Högvakten, dagens skämt

Den 24 februari går honey på högvakten för andra gången. Det här finns att läsa på högvaktens hemsida.

Det är dags för högvakt! Alla förbanden runt om i Sverige går vid olika tillfällen högvakt vid Stockholms och Drottningholms Slott. Uppgiften (och förmånen) att genomföra högvakt är något som upplevs positivt och spännande för såväl värnpliktiga som befäl. Dessutom är högvaktstjänsten ett välkommet avbrott i den ordinarie verksamheten. För många innebär högvakten ett tillfälle att få se "Hufvudstaden", slotten och en rad sevärdheter samt även möjligheter att få uppleva intressanta och utmanande situationer. Men framför allt innebär högvakten en hel del planering, träning och förberedelser.

Åh vad Jonathan skulle skratta sig fördärvad om han läste det här. Största skämtet någonsin. OK, in reality så fungerar det såhär:
Possitivt och spännande kan ud byta ut till långtråkigt och tjatigt. Ett välkommet avbrott o vardagen, ja kanske. Eftersom resten utav lumpentiden får de inte göra ett piss för alla pengar är indragna av regeringen.
De enda intressanta och utmanande situationerna de kommer i närheten är att försöka se så snygg ut som möjligt på bild när de tyska och japanska tursiterna fotograferar.
Planering och träning betyder de går runt runt i plutonen i sin gymnastiksal in vecka innan och förösker gå i marsh. Enda gången de gjorde det offentlig så skrattade folk åt dem för att, har du någonsin sett 19 åriga killar gå prydligt och snyggt i takt?

Sen att du inte får någon sömn alls för schemat rullar 3h stå på pass, 4h ledigt osv.

Så Jonathan och resten utav hans pluton längtar värkligen tills de får gå på igen, nu ska de vara där i en hel vecka. Eftersom deras egen flygbas inte har råd att ha dem där (f21), så istället blir de skickad på högvakt en extra gång.

Till ära av den berömda högvakten har försvaret bjudit in oss anhöriga till "anhörighetsfika". Det vill säga jag ska betala hotell, transport och blir bjuden på en macka och saft?
Visst jag kan gärna betala för att få träffa honey, men tror de värkligen vi kan flyga gratis med egna vingar dit?

Det roligaste är att de inte ens har råd att skicka sina egna till stockholm ifrån Luleå med flyg. Istället så bokar de ett helt tåg själv nästan för att få plats med hela plutonen + all packning. Jag skulle värkligen vilja se då x antal killar ställer sig på rad och försöker langa ut väska efter väska efter väska i kedja på sthlm c haha.
Sist så upptog packningen 3 hela kupér själv exklusive ägarna till dem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0