mina kursare över vad orden betyder. Nu kan jag abra koncentrera mig på att komma ihåg allt då jag kommit över tröskeln med att förstå.

Har beställt denna dräkt till Jonathan på diseny maskeraden nästa fredag.Disney tema som sagt, även fast det står Cesar så går det absolut under kategorin Hercules enligt mig. Det finns inte så mycket att välja på när det knappt existerar några disney maskerad kläder för vuxna och framförallt inte killar. Tror inte jag kan klämma in han i en barndräkt haha.
Nej han kommer bli skit fin i denna. Ska snöra åt ett band om midjan bara.

Nu ska jag göra som Jonathan och bege mig mot sängen, han har stått ute på högvakten hela dagen och natten och jag har jobbat och haft föreläsning, vem har haft det värst? Antagligen han som fått stått ute i regnet.

John Lennon - ImagineDen hår låten spelade min föreläsare Maragreta för oss idag. Hon tyckte det var en utmärkt inledning på avsnittet om Nervsystemet.

Hennes motivering var denna:

Om du sitter 24h om dygnet dag och räknar 10 st nervceller i sekunden, hur många år får du räkna för att räkna alla?
Svar: 3000 år.

Kan du föreställa dig hur många nervceller det är som finns i våran kropp?

"Jag hatar dig"

När jag stog och väntade på bussen idag efter föreläsningen stod jag innomhus nedanför en trapp för att värma mig lite.

En vinglig man kommer rakt mot mig som en dåre och jag vände rmig om och ser att rampen är precis bakom mig. Självklart flyttar jag mig på en gång så han kommer fram. Men det tog inte slut på historien där som den borde.
Gubben börjar skirka och svära om att vi tar upp all plats för andra och vi kan stå någon annan stans.
Han fortsätter att skrika "jag hatar dig" medans han försöker få upp rollatorn på rampen och upp för trappen. Men eftersom han var så full eller drogpåvärkad så klarar han inte av att styra den upp utan den välter med han över.

Jag bara gick, elak som jag är. Men ska man bli attackerad nu när man står och väntar på bussen? Blev faktist rädd ett tag, innan jag insåg att han knappast skulle kunna skada mig, men situationen var riktigt hemskt. Han svor hela tiden åt en stackars gammal tant som såg ut att börja gråta. Vilka vidriga människor det finns.

Säljer det slutsålda linnet ifrån Fashion Against Aids, design Rufus Wainwright

Då jag till min stora besvikelse insåg att detta linne ifrån kollektionen Fashion Against Aids var för stort för mig så säljer jag det nu.

image636http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=59187912


SÅLT!

Foreigner - UrgentYou're not shy, you get around
You wanna fly, don't want your feet on the ground
You stay up, you won't come down
You wanna live, you wanna move to the sound

Got fire in your veins
Burnin' hot but you don't feel the pain
Your desire is insane
You can't stop until you do it again

Om jag ska spinna på från samma spår som jag var inne på i förra inlägget, så var denna låt min pepplåt efter gråtlåten. Man kan ju inte gråta sig igenom hela livet.

REO Speedwagon - Take It On The RunMin gråt-låt n.1!
Mellan 13-16 år har många tårar fallit till denna låt på högsta volym med lite bättre ljudkvalité. Sen föll den i glömska, kanske ska ta tillbaka den igen? Råkade tyvärr spela sönder den totalt...

Heard it from a friend who
Heard it from another you been messin around
They say you got a boy friend
Youre out late every weekend
Theyre talkin about you and its bringin me down

But I know the neighborhood
And talk is cheap when the story is good
And the tales grow taller on down the line
But Im telling you, babe
That I dont think its true, babe
And even if it is keep this in mind

You take it on the run baby
If thats the way you want it baby
Then I dont want you around
I dont believe it
Not for a minute
Youre under the gun so you take it on the run

Youre thinking up your white lies
Youre putting on your bedroom eyes
You say youre coming home but you wont say when
But I can feel it coming
If you leave tonight keep running
And you need never look back again

Ut ur tröttheten

Jag har under flera år nu konstant gått med känslan utav trötthet. Jag har ofta varit sjuk och när jag blev sjuk så blev jag liggandes länge.
På vårdcentralen vill de inte ta mig på allvar, utan skyller på emotinella problem eller min ålder. Min vanliga läkare kan inte hitta nått fel alls, jag har tagit de prover som finns. Men allt ser bra ut.

Vad gör man då? Jag är fruktansvärt less på att aldrig få känna mig pigg, vilket går ut över mina nära och kära.

Så i lördags under mitt jobbpass på biblioteket hittade jag denna bok:

Omslagsbild: ISBN 9789185675159, Ut ur trötthet med kognitiv beteendeterapi

"Ut ur trötthet med kognitivt beteendeterapi"

Den metoden går ut på att komma underfun med vad som igentligen är det bakom liggande problem till att man aldrig är pigg och vad man gör åt det. Mycket mer vet jag inte, men det ska jag ta reda på.

Smärta

Har grymt ont i kotorna som jag haft problem med en längre tid. Det var mina skolbäcker som idag förstörde den. Efter föreläsningen så gick jag runt på stan och shoppade lite, ett linne, en tshirt och en tröja + ett par tygskor eftersom mina vita jag hade förra året inte är vita längre, utan smutsgrå. Så därför köpte jag ett par gåra nu på en gång haha,
Föll också för en jätte söt småblommig klänning på hm, men den kändes alldeles för tantig igentligen. Jag skulle inte klarat av att bära upp den.

Träffade Natalie också som fyller 20 år idag! Grattis! Vi käkade lunch på Asia, lyx som aldrig förr. Helt underbart.

Nu ska jag ignorera min onda rygg och sticka iväg på spinning kl 17.30. Förra veckan fick jag sjukt ont i mina kotor för jag spände mig för mycket och jag hoppas det inte bli värre idag pga att jag redan har ont. Jag får avbryta isfl, inget mer med det. Ska ge det ett försök iafl.

Första dagen

Ok, nu har jag 10 veckor framför mig utav att stiga upp tidigt på morgnen och plugga livet ur mig. Nu ska antomi, mikrobiologi och farmakologi klaras av. Nu finns det ingen återvände.
Ska bara snacka till mig att jag slipper ha första seminariumet eftersom jag redan fått godkänt på det. Min motivering är att jag hinner koncentera mig mer på resten utav kursen och inte plugga ned mig totalt i det första seminariumet så man inte han med att plugga till stora 100gånger större tentan.

Kanske bra att börja första dagen med att inte komma försent?
Kommer bli lite sorgligt eftersom jag är van med en fri chokladmaskin när jag jobbar på universitetesbibliotek. Nu så är jag ju bara "vanlig" student igen och inga förmåner då inte!

Sthlm på på 19h

Så, då har man gjort 120mil för att tillbringa 19h i stockholm och ca1h tillsammans med honey. Som just nu ligger och sussar sött i sin säng på Drottningholm.
Jag har sett kungen, prinsen och lekt paparazzi flickvän och varit allmänt duktig. Bara skrattade lite för att de var så fina.

De 19h inleddes med att träffa Nathalie som vänligt nog lät mig sova på hennes soffa tillsammans med en underbart söt kattunge som höll på att bita av mig mina stortår.På morgonen lyckades jag ta mig med två bussar till brommaplan där jag mötte upp Jonathans föräldrar som åkt ännu längre än mig, hela 140mil totalt. De hade istället för en katt spenderat natten tillsammans med råttor. Sov aldrig på Bredängens vandrarhem säger jag!

Väl på drottningholm sprang vi omkring och jag föröskte inte bli allt för full i fan för att ställa till med allt för mycket. Som t ex se hur långt  jag kan gå innanför en stenring innan vakten tittar allt för surt på mig haha.
Iafl så blev det äntligen vaktavbyte mellan:Jag fick äntligen se honey efter en vecka ifrån varandra. Synd bara att jag inte fick ta med honnom hem sen.
Jag tog massor av bilder och Jonathans pappa både filmade och fotade med två kameror så vi har från alla håll och kanter hahaha. Här kommer ett urval ifrån mina. Måste jag tillägga att jag är stolt?


Vaktavbyte


Jonathan byter av vakten


Nu är Jonathan vakt istället hihi


Där står min plupp, iafl på rätt sida. Han har iafl bilar att glo på istället för bara träd
som de som står på andra sidan slottet.


image634
Saknar dig redan...

Nu ska jag sova och längta efter nästa Söndag då Honey kommer hem igen!


Stockholm

Varit på jobbet mellan 10.45 och 15.15. Gått runt och plockat bland böckerna och gjrot mest ingenting. Helt klart 562.50 kr.

Nu börjar mamma muttra om att mitt tåg går snart och att vi måste åka. Ehh jag ska bara packa och köpa nått att ha med mig på tåget. Det borde jag väll hinna innan 17.07? Inga problem alls.

Så kl 22.30 är jag i sthlm. Imorgon kring eftermiddag är jag påväg hem igen. Mellan dess ska jag hinna se Jonathan gå på högvakten, ha anhörighets fika samt träffa Natalie. Yeah!

Heart - BarracudaBara för att den är så jäkla bra och var med idag på PulzBålen. Min favorit sång på GTH 3.

Pain

Det gick ruskigt smidigt på redovinsingen utav våran reviderade rapport imorse. Vi fick komma in, läraren sa "bra, ok, mycket bra, mmm, ok osv". Sen var det klart och så var ännu en kurs över och kan avbockas från listan till att bli färdig sjuksköterska. Me like it!

Spurtade omkring på stan och kliade mig i huvudet haha. Inte lätt att hitta rätt men jag är väldigt nöjd med resultatet. Lite hemlighetsfull så där, man vet ju aldrig vem som skulle få för sig att läsa bloggen;)

Åkte bussen till pas jobb och hämtade bilen så jag kunde åka och träna. Den här gången ramlade jag bara av bollen 2 gånger, inte illa. Det var PulzBål = rygg och mage. Efteråt körde jag mitt pass jag fått av sjukgymnasten som är till för mage och rygg så nu är jag helt slutkörd. Min rygg värker, men samtidigt lite skönt för jag vet att det ska hjälpa och att jag ska få mindre ont. Så det är bara att köra vidare.

Nu ska jag nog snart hämta pa från jobbet och stöka undan lite mer här.


Fredag hela veckan

Min mage kurrar konstant nu, ska strax gå och tillfred ställa den.

Idag är det redovisning utan reviderad rapport som gäller. Räknar med att det inte tar mer än 20min i anspråk. Efter det ska jag handla lite grejer till helgen hihi.
Ska föröska åka och träna kl 11.30 också. Det är ett PulzBål pass om jag inte minns fel. Förra gången kunde jag inte hålla mig på bollen, men jag ska endå ge det ett nytt försök. Kan ju inte gå ännu sämre än förra gången?
Måste också inviga mitt nya träningschema jag fick av sjukgymnasten.

Ikväll blir det film med Lisa och Camilla förhoppnignsvis. De har min baby i gisslan (sex and tje city boxen). Antagligen därför jag sov oroligt inatt haha.

Natti

Så, efter att ha fastnat på Bubbel så ska jag nu ta tag i det sista på våran rapport som ska redovisas imorgon. Det är bara en revidering och jag ska bara hitta igen en referens sida i artikeln Genusperspektiv på medicinen

- två decenniers utveckling av medvetenheten om kön och genus inom medicinsk forskning och praktik, så är det klart. Finaly!

Sett på tv och haft det allmänt mysigt i min säng med min katt, precis som det ska vara.

Imorgon är det en ny dag och sen bär det av till sthlm och högvakten för Jonathan.


Do Wah Diddy Diddy - Manfred MannShe looked good(looked good)
She looked fine(looked fine)
She looked good, she looked fine
And I nearly lost my mind

Nolia

image614
Har hunnit med hyffsat idag fast en sen start.

Har varit på Nolia mässan för alla som inte vet vad de ska bli när de blir stor tillsammans med Nicklas. Den sög mer än förra året eller så var det bara för att jag är ett år äldre och inte längre student.

Käkat ett raggar meal på sibylla, ricktigt gott. Är dock fortfarande colasugen!

Varit med min bror på stan och bytt in ett spel mot need for speed pro street. Ska lira lite imorgon då han är i skolan hehe. Då är det bara min xbox 360.

Nu är jag bara hemma och ska göra en tidig kväll. Måste föröska vända på dygnet rätt då det vaknas skola nästa vecka. Anatomikursen drar igen gå, blir närvös bara att tänka på den.
Hoppas fortfarande på Heroes ikväll också.

Johnny Cash - Ring of FireGive me som love...

Sicko

Har länge velat se filmen Sicko då jag är ett fan över hur Michael Moore kan lyckas filma så otroligt övertygande. Han är så skicklig att man nästan blir mörkrädd. Som diktator skulle han bli livsfarlig, tur han står på de godas sida då haha.

Precis som i alla andra föregående filmer så spelar denna film på våra känslor och förmåga att känna medlidande. Han gör det jäkligt bra.

Amerikas sjukvårdsystem är något som vi andra länder är överhört rädda för att det skulle drabba vårat land också. Vad är det då som gör att amerikanarna är så försälskade i det att de vägrar införa allmän sjukvård och låter 47 miljoner människor vara utan försäkring. Där de får en pris på sina lemmar och så får de ta vad de har råd med. Att de som har sjukvårdsförsäkring ändå får avslag pga alla möjliga och omöjliga orsaker får sälja allt de har för att ha råd med behandling. Vad händer den dagen de inte har det? Döden.

Enligt Sicko är det självklart hur det kan komma sig. Det är försäkringsbolagen som enbart vill tjäna pengar och de tjänar pengar genom att ge avslag och inga vårdpengar. Hur tror ni det kommer sluta då? Alla människor kan bli köpta till rätt pris, och ägarna har lyckas köpa rätt personer vid makten för att systemet fortfarande ska kunna finnas kvar.

Tycka vad man vill om amerika som land annars, men deras styre håller på att braka rätt åt helvete. Jag är mer rädd för Usa än vad jag är för t ex Irak. För det är de med pengarna som styr, tyvärr. De har en förmåga att oftast se till sig själv än de som behöver det mest.

Wy?

Har en längre tid haft väldigt ont i magen utav en anledning. Känner att mina känslor bubblar snabbare och snabbare upp i halsen och snart kommer det koka över. Vad ska jag ta mig till då? Är rädd för vad som kan sägas och hända.

Tyvärr kändes det inte bättre efter ikväll. Saken är att när någon gör andra människor som står mig nära illa, gör den mig illa också. Och jag har väldigt svårt att släppa saker utan ett avslut. Jag går och grubblar och grubblar tills paniken tar över.

Men denna gång vet jag inte hur jag ska kunna få ett avslut...

Om ändå saker och ting hade varit anorlunda, tänk om. Små tillfälligheter som håller på att rasa min värld. Det hade kunnat varit så anorlunda. Inget utav det som har inträffat hade hänt om bara, tänk om?
Fel personer vid fel tidpunkt.

Jag blir sorgsen, sen förbannad, sen rädd, sen frustrerad och tillslut känner jag bara en enorm tomhet.

Vart jag än går så trampar jag någon på tårna.

...

Har varit effektiv sen jag kom hem ifrån skolan. Jag har lagat mat åt familjen, duschat, svarat på en udnersökning ifrån riksdagen, föröskt övertyga Nicklas att jag ska få se Heroes på canal + hos han kl 22 + försökt fått han att paja hemsidan för muf som han är ansvarig för.
Vi får se hur det går med de två sista.

Nu ska jag krypa ned i sängen och se Sicko.


Träningschema

Så efter några veckor utav terror med el och knäckande utav kotor har jag nu fått mitt efterlängtade träningsprogram för min onda rygg. Det är jätte fint med klisterlappar som ska föreställa det jag ska försöka göra.
Så nu kommer jag bli jätte biff i ryggen, så bara därför klämde han in en magövning. När han insåg att jag är så stel i baksida lår att jag inte klara av den slängde han in en övning mot stelheten.

Så ungefär då sprang jag för livet, det hade ju slutat att jag hade fått ett träningspass på 3h innan han var klar med mig.


To do

Igår efter jag varit hos Lisa och sett the Island som förövrigt är ganska bra, så skjutsade jag hem Nicklas. Som btw har ett rum som just nu ser förskräckligt ut hahaha. Men det ska det bli ändring på.
Jag lånade filmen Sicko och var påväg hem.
Nu kommer jag till poängen till detta inlägg. Tre kvarter ner så ser jag plötsligt ett rådjur på vägen. Den hoppar med bilen ett bra tag innan den hoppade in på en tomt. Jag kände mig ett tag som will i I am Legend.
Lite läskigt, har inte varit ute idag, jag kanske är den sista på jorden?

Jaja, nog tjatat så ska jag käka lite lunch nu. Åka in till stan och sjukgymnasten, för ryggen. Möta upp Marie och fixa klart det sista på våran rapport så vi kan få vårat betyg. Sen är jag klar med Omvårdnad A. Helt underbart.

Just det, är ju inte klar där inte. Ska träna PulzBål efter det. Bara jag som blir stressad när jag har saker planerat?

Snabbis

Är hemma en snabbis efter jobbet som var otoligt stressigt idag, dvs jag inte kunde stå och pilla på böcker ostört i 2h efter att jag sorterat ut de som ska upp på hyllorna. Det har gått över en månad och jag älskar fortfarande mitt jobb, helt otroligt.
Dock försenades jag utav att jag fastnade på sporthyllorna där min morfar och hans syster finns med i ett antal böcker. Lite glad blev man av bilderna.

Ska käka lite nu innan jag åker till Lisa för att se film. Mys.

Sex and the City sommar

image613

Jag behöver en Sex and the City sommar! Insåg det igår natt när jag kollade igenom alla bilder på mobilen ifrån i sommaras.
Livet snurrar på i 100km/h och jag förösker hänga på så gott det går. Behöver få allt att sakta ner, annars kommer jag inte hinna med nått annat än att plugga, träna och jobba. Hur kul blir det i längden?


Peace & Love

Det värkar som mina föräldrar inte får gifta sig mellan 26-28 juni eller att jag får ge fan i att skaffa ett sommarjobb. För den 26-28 juni är det Peace and love i Borlänge. Artister som The 69 eyes, Adam Tensta, Looptroop, ett Sex Pistol bara för att se hur sorgligt det ser ut. Hellacopters, Teddybearas sthlm, Mando Diao, Sugarplum Fairy osv osv osv.

Så nu blir det till att köpa ett billigt tält på Rusta och det kommer bli ännu en festival i år!


Efteråt

Det värker i hela mig efter spinningen jag var på förut. Speciellt efter sadeln haha. Men så var det över 3 år sedan jag var på spinning senast och jäklar vad dålig kondition jag har.
Jag har spelat fotobll sedan 6 års ålder, flera gånger i veckan fram till 16års ålder då mina ledband i fötterna gav upp. Så jag har alltid haft en hyffsad bra grundkondition, lätt som en pankaka med spinning då jag övergick till det när jag la av med fotbollen. Nått år senare bytte jag gym ifrån Friskis och Svettis till Jocks och började styrketräna med Jonathan. Jag blev stark men med noll kondition på köpet.
Men nu när jag efter ett halvårs uppehåll börjat på Pulzinn ska det bli andra bullar! Ska försöka variera min gruppträning med spinning då jag pga knäna inte kan springa.

Synd bara att Afron, Yogan och den form utav spinning jag klarar av (lågintensiv) ligger efter varandra på Måndagar. Hoppas de ändrar på det snart.

Nu efter jag har duschat funderar jag att poppa lite popcorn och slå på CSI.

StardustEn ung man vid namn Tristan försöker vinna byns skönhet genom att lova henne en stjärna som fallit från himlen.

Hans resa tar honom bortom byns murar till ett mystiskt och förbjudet land. När Tristan hittar"stjärnan"upptäcker han att det faktiskt inteär en bit meteorit utan en arg skadad tjej vid namn Yvaine som inte alls har någon lust att dras runt halva världen för att presenteras för någons flickvän. Men Tristan är inte den ende som letat efter "stjärnan".Rätt korkat igentligen, men när jag och Jonathan gick för att se filmen Guldkompassen så var det i själva värket denna film jag hade i tankarna.
Så i lördags tvingade jag iväg Jonathan till Åre med mig för att hyra denna film och jag blev inte besviken, den var lika bra som jag hade föreställt mig!
Lite kärlek, en nypa fantasy och en stor portion humor, det var precis vad jag behövde.
Robert de Niro som kapten gör hela filmen +  geten då.

SpinningKom just hem ifrån Duved, ska iväg nu på Spinning. Ett försök att bättra på konditionen som är väldigt välbehövligt haha.

Känns trist att det är min sista lediga vecka innan anatomin drar igång nu nästa måndag. Men nu ska det gå!
Framtiden är rätt uppbokad. Nu till helgen blir det sthlm och anhörighetsdag på högvakten och veckan efter det är det bydalen. Sen rullar det på så i jämn takt. Ska bara hinna med skolan också. Har inte så mycket mer att spela på nu tyvärr.

Snöday

Ingen sunday, utan snarare en snowday. Det har snöat nonstop sen igår. Tyvärr så är det precis 0 gradit så det mesta blir bara slask.

Idag har jag varit i min egen stuga och nördat sport, inte för att det har gått bra för svenskarna men men. Jonathan därimot har med sin bror varit på Renfjället och haft en kärleksstund med nya skotrar som de hyrt idag pga Jonathans broms inte fungerar. Förstår att de inte ville lämna tillbaka dem haha.

Jonathan åker iväg om en timme tillbaka till Luleå medan jag stannar kvar i Duved tills imorgon med min pappa och farbror. Får agera chafför ikväll då.

Hållfjället

Vi dissade skidskytten idag, helt rätt eftersom svenskarna blev 6:a. Vi åkte iväg på skotern jag och Jonathan till Hållfjället, ca 3mil bort från Duved över fjällena.
Vi kom tillbaka lagomt till damernas masstart, där Helena glädjande kom 5:a synd hon inte sköt bättre eftersom hon inte är snabbare i spåret vilket gör att hon kan tampas utan att skjuta fullt. 


Hållfjällets turistsation, där en gubbe bor hela vintern och levererar fika.


Jonathan på Edgen.


Jag körde också, det var ca ett år senast jag gjorde det. Riktigt mysigt.

Of she goes

Ska strax åka med bussen in till stan. Tänkte möta upp Jonathan som kommer med bussen kl 20.58 och se på ljus showen på rådhuset innan dess. Ska ringa Lisa och se om hon är kvar på jobbet då, hoppas det.
Så nu måste jag skynda mig, åker till Duved efter det.

Få en gratis router Wippies!

Jag är sedan nästan ett år tillbaka med I Buzzador där jag någon gång i månaden blir erbjuden att vara med i kampanjer för nya saker som nart ska lanserar. Jag får hem prov på t ex kattmat, halstabletter mm.

Idag blev jag inbjuden att prova en sån här:Wippies är ett nätverk för människor som delar med sig av sin Internetanslutning till varandra. I Sverige finns det idag 5000 Wippies-användare och antalet användare ökar hela tiden. Genom att beställa en Wippies router får du tillgång till alla andra wippiesanvändares trådlösa nätverk helt gratis.
Wippies vänder sig till dig som redan har eller skaffar bredband via ADSL eller fiber hemma och utan kostnad även vill få gratis trådlöst bredband både hemma och på andra platser. Som Buzzador får du nu chansen att helt gratis få en router som möjliggör att du kan surfa trådlöst både hemma och utanför hemmet. Routern klarar bredbandshastigheter upp till 24Mbit/s och det är enkelt att byta ditt befintliga modem/router till Wippiesroutern. Routern klarar hastigheter upp till 100Mbit/s genom ethernet anslutning och upp till 54Mbit/s genom Wifi nätverken. (Uppgradering till högre hastighet kommer inom kort). Routern fungerar med ditt befintliga bredband via ADSL eller fiber.

Tycker du det låter intressant och vill också testa denna lilla sak anmäl dig här.
Så kommer du helt gratis få en router hemskickad och vara med i Buzzador och få chans att prova nya andra spännande grejer.

Night

image609
Har just kommit hem ifrån Nicklas, vrålhungrig. Men efter att ha sett den där stjärnkockens program om snuskiga resturanger vänder sig min mage utav en annan anledning än hunger.

Vi såg också på Heroes! Lycka! Saknar dock att ha alla 24 avsnitt på en gång, vill kunna se direkt efter ett spännande avsnitt, inte vänta en vecka.

Iafl önskar jag min älskade Jonathan en god natt, vi syns imorgon! Längtan...
Och till resten utav alla er andra som jag håller kär, en god natt och ha en underbar sista 25 utav alla hjärtans dag. Jag tänker på er, fast jag haft en ovanligt tung dag. Förlåt att det blev som det blev. 

Tori Amos - CrucifyEvery finger in the room is pointing at me
I wanna spit in their faces then I get afraid of what that could bring
I got a bowling ball in my somach, I got a desert in my mouth
Figures that my courage would choose to sell out now

Ive been looking for a savior in these dirty streets
Looking for a savior beneath these dirty sheets
Ive been raising up my hands- drive another nail in
Just what God needs, one more victim

Why do we crucify ourselves
Everyday I crucify myself
Nothing I do is good enough for you

Crucify myself
Everyday I crucify myself
And my heart is sick of being in chains

Got a kick for a dog, beggin for love
Gotta have my suffering so that I can have my cross
I know a cat named easter, he says will you ever learn
Youre just an empty cage girl if you kill the bird

Ive been looking for a savior in these dirty streets
Looking for a savior beneath these dirty sheets
Ive been raising up my hands- drive another nail in
Got enough guilt to start my own religion

Why do we crucify ourselves
Everyday I crucify myself
Nothing I do is good enough for you

Crucify myself
Everyday I crucify myself
And my heart is sick of being in chains

Please be
Save me
I cry

Looking for a savior in these dirty streets
Looking for a savior beneath these dirty sheets
Ive been raising up my hands- drive another nail in
Where are those angels when you need them

Why do we crucify ourselves
Everyday I crucify myself
Nothing I do is good enough for you

Crucify myself
Everyday I crucify myself
And my heart is sick of being in chains

Säng


Någon som har 1200kr över och vill ge mig denna säng stomme? Äntligen har jag hittat en jag vill ha som faktist finns til min 120cm säng. Ge mig!
Ikea så klart, enda vettiga stället att köpa på om du inte råkar vara rik.

Matchbox 20 - Time After TimeSatt och funderade ett bra tag vilken som är min favorit kärlekssång. Känner ett starkt hat mot alla smör ballader att jag bara vill kräkas. Så det blev lite svårt att komma på nån.
Men så slog det mig, Matchbox 20 -  Time after Time

If you're lost you can look, and you will find me
Time after time
If you fall I will catch you, I'll be waiting
Time after time

Alla <3 dag

Idag är det dagen osm många älskar och många fruktar. Paren som älskar att putti nutta med varandra och överrösa med presenter. Paren vars ena är putti nuttig och andra bara får panikångest. Singlarna vars hjärtan blöder för att du inte är i plural. Singlarna som uppskattar sina vänner mer än någonsin.

Listan kan göras lång på olika kombinationer, för det finns ju som sagt lika många olika personligheter som det finns människor.

I mitt förhållande är det tyvärr där jag är den putti nuttiga och Jonathan som får panikångest. Så ska det inte behöva vara! För vad ska man leva upp till igentligen? Bara sig själv. För om jag är romantisk av mig i vanliga fall så kanske jag slår på lite extra. Men Jonathan som inte är särskilt romanitsk utav sig, uppskattar jag bara en massage eller ett sms som ebskriver hur underbar jag är. Det böhver ju inte nödvändigt vis vara super utstuderat. Det räcker endå, man kommer långt genom att uppskatta den andra på sitt eget vis.

Sen kan jag avslöja att det förhoppningsvis ligger ett grönt paket vid Jonathans säng på logementet i Luleå. I paketet ligger ett sätt för mig att försöka förklara hur mycket jag uppskattar honnom.

Hoppas alla får en trevlig alla hjärtans dag! Det är bara du själv som du ska jämföra dig med, inte hur andra har det.

I hennes skor

En underbar film som faktist inte är särskilt känd som jag såg igår, i hennes skor heter den.
Den är en rätt så ovanlig film i sin genre, den handlar inte om en relation mellan en kille och tjej, utan om två systrars band.

Maggie och Rose är systrar men totala motsatser. Maggie är lillasystern som vet hur hon ska få precis allt hon vill - men inte hur hon ska behålla det. Rose är storasystern, ordentlig och ansvarsfull, som vet allt om att vara duktig men inget om att vara lycklig. När Maggie förför Roses pojkvän får Rose nog och kastar ut henne ur sin lägenhet och ur sitt liv. Men när det gäller systrar så är det inte så enkelt att bara klippa banden...

Det låter ju så himla putti nuttigt, men fakist det fungerar. Så mycket bakomliggande meningar att man blir chockad då man ser extra materialet och reggisören berättar om hur de har tänkt.
En sån sockerrosa film med massor under ytan. Du kan inte annat än älska det.

Lucky

Min underbara lycko dag forsatte även till kvällen.

Efter jag varit och tränat och känt mig allmänt duktig så fick jag reda på att jag fick godkänt på den ena tentan ifrån lördags som de hade hunnit rätta. Läkemdelesberäkningen där man måste ha 9/10 rätt och jag hade 9.5p, underbart. Ännu en kurs att stryka från lista, bara farmakologin som jag inte fått veta än + anatomin och mikrobiologin.

Nu så sa pappa att canal digital hade lagt till 3:an som nu hade flygit in i min dumburk. Trodde aldrig jag skulle få ha både 3:an och 5:an samtidigt, lycka.

Enda smolket i bägaren är att ikväll kl 22 är det säsongsstart för säsong 2 på Heroes på Canal+. Det är repris utav det avnsnittet imorn som jag måste få se. Ska övertyga Nicklas om att se det hos han då, han skulle vara borta ikväll.

Nu ska jag bänka mig framför tvn och må gott.


Refused - New Noise


Refused - New Noise

Den här låten lyssnade jag på många gånger på dit och hemvägen till skolan i högstadiet. I samma veva som jag bar svarta kryss på händerna och lärarna kallade mig en sjukdom som skulle gå över.
Visst jag ser inte längre ut som jag såg ut då, men samma tankar och samma aggresion finns forfarande kvar och tigern kommer aldrig tappa sina ränder.

Panasonic Epilator

Så kom den, epilatorn jag väntat på.
En Panasonic som man kan använda både i duschen och som vanligt. Med spänd förväntan testade jag den först i duschen. Men jag tycker det var svårt att bibehålla löddret som skulle öka glideffekten och då skulle det göra mindre ont.
Ont gjorde det som fan, men efter ett tag så vande man sig. Men jag tycker endå att det var svårt att få bort allt hår snabbt.
På 30min så hade jag lyckats med halva första vaden och få hade jag endå inte lyckats fått bort allt. Antaligen för att jag hade för långt hår eller körde den för snabbt.
Mer än 30min han jag inte innan batteriet tog slut. Så jag ska försöka igen senare och se om jag lyckas få in en bättre teknik.

Vann biljetter till Ps. I love U

Kan dagen starta bättre? Vaknade utav ett sms ifrån Marie om att vi fått ett C på våran rapport. som vi har gruvat oss för. Hlet underbart.
När klockradion slog igång så var det min och jonathans låt.
När jag startade datorn så såg jag att jag hade fått mail ifrån en tävling jag var med igår om biljetter till filmen ps. I love U. Jag hade vunnit två tycken! Så nu kan jag ta med honey på bio.

Så nu måste denna blåsiga dag fortsätta gå bra?
Det kan ju underlätta om jag sliter mig ifrån datorn för att hinna med 10.20 bussen. Ska till sjukgymnasten igen. Efter det ska jag träna förhoppningsvis.
Sen blir det skidskytte framför tvn där man ser bäst haha. jag tycker jag har gjort min del att bidra till vm, genom att vara där på två tävlingsdagar och frysit om fötterna.

Ont i fötterna

Mina fötter ger upp nu efter 7h stående.

Först på skidskytten där de höll på att föfrysas. Till ingen nytta. Nej skämt åtisdo, men det var synd att ACO sköt bort sig totalt. Det var ju inte oväntat men surt för alla de andra i laget som gjorde en bra insatts, vem vill bli fyra?
Jäkligt kul för Östersund att det är fullt med folk för tredje tävligen i rad. Vart kommer allt folk ifrån? Bor vi så här många i Jämtland?

image608
Camilla spanar in skidskyttarnas rumpor.

Precis efter tysken hade åkt i mål och det stog klart att sverige skulle bli fyra spurtade jag och en lika förfrusen Camilla till bilen. 5min senare lyckades jag komma i tid till jobbet.
Så följande 3,5h har jag gått runt och ställt upp böcker, städat hyllor dvs kontrollera så böcker står i rätt ordning. Lånat ut och återlämnat böcker. Jag älskar böcker, de skriker inte skällsord åt mig haha. Skadad sen boxers kundtjänst.

Nu ska jag belöna mig själv med rostbiff och potatissallad till filmen I hennes skor. Sen blir det att sova.

Tuesday

Solen skiner i Östersund idag med. Idag ska jag och Camilla på skidksytte, Mixstafetten. Hon har spårbiljett vilket betyder att jag måste köpa det jag med. Jag trivdes ypperligt på läktaren så det är på hennes ansvar man ser bra nu haha. Nej men det ska bli roligt.

Kvällen igår blev filmtittande, ingen utgång. Vi är alldeles för sega, tur var väll det. Vi såg The Breakfast Club och den sjukaste film jag sett, Kärlekens språk. Ja... den gav mig inte så mycket, mest bara ångest och skrattattacker haha. Men den andra är en utav mina favorit filmer, rusikigt bra.

Nu ska jag klä på mig, hoppas på mina föräldrar kommer hem med mat snart och springa iväg på posten innan vi ska iväg på tävlingarna med ett paket till en som vunnit en utav mina uaktioner på Tradera.

Just ja, ska jobba ikväll också från kl 15.45. Kan bli lite tajt där ifrån tävlingarna men men.

got to go

Håller på att pilla på Jonathans alla <3 present hihihi. Älskar sånna här dagar. Man behöver inte överdriva det hela, men jag gillar att ge andra saker som förhoopningsvis de gillar och att de inte är tagna för givet och att jag uppskatar dem till 100 %. Ok det blir mest till honey utav natruliga orsaker haha.

Snart kommer ma hem, vi ska åka och köra lite afro på pulzinn. Det är en afrikansk inspirerad dans som är jätte rolig träning. Jobbigt som fasiken dock, men det är bara att köra.

Idag har jag varit hos sjukgymnasten. Börjar väna mig vid elektroderna så idag körde jag dem jätte "starkt". Försökte tänka på nått annat medans det höll på, han knäckte mina kotor så jag ömmar överallt men det känns ju alltid bättre efteråt. Får tänka på det istl.

Imorgon så ska jag och Camilla nog på skidskytte, hoppas jag hinner innan jag börjar jobba kl 15.45. Det löser sig om inte annat. Vill värkligen gå.

Ikväll ska jag nog ut med Camilla, Nicklas (?) och Daniel (?). Ingen aning om fler ska med, går nog till tältet på torget och umgås ett tag. Ska bli roligt.

Nej nu måste jag skynda mig...

Band of Horses - Is There a GhostDagens låt, sköna Band of Horses - Is There a Ghost som får inleda min dag.

I am LegendI lördags såg jag och Jonathan på filmen I am Legend.

2009 utvecklades KV-viruset i ett New York-labb, men det muterade okontrollerat, spreds och förvandlade människorna till blodtörstiga varelser. Tre år senare jobbar den enda osmittade människan i New York, forskaren Neville, fortfarande på att ta fram ett botemedel.

När jag gick ut ifrån biomörkret hopade sig så många frågor i mitt huvud, så mång klaffel har jag aldrig sett. Men trots det så är det faktist den bästa film jag sett hitilst i år. Den hade samma krampaktiga grepp om min mage som The Shining.

Jag har förövrigt svårt för filmer som hela tiden har "hopp effekten" dvs jag hoppar en halvmeter upp ur bio stolen. Bara för att den lyckades hålla min puls uppe i 200 filmen igenom, men jag är ju ganska så lättskrämd endå.
 
Ok om jag ska beskriva filmen så gör Will Smith en ruksigt bra roll. Hans ensamma dialoger med sin hund och skyltdockor får mina nackhår att resa sig. Dock så fungerar inte slutet för mig, alldeles för många utav klaffelen gör sig på mind då. Och är det någon trend att filmer ska sluta som denna gör nu? Har filmbolagen insett att vi är less på filmer som exakt följer det dramaturgiska mönstret så de ändrar lite på slutet. Ja nått har de föröskt göra iafl, och jag vet inte om jag gillar det eller inte.

Sammanfattningvis utav mina lösrykta funderingar så rekommenderar jag denna film. Snyggt gjord och hyffsat oväntad.


Jaktstart skidskytte VM 08

Så var det dag två på VM-festen i Östersund. Jag kan hålla med om att jag aldrig har sett så mycket folk i rörelse! Jag älskar det, mer liv åt staden.

Iafl så var jag och Jonathan på jakstarten idag, visst svenskarna sköt bort sig, man ser bättre på tv, men det var roligt att ha varit där en dag iafl.
Lite svårt att hålla reda på åkarna dock, när ledartrion kommer in för att skjuta är det fortfarande folk kvar som ligger sist som blir varad + 50st till som kommer bakom och alla ska skjuta samtidigt.
Men vi hade iafl tur med vädret!
Jonathan kan vara både här och där...


"Måste jag vara med på kort och när får jag gå hem?"


Herrarna startar och skjuter för fulla muggar + åker straffrundor så klart.

Och så här skulle det ha sett ut om jag kunde ha tagit kort på läktaren:

dscf0905.JPG

Tävling på Blixman.blogg.se

image597
Denna underbara väska som jag blev kär i vid första ögonkastet kan du vinna på en utav mina favorit bloggar:
Blixman.blogg.se

Night of the Jump

image593
Backflips med skoter

image592

image594
Kids som jibbar.Honey som älskar vara med på bild...

Lite bilder ifrån lördags kväll. En rätt värdelös show, mycket snack och inget action. Enda spektakulära var nog backflippen med skoter. Jag är nog rätt bortskämd med vad folk gör i Åre i vanliga fall haha.

Skidskytte vm, invigning

Tänkte packa ihop skolgrejerna och dra ned på invigningen, dock lite föresentat. Men Nicklas sa de skulle vara kvar senare så det löser sig. Lovade även Camilla titta förbi på hennes jobb. Ser väl vart jag hamnar.

Så nu är det platttång som gäller. Mitt hår har beslutat sig för att hata mig.

Dagens startar

Så var denna dag igång...

Ska klä på mig, gå ut i den strålande solen och ta bussen till ma och pas jobb för att åka till nått möbelvaruhus och käka lunch.
Efter det har jag bilen och sticker nog iväg och tränar en stund, har inte hunnit med det denna vecka. Ska fortsätta plugga + kanske köpa klänningen jag suktar över.
Får se om jag gör "allt" och i vilken ordning.

Ikväll kommer honey hem, han ringde mig nyss, glad som jag blev så trodde jag det var för han ville säga han älskade mig och var på väg hem nu, saknar mig osv osv osv. Men det visar sig tydligen han hade tappat bort sin hemnyckel och bara undrade om jag hade den, typisk romantiska mig.

Kanske dags att vakna nu?

Trivia alá Sex and the City

image590

Så efter ett maraton utav alla avsnitt av Sex and the City lyckades jag bara få till 75% rätt, 67 rätt och 22 fel. Inte så illa för att aldrig ha sett serien förut.
Tyvärr så översätter de 7 och en halv till 39 på svenska, så den räknas inte.

Finns här.

The End of Sex and the City


Charlotte, Carrie, Samantha & Miranda

Då var min 2 veckor långa kärleksaffär med Sex and the city över. 6 säsonger har plöjts igenom och jag kan bara säga att ovanligtvis så blev den bara bättre och bättre.

Jag älskar hur de har filmat och hur serien mognar tillsammans med karaktärerna istället för att spåra ur totalt. Så det är nästan sorgligt att nu sista avsnittet rullat förbi, för det var värkligen kärlek vid första ögonkastet.


Aidan & Carrie

Hade det inte varit för sista avsnittet så hade jag aldrig kunna förlåta att Carrie släppte Aidan ifrån sig. Den skönaste karaktärerna utav dem alla, men han var för bra för att vara san tyvärr.

Mr Big lyckades ju mogna på sig 6 säsonger för sent, men hey! Bättre sent än aldrig, eller vad det är man nu säger?


Carrie and Mr Big

Mobbning på blogg.se, hur långt får det gå?Rädd, det blir jag när jag ser kommentarerna till de "kända bloggarna". Överlag så innehåller de flesta kommentarerna ren mobbning mot personen som driver bloggen, obefogat eller inte.
Det finns undatag, som vissa bloggare som ha fanatiska fans som hackar sönder den som skulle skriva något som kunde tolkas som kritik.

Självklart måste man ju få ha delade åsikter om saker? Men när kretiken endast består utav påhopp om den personens egenskaper eller utsende till den gräns att allt bara spårar ur, vad gör man då?

Frågan är då, vissa personers bloggar existerar bara pågrund av deras hatiska kommentarer, för kommentarerna = folk kommer in och läser. De som driver bloggarna är medveten till 100% om detta och spelar allt de kan på det i deras 15 minuter utav kändiskap.
Men de andra stackars satarna då? Som av olika anledningar skriver om sina liv och tillbaka endast får höra vad värdelösa de är?

Jag hade då stängt igen min blogg för gott, hade nog inte orkat med att 100 personen skrev elaka saker på grund av brist på eget liv. Vart går gränsen? Och vad ska man göra åt det?

Så jag får hoppas min blogg aldrig blir känd haha.

Morgon

Vaknade utav att solen skiner, alltid lika vackert...
Käkade varma mackor och sett fyra avsnitt utav sex and the city, inte helt fel det heller.

Kvällen igår var trevlig, jag märker att jag har suttit osocial alldeles för länge pga de kommande två tentorna på lördag. Men that's life! Måste värkligen klara dem för att slippa stressa senare. Hoppas hoppas.
Vi var hemma hos Hedström, jag, Camilla, Oskar, Viktor, Fredrik och lite senare tittade Tuld och Lisa in. Kring 12 skulle killarna dra på krogen men vi tjejer valde att åka hem av olika anledningar, min var att jag måste plugga idag. Som en galning för att lugna mitt samvete, spelar ingen roll hur mycket jag pluggar inför den. Kommer kännas att jag pluggat för lite endå.

Ska gå till posten för att skicka iväg en kjol en tjej vann utav mig igår på tradera, ska nog passa på att hoppa på bussen till stan för att köpa en klänning jag inte kan få ur tankarna. Den är så fin och värkligen inte mig. Den har en massa olika färger och är mönstrat haha. Se om jag vågar köpa den.

RäddBorde jag vara rädd? Detta kort finns på facebook ifrån en utav killarna i Jonathans pluton och bär namnet "typisk kvällsaktivitet". Det är inte honey på kortet tack gode gud, men jag börjar faktist bli en aning skärrad...Det blir ju bara värre och värre! Kommer inte våga se några fler, typ 40 kort kvar.-Harkel- Den enda tjejen i plutonen och bilden går passande under namnet "kompanisug". Nej nu får det vara nog!" Nu får Jonathan komma hem för gott!

Dagens

Dagens humör:  Seg
Dagens mående:  Trött
Dagens borde: Träna, men känner inte att jag har tid pga tentorna på lördag
Dagens frisyr: Page
Dagens klädsel: Mjukisbyxor, linne och hood
Dagens planer: Träffa Camilla, Hedström, Fredrik och Oskar
Dagens materiella vill ha:  Allt som kan köpas för pengar
Dagens längtan: Honey
Dagens fundering:  Har jag pluggat tillräckligt för att klara tentorna?
Dagens beroende: Sex and the City
Dagens tråkigaste:  Pissigt väder och att jag är för trött för att plugga
Dagens roligaste: Min Alice i underlandet kostym kom och den satt inte allt för illa
Dagens middag: Kyckling och ris
Dagens låt: Palcebo - Every you every me

Alice i Underlandet

image589

En ligen smygtitt på hur jag ska se ut den 7 mars på disneyteamt på festen för Emelie och Åsa som fyller 20.
Ehh dock så överväger jag starkt om jag ska beställa en underkjol också, för just nu kan jag inte böja mig ned utan att visa hela härligheten, hmm....
Den måste dock strykas rejält.

Tillbaka till pluggandet, träning om 1h.

Högvakten, dagens skämt

Den 24 februari går honey på högvakten för andra gången. Det här finns att läsa på högvaktens hemsida.

Det är dags för högvakt! Alla förbanden runt om i Sverige går vid olika tillfällen högvakt vid Stockholms och Drottningholms Slott. Uppgiften (och förmånen) att genomföra högvakt är något som upplevs positivt och spännande för såväl värnpliktiga som befäl. Dessutom är högvaktstjänsten ett välkommet avbrott i den ordinarie verksamheten. För många innebär högvakten ett tillfälle att få se "Hufvudstaden", slotten och en rad sevärdheter samt även möjligheter att få uppleva intressanta och utmanande situationer. Men framför allt innebär högvakten en hel del planering, träning och förberedelser.

Åh vad Jonathan skulle skratta sig fördärvad om han läste det här. Största skämtet någonsin. OK, in reality så fungerar det såhär:
Possitivt och spännande kan ud byta ut till långtråkigt och tjatigt. Ett välkommet avbrott o vardagen, ja kanske. Eftersom resten utav lumpentiden får de inte göra ett piss för alla pengar är indragna av regeringen.
De enda intressanta och utmanande situationerna de kommer i närheten är att försöka se så snygg ut som möjligt på bild när de tyska och japanska tursiterna fotograferar.
Planering och träning betyder de går runt runt i plutonen i sin gymnastiksal in vecka innan och förösker gå i marsh. Enda gången de gjorde det offentlig så skrattade folk åt dem för att, har du någonsin sett 19 åriga killar gå prydligt och snyggt i takt?

Sen att du inte får någon sömn alls för schemat rullar 3h stå på pass, 4h ledigt osv.

Så Jonathan och resten utav hans pluton längtar värkligen tills de får gå på igen, nu ska de vara där i en hel vecka. Eftersom deras egen flygbas inte har råd att ha dem där (f21), så istället blir de skickad på högvakt en extra gång.

Till ära av den berömda högvakten har försvaret bjudit in oss anhöriga till "anhörighetsfika". Det vill säga jag ska betala hotell, transport och blir bjuden på en macka och saft?
Visst jag kan gärna betala för att få träffa honey, men tror de värkligen vi kan flyga gratis med egna vingar dit?

Det roligaste är att de inte ens har råd att skicka sina egna till stockholm ifrån Luleå med flyg. Istället så bokar de ett helt tåg själv nästan för att få plats med hela plutonen + all packning. Jag skulle värkligen vilja se då x antal killar ställer sig på rad och försöker langa ut väska efter väska efter väska i kedja på sthlm c haha.
Sist så upptog packningen 3 hela kupér själv exklusive ägarna till dem.

Bloggberoende?

82%How Addicted to Blogging Are You?
Suck, jag måste skaffa mig ett liv...

Gossip Girl?


Det enda i serien med färg.

Ingen större hemlighet att jag avgudade OC och blev nästan tårögd då det lades ned (i rättan tid dock innan det spårade ur totalt). 

För ett tag sedan börjar rykten komma över atlanten om en ny succé ifrån skaparen utav OC, gossip girl. Med spänd förväntan bänkade jag mig framför tv förra tisdagen, men en timme senare såg jag mera ut som en citron.
Trista miljöer där gnällungar härjade fritt. Nej tack!
Visst det kanske tar sig, men orkar man värkligen sätta sig in i nått där ungarna är utråkade med för myckte pengar så det enda de har för sig är att vara otrogna med varandra? Nej ge mig humor!

Denna tisdag bydde jag mig inte ens om att slå på tvn.

Min våta dröm

är att ha en walk in closet. Hur dåligt man än mår kan man alltid muntra upp sig att plocka fram alla sina skor och rpova dem en efter en och le.
Visst jag är inget modefreak som kan och vet allt, kör på regeln köper och tar på mig det jag gillar. Inspireras ja visst utav andra, men i slutändan så kör jag mitt eget race. Det spelar ingen roll om jag ser ut tvärtimot alla andra eller som vilken kopia som helst på stan, så länge jag trivs med det jag har på mig.

Sen att jag älskar att spendera pengar på nya saker är ju ingen hemlighet. Dagen jag flyttar hemifrån på ricktigt kommer x antal kronor rulla, så det är lika bra att börja köpa på en gång haha,

Min dröm...

image1918

Föreläsning

Var på första föreläsningen sen innan jul. Har inte börjat plugga igen, det blir inte fören den 25 februari. Men dagens föreläsning var en jag missade i höstas som är obligatorisk och handlar om tystnadsplikt. Jag hade inte ens börjat på utbildningen då de andra hade den.

Var nervöst att träffa min nya "klass". Men det var kanske 15 killar och de flesta tjejer var under 25, inte som i min gamla där de flesta var 45+.
Men det känndes bra, folk frågar massa dumma frågor som jag nu självklart kan svaret på men jag frågade lika dumt för 6 månader sen hahaha. Kommer bli konstigt på de senare föreläsningar då jag är rädd för att det kommer kännas as drygt för att alla fråga samma dumma frågor jag och min gamla klass redan frågat oss igenom. Men det är bara att stå ut och göra om och göra bättre. För nu ska jag klara det och det betyder plugga mer.
Så det ska jag göra nu innan jag sticker iväg och börjar jobba kl 15.45.

Sisters of Mercy - AliceEn remix utav låten Alice av Sisters of Mercy. Den är hyffsad bra men inget slår orginal låtarna utan "tecno" infulenserna.

Saker blir inte alltid som man tänkt sig

Än så länge har inte nått gått bra idag.
Det började med att jag bestämde med ma och pa att kl 11.30 skulle vi ses på en lunchresturang. Kl 11.40 började jag ringa och undra vart de var? Tydligen stog de utanför sitt jobb och väntade på att jag skulle hämta dem där? Bara att sätta sig i bilen igen.

Kl 16.00 skulle de komma hem idag så jag kunde ta bilen och åka på träning 16.30. 16.15 kom dom hem för de trodde jag skulle hinna då. Jag orkade värkligen inte stressa iväg så det blev tyvärr ingen träning.

Kl 18.30 ska jag träffa Nina på pause för en efterlängtad fika, men min bror har träning kl 19.00 och behöver skjuts så jag måste försöka skjuta på det till efter det.

Varför försöker man ens göra tidsplaneringar? Man blir bara stressad endå för att det aldrig håller.

Fashion against Aids

Förra veckan, 31 januari på min brors födelsedag hängde jag inte med i svängarna. Kollektionen Fashion against Aids ifrån HM släpptes ju då. Trodde de bara skulle sälja x antal kläder och det var slutsålt på det linnet jag hade spanat in, nämligen Rufus Wainwright.
Därför gick jag inte i morse för att se om några returer skulle droppa in men vad ser man? De hade så klart fyllt på lagret, hur dum får man bli? Klart de inte säljer få utav dem när det är ett bra syfte och ricktigt snygga kläder.

Det blev ju som sagt detta linne som levereras i slutet av feb och espadrillos som kommer i slutet av april. Lagomt till pengarna droppar in igen dvs jag har börjat plugga igen.


129kr + 149kr

Nudlar + Sex and the City

För att förtränga saknaden utav min andra halva Jonathan som nu sitter på ett tåg på väg till Luleå igen tröstar jag mig med hemma gjorda nudlar och strax Sex and the City.

Med hemmagjorda nudlar menar jag så här:

- Äggnudlar
- Soya
- Sambaolek
- Grönskasbuljong
- Brun beredning
- (kyckling och grönsaker om du vill ha i)

Det går hur fort som helst och är hur gott som helst :)

Over and out

Sunday

Veckans sista dag speglar vädret perfekt. Stårlande sol och fjällen har aldrig sett mer lockande ut. Enda problemet är att det är 26 minus. Lite för kallt för min del för att sätta mig på en skoter så det får vänta till kommande vårvarma helger. Då sol inte automatiskt är grader under minus 20.

Sitter och smaskar på Rollo och ska bestämma mig för om jag ska lägga lite pussel eller plugga. Det kommer nog sluta med att jag lägger pussel, kör fast, pluggar, lessnar, lägger pussel igen osv. Det kommer bli en fin dag det!


Youwood

Är i Duved som rubriken lyder. Åkte upp med Jonathan igår kväll vid 23 efter han kommit med bussen ifrån Luleå.

Väckarklockan ringde kl 07.00 imorse då en pigg Jonathan skuttade ut i garaget för att fixa med skotern, medan en Lin vände sig om och somnade om.

Just nu befinner sig Jonathan uppe på Renfjället på en skoter, jag har lagt pussel tillsammans med hans mamma. Vi har kanske lyckats lagt 50 bitar utav ett 1000 bitarspussel. Den har inte ens kanter, utan är bara massa kringelkrokar haha. Men en rolig utmaning är det.
Men efter ett tag gav jag upp och tittade på damernas störtlopp. Eftersom jag inte orkade se Anja Pärssons gnäll över att det var fel på hennes vänstra pjäxa eller att det var för dåligt väder så gick jag och satte mig här. Ska precis ta itu med dagens pluggning. Ska nog börja läsa Farmakologin och låta läkemedelsberäkningen vila ett tag. Men det är mycket enklare att lösa matte tal än att lära sig en 300 s bok. Så vi får se vad jag kommer plugga igentligen, ska ge det ett försök iafl.

Vuxen?

Var med ma på Bonus möbler idag, vi skulle kolla på fötöljer till tvrummet nu när soffan är såld. Men vad lyckas jag med? Pank som jag är så självklart hittar jag mina drömmars tallrikar, skålar och asietter.

Det spelade ingen roll att jag antagligen inte kommer flytta hemifrån på länge, habegäret brann innom mig. Jag var så att säga tvungen att köpa dem! Om man tänker så här så har jag ju sparat in pengar jag igentligen skulle lägga på när jag väl flyttar hemifrån. Det blir en lägre klumpsumma om jag delar upp det, som delbetalningar haha.

  

4st utav varje.


RSS 2.0