Beck vrs Wallander

 

VrsTvå klassiska svenska polisserier. Jag har länge gillat Beck, har nog sett de flesta, men det var inte för så länge sedan som jag började titta på Wallander som också har sin charm.

Just nu går Wallander på tv4+

Vilken är din favorit?

090228

Jag har varit väldigt produktiv så här långt idag. Gick upp vid 9.30 och slöade en stund i soffan, vid 12 började min tvättid och jag slängde på två maskiner.
Sen gick jag ut i solskenet och mötte upp Robert och Tracy på stan. Impulsshhoppade ett par nya mjukisbyxor eftersom det var 50% på BikBok men det var bra investerade pengar. Mina gamla mjukisar har det gått hål på knäna, de är väl använda. Jag bor nämligen i mina mjukisar hemma.
Vi avslutade stadsrundan med fika på Tehuset, det blev en god rostbiffmacka som jag slaktade.

Sprang hem igen och hängde upp min tvätt och satte på en ny. Nu sitter jag i soffan och ska påbörja min dagsdos av pluggande. För imorgon blir det inte mycket plugg när jag och Natalie åker itll Ikea.


HemgångDet var otrolit vad det snöade när jag och Natalie gav upp dansandet på g3. Det kändes som man gick innuti en snöglob och de var så mysigt. Jag älskar när det snöar.

Kvällen blev lyckad, just nu sitter jag med fötterna uppe på soffan och vilar dem. Det var ett jäkla parerande på dansgolvet för att inte behöva bli antastad av killar som söker sällskap. Det känns bara olustigt. Men mycket folk och hyffsad bra musik och trelvigt sällskap av Natalie.

Nu ska jag försöka tvätta av sminket och sova lite.

Utgång

Läs mer om våra nöjen

Åh jag vågar inte känna efter hur trött jag är igentligen. Är hemkommen från dagens föreläsningar och en sväng förbi Ica. Min beloved Natalie fyllde ju 21 år i onsdag och vi ska mysa ihop ikväll med att laga lite middag och sen gå ut och dansa. Det blir antagligen på g3, men vi får se vart kvällen slutar.

Imorgon blir det tvättstuga varvat med plugg och söndag åker jag och Natalie till Sundsvall och Ikea, woho!

Vår?

Jag blir smått förvirrad när jag läsr folks bloggar från södra sverige. Det pratas om vår/sommar, värme och ibland sensationellt snö som kommit.
För mig kommer det vara snötäckta gator minst 2månader till och snön smälter inte bort fören under slutet på april/maj månad. Något annat är bara konstigt och onormalt här. Dock har vi fått våran del av växthuseffekten då termometern allt mer pekar upp mot noll än mot vanliga -15.

Nej jag kan inte tänka mig något annat än att ha en riktigt vit vinter. Skulle nog bli rätt chockad om jag flyttade någonstans utan vita vintrar. Vad inskränkt man blir.

Nu ska jag på med min fjällräven och gå till skolan. Har föreläsning om reumatism och ortopedi som påbörjades igår. Intressant då jag själv lider av reumatism.

Nyckelskåp


Nyckelskåp Living 150kr från Mio

Inte så jätte skarpa bildern, men iafl så ser det ut. Det är i perfekt storlek får vår hall och kommer bryta av fint till allt vitt. Nu får jag bara vänta på att pappa kommer förbi med slagborren någon kväll framöver.

090226

Det blev ingen hylla från Mio, de var slutsålda. Men därimot hittade jag ett nyckelskåp jag drägglat efter på Åhlens som också sålde på Mio. Det var nedsatt från ca 350kr till 190kr och jag lyckades pruta ned det till 150kr eftersom det var den sista. Dagens fynd!

Mycket åkande fram och tillbaka blev det idag. Tack pappa som ställde upp som min privata taxi. Det som är när man bor i centrum är att det är gångavstånd till det mesta jag är i behov av, förutom de affärer som ligger utan för stan, då är det skönt att ha föräldrar med bil.

Jag lämnade matteboken jag fixade åt Robert och bytte min mugg från Inidska som var konstig i mönstret som jag upptäckte när jag kom hem igår.

Väl hemma hos min familj så offrade jag mig att handla lite mat. Inget avancerat utan det blev revbensspjäll. Min lillebror blev glad iafl.
Upptäckte också att min lönespec från Slåttergården får januarimånad hade kommit och det var mycket mer än förväntat så det känns jätte bra inför resan till Chamonix, Frankrike i slutet på mars. Jag gissar ju att det kommer gå åt lite pengar då.


Hylla

Living 
99kr från Mio

Jag visste jag sett någonstans sett reklam för billiga sådana hyllor. De skulle vara jätte fint att sätta upp en svart eller vit med böcker liggandes.

Nu måste jag bara komma på hur jag ska ta mig till Mio, som ligger precis brevid Jysk som jag fick skjuts utav mamma till idag. Fasiken att jag inte kom på det innan.

PvkWoho! Om jag inte helt missuppfattat det så är jag och min grupp numera godkända i att sätta pvk. Det är inte så att man känner sig lite stolt.
Ännu ett delmoment avklarat till det stora målet Sjuksköterska.

Tvättkorg


Tråkiga men nödvändiga inköp, min lilla papperskorg jag använde som tillfällig förvaring fungerar inte när mammma inte längre tvättar undan nu när man inte bor hemma längre.
Denna från jysk var studentvändlig = praktisk och billig. 40kr.Just nu har jag landat i soffan med kexhoklad och tittar på en dokumentär om en pojke med ovanlig form av dvärgväxt. Älska dokumentärer <3 Sen blir det Greys.

Kavindra


Kavindra, Lisa Bengtsson

Det käns som en lite bättre investering att lägga ned 70kr per mugg för dessa godingar som nu säljs på Indiska. De är bedårande och skulle stå fint på mig hylla i köket.

Drömskorna

Sprang förbi bokrean idag när jag skulle lämna igen en korg på Åhlens efter dagens föreläsning om lungsjukdomar. Jag införskaffade Om jag kunde drömma eftersom min gamla bok förstördes i en vattenläcka haha. Det blev den nya verisionen med det första kapitlet skrivet ut Edwards synvinkel om hans och Bellas första möte.Gick också in på h&m för att skaffa en nagelfil och ramlade över dessa underbara skor.


De är precis som mina drömskor ska vara. Med platå och remmar som håller fast fötterna så inte högerfoten tappar sin sko hela tiden eftersom den är mer en 36:a en 37:a som den andra foten.
MEN två saker talar imot dem för att jag ska behålla dem, 349kr och 11.5cm klack. Jag har inte riktigt den budget nu som gör att jag kan lägga 349kr på ett par högklackade skor som jag knappt kommer kunna gå i eftersom de har så höga klackar.
Så det blir nog en retur idag när jag ska möta upp mamma och lillebror på stan för att få skjuts ut till Jysk som har billigare tvättkorgar än ikea.

Vad tråkigt det är att studera ibland.

Dagens i-landsproblemJätte sött javisst! Men efter 6h av oavbruten rapportering då inte mycket nytt tillkommer, vi vet att de ska förlova sig nu. Det värsta är att alla program utgår för extra insatta rapporteringar var 5:e minut, med reklam mellan dem.

Ska det hålla på så här nu fram till nästa år? Jag är inte intresserad av om hur Viktoria ska fira möhippan och om Daniel kör rakat där nere eller ej.

Dagens i-landsproblem.

Fettisdagen


Åh, jag gillar verkligen semlor <3 Så idag är det en bra dag för mig, fettisdagen.

Igår på biblioteket medan jag jobbade kom pappa förbi för att lämna åhörarkopier mamma skrivit ut så sa han att de skulle komma förbi idag på lussebullar. Det tog ett tag innan jag kopplade och smsade och frågade om han inte menade semlor. Som svar fick jag "lussesemlor" och då svarade jag att jag inte ville ha russin eller mandelmassa.
Det är nämligen lika pinsamt varje år när man frågar i affären om de har semlor utan mandelmassa. De frågar alltid om jag är allergisk och jag vågar inte erkänna att jag bara inte gillar mandelmassa utan svarar ja.
Men bulle + grädde, kan det blir bättre?

Så innan familjen kommer ikväll ska det pluggas magsjukdomar och städa lite.

Heath LedgerInatt vann ju Heath Ledger oscar för bästa manliga biroll har nog inte undgått någon. Välförtjänt var det utan att tveka då hans tolkning av Jokern var fantastiskt. Men det som stör mig är att tidiningarna bara i förbifarten att han hade gjort en dödlig cocktail av sex receptbelagda preparat som han dog utav.
Jag tycker det är skrämmande hur lättvindigt de tar på det, det är hemskt att han kanske försökte ta livet av sig och de försöker få det att låta som det är ok. Som att ja det är nått som vem som helst kan gå och göra varje dag för skojs skull. Jag kanske överdramatiserar men jag står fast vid att jag tycker det är osmakligt gjort.

Tenta2h tog det att räkna alla uppgifter på tentan och kontrollräkna dem. Efter varje tal jag var klar med vågade jag knappt titta på nästa. För tänk om jag inte skulle klara räkna ut det? Men som tur var så fick jag aldrig några panikkänslor över att inte hitta nålen i höstacken, dvs svaret.
Som det känns så antingen spikar jag tentan eller åker dit på slarvfel. Men känslor kan man ju inte lita på, får se om tre veckor hur det gick. 90% måste jag ha rätt, 18/20p för att få godkänt och jag hoppas det gick vägen.

Nu har jag avklarat två av tre moment i kursen medicin/kirurgi. Pvk exmininerades för två veckor sedan och läkemedelsberäkningen idag. Det är bara den STORA tentan kvar som skrivs om 4 veckor. Då alla sjukdomar vi gått igenom kommer. Jag ska kunna veta vad det är med att bara få symtomen och kunna omvårdnaden runt sjukdomarna. Dagens plugg blir blodsjukdomar innan jag ska jobba på biblioteket ikväll.

090222

Scandinavian Airlines

Nu har jag bokat Jonathans biljett eftersom han inte orkade leta upp internet. Så nu är hemresan spikad och det känns jätte bra att han åker hem med samma flyg som mig. Mysigt.

Annars har dagen bestått av två saker: titta på sport, halvsovandes i soffan och pluggat läkemedelsberäkning. Det går bra att räkna, men jag önskar det gick bättre. Har fortfarande problem med avbrutna infusioner. Det är som att leta efter en nål i en höstack, jag vet att svaret finns där och det driver mig till vansinne att jag inte kan hitta det.
Blev också bjuden på söndagsmiddag hemma, otroligt gott var det. Pappa följde också med hem och lekte rörmockare då det luktat väldigt illa i badrummet de senaste dagarna, och inte av naturliga orsaker. Men inga fel gick att finna och det är fortfarande ett mysterium vart odören kommer från. Jag tror inte jag vill veta, men gissar från en annan lägenhet.

Nu ger jag upp med pluggande för idag. Det är bara att hålla tummarna för att det går bra på tentan imorgon. Beck nästa.

Melodifestivalen

Meldoifestivalen då. Jag och Mamma satt mest och gapskrattade åt bidragen, den ena var värre än den andra. Men Alexander Bard och hans ridhjälm tog endå priset!

Dagens pest eller kolera fråga:
Vem vill du helst vakna upp brevid, Alexander Bard iförd ridhjälm eller Bert Karlsson med sitt skratt?

Vinnarna då, nej inget jag hurrade för. Varken sliskiga EMD eller sömnpillret Molly gjorde något intryck på mig. Min favorit ur dagens startfält som var det sämsta hitils i år var melodi nr 1 - Queen med Velvet tror jag den hette.
Nu forstsätter jag kvällen med Wallander - Fotografen.

Tentaplugg

Anledningen till att jag skjutit upp att plugga inför tentan allt för länge är för att jag är livrädd att stöta på nått jag absolut inte kan och sen ge upp.
Igår tog jag mod till mig och nu när jag pluggar gamla läkemedelsberäkningstentor ligger jag på ungefär 8/10 rätt. Jag måste få 9/10 rätt för att få godkänt. Så det är bara fortsätta att plugga imorgon och hoppas att jag har lite tur med frågorna, för de jag har fel på är avbrutna infusioner.

090221

Har varit på jobbet nu sedan 10.45. Tyvärr släpar sig tiden fram när man inte har något att göra. Magen kurrar och snart slutar jag, då ska jag möta upp mamma på stan och äta middag sen blir det melodifestivalen och en massa godis hos mig. Det var därför jag sprang runt i morse och försökte få det någorlunga städat.

Men innan spektaklet som jag älskar att hata sätter igång ska jag plugga några timmar läkemedelsberäkning och hoppas att den feber som lurar i kroppen i bryter ut. För jag har inte tid att bli sjukt nu. Men vem har det igentligen?

Dagens fundering

Dagens fundering

Varför skriver folk denna uppmaning hela tiden?
"Om du prenumerera på mig blogg så gör jag det med din!"

Är inte hela mening med tex bloggkoll att man ska hålla koll på sina favoritbloggar? Inte några random bloggar bara för att öka sin statestik? Ibland undrar jag vad som driver människor egentligen.

-

 

Tell me was I slipping before I even knew
Did I fall down and make my mind go black and blue?

Didn't I know, and couldn't I see
And why did I have to make those same mistakes

Did I hit the wall before I knew which way to go?
Couldn't I just understand when you said no no no no no no no no no no


I've got so many worries I'm afraid my head will explode
I'm doing everything to help you get away from this load
It's hard and complicated but I never learned your code
Your code
Your code
Your fucking code

090220Idag hade bibliotekarierna videokonferans så jag och Katarina som är biblioteksvakter och vanligtvis jobbar kvällar/helger fick rycka in. Det var en trevlig omväxling att stå i disken hela tiden istället för att ställa upp böcker och hyllstäda. Jag gillar mitt lugna jobb men efter 1.5år till sommaren så är det ju alltid kul att göra något nytt.

Nu är det inget annat inplanerat idag än att fortsätta plugga läkemdelseberäknig inför tentan på måndag. Bara att nöta för att lära sig. Skickade massa gamla tentor till mamma så de jag hänga ihop med i helgen.

090219Oh vad jag unnade mig idag. Slog på stort när jag firade att våran föreläsare för dagen inte orkade hålla på 8.30-17 som enligt schemat (som ingen av oss heller orkar med) och tog bara upp det viktigaste så vi kunde sluta innan lunch.
Jag gillar hennes stil som föreläsare, hon är snabb utan att prata maniskt och ta onödigt lång tid. Det gör mig bara stressad när de är så.
Så jag svängde förbi Sibylla på hemvägen och tog med mig detta, jag älskar mangorajasåsen! Satt och mumsade i soffan och njöt av colan framför avslutningen av Skid-VM. Det är inte ofta jag dricker cola nuförtiden sen Jonathan åkt till Frankrike. Det är han som alltid vill ha cola och är jag själv så blir jag för snål för det.

Nog prat om min mat. Nu nån timma och en dusch senare så har jag lagt upp planen så här: plugga läkemedelsberäkning till House kl 15 och sen fortsätta efter det fram till maten. Det låter bra.

H&M HOME
Det här skulle jag lätt kunna beställa hem från H&Ms nya avdelning HOME. Någon som vet vilka affärer de kommer säljas i förutom på webben?

Detaljer


349kr


179kr


195kr


215kr


165kr

Allt från Bluebox

Har jag sagt att jag gillar detaljer? Och det mesta i form av träd. Varför är man inte flickan med guldbyxorna.

Tankar

Nu burjar min puls sakta komma ned till det normala. Vet inte varför jag påverkades så sjukt mycket av att hälsa på Jonathans lillebror på sjukhuset. Jag kom nämligen just därifrån, ingen längre promenad då det är kanske 100m till ingången från lägenheten.

Det inträffade en olycka i söndags med lillebror + hans skoter. Två brott på lårbenet gör nu att han har spenderat sin tid på sjukhuset sen i söndag och nog får vara där 1.5 vecka till.
Jag försökte balansera mellan orolig "anhörig" för han är endå min pojkväns sen 4 år lillebror och viljan att bara springa runt och peta på allt och undersöka varför det är si och hur är det så. Blir tokig på mig själv för jag skäms nu  och hoppas det inte lyste igenom för mycket. Jag var ju endå där för att jag ville, vad säger man. Visa sin aktning? Sitt medlinande och att jag upprikigt bryr mig.

Jvla utbildning, som för övrigt står mig upp i halsen. Läkemdelesberäkning var det nu. Ångest får jag ta hand om till sommaren.

Hur ska man försöka trycka bort nått som jag i vanliga fall har i mina tankar 100% av dygnet. Jag tänker bara på sjukdomar, pvker, cpaper och allt annat jvlskap som behövs för att hjälpa en människa.

Hur lär man sig att lämna det på skolan/jobbet? Svårt just nu eftersom jag har massor av plugg när jag är klar med föreläsningarna. Jag tänker på sjukdomar innan jag somnar och jag tänker på sjukdomar när jag vaknar för att ha en chans att klara tentan. Min lillebror sa i helgen varför jag aldrig pratar om något annat? Jag svarade att dels för att det är det som upptar all min vakna tid + min drömmar och jag inte har någon att ventilera alla mina tankar med. För jag har ingen nära som är i samma sits som mig.

På föreläsningen igår så var det enligt en studie gjort i västerbotten 15% som mådde dåligt av sjukhuspersonalen eftersom de inte kunde lämna sitt jobb på jobbet. De tog med sina patienter hem.
Jag tar hem allt som jag hör i skolan och min hjärn förösker bearbeta allt det hör men hinner inte för mer och mer och mer och mer packas in i den teoretiskt. Jag fungerar bäst när jag lär mig praktiskt och därför längtar jag tills får komma ut i praktik igen. Då får man ventilera allt med sin handlerare, en sjuksköterska och man får pilla på allt och fråga, fråga och fråga. Då får man sinnesfrid.

Just det, lillebror var det. Det var skönt att se att han mådde så bra trots omständigheterna och jag hoppas han tillfrisknar snabbt.


Drömmar

Wall Stickers, Love Birds Black, Ferm Living

Wall Stickers, Coat Tree, Ferm Living

Wall Stickers, Power Pole Black, Ferm Living
väggdekor från inreda.com

Förut tjatade jag om dagen då jag äntligen skulle få flytta till hemifrån. Nu är den dagen passerad och förbi och jag tjatar nu istället om tänk om man hade ett boende som var mitt (vårt) och inte hyrt i andra hand.

För då får man leva med sanslöst smaklösa tapeter och annat kravs du inte kan ändra på. I MIN (vår) lägenhet skulle det vara ljust och stilrent med mysiga detaljer. Jag har en förkärlek för detaljer och speciellt träd.

Tänk den dagen man flyttar in i sin egen köpta lägenhet/hus och har en inkomst.


Blodsjukdomar


De röda blodkropparna, Eurytrocyter tror jag det stavas.

Då kan jag stryka avd 408 på sjukhuset från listan av möjliga framtida arbetsplaster. Blodsjukdomar är absolut inget jag vill jobba med. Har haft föreläsning om det nu hela morgonen och nej säger jag bara. Blev bara less och kunde inte koncentrera mig.
Jag har svårt att föreställa mig alla små jäkla saker vi har i blodet, immunförsvaret, benmärgen osv osv osv och sätta de i sitt sammanhang. Det blir bara en massa konstiga ord utan mening.

8 nya sjukdomar att lägga på listan över de 100 som redan finns där som vi ska kunna till tentan woho! Imogon får jag lägga till bensår och parkinssons sjukdom. Det är 5 veckor kvar utav nya sjukdomar jag ska lära mig och min smärtgräns börjar snart överskridas. Man kan inte lära sig allt på så kort tid. Men så är det upplagd så det är bara att bita i det sura äpplet och försöka ta sig igenom det.

Nu ska jag äta lunch och plugga läkemedelsberäkning, tenta på måndag mitt upp i alla sjukdomar. Kan man på ta en sak i taget? Inte?

Psykosomatiska sjukdomar

"Psykosomatisk innebär en kropp-själsjukdom; en sjukdom där emotionella faktorer orsakar fysiska symptom."

Åh, det är så intressant att tankarna börjar fladdra iväg hur man som färdig sjuksköterska kan jobba med detta. För jag tror att otroligt många personer behandlas för sjukdomar som igentligen bara är symtom på psykiska problem. Tänkt vad man skulle kunna spara pengar och lidanade för dessa människor. Även om deras symtom, de fysiska åkommor lindras så finns det bakomliggande problemet kvar, redo att visa sig på något annat sätt. Detta pågrund att man inte klarar av själv att handskas med problemet och det visar sig på det enda sätt kroppen kan, genom fysiska åkommor.

Detta var vad en utav de föreläsningar jag hade idag handlade om.
Mer finns att läsa här om man är intresserad av psykosomatiska sjukdomar, sambandet mellan kropp-själ.

090217

Förmiddagen bestod av föreläsning om psykomatiska sjukdomar. Mycket intressant med en bra föreläsare, de växer inte på träd tyvärr. Det fick en att inse att kroppen och psyket/själen är två åtskillda saker som borde behandlas var för sig som de gör i sverige idag. De är mycket mer sammanvävda än vad vi tror.
På eftermiddagen var det föreläsning om neorologiska sjukdomar. Epilepsi, Ms, Als och Parkisson. Viktiga sjukdomar att ha kunskap om men tyvärr orkar inte jag med fler än en föreläsning per dag så jag hade svårt att koncentera mig och ta in allt som sas. Får läsa på hemma.

Hem och powernappa en stund innan jag gick bort till Robert och Tracy som jag hjälpte komma igång lite med tradera. Se deras auktioner här. Som tack för hjälpen blev jag bjuden på mexikansk räkgryta som var jätte god! Skönt att slippa laga mat.

Nu inväntar jag premiären av den nya säsongen av house.

Kryddig räkgryta

MålaDå var det äntligen färdigmålat i hallen. Tre lager av vit färg (inte lila hehe bilden är googlad) krävdes för att den oranga färgen skulle ge upp och slita lysa igenom. Skönt att ha det avklarat! Ännu en sak att stryka från att göra listan.

 Middag blev överförväntan. Jag lagade spagetti och köttfärssås efter en välbehövlig kokbok jag fick av Jonathans föräldrar till min födelsedag.
Jag är känd för att systematisk rata lök, men idag så försökte jag verkligen lära mig att äta det. För smaken gnäller jag inte på utan konsistensen, huva. Men jag hackade den till oigenkänlighet så det gick bra. Mums säger jag bara och det blev massor av rester över, lovely.

Just nu njuter jag av Kirby efter att ha pratat med Jonathan på Skype.

183 dagar

Foto: SVT

Vad skulle du göra för tre miljoner kronor?

När "183 dagar" tar sin början är tiden i HUS-1 precis till ända och deltagarnas liv för alltid förändrat. HUS-1 är den mest maxade dokusåpan tv-världen hittills skådat och husets unga deltagare har under 183 dagar satsat allt - verkligen allt - för att vinna publikens kärlek. Gränserna för vad som har visats i rutan är framflyttade, publiken har bjudits på ocensurerad fylla och sex och den cyniske producenten (Danilo Bejarano) har eldat på konflikterna med effektivt klipparbete.

Svts storsattning som börjar sändas ikväll låter iafl bra på papperet. Jag hoppas den håller upp till måttet för det skulle vara underbart att se en bra serie utan reklam som omväxling.

Ska någon annan se den?


Minnen

Åh vad kort är underbara. Fastnade framför de otaliga korten från nyår 07/08 måste det varit, känns som igår. Problemet är att de inte riktigt passar för att lägga ut offentligt på mig där de kan kopplas ihop med mig haha. De finns utlagda men man ska ha tur om man trillar över dem.

För den kvällen, de var en utav de bästa hitillst i mitt liv. Underbara människor med underbar stämning. Fast jag grät en skvätt runt tolvslaget, jag blir rätt lätt sentimental.

Kärlek   

IpodNu ska jag ta min gamla Ipod Mini och bege mig mot skolan. Motion har ju aldrig skadat nån försöke jag resonera för att få min lata rumpa upp ur soffan.

Varför orkar man aldrig byta ut låtarna på en ipod? De jag är samma som jag haft sen jag fick min första mp3 i 7:an kanske. Tur att min musiksmak är desamma. Skulle vara en heldagsprojekt att föra över alla cd in på datorn för att sen föra över dem i ipoden. Jag tror det är där skon klämmer, det är alledels för jobbigt. Så jag får nöja mig med min Sisters of Mercy och Misfits tills min ipod själv bestämmer sig för att byta musik en vacker dag.

090216

Har suttit i ett grupprum med dålig luft på skolan sedan kl 8.30 imorse. Har kämpat med en fördjupning kring akutbuk och ileus (tarmvred). Fruktansvärt upphetsande. Vissa saker är jag inte riktigt redo att prata ogenerat om när det gäller sjukdomar i buken, så är det bara. Men det kommer, det kommer för vi hoppas.

Förutom att min hjärna känns som efter en tur i en mixer så ska det käkas lunch. Tänkte fortsätta efter det med njursjukdomar, pausa för hose 15 och sen fortsätta tills middagen. Då borde jag ju få ha ledig ikväll?

Suck, dagens i-landsproblem. Fick just ett mail att våra rättade praktikrapporter finns på skolan att hämta. Det betyder att jag måste masa mig upp till skolan igen vilket jag inte alls hade lust med för jag klarar nog inte av att vänta till imorgon med resultatet. Vill få det överstökad så jag kan helt gå vidare till där jag är nu. Avskyr att ha något oklarat.
Om den rapporten är grett nu så betyder det att jag är helt färdig med mina första 60hp. Woho! Bara 120hp kvar innan sjukskötersketiteln är min.

Lunch var det.

LoveSkickar kramar

Helgen

13 februari
Vaknar upp i ett Duved som är gråmulet och småkall. Pappa hade brått ut på fjället så det var bara att kasta på sig kläder och sätta sig på skotern så bar det av mot Körsjön. Anledningen till all brådska var att pappa ville pimpla. Efter att jag ätit mig less på grillad korv, varm choklad, mackor och ballerinakex + fredrik kört runt runt runt på sjön och pappa fått upp fyra fiskar begav vi oss hem igen. 4h var vi ute och jag hann bli rejält frusen, det snålblåste.

14 februari
Alla <3 dag. Jonathan ringde från Chamonix och vi lyxade med ett telefonsamtal dagen till ära. Mysigt men saknaden är enorm. 6 veckor har gått på onsdag, bara 6 veckor kvar då.
Pappa och min lillebror Fredrik försvann upp på fjället och jag och mamma roade oss framför vinterstudion. Inga svenska framgångar tyvärr.
Meldoifestivalen då, ja vad ska man säga. Jag var den enda tydligen som missade de förtajta byxorna, men jag gillade lasses låt bäst av de i startfältet som inte var något att hurra för. Men det förväntade jag mig inte heller.

15 februari
Strålande sol och vindstilla. Dagen man drömmer om och väntar på var äntligen kommen. Efter att ha sett Helenas efterlängtade och välförtjänta VM-guld och Björndhalens 86:e VC seger och 12:e VM-guld packade jag, mamma och pappa oss på skotern och begav oss ut med siktet mot Renfjället. Fredrik försvann hem med Nabotåget till fjällan.
5 mil blev det totalt genom vackra fjällvidder. Tyvärr finns korten på pappas kamera hemma hos dem. Längtar tills Jonathan kommer hem så han kan visa oss runt så vi slipper skumpiga leder.

Nu har jag pratat med Jonathan på Skype medan Beck varit på i bakgrunden. Jag lyckas missa det varje söndag nuföritden. Saknar Jonathan grymt mycket, huva.

Imorgon är det CASE-dag på skolan. Vi kommer få en massa fall som vi ska "lösa" och planera allt som behövs göras för de sjukdomarna. Antagligen ångest eller befriande för det kommer visa hur mycket jag kan av de sjukdomar som gått som föreläsningar så här långt.


bye

Åh nublirdetduschefteratthapratatmedjonathani2hpåskypeefterjobbeteftersomjagnuåkertillduvedochblirbortatillpåsöndag.
Detskabliskoterochtvochpluggeoho!

smoothie

Min vän Natalie käkar mycket bär nu i vinter och säger att hon mår mycket bättre utav det. Att hon känner sig friskare och piggare.
Jag är ganska dålig på att äta frukt, grönsaker och allt annat grönt man behöver. Men att äta bara bär känns inte som nått jag skulle gilla, men jag gillar dock milkshake. En smoothie borde väll vara ett mellanting mellan dessa två?
Hittade dessa två på aftonbladets hemsida som lät gott.

Någon som har fler tips?

Härlig hallon- och flädersmoothie.


Hallon- och flädersmoothie


Du behöver:

4 dl frysta hallon

1.5 dl koncentrerad flädersaft

2 dl naturell yoghurt 3 % fett, ev låglaktos

Gör så här:

Kör hallon, flädersaft och yoghurt i en mixer. Häll upp i 2 vackra glas. Strö på lite jordgubbskulor.
 
Mumsig mango- och jordgubbsdrink.

Mango- och jordgubbsdrink

Du behöver:

200 gram fryst mango i tärningar

4 dl jordgubbar frysta

5 dl vaniljyoghurt

1 msk limejuice färskpressad

2 msk socker

Gör så här:

Lägg mango, halvtinade jordgubbar, vaniljyoghurt, lime och socker i en bunke. Mixa alltsammans med en mixerstav. Häll upp i 4 höga glas


TvättstugaNu ska jag packa ihop och bege mig ned till tvättstugan för första gången. Önska mig lycka till för jag är så sjukt rädd för sånna situationer då jag inte känner till min omgivning. Speciellt nere i en källare bland fråd och liknande. Min gärna skenar iväg med diverse fantasier, huva. Inga trevliga fantasier tyvärr.

Morgonens föreläsning gick bra, fattade mer än vad jag förväntade mig. Endokrinologi, dvs hormonsjukdomar kommer nog fastna bra.

Datorväska


Backpack Tulip Grey

Den här ryggsäcken skulle jag vilja ha från Golla till min bärbara dator. Den är lätt tillskillnad mot min nuvarande som väger mer än datorn och jag skulle spilla snedbelasta min rygg med en axelremväxka.

Någon som har 500kr över och ge mig?

Evening

Efter bion tänkte jag och Natalie ta med kinamat hem och käka framför säsongsavslutningen av top model. Men de hade självklart stängt så det blev ett besök på det enda som var öppet, MacDonalds. De har god kycklingburgare som väger upp medelåldern på 14 där inne som gör att det känns lite... konstigt. Att man gör intrång på deras fritidslokal typ.

Vi missade halva top model och fick iafl se att Mckey vann, min favorit. Hon har ett så starkt ansikte, otroligt vacker. Efter det har det blivitt mer skitsnack och nu har hon åkt hem och jag ska snart sova. Har föreläsning om Endokrinologi imorgon och jag behöver vara utsövd då.
Det ska även hinnas med hämta mammas pulsometer på lungan, tvätta, jobba och prata med Jonathan på Skype innan jag åker med pappa och lillebror till stugan i Duved. Har inga föreläsningar på torsdag så jag kan lika gärna plugga där.

De vuxna


Albert har ensam tagit hans om sin dotter Jeanne sedan hennes barndom. För att fira hennes 18-årsdag tar han henne med på en sommarsemester till en skärgårdsö på den svenska västkusten.

Men huset som han har hyrt för två veckor visar sig redan vara bebott av två främmande kvinnor: Christine och Annika. De är två väninnor i 40-årsåldern, den ena fransyska, den andra en svenska som bott i Paris under många år. Fadern och dottern tvingas dela huset med dem och detta oväntade möte kommer så småningom att rubba den trygga balansen mellan Albert och Jeanne.

Ja, vart ska man börja? jag och Natalie har varit väldigt kulturella iafl när vi såg denna film. Är man van vid amerikanska spelfilmer så blir nog denna film väldigt långtråkig, inte mycket händer utan du måste se bortom det som spelas och förstå vad de menar med schenen.
Absolut ingen höjdar film, men lite roligt att se. Hon som spelar Jeanne är så sokersöt att du bara vill äta upp henne och vem kan inte motså Björn Gustafsson fast han inte gör någon större rollpresation.

Tävling hos Engla

Hos Engla finns just nu en tävling tillsammans med http://www.airtours.se/ som jag så gärna skulle vilja vinna. Man tävlar om ett presentkort värt 10 000kr för en weekendresa till någon av de många olika städerna de flyger till.
Om jag vann skulle jag ta med min älskade pojkvän Jonathan till London! Varför ska vi få åka iväg på en fantastisk resa då? Jo för att de seanste 5 veckorna har Jonathan befunnit sig i Chamonix, frankrike och kommer inte att komma hem fören om två månader. Tiden går fort men saknaden är enorm.
Innan det har Jonathan bott det senaste halvåret 10 mil från mig pga där finns hans jobb och året innan det så var det 70mil mellan oss för han gjorde lumpen i Luleå. 
Så vi hade planerat att åka någonstans bara vi två i sommar efter den långa tiden från varandra (nästan 2 år). Men eftersom jag studerar till sjuksköterska och har en +/- 0 ekonomi och Jonathan kommer börja plugga i höst finns inte pengarna.
Det känns jätte trist och vi hade verkligen sett fram emot att bara få åka vi två. Det var så längesedan det var bara vi. Därför skulle det vara helt fantastiskt att få åka iväg och bara rå om varandra.


Gina Tricot


Är så glad just nu. Mamma är i Stockholm och sprang runt på Gina Tricot för min skull och fick tag på dessa plagg åt mig. Har leta länge efter en college tröja och ett par ljusa jeans eller leggins.
Men när man bor i Östersund med 20mil skog runt så finns det inte så mycket att välja på. Mamma lämnade även igen en tröja jag köpte där för nästan ett år sedan eftersom tre knappar föll av på en gång. Så det blev inte så dyrt.

Nu hoppas jag bara att storlekarna passar.

090211

Åh äntligen hemma skulle man kunna säga.

Förmiddagen bestod av föreläsning om blodsjukdomar. Tyvärr hade föreläsaren overheadföreläsning och det är helt värdelöst. Man sitter bara och förösker skriva av det som står och hör inget av vad föreläsaren säger. Nej det ska vara powerpoint med åhörarkopior så man kan lyssna på allt föreläsaren säger och skriva ned kompliteringar och egna tankar. Nu är det bara ett mos i min hjärna.

Eftermiddagen blev bättre, var hemma och åt lunch innan jag mötte upp Robert på stan. Vi vandrade runt i det vackra vädret och kylan. Jag unnade mig en ansiktsmask för 20kr och två smörknivar a 7kr styck. En nattkräm för ansiktet för att försöka få bukt med min torra hy på 50% = 30kr. Jag handlade upp en dagsbudget, huvaligen. Och då har jag inte ens nämnt det nödvändiga jag köpte, tvättmedel och mjukmedel haha.
Det är jobbigt att leva på gränsen hela tiden men så är det som student. Sen när jag är klar ska det bli skönt med en inkomst.

Det blev även ett besök på systemet för första gången sen jag fyllde år i november. Följde med Robert efter vi hade varit hemma hos han och dumpat av allt han köpte och monterade ihop hans nya snygga lampa. Lite avundsjuk blev jag haha, den var riktigt snygg.
Köpte en flaska som står på hyllan i köket nu, där får den nog stå ett bra tag men jag har varit på det eftertrakdade systemet för många. Wow. 

Strax kommer Natalie och så ska vi trava iväg till bio regina. Vi ska se den där franska filmen med Björn Gustafsson, Les grandes personnes , de vuxna hette den. Hoppas den är bra.


Fråga om makeup

Jag har ett problem. Varje gång jag sminkar mig blir jag sjukt torr på och runt näsan. Det spelar ingen roll att jag använder hudkräm för ansiktet två gånger per dag efter rengöringen.

Jag anävnder cover all mix från make up store först och då är det inte särskilt tort.

Men sen när jag använt loreals mineralpuder som det blir jätte jätte tort.


Det är värkligen jätte fult och det onaturligt ut. jag funderade på om en primer hjälpte men så läste jag om dem och de värkar bara släta ut, inte fukta.

Någon med tips om vad jag ska göra? Finns det någon bra bas mellan hudkräm och pudret eller får jag helt enkelt byta dagkrämen mot någon annan eller pudret? Och isfl till vad?

Hemköp

Hemköp är lever exakt som de lär, eller.

Jobbet gick hyssat for och bra. När jag skulle stänga stod pappa helt plötsligt där och min familj kidnappade mig till MacDonalds, gratis middag är aldrig fel haha. Tack.
Tyvärr krockade det lite med en inplanerat skypestund med Jonathan men han väntade tills jag var hemma igen. Nu har jag slö tittat på tv medan jag pratat med Jonathan, timmarna går och jag förstår inte vad vi pratar om igentligen. Men det är bara mysigt att höra hans röst fast det skulle ju helt klart vara mysigare om han var här. Men nu är det mindre än två månader tills jag åker ned till Chamonix och hälsar på han!

Föreläsning imorgon igen, sen får vi se. Ska försöka styra upp nått med Robert då det inte gick vägen idag.

Sunny daysDet är otroligt vackert väder idag, -2 grader, vinstilla och strålande sol. Ser ut som på bilden fast det är mitt på dagen nu, den är från en kväll. Den är tagen från mitt (vårt) sovrumsfönster.
Jag ska försöka tvinga med någong ut och promenera lite. För tillfället ligger Robert pyrt till, får se om han är på eller inte. Behöver inföskaffa frimärken till ett paketet som ska till en vinnare utav en av mina traderaaukioner och stilla min ångest över att bara sitta inne och plugga.

Så min pland är promenad, plugg, jobb och sen får vi se.

RAWHm blev glad när jag såg det var RAW på kanal 5 nu. Jag gillar Özz och Johan Glans men blev mäkta besviken nu när Özz kör nästan exakt samma skämt han gjorde på showen tillsammans med Björn Gustafsson, Soran och Måns under deras turnestopp på folkets hus här i östersund i höstas. Visst att de inte kan dra nya skämt hela tiden men att de kör enbart efter samma manus, hur länge vet inte jag måste ju vara jäklgit trist i längden. Men de är rätt grymma endå för de får det att låta som

Ett varv på stan

Har inte hunnit varva ned än. Robert skrev på msn och ville jag skulle följa med på stan ett varv. Han skulle fixa inför alla hjärtansdag och jag insåg att det var på lördag. Trist att vara ensam en sån dag, men det finns betydligt värre saker.

Nu ska jag fixa middag, antingen blir det de vanliga korv och makaroner eller slår jag på stor och tinar en kött bit och  gör klyftpotatis. Får se vad orken räcker till.


Filminspelning


Hela eftermiddagen har jag spenderat på skolan där jag och min grupp spelade in en film om hur man sätter pvk. Det är exminiationen så jag hoppas vi får godkänt. Det känns så iafl, nått missade vi säkert men förhoppningsvis behöver vi inte göra om allt.
Första momentet i medicnin kirurgi kursen avklarat då, jag lämnade igen min medicinskteknik för sjuksköterskor på biblioteket för nu behöver jag inte den mer på ett tag.

Nu ska jag varva ned och försöka plugga lite hjärtsjukdomar.

Helgen

Då är man hemkommen från Duved och hunnit gått igenom det man missat på bloggkoll. Jag har duschat och sitter snart redo med saft och popcorn framför beck innan sängen kallar.

Helgen tillbringades i Duved tillsammans med familjen i våran stuga. Det har åkts skoter, i lördags han vi över älven innan jag ser bakåt och ser min lillebror och resterna av en hemmabygd pulka. Den följde med när vi köpte skotern och den skulle invigas, vi kom ju som sagt inte särskilt långt men nästa helg ska den byggas ihop garanterat körvänlig igen. Idag trots toksnöande och minus -19 som igår så försökte jag gudia pappa utanför skoterlederna. Men vände efter tag för man vill inte bli stående i det vädret. Men jag fick bevis på att mitt lokalsinne är hyffsat.
I lördags var det också som sagt melodifestivalen. Jag höll på att kräkas av Caroline af Ugglas uppvisning som är väldigt lik Antony i sin sångsätt på något sätt tycker jag. Låten var ju inte urkass, men jag vill inte se henne och framförallt så passar inte låten in i de forumet. Mycket mer att säga om detta finns det inte, det låter som alla år.
I lördags var det också afterski på åre torg med Rix Fm. Jag stod och frös i 2h och genomled EMD, Kevin borg och några andra jag inte mins namnet på för att få se två låtar av Takida som mest ville gå av schenen. Lite trist men men.

Nu blir det beck!

Duved

Nej det blir nog ingen ikea i helgen pga brist på bil deadlinen var 17.
Så det blir antagligen skoter om jag känner min familj rätt och plugg i Duved i helgen. Dags att packa lite och glöma hälften av måste sakerna.


skype


Tack skype!

Nu har jag pratat med Jonathan som på en vanlig telefon skulle kosta ca 500kr. Det känns lite bättre när man vet att man har chansen att prata med varandra utan att veta att det kostar multum.

Ska ta tag i det jag skulle gjort idag igentligen, precis innan Jonathan "ringde" så tappade jag upp vatten för disken och stökade på. En del auktioner på tradera har också gått ut så trillar det in pengar ska jag skicka iväg dem.

Det är fortfarande inte bestämt om det blir ikea imorgon eller inte, de har inte fått tag på en bil än. Vi får se vad som händer annars åker jag upp till Duved med familjen.

Hypokondrisk

Onkologsjuksköterskan som föreläst för oss i veckan om cancer sa att efter denna kurs kommer vi vara övertygade om att vi har alla sjukdomar som finns, för de allmäna symtomen stämmer in på det flesta om man vrider lite på dem.

Jag som redan sen tidigare har en smått släng av hypokondri gör ju inte saken bättre. Min extrema dödsångest får mig att tro att jag har diverse alvarliga sjukdomar och paniken växer. Bättre blev ju det inte heller av att sjusköterskan hela tiden mässade "det är inte bara gamla som får det utan det kryper längre och längre ned i åldrarna".

Nånting måste man ju vara rädd för men problemet är att det jag är rädd för krockar med det jag vill jobba med, jag vill verkligen hjälpa andra människor men är livrädd för att bli sjuk själv. Man borde bli erbjuden samtal under utbildningen, alla frågor som dyker upp och jobbiga känslor efter allt man är med om på t ex praktikerna.
 När man sen jobbar som sjuksköterska så har man möjlighet till det och åtminstonde en gång i veckan så samlas man och pratar igenom det som hänt under veckan. Varför tror man att det skulle påverka oss mindre under utbildningen?

Som på min första praktik då jag var på ett servicehus, det var jätte många jobbiga känslor som kom upp. Saker jag inte tänker ventilera i bloggen men som alla som jobbar innom vården kanske förstår vad jag menar. Man önskar det var si och man önskar det var så.

Nej huva, måste ruska om mitt huvud och göra nått annat innan jag övertygar mig själv om att jag är sjuk.

Val d'isereTvn står på med vm i val d'isere, det är superkombon. Lite roligt att veta att det är 10mil från Chamonix där Jonathan befinner sig. Jag håller tummarna för svenskorna trots en redan är bort, Jessica som kraschade igår på träningen.

Idag är det föreläsningsfritt så jag ska varva mellan att plugga och städa lite + se på slalomen så klart.

Tradera

Pssst!

Mina auktioner på tradera går ut snart!Skype


Yeah vad teknisk jag är, har fått micken att funka så nu är det bara en pojkvän som fattas för att jag ska kunna prata på skype. Men jag är fortfarande skeptisk, är det verkligen gratis? Vad tjänar de på då?

Så vitt jag vet så får man aldrig nått gratis.


090205

Jag ligger just nu i sängen och käkar äppelpaj med datorn i knät efter ömsomt sovit och ömsomt pluggat. Ska försöka sparka igång mig själv nu för jag ska strax gå iväg till jobbet.

På förmiddagen har jag varit på sista föreläsningen om cancer och det är mycket att hålla rätt på men det är bara att traggla så löser det sig.

Efter jobbet ska jag försöka att ta mig hem och hämta post och en mick så jag kan prata med Jonathan på skype.

<3Om två månader står jag där tillsammans med dig <3

Walk


Östersund by night

Satt och pratade med Jonathan på msn, han hade äntligen fått ned sin dator så det kommer bli lättare att prata när Robert tyckte vi skulle ut och gå.

Sagt och gjort så begav jag mig ut i Östersund mot Robert som också bor i centrum men på andra sidan i det underbart söta snöfallet. Vi vandrade bort till Matpiraten och handlade lite. Det blev vitlöksbröd, popcorn och tandtråd för min del. Måste ju få unna mig lite.

Till helgen skulle han och sin tjej Tracy kanske till Sundsvall och ikea så jag hoppas det blir av för isfl ska jag med. Det skulle verkligen vara roligt med en liten uflyckt. Den 1 mars ska jag och Natalie dit och det känns inte lika länge om man kan åka dit innan, jag älskar att glo även om jag inte har råd att köpa allt.

Smulpaj

För att stilla mina hypokondriska nerver efter 4h av cancerföreläsning står just nu en äppelpaj från min favorit Ekströms i ugnen. Det är mitt heta tips till alla som inte har tid eller lust att stå i köket för ett ännu godare resultat, men endå älskar paj.
Det är super enkelt. Det finns två påsar, en med smulet och en med bären/frukten så mixar du ihop dem + vaniljsås så är det bara att njuta.

090204

Dagarna rinner undan. Nu har Jonathan varit i Chamonix i 1 månad och det är 2 månader kvar innan jag ska åka ned och hälsa på honnom. Det går fort men fortfarande alldeles för sakta.

Idag har jag föreläsning mellan 13-17 vilket passar mig mycket bättre än morgonföreläsningarna. Underbart att kliva upp kring 9 utsövd och ta det lungt. Hinna käka frukost i lugn och ro, plugga och pyssla på. Lovely!
Ska strax käka lite lunch innan jag springer iväg på dagens föreläsning som handlar om tumörlära. Kvällen är ännu oviss.

Berg

Just det, jag hade inte bara ett begynnande diskberg utan också ett mystiskt berg i sovrummet har växt fram. Jag måste skaffa en klädhängare.

Förstora bilden

Den här är drömmen, men som alla andra jvla designprylar går den loss på 2500-3000kr.

Då finns det tre alternativ:
1. Jag vet att det finns en i rådhuset, smuggla ut den (hur hadde kommunen råd med den?)
2. Jag ber jonathan snickra till en åt mig, kan ju inte vara så svårt. Playwood, rita och såga.
3. Ger upp och köper en ful från Ikea för en billig penning.
STATIV Klädhängare

Light shadows


249kr för lampan


1250 för hållarenVarför ska allt som är snyggt vara så jvla dyrt!
Denna "lampa" från Orrefors serien Light shadows designad av Ingegerd Råmans är så otroligt vacker och tidslös. Jag önskar värkligen att man vore gjord av pengar ibland.

Dagens i-landsproblem

090203

Det är lika vackert väder idag som igår och kylan håller i sig. Jag ser ut som rudolf när jag går ute när det är kallare än -15.


Men trots det vackra vädret har jag lika lite tid att vara ute idag som igår. Förmiddagen bestod av Njursjukdomar och efter det sprang jag förbi specsavers för att försöka få till mitt andra par glasögon som jag aldrig använder just för att de är obekväma. Nu har optikern bytt pluppar vid näsan till större för mindre tryck och böjt ut dem så för tillfället känns det bra. Hon fixade även till mina jag använder jämt så de slipper trilla av när jag tittar ner. Men det är svårt att få till dem för jag är så sjukt kinkig på att de inte får trycka och klämma någonstans. Vi får se hur det går.

Nu har jag käkat lunch och ska börja med att skriva om åhörarkopiorna från gårdagens och dagens föreläsning. Även den begynnande berget på min diskbänk måste tas om hand.

Saknad


Kan man se mer full i fan ut? (på fredriks student 08)

I miss u my love, fast jag duckar på kortet.

Ps

IKEA PS PENDEL Golvklocka
Om jag hade 1500kr över skulle jag spendera de på den här skapelsen från Ikea. Jag behöver en klocka och förvaring, den skulle passa utmärkt i hallen.

Förutom när jag drömmer om saker jag inte har råd med så pratar jag lite med Jonathan för dyra pengar men så välbehövligt, äter kall äppelpaj med för gammal vaniljsås och gluttar på tv. Men nu är jag trött och behöver läsa igenom morgondagens kompendium om Njurmedicin.

PVKJag är så stolt över mig själv! Trots att hela världen gungade och jag kände mig smått illamående pga min rädsla för nålar så klarade jag av att sätta en näst intill perfekt pvk (tror jag iafl). Tack till Sara som ställde upp som försökskanin haha.

Kändes grymt skönt när jag gick hem från skolan i det vackra vädret med veteskapen att jag nu kan sätta en nål, nu är det bara övning övning ovh övning som gäller för att få in en bra teknik.
Så dagen har gått bra och nu ska det göras middag.


090202

Det blev längre visit hemma hos familjen än planderad. Sov även där inatt.
Igår så pluggade jag nästan hela dagen och avslutade med att se Beck -Skarpt läge som måste vara den sämsta beckfilm jag sett.

Förmiddagen har bestått av föreläsning om hjärtsvikt och köpande av Mary Jane på Gå och Löp klinikens rea. De hade 50% på alla crocs och tyvärr fanns inte den vanliga modellen i min storlek så nu testar jag det här.
Har sen förut ett par vanliga i färgen lime, men det käns inte lika roligt att använda dem efter att ha använt dem på Slåttergården. Så de får bli vårdskor så tar jag dessa för att skona knäna i sommar och på jobbet på Biblioteket.


Nu ska jag lära mig sätta PVK (perifier venkateter).

RSS 2.0