Ruttna dag

Min onda cirkel för tillfället:

Jag är kroniskt trött, vilket gör att jag inte orkar plugga. Jag har ångest över att jag inte pluggar vilket gör att jag blir extra deppig. Det leder till att jag blir överkänslig och tar en grej på allt för stort allvar. Som får mig att få ångest, och jag orkar inte plugga och så är vi tillbaka på ruta ett.

Har just pratat 1h och 40min i telfonen med Nicklas. My sweetie! Kommer ihåg att tänka nej som du sa, men lova då mig att göra samma sak tillbaka! 


Home

Sitter och lyssnar till tonerna på min cdskiva utav Amy Winehouse som jag beställde igår, som idag damp ned i brevlådan. Underbar leveranstid, rekomenderar cdon speciellt eftersom de har fraktfritt för alla studenter.

Överlevde min föreläsning idag med hjälp av att trycka i mig; en drickyoughurt, en banan +  en macka. Och lunch imellan där. Enda sättet att hålla sig vaken är att skjuta blodsockret i höjden och försöka få det att ligga där.
Det dalade ned stora fluffiga snöflingor utanför fönstret under hela föreläsningen, längtade efter att få gå ut. Men när jag väl fick springa ut ifrån föreläsningen så hade snöflingorna förvandlats till stickande hagel, inte speciellt mysigt. Hade tänkt ta en promenad medan jag väntade på att ma och pa skulle sluta så jag skulle få skjuts hem, istället blev det en språngmarsh till busshållplatsen kämpandes mot haglet. Hade glömt hur mycket de stacks.

Ikväll ska jag försöka varva ned inför min operation imorgon, vill gråta bara jag tänker på det. Kommer sitta där i stolen och få panikångest, men det betyder att de måste droga ned mig ännu mer. Vi får se hur det går, är ju redan inplanerad på ångestdämpande och lugnande, det borde ju funka? Efteråt ska min ängel Nicklas hämta upp mig då jag inte får vara själv på hela dagen. Han ska ta första barnvaktssittningen, ma tar över efter lunch då han drar till Kiruna och festar. Orättvist då jag kommer spendera de närmaste dagarna med att inte kunna äta och knapra värktabletter.

Ska komma ihåg att slänga iväg paketet på posten med mina jeans som blev köpta på tradera. Hade tänkt göra det i morse men då hade jag ingen tjep så jag kunde tejpa igen påsen.

Woked up

Vaknade i panik i morse, 15min innan bussen gick och trodde jag skulle missa den. Sprang omkring med huvudvärk och illamående över att jag är så trött. Ma tittade förundrat på mig, jag började ju sent idag. Men? Så jag hade stressat halvt ihjäl mig i onödan som vanligt, så jag fick krypa tillbaka i sängen, vågade inte somna om och har fram till nu tittat på The OC. Love it.

Är så trött jag inte kan beskriva det, men har föreläsning som början 11.15 till 16.00. Hur tänkte de när de satte ihop dessa tider? Har aldrig haft så lång föreläsning, kommer ta livet av mig i mitt försök att hålla mig vaken. Har lyckats några enstaka gånger hitilst utan att hoppa omkring på stolen och i panik försöka hålla mig vaken. En sån dag komemr det inte bli idag, håller på att somna i stolen jag bara sitter är. Jag är less! Jvla vårdcentralen har aldrig telefontider som passar när jag kan ringa, de är bara öppet när jag är på föreläsning på morgonen. Idag så hade de stängt pga utbildning. Orkar inte mer... piss dag. Längtar tills den är över och jag ska försöka ta itu med att plugga in hela kroppen. Men när jag kommer hem brukar jag vara så trött att så fort jag sätter mig med böckerna så somnar jag och vaknar utav andnöd då min anatomi bok väger ca 10kg.

Det värsta med att jag är så trött är att jag blir på så fruktansvärt dåligt humör som går ut över alla i min närhet. Jag mår så fruktansvärt dåligt psykiskt över att konstant ha huvudvärk, värkande ögon och illamånde över att jag är så trött. Förlåt till alla... hoppas ni överlever och kan låta mig va. För det är ingen idé, det blir bara värre. Det är bara en som kan få mig att må lite bättre genom att hålla om mig, men han är inte här...


Jonathan smygfotade mig efter mitt försök till att plugga som enbart kunde sluta på ett sätt


Taget ifrån sjukvårdrådgivningens hemsida:

När ska man söka hjälp?

Efter en lång dags arbete är det naturligt att känna sig trött. Likaså när man ansträngt sig extra mycket, fysiskt eller psykiskt. Men om en god natts sömn inte hjälper bör man stanna upp och tänka efter. Man kan behöva bryta mönstret genom att skaffa sig andra arbetsvillkor och börja motionera regelbundet. Ibland handlar det också om överdrivna krav som vi människor ställer på oss själva.

Ihållande trötthet, dag efter dag, som gör att man inte klarar av sin vardag med arbete eller skola är en varningssignal. Om tröttheten håller i sig ett par veckor och man inte kan sova ut, bör man undersökas av läkare. Det kanske är dags att varva ner eller undersöka om det finns någon bakomliggande sjukdom som orsakar tröttheten.

Det låter som mig, jag har varit konstant trött i 3år. Jag kommer inte ihåg en dag jag varit pigg, utan att känna av tröttheten. Men vad gör man när det är nästan omöjligt att komma ikontakt med vårdcentralen?

Mer jag hittade på hemsidan :


Kroniskt trötthetssyndrom

Kroniskt trötthetssyndrom är ett tillstånd som läkarna inte har hittat någon egentlig förklaring till. Det kännetecknas av att man sedan minst sex månader tillbaka lider av en trötthet som inte går att vila bort. Tröttheten gör att livskvaliteten försämras och att man inte orkar lika mycket som tidigare. Många som drabbas har tidigare haft långdragna infektioner.

Några typiska symtom på kroniskt trötthetssyndrom är trötthet tillsammans med

  • sämre korttidsminne eller koncentrationssvårigheter
  • återkommande halsont
  • ömma lymfkörtlar på halsen eller i armhålorna
  • muskel- och ledvärk
  • sjukdomskänsla som kommer efter ansträngning och som varar i mer än ett dygn.

Det finns varken något test eller någon undersökning som bekräftar att man lider av kroniskt trötthetssyndrom. Det är något som läkaren kommer fram till efter att ha uteslutit att man har några andra sjukdomar.

Oh my god! De beskriver mig in i minsta detalj! De beskriver mig!! Men vad gör man åt det? Känns som jag har testat allt.


Over and out

Just kommit hem ifrån jobbet, helt slut. Höll på att somna hela bussresan, blev jätte rädd jag skulle missa hållplatsen. Aja pengar iafl.
Nu ska jag kasta mig i duschen, frös som en hund på jobbet. Sen ska jag se på sista avsnittet på The OC och soooova. Really need it. Har blivitt alldeles för sent de sista dagarna nu, klarar knappt av att hålla mig vaken på föreläsningarna och då är det illa.


Hard Work

Har inte det minsta lust att jobba ikväll, men bussen går om 15min och pengarna lockar. Ska jobba mellan 17-21, är så trött så det känns som ögonlocken ska ramla ned vilken sekund som helst. Så jobbigt att ringa till folk sent på kvällen, sent enligt mig iafl. Jag skulle nog inte vilja att folk ringde hem så sent till mig om dessa frågor. Men vad gör man inte för att överleva? Måste boka upp tider för nästa månad också, nödvändigt ont. Så skönt när man får gå hem och lägga sig på sängen och slappna av igen.

Önsketänkande

image427

Bläddrar igenom Modette just nu och fylls med en känsla som är ungefär som lite självförvärkelse. Jag vet hur min stil är, jag vet hur jag vill se ut. Skulle bara vilja springa ut i alla affärer som finns och våga ändra sin stil! Från att köpa jackan som alla andra har bara för att jag inte vågar sticka ut, till att köpa det jag värkligen vill ha. Så är jag rädd för vad andra ska tycka om mig, att de ska skratta åt mig på stan. Inte för att de skulle det, men jag är rädd för allt som inte känns som mig. Jag önskar att jag vågade så mycket mer.
Har börjat med att köpa ett plagg åt gången, som jag värkligen gillar som jag känner passar in i en helhet. Men jag vill nu! Jag vill våga, jag vill inte att de supersnygga skorna liggander i graderoben bara för jag inte vågar ha dem på mig. Tidningar som Modette får iafl mig att våga lite mer, så förhoppningsvis kommer jag framöver mer och mer förvandlas till mig, för nu vet jag värkligen hur jag vill se ut.

Found it!

Med lite hjälp av robin fann jag åtminstonde igen reklamen den var med i.Det är gruppen The Sun Harbour Chorus som gör sin versision utav Hard Work ifrån albumet  Run to Cadence with US Army Airborne, Vol 2

Hard work

Jag blir tokig!!! Enda sedan Robin sjöng denna sång på teatern för ett två? år sedan har jag velat veta vad den heter. Jag minns inte vad han sa om vilken artist det var eller vad låten hette. Hör bara orden: hard work work, hard work work osv

Det är så irriterande! När jag googlar vad den kanske hittar så fick jag fram en text som ser bekant ut:

Work, work, work
Hard work,
Work, hard work, work, hard work
Work, hard work
Work, work, work, work
Hard work, hard work

I'm alive
And I will survive
Show the world that I can take it
When I hot the heights
Put my name in lights

Yes I'm gonna put my name in lights, yeah!

Show the world that I can make it
By doin' doin' doin' doin'
By doin' Hard Work!

By doin' Hard Work!
By doin' Hard Work!
By doin' Hard Work!

Jag vet inte om det är rätt + att det inte står vilken artist det är, så jag får söka vidare.

Tidig födelsedagspresent

När jag letade runt efter bilder på nätet till det jag ösnkar mig så hamnade jag framför Amy Winehouses platta Back to Black. Har varit småsugen på den ända sedan jag hörde låten Rehab och nu när det var 56% rabatt på den på cdon + att jag har fraktfritt som student så var det självklart att beställa den. Så för ynka 69kr kommer den dimpa ned i brevlådan 1-3 arbetsdagar.

Önskelista

Håller på att peta ihop en lista om vad jag önskar mig inför min födelsedag 10 november. Bättre det än att man får saker man inte vill ha haha. Jag känner mig som ett barn på nytt. Ska klistra in den när jag blir klar, om jag inte skäms allt för mycket.


Vampire

Jag är besatt utav min Vampire på Facebook. Det är det enda som är ricktigt kul förutom att glo på bilder.
Jag vill bita folk, slå folk och få dem att ingå i min armé. Allt för att få så mycket poäng så möjligt = mäktigare. Mohahaha

Har alltid haft en förkärlek till vampyrer. De har grym attityd och är sexiga. Kommer ihåg när jag rollspelade Vampire och det var så kul! Inte för att jag var särskilt bra och jag skulle nog göra det bättre nu. Man är inte så bra på att spela sofistikerad vampyr när man är 14 haha, bara att inse så jag slipper skämmas. Skulle vara ricktigt kul att testa det nu.

Kanske det alltid var därför jag alltid ville spela allt som låg åt det hållet oavsätt vilket rollspel det var, eon = alv, WoW = nightelf osv osv.

Ursäkta röran, jag bygger om

Jag äntligen klar med den stora renoveringen av mitt rum. Nytt jättelikt skrivbord så jag ätnligen själv kan få plats vid det. En ny bokhylla som jag själv monterade, så nu är det massor av förvaringsplats i mitt rum.

Bild av Philips microstereo MCM-275/12
Funderar på att köpa en ny steroanläggning. Den jag har nu är stor och klumpig, som förut var gömd i en hylla som är borttagen nu. Jag vill ha en jag kan hänga på väggen, så mycket mer praktiskt.
Behöver heller ingen jätte ljudanläggning, utan bara en vanlig snygg som kan spela cd och radio. Ingen dyr alltså, man lyssnar mest på Ipoden. Men det är roligt att ha en att spela sina cd på när jag har lust. Inte lika roligt på datorn, dens ljud är mest till för hemsidor och liknande. Inte för att spela musik på. Får se om jag köper en imorgon.

Nu ska jag ut och gå med pa.

Modette

Sad but true, Modette läggs ner efter endast sju nummer.

I really like them! Vilken tidning ska jag läsa om jag inte vill ha om vad Carolina Gynning gör, ute och inne listor eller kläder som priset sägs vid förfrågan. Vad är meningen med det? Modette känndes nära och intressant, trender som togs upp var lite annorlunda, lite roligare än tidningar i stil med Veckorevyn och Cosmopolitan. Själva idén var brillant att rikta in sig på allt som inte var mainstream. Att man tillät läsaren att ha egna tanker och bygga på dem med inspiration. Inte ändra individen efter tidningen utan ge mod ifrån tidningen till den egna personen. Sånt gillar vi!

Så det är med sorg i hjärtat jag bläddrar igenom den sista nummret utan en fantastikt tidning. Var det inte fler än jag som inte ville läsa om Karolin Rosing?

Vuxenpoäng

Mina vuxenpoäng ramlar in på löpande band.

Med mitt tålamod så kunde jag inte låta bli att pilla upp förpackningen själv och snickra ihop min nya bokhylla. Helt färdig insåg jag att den behöver lite smärre sjusteringar ifrån pa, annars helt funktionabel!


Man ser några utav mina älskade kursböcker

Det som behövde fixas var att jag råkat spikat fast den översta hyllan bak och fram. Så om man tittar ordentligt kan man se 6st spikhål efter mina bravader. Sen mittenhyllan råkade få några spikhål då jag spikat för högt upp och missat hyllan som skulle fast. Den sista lilla felet var att brädan under den nedersta hyllan bara blev pluggad på ena sidan och inte på andra. Hmm, men fullt gofkänt ifrån pappa, jag tror han blev lite stolt.

Americas Next Top Model 9

Till Jonathans stora förtret har jag allitd haft en förkärlek till top model. Jag älskar att se det och drömma att jag själv fick vara med i något sånt. Linslus för the win! Sitter just nu och tittar på avsnitt 2 seson 9.

Kanske, kanske blir det aktuelt! Mikas skulle höra av sig innom tre veckor efter min testfotografering. Jag håller tummarna och hoppas. Det skulle vara så roligt och annorlunda mot allt jag gjort tidigare.

Vuxenpoäng

Då har jag betalt min allra första räkning genom internetbanken. Jäklar vad vuxenpoäng jag samlar på mig. Det var min mobilräkning som jag numera har som abbonemang istället för refillkort. Det är mycket mer vuxet så. Nej jag skojjade bara, det blev mycket billigare eftersom jag har abbonemanget Student, då ringer jag för 0 kr/min, sms 0kr/st och betalar enbart uppkopplingskostnaden på 69 öre till alla teliamobiler. Och eftersom jag bor i norrland har alla telia eftersom inget annat fungerar här uppe. Så detta är helt underbart för mig, ska aldrig sluta vara student!

Bye Bye

Nu har jag vinkat av Jonathan vid tåget. Som vanligt lyckas jag sakna honom redan innan han har åkt. Underbara, fantastiska, älskade Jonathan. Men plikten kallar och det är skyddsvakt som står på tur i listan nu, han har redan klarat av mc-kortet. Vilket inte var så otroligt haha.

Jag pillar på hemma på rummet och försöker få ordning på mina miljoner saker. Har redan fyllt en pärm med papper ifrån kurserna och jag har bara gått 8 veckor. Men ordning ska det vara, det känns lite lugnare då, inte lika stressat. 
Väntar med spänning nu tills ma kommer hem med alla nya saker, ett skrivbord, ny bokhylla, ramar, kartonger, ljus mm. Nu jäklar ska det bli ordning! Om inte annat så kommer det inte kännas lika trångt. Vilket är målet. Ma hade flyttat omkring mina möbler då jag var i sthlm och det blev jätte bra. Så nu ska jag fortsätta på den vägen.

Sen ska jag sova och läsa den bok som Jonathan nu läst ut. Har föreläsning både på förmiddag och eftermiddag imorgon. Känns tungt. Skönast med bara halvdag. 
Jonathan köpte faktist en ny bok innan tåget åkte på pressbyrån. Han följde mitt råd med Män som hatar kvinnor, en av de bästa böcker jag läst. Spänning to the max. Så jag hoppas han gillar dem lika mycket som mig.

By the way! Jag har fått äntligen tv på rummet! Eller jag har haft en tv men ingen motagare. Halleluja för pappor. Vad skulle man göra utan dem som drog antenkablar?

Monster till svärmor

Om min blivande svärmor visade några som helst tendenser till att vara Viola i Monster till svärmor skulle jag springa åt andra hållet och aldrig se mig om igen.

Men om alla skulle göra det skulle man inte få till en rolig film, därför finns det sånna som Charlie. Man slår tillbaka dubbelt så hårt istället. Se får man se vem som knockar vem först. Och stackars man, som inte får veta någonting. Utan han lallar på helt oskyldigt och oventande i bakgrunden, det är därför biroller finns.

Rätt så underhållande, rätt så irreterande.

Sunday

Jag pluggar på och kommer faktist framåt. Tror jag har kommit över den största ångesten inför hur man ska plugga. Är inte van vid att ta så mycket ansvar själv, får bara ångest och gör ingenting. Men det börjar faktist se ljusare ut, som att jag faktist hinner med. Att det inte är tusen saker att lära sig och ingen tid. Att jag sakta men säkert rör mig framåt, jag kommer klara det. Det är intressant igen och jag gillar det jag läser istället för att gråta i panik. Det löser sig faktist! På ett eller annat sätt.

Just nu ser jag på Gray's Anatomi och drömmer tills jag själv ska på praktik. Visst det kommer inte bli jätte glamoröst på äldreomvården, men ett nödvändigt ont. Jag har blivitt avskräckt ifrån hemtjänsten sen jag var där när jag var 14, utan att gå in på detaljer.

Ikväll åker Jonathan till Luleå igen, men han har värkligen varit ett stöd under helgen för att jag ska känna att jag klarar av skolan. Trist att inte ha han här, men jag får klara mig endå. Det brukar alltid gå bra.

Jag vill hem också och fixa rummet med alla nya grejor som ma har tagit hem ifrån Ikea. Hon lät förskräckt när jag rabblade min lista jag hade skrivitt ifrån hemsidan. Hon trodde hon inte skulle få med sig allt hem haha. Men fint kommer det bli!

Scream

Tro det eller ej, men jag har aldrig sett någon av Screamfilmerna. Därför var mina förväntningar rätt höga när jag igår tog mod till mig för att se
1:an.

Men vad hände? Tyvärr har jag stt Scary Movie så jag associerade allt till den och genast vart allt mer komiskt. Det hjälpte inte att efter den inledande scenen så blev den inte så mycket läskigare. Sen har jag aldrig någonsin sett en klumpigare mördare. Han ramlade, blev kickad och mosad. Det enda som gjorde att han lyckades döda sina offer var att de inte var så smarta att springa åt rätt håll. Jag satt mest och garvade åt att han ramlade hela tiden eller fick kylskåpsdörrar/ vanliga dörrar smackad i hanns ansikte. Och inte ett ljud piper han, hög smärtröskel hade han iafl.

Ok, den var väll hyffsad, men mer en komedi än en skräckfilm.

Plugg

Underbara joanthan har hjälp mig med att plugga in musklerna på latin idag. Nu kan jag nästan hela 15st, varför har jag inte tillgång till honnom hela tiden? Det skulle gå så mycket lättare då.

Jag har skrivit klart min lista på saker jag ska ha ifrån Ikea, ma kommer ta ihjäl mig för det är så mycket haha. Så jag får se hur mycket hon går med på. Det är ett skrivbord + massor av förvaringsprylar och ljus. Man måste passa på då det är billigt.

Ikväll har jag ätit gott och ska plugga vidare nu + pussa lite på my honey. Det kommer bli så de närmaste 2 veckorna fram till tentan, konstant plugg och inget socialt liv.

Just ja! Igår när jag och Lisa skulle handla mat blir det lite panik som vanligt, ingen orkar ställa sig och laga och ingen snabbmat är gott. Men pasta mexicana ifrån typ viktväktarna som är hur gott som helst! Det smakar som vanlig mat + efter 8min i micron är det klart. Helt underbart, thanks Lisa för tipset!
En annan rolig sak var att i kassan krävde de mig på legg för att köpa cider med 0,7% i. Jag reflekterade inte ens när jag stoppade ned den i korgen att det var alkohol i. Jag köpte bara för att den är ruskig god och billig. Men vart är världen påväg när man kräver legg på 0,7%? Du ska dricka jvligt mycket för att bli påvärkad utav det.

Tradera

4 min kvar på min auktion, jeansen ligger på 51kr. Ungefär vad frakten kommer gå på.
Men skit samma. Man får inte mer för dem och de sllipper ligga och skräpa hemma eftersom de är för små för mig. Så jag kan få lite chash och mer plats som kommer fyllas snabbt igen.

Nu ska jag bara försöka räkna ut vad frakten kommer gå på.

Morning

Godmorning world.

Ok, jag vaknade inte nu, men det var nära. Tvingade mig upp tillsammans med joanthan då det var frukost vid 09, sen råkade jag somna om då jag pluggade haha. Så trött, men det känns bättre nu iafl. Camilla ringde och då väckte joanthan mig. Men det är bara bra då jag ska hårdplugga idag.

Mitt problem med att hitta motivation att plugga är att jag blir så super stressad över att det är så mycket. Det blir att jag gör ingenting istället för att sätta mig ner och göra det jag ska. Jag tycker det är jätte intressant, men får panik bara jag tänker på det. Men eftersom jag klarade av förra tentan så har jag fått en morot nu, nu jvlar ska jag försöka iafl! Den hårdaste tentan under dessa år, och jag ska klara den! Om inte nu så iafl på omtentan, då ska jag plugga minst 1h varje dag på den tills omtentan om det skulle vilja sig så illa. Men jag får inte låsa upp mig på den då nästa är farmakologi och det är en tenta då du ej får ha något fel på det. Det är förståligt då jag kan döda en patient om jag räknar fel på medicineringen.

By the way är jag i Duved nu, pluggar bäst där. Finns inte så mycket som kan störa mig förutom joanthan då. Underbara människa, jag älskar dig. Hör psykadelisk musik ifrån Zelda han spelar och jag blir jätte spelsugen. Men nej, jag ska plugga och skriva lista till det mamma ska handla på Ikea åt mig, så jag kan äntligen få ordning på mitt rum.

Tenta

Mirkalet inträffade, jag lyckades klara första tentan i Omvårdnadens utveckling och kunskapsområde. Så nu är det bara att jobba framåt och försöka klara anatomitenatan!

Är fortfarande chockad, trodde jag inte hade klarat den först då det stod poäng; 15. Det var minst 40p för godkänt. Men det visade sig efter många skrik och tårar att det bara var utsätt hur många poäng kursen var på dvs 15. Silly me.

Forden

Eftersom jag är jätte rädd att bli sjukare än jag är så är det ett ganska lätt val att välja att åka med Jonathan till duved, upp till lugnet och friden och bara få andas. + plugga som jag aldrig slipper undan.

Min honey sitter på bussen ifrån Luleå nu, har åkt i 3h och kommer fram ikväll kl 22. Hanns ma kör in forden till stan och lämnar den hos mig, så jag sen ikväll kan hämta upp jonathan vid bussen och åka till duved. Tyvärr så är inte forden den mest lättkörda bilen + jag inte kört den på snart 4 månader?
Den har inget dragläge och växlarna är lite mogo att lägga i om man är ovan. Så får väll se hur bra det går när jag ska köra in till busstorget där tusen andra bilar trängs på en minimal yta. Kommer gå jätte bra utan styrservo på ratten, orkar knappt dra runt den. Får hålla tummarna jag inte kör in i någon av de bilar som försöker ta sig fram i den cirkelformade parkeringen, varför en cirkel? Som är minimal? Hur tänkte dom där?


TubsockorC|| ... säger:

HAHA vilken klockren bild :D
C|| ... säger:

tubsockor...

linn säger:

haha vart då? :P

C|| ... säger:

jag ser inga tubsockor :D

linn säger:

;) de är inlagda i kalsongerna

linn säger:

 ser du väll :P

C|| ... säger:

;) aa


God morgning

Släpade mig upp ur sängen för ett litet tag sen, har hunnit ätit frukost och läst tidningen. Ett måste för mig om det ska kännas som en bra start på morgonen. Ifs händer det inte särskilt ofta för mig att jag har tid att läsa tidningen och käka frukost, burkar mest bli en macka på väg springande till bussen.
Varför jag har tid just idag är för att jag känner mig kropp inte pallar mer, jag hade fått feber igår och måste allmänt risigt, idag är det tack och lov lite bättre, men jag stannar hemma ifrån föreläsningen eftersom jag vägrar bli sjuk. Blir jag sjuk blir jag liggandes i flera veckor och det har jag värkligen inte tid med pga anatomitenatan. Ska plugga på egen hand idag och försöka stressa ned.

Såg en annons i tidningen idag om en ny produkt ifrån Philips Wake-up light. Det är en väckarklocka med funktioner som borde passa mig. Idén går ut på att 30min innan den tid man ställt in man borde gå upp börjar ljuset sakta tändas och gradvis öka till max man ställt in lagomt till den tid som man vill kliva upp. Det här ska hjälpa dig att vakna lättare och utvilad.

Det låter helt underbart för mig då det värsta som finns är det ryck man får och pulsen går upp i 180 när den hemska larmsignalen går igång. Det finns en reklam på tv där den signalen finns med och jag får mardrömmar varje gång jag hör den. Så det bästa med denna manick är att den har tre natruliga ljud, vågor som bryter mot en strand, fågelkvitter samt det bästa; en groda och en anka i en dam. Den ljudsignalen ökar gradvis också tills då man ska kliva upp, allt för att slippa "rycket" när man vaknar. Jag vill ha! Tips på födelsedagspresent ma!

Just nu har jag fått gått tillbaka till min pinnstol tro det eller ej. Min kära katt sussie har övertagit min stol.

Varje gång jag försöker flytta på henne stirrar hon surt och hugger efter mig, så det är bara snällt avakta tills hon behagar att flytta på sig. 


The OC

Snart börjar min säsong 2 box på The OC ta slut. Upptäckte att det även fanns en fjärde box som kommer ut den 12 december. Men trean måste införskaffas snart endå, födelsedagstips ;)?

Ligger just nu i sängen och käkar glass för min onda hals + tittar på The OC förståss.

The never ending movie quiz

Eftersom det är allmänt känt att jag älskar film, så är the never ending movie quiz helt underbart på facebook, flixter. Det kan sysselsätta mig i evigheter om jag har tråkigt.

Vilket jag inte borde ha då jag måste plugga, men vem sa att det var roligt?

Soccer

Den här videon får mig att ångra varför jag slutade med fotboll, så jvla roligt var det! Tyvärr så håller inte ledband särskilt bra, men njuta av videon kan man, specillet med Elvis - A litel less cenoversation.


Stockholm

For ned som sagt till sthlm i måndagskväll för att shoppa loss och hälsa på natalie. Det var mycket trevligt.

På tisdagen så jobbade natalie så jag spenderade första delen utav dagen att gå runt på drottninggatan + ta gratis bussen ut på ikea för att inhandla lite myspys till rummet som tex ljus och ramar. Vid 16 så mötte natalie upp mig efter jobbet och shoppingen fortsatte. Mitt mål var att hitta vinterskor, koftor och tees + en oversize kofta och kanske lite julklapper.

Mycket handlades och en del lämnades tillbaka dagen efter då jag inte orkade prova allt där, utan köpte det som var snyggt.

På tisdagkväll mötte vi upp Jonathan på arlanda då han kom ned för att göra pilottester. Var skönt att få träffa han igen då det var 9 dagar sedan sist. Kort men nice, då han åkte hem samtidigt som mig igår.

På onsdagen så lämnade jag tillbaka det jag inte ville ha, fotades på Mikas och sprang runt i gamla stan på jakt efter natalie och jonathan som lunchade. Efter lunch när jonathan åkt tillbaka till testerna så shoppade vi vidare, mitt största mål med resan var att hitta vinterskor då urvalet inte är så jätte stort i Östersund. På tisdagen hade jag sett ett par jag gärna ville ha på Din Sko. Höga bruna stövlar som var fodrade invändningt men endast i storlek 41. När jag frågade hon som jobbade om det var de enda de hade inne skrattade hon åt mig och sa det kanske fanns i rinkeby nått par kvar.
Men när jag och natalie gick in i butiken i onsdags för att jag ville visa vilka jag menade tog jag tag i den och vända på den för att visa att det var strl 41, men det stog 37!! Min storlek, och de säger att lycka inte kan köpas för pengar? Överlycklig har jag äntligen fått ett par snygga vinterskor. Varför gör de inte fler höga stövlar med foder? Utan bara fula med konstiga klackar och ser ut som nått 70+ har på sig. Bara för att det är snyggt kan man inte göra dem praktiska då?
Mer som inhandlades var koftor och långärmade tröjor ifrån H&M och Gina Tricot + tees från monki, supernöjd. Och de högklackade pumpsen jag vann på tradera lyckades jag hämta också, så jag slapp frakten på 60kr.Efter ett tag på eftermiddagen ringde jonathan. Han hade fått bevisat han var jätte smart, men det var lite simultanförmågan skulle ha varit bättre. Så han sitter inte i sjön som sagt, och Lisa blir glad nu haha.


Fikapause på wayne's, fångar Natalie på foto + våra nyinhandlade vinterskor i deras rosa jätte kassar.

Så vi fortsatte våran rundvandring på stan som slutade på mitt favorit ställe Pizza Hut. Älskar deras pizzor över alla pizzor. Det är en tradition för mig att alltid äta där, nått som jag inte vill sluta med!

Innan vi skulle åka hem med flyget brände Axel, natalies pojkvän ut "Little Miss Sunshine" åt mig. Det enda som fattades på hela resan var att jag inte fick tag på Helsing filmerna + Den första kärleken. Men kampen går vidare!

På säkerhetskontrollen inne på flygplatsen när vi skulle flyga hem, sa jag på skämt till joanthan att de alltid krånglar med mig. Att det alltid piper och de vägrar låta mig få tillbaka min väska. Självklart hände det den här gången också. När jag skulle sträcka mig ned och plocka upp väskan så kom säkrhetespersonalen och bad om att få se i väskan. Vad skulle jag säga? Nej? Tror inte det. Iafl så började han plocka ut allt i väskan och lägga det i olika plastbackar, tänk om jag hade haft nått pinsamt? Tur för mig så hade jag ju inte det, och jag fick faktist tillbaka den efter han hade plockat isär allt i molikyler och kört om allt igen. Gick rätt smidigt denna gång, skulle vara intressant att veta vad det är för nått de ser som värkar farligt.
Värre blev själva hemresan, jag visste att det var dimma och inga flyg hade fått starta ifrån Östersund. Men eftersom vi flög ifrån Arlanda var det som självklart att vi också skulle få landa. Men när vi kom in över Brunflo och planera landningen så sa piloten icke, det var för dålig sikt. Så vi cirkulerade 1h uppe i luften för att se om vinden skulle blåsa bort dimman. Eftersom det inte inträffade skulle han föröska landa endå, vilekt avbröts när vi nästan var framför flygbanan. Jäklar vad han accelererade! Och upp i luften ingen, lite små förskräckt sådär. Så sa han att han skulle försöka engång till, annars skulle vi flyga tillbaka till stockholm igen. Så äntligen kl 00.30 lyckades vi landa. Det var den vingligaste landning jag varit med om, planet krängde hit och dit. När jag väl klev ur planet såg jag knappt en meter framför mig, jag förstår inte hur han kunde landa alls. Men bara 1h försenat fick jag äntligen komma hem.

Förhoppnignsvis så kommer jag snart tillbaka till sthlm och jag längtar tills fredag då jag får träffa jonathan igen.


The way I are
Vaknade upp utav denna låt med huvudvärk, halsont och feberkänningar. Trots att låten är störtskön kunde den inte få mig på bena. Vi har igentligen eximination idag, men jag mår så skit dåligt att det inte är värt att gå. Ska göra den vid ett senare tillfälle. + lite mer tid får jag att träna.

Resten utav dagen går åt till att kurera mig + försöka rensa på mitt rum bland alla tusen småprylar. Tur ma ska på Ikea i helgen så nytt skrivbord, bokhyllor samt förvarings kartonger kan inhandlas. Min förvaring har tagit slut.

Mikas

Ok, jag kan inte hålla mig. Måste printa ner det roligaste först, så det blir värkligt, har inte insett än och har fjärilar i magen.

När jag glatt hade hämtat väskan på arlanda i tisdags och var påväg till bilen med min kära natalie jag skulle husera hos, dök det upp en tjej som frågade hur lång och gammal jag var. Förvånad svarar jag 172,5 och 18år. Hon berättade att hon kom ifrån Mikas och om jag hade hört talas om dem. Jag höll på att falla platt död ner där just då. Jo svarade jag, visst hade jag hört talas om dem (den största modellagenturen i svergie) och jag kännde svetten började bryta fram i pannan. Hon frågade om jag var intresserad och provfota för dem, haha och ja, det kan jag säga att jag var. Så jag fick hennes kort och tog mina uppgifter. Dagen efter ringde det och det bestämmdes att jag skulle komma till deras kontor på bellmangatan 10 och provfota och anmäla mig typ. Sagt och gjort, i går efter mycket om och men hittade jag med natalies hjälp dit och det första jag möts av är en bildvägg med bla hon som är modell för Gina Tricot. Jag försökte inte klappa ihop på en gång.

Jag fick fylla i papper med personuppgifter samt mått osv. Sen tog en kille en massa kort framför en vit vägg och när jag går in på Mikas hemsida http://www.mikas.se/ och tittar på New Faces som jag testade för ser jag den vita väggen dyka upp på de flesa tjejer och killar där. Det är på allvar!

Så nu är det bara att hoppas de hör av sig, det vill säga innom tre veckor om jag skulle bli antagen. Skulle vara så grymt kul och vara en ytterligare bra anledning att besöka Stockholm lite oftare, vilket jag måste göra nu ;) You know what I mean baby!

Sjuk

Kom hem kl 01 inatt, efter 1h cirkulering över flygplatsen + två stycken landningsförsök (dimma). Levande och sjuk idag ska jag försöka printa ned de senaste 3 dagarna i stockholm i bokstäver, jag lovar att bjuda på oväntade saker...

Slö

Har ingen vidare lust att dra iväg på matteföreläsning. Men vad gör man inte för att uppnå sina mål, allt kan ju inte vara roligt på vägen, tyvärr. Kommer att tänka på det helt absurda i att lära sig över 200 latinska ord på 5 dagar + alla funktioner. Och jag har aldrig varit i närheten utav något sånt tidigare så jag vet inte vart jag ska ta vägen, hur ska man göra? Inte heller att ha alla system i kroppen att lära sig med alla latinska namn på olika funktioner + organ och då växer siffran till kanske över 500 st latinska ord. Som ska läras på 4 veckor? Jag förstår inte. Men jag har tills nästa höst på mig, tills dess måste jag ha klarat det, för det är så de räknar, att ingen ska klara det på första tentan men ha lärt sig plugga in allt till termin 3. Men endå? Nya kurser börjar hela tiden som man måste hänga med på, hur ska man ha de här kvar i bagaget?

The Other Sister

En utav mina favorit filmer, tyvärr fanns det inga bättre klipp än detta. Men lite utav känslan får man, denna film måste snabbt införskaffas till min dvdsamling. Rekomenderas stark.

Den handlar om två stycken utvecklingstörda undomar och deras väg in i vuxenlivet för att klara sig själv. Helt underbar. Jag gråter varje gång jag ser den.


Kontorsstol

Ma: "Vilken är skönare då? Pinnstolen eller din nya kontorsstol?"
 
Efter mycket om och men har jag äntligen sluppit min hårda pinnstol mot en ricktig kontorsstol som man kan ställa in åt alla håll. Det enda som slet mig ifrån datorn förut var att jag fick så ont i ryggen. Hur ska det bli nu? När min stol är nästan skönare än sängen.


I'm in heaven!

Tokig

Love is when you miss him even before he leaves, when you could listen to him talk all night and never get tired of hearing his voice, when the sound of his name sends chills down your spine and when you see his smile the second before you close your eyes.


Jag blir knäpp, tokig och irriterad. Less, förbannad och vill gå och lägga mig i ett hörn och dö ett tag. Wy oh wy?

Min andra hälft, min anledning att leva, mitt allt. Den som vet allt om mig, förstår allt och försöker få mig att må bra igen är inte här. Har inte varit här på evigheter. Vi har max varit ifrån varandra i 10 dagar i sträck förut. Just nu är vi uppe i 7 dagar och det blir 9 innan det är över, plågan.

I know! Man ska inte känna så här, självklart ska man klara sig lika bra utan. Men jag gör inte det, jag blir toooooooooookig av saknad. Min Jonathan, mitt allt. Vart är du när jag ska sova?

Ordspråket "låt inte kärleken hållas så hårt så att den kläms iväg, men låt den heller inte flyga iväg", eller nått sånt är ganska sant. Men vad ska man gör när man är kär, beroende. När personen är beroende framkallande som en drog, när man vill inget annat än att träffa han, röra vid han och säga att jag älskar dig.

Jag blir tokig.

Monopol

För ett tag sedan läste jag i lokaltidningen ÖP om det nya monopolkriget. Varje stad skulle gå in och rösta på sin stad som skulle ersätta gatorna på monopolspelplanen. Den som hade fått flest röster den 1november hamnade på Normlandstorg osv osv.

Hitilst har bara små och speciellt städer ifrån norrland toppat listan, vilket jag självklart håller tummarna för. Men iofs tycker jag det är sorligt att byta ut gatorna till stadsnamn, det blir fel helt enkelt. Så har det alltid varit med gatunamnen och borde alltid vara.

Men gå in och gör din röst hörd på http://www.monopolspel.se/leaderboard.aspx  , så kanske just din stad kommer med på det nya monopol, då de nu envisas med att byta namn. Man kan rösta max 1 gång per dag och tävlingen avslutas 1 November.

Själv är jag lite kluven på om jag ska rösta på Östersund eller Umeå, då bägge städer ligger mig lika varmt om hjärtat.

Ställningen just nu:


HeartbeatsJosé Gonzalez - Heartbeats 

En underbar vacker låt som har följt med i några år nu. Det är kärlek och frid förknippad med denna låt, och jag hoppas att det alltid ska vara det. För mig betyder den väldigt mycket och the knifes orginal drev alla till vansinne som min ringsignal (dock inte lika mycket som the pippettes - youre kisses are wasted on me gjorde).

Ikväll tog jag mig i kragen och sa nej till att hänga med folket fast det lockade oerhört. Jag ska och måste plugga. Nu jäklar ska det nötas in ord! Sen blir det The OC och saknad utav Jonathan som jag aldrig kommer ifrån. Imrgon blir det sthlm. Hoppas alla överlever utan mig.

HurtJohnny Cash - Hurt

Jonas begravning var mycket vacker och känslosam, vila i frid.

Mina vänner, vi är ju odödliga innan 50. Vi ska ju på bröllp de närmste 15 åren! Varför??

u gotta shake ya azzEve - Tambourine

Underbar låt! Tyvärr glömde jag kameran hos Åsa, så inga fabulösa kort på våran dans med dansmattan kommer upp ikväll. Men håll till godo!

Är hemma och ska kika på The OC innan jag ska sova, orkade inte hänga med ut på krogen med resten utav girlsen. Har lovat mig själv att vara pigg och plugga imorn. Det enda jag måste bestämma mig för är om jag ska gå på begravningen för Jonas eller ej. Känns lika jobbigt hur jag en gör.

Done

Äntligen hemma från jobbet, det gick ricktigt bra. Inte en enda arg kund och det känndes inte som jag ahde varit borta så långe. Men det kommer bli fint med extra pengar sen. Det behövs alltid, så jag får se hur det blir imorgon om jag jobbar nått. Tyvärr så jobbar inte Camilla och Lisa, tiden går ju så mycket fortare då man har friends i närheten.

Ikväll ska jag packa dansmattan och vi ska hänga hos Lisa. Ska bli nice det! Är trött och har ingen lust med nått annat än att svulla chips och äta stora mosmenyn på Staiol. Sånt är fint det.

RelaxDet märks att ma är i farten, det här är vad som hörs just nu. Duran Duran - Relax. Nej nu byttes det till Cindy Luper - Girls Just Wonna Have Fun.

God Morgning Vietnam!

Vaknade utav en lite bakfull Jonathan som endå lyckats kliva upp före mig + är piggare.

Sitter här i mina älskade mjukisbyxor och bruna mjukiströjan med sidenband. Och bestämmer mig lite raskt för at sticka iväg och jobba kanske 4h. Alltid skönt när pengarna trillar in på kontot. Speciellt om man får gå klädd i mjukiskläder, den friheten tar jag mig. Speciellt på helgerna, då är det lite lugnare ochs könare än veckorna. Förhoppningsvis så ringer det inte lika mycket som vanligt. Det var så längesedan jag jobbade med inkommande samtal, så vi får se hur det går. Kan ju inte ha glömt allt på engång. Ska plugga mellan samtalen också, har ju som sagt lite latin att lära mig älska.

Ikväll blir det pyssel med folket tror jag, får se. Är trött och vill ta det lungt, så nått i stil med det låter lockande.

Djävulen Bär Prada

Första gången jag fick syn på boken var på Willys då jag var på jakt efter böcker inför Cypern resan för två år sedan. Jag gillade omslaget och det värkade hyffsat bra.

När jag väl kom dit ned, sträckläste jag den på nästan en dag. Så bra var den! Därför blev jag väldigt lycklig då den blev filmad för nått år sedan. Tyvärr som alla andra böcker som blir filmade, så är filmerna aldrig lika bra, inte ens i närheten.

Men i dena film gjorde de ett gott försök iafl. Skådepelarna är helt ok, men kläderna. Jag gillar inte de flesta kläder de har på sig som ska vara så fabulösa. Konstiga, udda och lite halvtråkiga. Jag är en mer person åt mys håller, gillar koftor, tunikor och boxarlinnen. Visst inte lika modemässigt rätt, but I like it! Det som är viktigt.

Alla känner nog igen sin egen chef man någon gång haft i Miranda, de är liksom urtypen utav chefer. Skillnaden är är at thon nästna blir god på slutet, tillskillnad mot alla andra chefer. Aja sevärd är det iafl om man vill ha lättsam underhållning. Och sånt behöver vi alla ofta! Mysfilm är det. 

Movie

Nu ska jag ta med min godispåse och sticka till Lisa och se Djävulen bär prada. Dränka mina sorger i nice sällskap och godis. Det kan inte bli en dålig kombination!

Stadsbesök

Gahh vad less jag är på att åka buss. Ryser då jag tänker på det. Hatar att passa en tid så speciell, för missar man den tar det 20min innan nästa kommer. Less på hela grejen att åka buss, hade varit mindre stressmoment om de gjorde som i sthlm att de hade en skylt framför busskuren med hur många min det var innan bussen kom. Då slapp jag stå där varje morogn och undra om jag missat bussen till skolan och om jag ska gå längre bort där andra bussar går.

Iafl så har jag och Camilla sprungit runt på sjukt blåsiga och kalla stan. Hitta två jätte fina tee på JC, men den ena fanns inte i min storlek och det avr två för 199kr. Så jag ska kika efter dem i sthlm istället. Sen blev det vanligt krams som strumpor, då jag kom på att alla mina strumpor är hål i eller rosa ifrån bikbok. Nu blev det neutrala färger ifrån H&M. Sen lite andra underkläder då jag en gång för alla ska rensa ut alla gamla fula i garderoben som rä urtvättade. Ett halsband fick följa med hem, ett långt guldband med en vit elefant längst ner, jätte fint! Just ja, investerade i hårsnoddar också.
+ roade mig med att prova fula mössor haha.

Jag har även bokat resa till Jonathan nu till sthlm. Så nu är det säkert han kommer ned. Det känns skönt och jag längtar tills vi får träffas igen, men mest utav allt ska det bli jätte kul att åka ned och shoppa och träffa Natalie! 

Vad gör man inte?

image410

Varför ska man välja mellan roligt och tråkigt när man kan kombinera det? Mitt mål när jag är på stan är att plugga in dessa tre muskler på latin, bara 57st kvar sen. + 60 skelett delar + 30 artärer. Men ett litet steg i taget så kommer man fram någongång.

Tröstäter

Håller på att tröstäta upp allt mitt godis jag köpt inför helgen. Med tanke på föregående inlägg så är det befogat. Och om jag blir tillräckligt tjock kommer jag inte kunna jobba och då behöver jag inte ha ångest över att jag inte klarade av utbildningen. Så får det bli!

Jag ska strax dra till stan och möta upp Camilla. Det ryktas om att pengar kommer spenderas, vilket inte är ovanligt. Man får passa på medan man har.

Efter det ska det bli middag med ma och pa. Sen måst ejag värkligen plugga. Men det kommer sluta med att jag ser på The OC istl. Det andra förutom godis som piggar upp mig.

2,5år baby! Älskar sig

Döden

Trodde jag hade en lite chans att klara det, tentan den 9 november. Det var ju bara ca 120 ord på latin för ben och muskler vi ska kunna till på nästa torsdag. Men idag kom nådasöten. Alla var lika chockade som mig, vi bara gapade.

Fram på overheaden slänger föreläsaren upp alla artärer vi har. Någon modig frågade "Det är väll bara de ifrån artärbalken som vi ska kunna?". Föreläsaren bara tittade på henne och skrattade, "Nej, självklart ska ni kunna alla! Och vart de sitter och vilka organ de försörjer med blod." Så det är inte bara att vi ska kunna alla muskler, vart de sitter och vad de gör och skelettet. Artärerna också! Som har de äckligaste namn jag någonsin hört. Vidrigt långa och krångliga. Med minst 10 bokstäver i varje ord.

Detta mina vänner hade kanske kunnat gått, om vi inte bara hade 3veckor på oss att lära oss allt det här + hela kroppens olika system funger + terminologi + rörelse/riktningar. 3 veckor! Jag får hjärnblödning bara jag tänker på det. Inte underligt att 70% kuggar på denna tenta varje år. Men om jag vore lärare och 70% utav alla mina elever kuggade om och om igen, årskull efter årskull. Då måste väll de inse att nått är fel. Som att resten utav sverige har 10 veckor på sig på denna kurs, vi har 5 veckor. Jag mår illa.

Tear it up

Give me your mind baby give me your body
Give me some time baby let's have a party
It ain't no time for sleepin' baby
Soon it's round your street I'm creeping
You'd better be ready

We gonna Tear it up
Stir it up
Break it up - baby

You gonna Tear it up
Shake it up
Make it up - as you go along

Tear it up
Square it up
Wake it up - baby

Tear it up
Stir it up
Stake it out - and you can't go wrong

I love you 'cos you're sweet and I love you 'cos you're
naughty
I love you for your mind baby give me your body
I wanna be a toy at your birthday party
Wind me up - wind me up - wind me up - let me go

Fördriva tid

10 favoriter:
Färg:
Olika nyaners av brunt
Mat: Plankstek
Band: Placebo
Film: Lost in Translation
Bok: Stieg Larssons böcker
Sport: Skidor (utför)
Årstid: Sommar
Veckodag: Lördag 
Glassmak: Allt med choklad i
Tid på dygnet: Kvällar

9 för tillfället:
Humör: Panikslagen och trött
Smak: Neutral?
Kläder: Disel jeans, vitt boxar linne & brun mjukiströja med dragkedja och sidenband
Bakgrund: Stökigt
Nagellack: Sönder bitna naglar
Tid: 12.34
Omgivning: Tyst, datasurr + grävskopor som härjar ute på gatan
Irritationsobjekt: Kurrande mage

8 första: (första alltså...inte nu)
Bästa vän: Magdalena
Screen name: what?
Husdjur: Fiskar
Piercing: I öronen då jag kanske var 7-8år
Förälskelse: Oj, lågstadiet?
Musik: Pinsam dansbands musik
Bil: Ingen än så länge
Kyss: i 4:an

7 senaste:
Cigarett
: Hm... någon fest för 3 veckor sen
Mat: Rostade mackor
Dryck: Vatten
Biltur: Igår med Lisa till stan
Kyss: I söndags
Spelad låt: Queen - Tier it up
TV-program: Gray's Anatomy

6 har du någonsin:
Dejtat någon av dina bästa vänner: Nej
Brutit mot lagen: Ja
Blivit arresterad: Nej
Badat naken: Ja
Varit med på TV: Ja
Kysst någon du inte känner: Ja

5 nej tack:

Kläder: Nätstrumpbyxor
Mat: Allt med lök och tomat
Musik: Carola och liknande
Dryck: Bubbelvatten
Personlighetsdrag: Apatisk

4 saker:
Du gjorde igår kväll: Fixade med kort in i album
Du kan höra just nu: Mitt knappande på tangentbordet
Du inte kan leva utan: Familjen, Jonathan och folket
Du gör när du har tråkigt: Sitter vid datorn

3 personer:
Du kan berätta allt för: Joanthan
Du tycker om: Jonathan
Du inte gillar: Haha, så ärliga ska vi inte vara, men en kille i kursen ligger bra till

2 val:
Kaffe eller te: Te
Vår eller höst: Vår ute mässigt, höst klädmässigt. Om hösten är kvinnan som vackrast

1 önskan: Att jag blir legitimerad sjuksköterska (och klarar anatomi tentan)

Morgon

Vet inte hur jag gör, men varje morgon då väckarklockan drar igång 06.50 gör inte jag det. Jag brukar vakna framåt 07.30 nyheterna. Hur högt jag än har utan att riskera tinitus så sover jag över den.

Det är en ovana som hänger kvar från att jag varje natt sov med Jonathan. För han brukade ställa klockan 2-3h för tidigt innan man igentligen hade behöft gå upp. Och eftersom jag inte är en morgonpigg sak, så var jag tvungen att lära mig att inte vakna utav den. Det skapar sotra problem för mig nu. Jag ca 15min på att göra mig klar och sticka till bussen. Jag springer alltid med andan i halsen och är stressad jämt. Det funkar inte så, jag kommer dö i en hjärtattack springandes en morogn.

Men hur ändrar man en sån ingrodd rutin?

Kärlek 2,5år

image408

2,5 år av kärlek. 19/4 - 05  19/10 - 07.

Tyvärr kommer inte Jonathan hem imorgon då vi har varit tillsammans i 2,5år. Då han stannar över helgen i Luleå.
Det känns inte som det har gått 2,5år det känns mer som kanske 6månader. Tiden bara flyger fram och jag är lika kär som jag var den 19/4 - 05. Tack för att du finns babe. Du är min klippa i mitt stormiga hav! Jag älskar dig

Kap

Har i ca 6 månader sukta efter svarta pumps med träplatå. Men dyrt eller inga storlekar har stoppat mig. Och ikväll när jag bara klickade runt på måfå inne på Tradera hittade jag dessa underbara sötnosar för 115kr!

image407

Det är ju så man kan bli lycklig. Det bästa är att jag ska till sthlm där säljaren är ifrån på måndag och på det sättet slipper frakten. Har redan tjänat in 300kr på denna resa. Inte illa!

Latin

Eftersom jag måste lära mig 60st skelettdelar och 60st muskeldelar på latin tills nästa torsdag ska jag prova ett annorlunda sätt att plugga, än att bara rabbla upp dem för mig själv. Det sägs ju att man ska ha så många sinnen som möjligt med för att lättare lära, skriva, se, höra, tala osv

Muskler:

m. orbicularis oculi - ögats ringmuskel
m. orbicularis oris - munnens ringmuskel
m. temporalis - tinningsmuskeln
m. masseter - tuggmuskeln
m. sternocleido- mastoideus - nickmuskeln
m. erector spinae - samlingsnamn för de sjupt liggande ryggmuskelaturen
diaphragma - mellangärdet
m. intercostalis externa - yttre revbensmuskelrna
m. intercostalis interna - inre revbensmusklerna
m. trapezius - kappmuskeln
m. pectoralis major - stora bröstmuskeln
m. latissimus dorsi - stora breda tyggmuskeln
m. deltiodeus - axelledens yttersa muskel
m. rectus abdominis - raka bukmuskeln
m. obliquus externus abdominis - yttre sneda bukmuskeln
m. obliquus internus abdominis. inre sneda bukmusklen
m. transversus abdominis . tvärgående bukmuskeln
m. biceps brachii - två hövdade överarmsmuskeln
m. triceps brachii - trehövdade överarmsmuskeln
m. sartorius - lårets framsida
m. quadriceps femoris - fyrhövdade lårmuskeln
m. gluteus maximus . stora sätesmuskeln
m. triceps suare - trehövdade vadmuskeln som består utav m. gastrocnemius och m. soleus
m. scalenus - mellan halskotor och revben
m. tibialis anterior - utsidan av skenbenet
m. serratus anterior - mellan revben och skulderblad
m. fibularis (proneus) longus - mellan vadben och fotsulan
m. gluteus minimum - mellan tarmben och trochanter major
m. iliopsoas - mellan ländkotor och trochanter minor
hamstringsmuskler . baksidan av benet

Skelettet

Craniet

os parietale - hjässbenet
os occipitale - nackbenet
os frontale - pannbenet
os sphenoidale - kilbenet
os nasale - näsbenet
os temporale - tinningbenet
os mandibula - underkäksbenet
os maxilla - överkäkdasbenet
os zygomaticus - okbenet
orbita - ögonhålan
processus mastoideus - tinningbenet vårtutskott
foramen magnum - stora nackhålet
sella turica - turksalen (innehåller hypofysen)

Truncus

thorax - bröskorg
costae - revben
arcus costalis - revbensbåge
sternum - bröstben
processus xiphoideus - svärdutskottet
scapula - skulderblad
acromion - skulderhöjden (del av skulderbladet)
columna vertebralis - ryggraden
vertebra cervikalis - halskotor 7st
atlas - första halskotan (saknar kotkropp)
axis - andra halskotan
dens axis - uppåtriktag tandliknande utskott
vertebra thoracicae - bröstkotor 12st
vertebra lumbales - ländkotor 5st
vertebra sacrales - korskotor 4-5st
kyfos - puckel
lordos - svank
foramen vertebrale - kothål
foramen inververebrale - mellankotsskiva
discus invertebrale - mellankoskiva
pelvis - bäcken (korsben, tarmben, stitben och blygdben)
os. sacrum - korsben
os coxae - höftben
crista iliaca . tarmbenskammen (höftbenskammen)
sacroiliacaleden - leden mellan os sacrum och os illi
symfysen - blygdbensfog
os pubis - blygdben
os coccygus - svansben
os ischii - sittben
os illi - tarmben

Övre extremiteter

humerus - överarmsben
brachium - överarm
antebrachium - underarm
ulna - armbågsben
radius - strålben
olecranon - armbågsutskott
epikondyl/lateralis/medialis - ledhuvud vid armbågsleden
manus - hand
carpus - handlov
metacarpus - mellanhand
falanger - fingrar

Nedre extremiteter

femur - lårben
caput femoris - lårbenshuvud
collum femoris - lårbenshals
trochanter major - stora lårbensutskottet
crus . underben
genu - knä
patella - knäskål
tibia - skenben
fibula - vadben
pes- fot
calcaneus - hälben
laterala malleolen - yttre benknölen på underbenet
mediala malleolen - intre benknölen på underbenet

Kort

Det var inte så lätt att fixa albumen som jag trodde. Ju mer jag håller på inser jag att jag glömt framkalla massor av kort. Och eftersom jag inte kan lägga till dem sen då det är ett album av typ klistra in.

Antingen måste jag vänta tills jag framkallat dem, eller strunta i det. Men med mitt tålamod så lär det bli det senaste. Men endå så synd. Speciellt hultsfred bilderna. Hade glömt alla Roberts bilder + Mörtsjön bilderna. Det får bli ett senare tillfälle. Får helt enkelt vänta med att fixa Hultsfred bilderna, men jag vill ju ha allt klart nu! På en gång helst, att de flyger dit utav sig själv snyggt.   

Album

Har just kommit hem ifrån min tur med Lisa.

Den började på Man's Ruin eftersom de skulle titta på hennes mönster till hennes tatuering nästa vecka. Men hon som ska fixa det var inte där oturligt nog. Så vi vände och åkte tillbaka till stan för att inhandla album, pennor och lim. Jag köpte två album efter lite ångest, ett lika dant jag redan hade. Kännde det skulle bli mer som en röd linje. Sen köpte jag ett som framsidan var täckt med ordet "Minnen", jätte fin kommer det bli. Och visst det är dyrt, men det här kommer man alltid ha kvar resonerade Lisa och jag. Det är värt att lägga ut pengar på minnen. Det är onödigt ha tusentals bilder på datorn du bara sparar och inte gör någonting av med.

Efter vårat slösande handlade vi fika och drog förbi Åsa där Charlotte även var. Vi fikade och kom världens idé! Vi ska jag en kalender lite i stuk med kalender flickorna. Men det ska bara vara vi folket på och även vara dem som får ha en kalender. Skit kul ska det bli iafl. Har tusen olika bra idér om hur det ska se ut!

Nu ska jag försöka duscha så jag kan bli varm igen + pyssla med fotona.


Vardag

Det ringde idag och en kille undrade vart han skulle lämna ett paket till mig hemma hos mig. Det blev genast mycket jobbigare att konsentrera sig på föreläsningen. Otur för mig då det var om hjärtat.

Iafl när jag kommer hem ser jag att det är korten som är en vecka sen, som jag hade gett upp hoppet om. Det blev några, så det jag har ägnat mig åt senaste timmarna är att sortra och inse att det inte kommer få plats i mitt album jag redan köpt.Så jag ska hänga med Lisa till stan och inhandla minst två fotoalbum till och kolla om jag fått svar på om jag ska jobba i helgen. Sen ska jag försöka plugga och göra nått nyttigt.

Bu

Jag har funderat över varför jag är så mer lättskrämd än andra människor. Varför jag alltid är räddast när vi ser skräckfilm osv. Att jag alltid är den som håller för ögonen och är rädd när jag sover efteråt. Den som alltid tror att det står någon bakom dörren och väntar på mig.

Jag pratar om rädsla, varför är jag för rädd? För saker som jag själv inbillar mig, som värkligen inte finns. Monster, lik och andra hemskheter. Det kryper i kroppen då jag tänker på filmer med påhittade äckliga varelser. Att se en mördare i en film typ deckare är inga problem. Det är jag absolut inte rädd för. Men allt övernaturligt, det kryper under huden då jag tänker på det.

Men varför är jag så rädd då? Jag fick en intressant teori idag när jag pratade med ma om de ska tilllåta min lillebror att spela CS eller inte, då de är rädd att CS ska ha en dålig invärkan på min lillebror. Varför jag tror att jag är så rädd idag är för att jag aldrig har blivitt utsatt för hemska program eller spel som liten, så jag har kunnat bearbeta bort det då. Det första jag kan komma ihåg var Sagan om Ringen jag såg. Jag var livrädd efteråt för Orcherna och kunde inte sova på natten. Varje gång jag blundande såg jag deras ansikten framför mig och ville bara gråta. Det var en sån chock för mig, jag hade aldrig sett nått liknade.

När jag var liten fick jag inte se på Turtels, Spiderman eller Superman. När jag blev äldre fick jag inte se våldsamma filmer med läskigt innehåll. Sen helt plötsligt då allt kom överumplande blev jag förskräck och är i det stadiget nu, som barn är efter sina första skräckfilmer. Jag måste lära mig bearbeta min rädsla, vilket jag inte ska behöva göra nu. Att alltid gå runt och vara rädd för att när jag vänder mig om finns det någon där.

Summan av kardemumman är att jag tycker det är fel att helt "skydda" barn ifrån allt läskig, "farlig" och våldsamma filmer och spel. Självklart finns det än gräns, men jag tycker inte man ska sätta den för låg. För det blir så mycket värre sen. Låt barnen ta det i sin egen takt. De känner själv när de blir rädd och inte vill se mer. Det blir lättare då och de kommer inte bli kroniskt rädd som mig.

Eller som min lillebror, som inte kunde sova på flera väckor då Pumba i Timon och Pumba förvandlades till en varulv.

Cause I'm driving one of your cars

Brummade iväg och hämtade upp Charlotte och sen visade det sig att vi ska se Gray's hos Jenny vilekt resulterar att vi hamnar hemma hos henne. Även Sandra var där med ett väldigt fint nyklippt hår!

Varför är min älskling alltid som pratgladast när jag har som minst av tid? Underbar är du iafl.

Iafl så tjötade vi lite och såg på Gray's Anatomy som fortfarande är ricktigt bra. Den ahr inte spårat ur än, som alla andra serier gör tillslut. Det roliga är att jag börjar fatta deras läkarspråk och kan relatera hela tiden till det jag utbildar mig till. Det är skit roligt. Men jag måste akta mig för att trilla ner i fällan att tro att det är som på tv, förskönat. Man vill ju gärna tro det tyvärr. Men värkligen är aldrig så.

Efter det mötte vi upp hos Lisa där Camilla höll på att klippa Johans hår. Det såg fortfarande bra ut när jag åkte hem. Jag fick vara en torrboll och missa Harry Potter 2, men har man föreläsningar kl 8.30 och heter Linn Holmgren så är det bara att gå och lägga sig om jag ska ha en rimlig chans att ta mig upp i tid.

Slacker

Bröjade dagen med 4h föreläsning om skelettet och musklerna. Intressant men mina ben klarar inte av att sitta och hålla sig stilla så länge. Det bara kryper i kroppen. Men det är bara att härda ut.

Efter det träffade jag Lisa, Charlotte och Jenny på stan. Efter velande bestämde vi oss för att käka lunch på The Corner och äta Tacobuffé. Vi blev sittande där nästan 2h, Jesper kom också dit och käkade så då fick vi trevligt sällskap och hänga kvar längre. Han hade varit och beställt tatueringstid och hans tatuering var värkligen skit snygg. En döskalle som inte går att beskrivas utan bara ses.

Carlotte & Jenny      Jag & Lisa               Jesper        Jesper, Lisa & Jenny


15 kr!!!!                      Lisa efter hon insett de kostar 5kr på affären

Efter det hängde vi runt på stan och jag shoppade svarta bomullstights och en "kamel" färgad kofta. Jätte fin och lagomt lång. Desutom vär den i bättre kvalité än de jag haft förut som bara noppar sönder och luktar svett på en gång.


Lisa har ricktigt inte förstått hur man använder pösiga mössor

Besvikelse

Det blev inte som jag hade tänkt mig, inte alls. Satt igår natt och fixade och donade och blev jätte nöjd med resultatet. Men slutprodukten blev kara skit när jag... Hemlis

Vara bara tvunget skrika ut min besvikelse där och då. För jag får göra det bästa utav situationen och göra det endå. Fast jag skäms nästan, så dåligt blev det. Men det är inget att göra åt det.

Ska springa och lägga på lådan nu. Jag försökte iafl...

Evening

När jag kom hem ifrån jobbet hade ma lyckats hindra min lillebror från att käka upp en chokladmuffins som de köpt åt mig. En ricktig bravad alltså! Vi hade en udda kvällsfika vid 22 som innebar aldelles för löskokta ägg, och hårdbrö med skinka och muffinsen. En helt bra avslutning på kvällen.

Eftersom jag har föreläsning kl 08.30 imorgon är det bara att kasta sig i säng. Men jag ska först kolla på ett OC avsnitt innan jag somnar. Någonting måste ju få mig att somna. Tyvärr så råkar det sällan bara bli ett, utan två eller tre och kanske en fjärde om jag är ricktigt dum. Jag får lida för det imorgon bitti isfl, vilket jag inte hade tänkt. Måste var sjukt allärt om man ska hänga med på föreläsningarna, så det är bara att kämpa.

God natt älskling, jag saknar dig

I night at the work!

Jesper hade en korkad idé någongång (jag tror åtminstonde att det var han) att alla på boxers kundtjänst skulle presentera sig med "Välkommen till Boxer, det är Robert". Det han inte insåg då var att våran samtalstid skulle öka med 1min per samtal, vilket gör att vi inte klarar snitt tiden. Älskar när kunder inleder samtalet med: "Jaha, det är inte Robert själv som svarar hahahahahahahahaha!", inte direkt.

Iafl så krånglade systemet som vanligt ikväll. Först hörde jag ingeting vad kunderna sa och sen lyckades jag vara grön men kunde inte ringa ut. Fick sätta mig på inkommande samtal som behövdes, då det var 50 min i kötid. Eftersom det var igår som sista analoga släckningen gjordes, kommer kötiderna sjunka förhoppningsvis framöver. Tycker synd om kunderna men det är bara att bita ihop och invänta frasen "Vad det ska ta lång tid att komma fram" och ursäkta sig för att sen lösa kundens problem..

Jag lyckades ringa ut sen, så jag kunde sätta mig och jobba med det jag igentligen skulle göra. Ringa kunder och fråga varför de sa upp sitt avtal och om det är nått jag kan göra för att få tillbaka dem som kund, eftersom vi då väldigt gärna vill behålla dem som kund så klart. Tyvärr för mig så hade nästan alla bundit sig på tusen år med andra bolag och då är det inte så mycket för mig att göra. Vi sysslar inte med policyn att betala deras avslut med andra företag för att de ska komma till oss, det är fegt spel men men.

Tiden gick rätt fort och det är skönt att komma hem. Ska jobba lite backoffice i helgen och registera avtal, svara på mail och dyl. Behöver tjäna lite extra pengar inför den stundande sthlm resan.

Dygnsrytm

Jag blir lycklig när jag läser sånt här:

Säsongstart: Vetenskapsmagasinet

Del 1 av 10. Veckans program handlar om dygnsrytm - för nu är det bevisat att många av oss är födda till att ha extra svårt att gå upp på morgonen. Frågan är då vad samhället ska göra? I Danmark anpassas skolan till morgontrötta elever. I Sverige anpassas eleverna till skolan istället genom extra belysning i klassrummet. Och ny forskning visar på goda resultat för ljusbehandling i skolan. Dagens förändrade sömnmönster, där allt fler bryter mot sin naturliga dygnsrytm, är en tickande hälsobomb, varnar forskare i kvällens program. Programledare: Rasmus Åkerblom

Även i SVT24 19/10, SVT24 20/10, SVT2 21/10 och SVT2 22/10


Jag inbillar mig inte att jag är trött, jag går inte och lägger mig för sent. Jag har bara "fel" gener.
Att försöka förklara för någon som inte har problem med att stiga upp på morgonen, hur fysiskt ont det gör i min kropp när jag ska försöka gå upp innan 09.30, går inte. Att min kropp och hjärna skriker utav smärta när jag tvingar upp mina ögon och drar mig ur sängen. VIlket helvette det faktist är att alltid må så dåligt. Sen få höra att man ska lägga sig tidigt och göra si eller så. Men jag tror inte på det, för jag har provat allt, allt! Alla möjliga olika huskurer som ska få upp mig på morgonen. Först och främst spelar det ingen roll om jag sover 12h eller 6h på en natt om jag går upp innan 09.30. Jag mår dåligt endå.

Här kan man läsa mer:
http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=32256&a=940450&lid=puff_940587&lpos=lasMer

Man kan även göra ett test för att avgöra om man är en A eller B människa:
http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=43152&a=928498

Jag fick svaret: Du är en kvällsmänniska
Samhället är dåligt anpassat efter dig, trots att du förmodligen är lika effektiv som andra, dock kanske först på kvällen. Kanske är ditt inre dygn lite längre än 24 timmar, vilket gör att du kan få för lite sömn när du anpassar dig efter det vanliga dygnet


Design

En sak jag stör mig på som jag inte kan hitta svaret till.

Hur man får en smal rand mellan inläggen och sidan där min bild och alla kategorier och inlägg är? Vart får man randen ifrån och hur lägger man in den, om man inte redan har den förprogrammad i stilmallen.

Tacksam för svar

Belöning

Eftersom jag var så sjukt duktig och blev godkänd på eximinationen, så belönar jag mig med en påse popcorn och The OC innan jag ska iväg på jobbet. Kan inte bli så mycket bättre än så.

Jo faktist, om inte våran 25år gamla mikro var världelös. Första påsen blev kolsvart och inga popcorn. Jag sänkte värmen till näst högsta och det resulterade i att popcornen blev lite fler men fortfarande svarta. Helt värdelöst.

Jag ska ta mig en alvarlig funderare på om det vorde en idé att köpa en mikro i julkapp åt ma och pa haha. Det kan de behöva. Den är så ful att det är gömd i tvättstugan + att den inte kan värma nått längre. Då borde man inse vinken "byt ut mig".

Mirakel

Jag bad efter ett mirakel, ett mirakel inträffade mycket ricktigt.

Nervöst instapplande i rummet, jag ser två ansikten som tittar på mig. Jag förstår ungefär hur Idol-delatagarna måste känna sig inför juryn. Dessa två personer ska bestämma om jag ska komma efter eller klara mig och gå vidare. Om jag ska få magsår för resen av utbildningen eller tacka min lycklig stjärna.
Efter några svettiga sekunder ser jag papperet framfår dom. Det står klart och tydlig OK. Jag känner hur pressen flyger av mian axlar och jag kan andas lite lättare. Jag klarade mig den hår gången. En etapp närmare mål, en delstation avklarat. Känns så underbart!

Att jag lyckades svamla mig igenom hur en Na/K-pump och Aktionspotential är en gåta för mig.Men tack vare att jag fick Theres som kompanjon lyckades vi. Nu har jag en hel kväll ledigt, innan vi kör på med Rörelseaparaten imorgon. Och den lediga kvällen ska jag tillbringa med att jobba. Vad duktig jag är...

Så mycket att läsa, så lite tid

Varför lär jag mig aldrig att de är jätte luddiga med vad vi ska kunna. Det var lika dant förra gången, och ångest kommer nu också. Tänk om jag hade vetat att det var 5 specielle sidor vi skulle kunna, inte alla 100 sidor vi gjort hitils. Tänk vad på läst jag skulle vart om det vi ska kunna.
 
Nu sitter jag har 40min innan och tok svettas för det här kommer aldrig gå, man kan inte klara av att kämpa in 5sidor med ca 20glosor (latinska ord) på en kväll. Men jag ska dit och föröska och hoppas på ett mirakel, typ att den jag ska va med kan allt och jag kan glida med. Annars är det bara hem och förbereda sig för omtenta. Nu vet jag iafl vad jag ska plugga på, en fördel.

Fördriva tid

1. Vem är din bäste vän? Oj, spontant skulle jag säga Jonathan. Sen kan jag inte peka ut någon speciell. Tycker om alla lika mycket <3

 2. Vem älskar du? Joanthan

 3. Vem hade du senast sex med? Hahaha, jadu. Med lite fantasi kan man lista ut det.

 4. Vem vill du bli full med? Camilla

 5. Vem är den bästa artisten? Oj, Placebo?

 6. Vem pratade du senast i telefon med? Jonathan

 7. Vem har du en liten crush i? What? Joanthan? Eller Adam Brody :P

 8. Vem är snyggast i hela världen? Joanthan så klart, men annars Adam Brody

 9. Vem skulle du ge en miljon till om du va tvungen att ge bort det? Min familj
10. Vem är snällast i världen? Många

11. Vem får dig att skratta? Jonathan när han leker "Titt ut" med mig. Jag är som en 5åring ibland.

12. Vem vill du prata med? Nicklas

13. Vem sov du senast med? Joanthan

14. Vem såg du senast full? Robert

15. Har du ljugit på nån av frågorna nu? Nja, men inte svarat rakt ut

16. Vem vet allt om dig? Jonathan vet det mesta, men annars är det mig själv 

17. Vem kysste du senast? Jonathan

18. Vem Kramade du senast? Joanthan

19. Vem kan berätta allt för dig? Jonathan hoppas jag...

20. Vem kan du berätta allt för? Joanthan

Det här var ju skit trist! Allt blir ju bara Jonathan hahaha.


Chiquita mini

De är små, läskigt små. Så små att jag tror det är nått fel på dem. Mina tankar vandrar direkt mot genmanipulation. Hur har de fått dem så små? Och då syftar jag på Chiquita mini som mamma släpade hem ifrån affären idag. De ser ut som någonting har gått galet och produktionen har avstannat på halva vägen.

Vad hände? Enligt marknadsföringen ska de vara sötare och godare än sina äldre varianter, dvs en vanlig banan. Men hur kan en banan smaka som något annat än en banan om man inte fifflat med den på nått vis? Jag är grymt nyfiken på hur det har gått till. Men ingenstans kan jag hitta ett svar. Min fråga är fortfarande obesvarad.

Och jag måste erkänna, jag ahr inte vågat smaka på dem än. Visst är de söta, men lurar det inte någonting under denna fasad utav söthet och minimialism? Något ondskefullt?

Illustrationer

Älskar att se ritningar i stil med detta: http://www.lovisaburfitt.com/

Jag önskar ibland att jag tog tillvara den lilla kreativitet jag har och gick estet-bild som jag kom in på när gymnasie skulle väljas. Men icke, redan i den åldern väljer man det förnuftiga framför det roliga. På gott och ont. Hade jag inte gått teknik eller liknande hade jag inte haft det kurser som behövdes för att komma in på Sjusköterskeprogrammet. Men jag hade kanske varit lite duktigare på att rita än vad jag är idag. Min högra hjärnalva håller mot sin vilja att kapitulera mot den vänstra, otroligt men sant. Det känns väldigt oroväckande.

Ny design

Var så sjukt less på min gamla design som jag haft sen mars. Det var dax för uppdatering! Inte för att jag la ned så oerhört mycket tid just nu, utan det kommer eftersom. + att jag igentligen inte har tid, måste plugga!

Klantskalle

Det visar sig idag att vi inte alls har eximination imorgon på allt det vi hitilst har gått igenom ca: 200 sidor i våran anatomibok. Utan det var bara cell, vävnader och hud som skulle avklaras. 

Underbart att höra då man suttit och försökt pluggat in allt. Det hjälper inte att säga "Ja men då har du lärt dig det till sen". Det enda som hände var att ingenting fastnade för att det var för mycket. Jag säger bara en sak, suck.

Tradera

Hur lyckas jag hela tiden? Antaligen för att vi inte har Gina Tricot och Monki här hos oss i Östersund. Det leder automatiskt till att jag måste klicka hem alla plagg på tradera.

Snygg Hoodie från Gina Tricot med sidenband och hög krage

Denna gosiga sak ifrån Gina Tricot blev min för 154kr. Inte illa. Nu ska jag även försöka lägga upp egna auktioner och hoppas att alla vill köpa mina saker då man måste finasiera sina utlägg med inkomster. Dessutom så klarar inte min överfyllda garedrob så mycket mer...

Fördriva tid

Favoritcafé: Te-huset i Traktören (btw så var det min förtjänst att ägarn fick sitt körkort då jag förklarade allt på halkbanan eftersom han itne kunde engelska, alltså borde jag inte få fri fika för resten av livet? Eller en liten kompensation?)
Favorittidning: Modette
Bästa saken som händer i höst: Resan blir ju stockholms resan til Natalie som är bokat och den planerade resan med folket till samma resmål.
Favoritplagg i garderoben just nu: Mina diesljeans, som efter flera insyningar faktist sitter bra.
Längd: 172,5cm.
Byter gärna garderob med: Skulle gissa Jonathans kusins sambo Malin som äger två Gina Tricot butiker. (Avundsjukan lyser ur ögonen.)
Vanligaste färgen på mina kläder: Basfärgerna som grått, svart och vitt.
I vinter kommer jag att gå klädd i: Min fjärllräven dunjacka.
Men absolut inte i: Leggins = fryser ihjäl.
Byxa eller kjol: Jeans?
Sminktips till allmänheten: Foundation + rouge + mascara kommer man långt med.
Senast utlästa bok: stieg larsson - Luftslottet som sprändes.
Mitt rum kan beskrivas som: Museum, prylar överallt ifrån alla möjliga tillfällen. Jag är för sentimental för att slänga.
Mig själv med tre ord: Omtänksam, nyfiken och lat.
Jag tränar: Springa till bussen? Vintertid åker jag skidor.
Jag ville bli när jag var liten: Arkiolog.
Höger- eller vänsterhänt: Höger.
Humör just nu: Stressad.
Är det nåt du absolut inte äter: Lök och tomater.
Kläder just nu: Min rosarandiga morgonrock, supersexig.
Vad sa du senast: Går det bra att byta mitt pass idag till imorgon?
Fisk eller badkruka: Badkruka om det är kallare än +30.
Hur många kuddar sover du med: En. 
Spelar du nåt instrument:
Pytte gitarr och piano.
Morgon- eller nattmänniska: Inget haha, trött jämt.
Sparare eller slösare: Slösare.
Bästa film: Lost in Translation
Har du några homosexuella vänner: Faktist inte.
Tror du på mirakel: Ibland.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja, om man hittar sin motpart.
Hur många barn vill du ha när du blir stor: 3.
Bio eller promenad: Bio.
Är du kittlig: Blivitt mindre efter att ha uthärdat Jonathan haha.
Snarkar du? Nej, men gnisslar tänder.
Stjärntecken? Skorpion.
Rädd för insekter? Nja, om de krälar på mig
Äckligaste insekten: Vet faktist inte, beror på humör.
Största svaghet: Dålig på att fixa saker i tid = tidsoptimist
Det här är jag bra på: Äta mycket godis och prata i telefon (ett måste på mitt jobb).
Bästa bok? Svårt, finns så många bra. Men senaste favoriterna är Stieg Larssons triologi.
Vad vill du jobba som? Sjuksköterska.
Chips, morötter eller godis? Godis.
Pizza eller hamburgare? Pizza.
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Ja, jag tänker tatuera in "Carve your name into my arm på vänster arm.
"Stökigt eller välstädat? (ditt rum) : Oftast stökigt då jag har för lite förvaring.
Gungar du på stolen? Nej.
Vilken hand håller du gaffeln i ? Vänster.
Gillar du att sjunga? I duschen.
Anser du att du är stark? På olika saker och olika tillfällen. Vissa saker kan jag bryta ihop för på en gång. Andra saker bryr jag mig inte i. Fysiskt så säger jag tillräckligt haha.
Använder du knark? Nej.
Kaffe, te eller inget? Inget.
Har du en besatthet? Att se på film.

Frukost

Sitter just nu och mumsar på min Yoggi Dröm jordgubb. Den enda youghurt som faktist är god. Jag gillar värkligen inte frukbitar och hur går det då ihop med dessa produkter. Antagligen för att de är tillräcklig stora så jag kan äta förbi dem och resten är gott krämig yoghurt. Prefekt stora förpackningar också så man inte hinner bli less.

Aja, har hunnit med mycket denna morgonen. Ma och Pa väcker mig alltid då de kliver upp kl 06.00. Hlet värdelöst att man hör allt genom de tunna väggarna och då mitt rum gränsar till kök och hall gör inte saken bättre. Inte nog med det så började min lillebror spela Halo på övervåningen och våra rum ligger golv i tak och även här hör jag allt. Efter lite skrikande ger jag upp, han ska ändå till skolan snart.

Eftersom det är omöjligt att somna så slänger jag upp mina kursböcker och går igenom det sista utav nervsystemet, samt hinner börja på detendokrinasystemet. Har eximanination seminarium imorgon! Panik då det är tusen ord, men jag kan inte göra annat än att läsa på. Lyckades också orka ringa till växeln, på jobbet och bli kopplad till Trafikledningen och få mitt kvällspass flyttat till imorgon. Dumt att jobba när jag måste plugga.

Nu ska jag fortsätta plugga, ha ångest över att vilja designa om bloggen. Händer alltid när jag absolut inte har tid. Sen ska jag vid 13 på matteföreläsning. Kan vara bra att ha inför läkemedelsberäkningen. Hur ska man orka med allt?

Missöde

Igår när jag pratade med Jonathan kom jag på en sak, vart hade jag lagt glassen? Den som var så äcklig, inte åt jag upp den iafl. Det borde jag ha kommit ihåg. Eftersom jag pratade med Jonathan sist när jag hade glassen för ca 60min innan jag kom på att den var borta, fick han följa med mig på glassjackt.

Kunde snabbt konstatera att den inte var i mitt rum som tur var. Men spåren ledde ut i köket och där var den! Jag hade lagt ifrån mig den på diskbänken och sen glömt bört den efter att ha skurit bort den äckliga annanastoppen. Bara tur jag kom på det innan Ma hade sett den på morgonen haha.

Slutsumman blev att så här ser en äcklig Super Woof ut efter ha legat på diskbänken i 60min och Jonathans kommentar var; "Det låter som någonting bara du skulle kunna göra".

image395

Huge

image394

Jag blev chockad utav denna glass, den var enorm! Alltså betyder det att det tar längre tid innan det goda tar slut. Men ack vad jag bedrog mig.

Först kom man till ett hyffsat lager med choklad och nått nötaktigt som alltid går hem, men sen började det vidriga. Annanasbitar inkörda i vaniljglassen. Visst täntke jag, det är väll bara ta bort det översta lagret då. Sagt och gjort, men då kommer nästa suprise. Ett lager med illasmakande colanågonting! Sen var resen vanilj. Jag gillar inte vanilj. Hela glassen var misslyckad. En lockande förpackning, men insidan var rutten.

Jag varnar alla för SUPER WOOF! En lockande utsida, men vidrig insida.

Snö

image393

Så här såg det faktist ut på fredagmorgonen innan det värkte ned fem cm snö till. Efter vägen till Duved fanns det t.o.m en plogkant. Iafl så har det hunnit regnat bort tills idag, eftersom det regnat konstant sen i lördags. Tråkigt då det alltid är så fult efteråt. Nu kan det gärna få bli vinter så jag kan få kränga på mig min fjällräven dunkjacka.
Men ifos så kan det få vänta två veckor till, så jag hinner vara i stockholm och köpa mig ett par vinterskor. Om det mot all förmodan inte finns där, så har jag tittat ut ett par här som förhoppningsvis inte alla har på sig.

Fördriva tid

Hav eller Sjö
Tv eller Dator
Höst eller Vår
Jul eller Påsk
Svart eller Vit
Ipod eller Mp3
VH1 eller MTV
Hund eller Katt
Guld eller Silver
Bad eller Dusch
Sko eller Sandal
Afrika eller Asien
Löshår eller Äkta
Mobil
eller Telefon
Blond eller Brunett
Lägenhet eller Villa
Vanilj eller Choklad
Jordgubb eller Hallon
Nyår eller Midsommar
Långt hår eller Kort hår
Bil eller Buss
Sanning eller Konsekvens
Blåa ögon eller Bruna ögon
Jeans eller Shorts
Snowboard eller Skidor
Harry Potter eller Sagan om ringen (Böckerna)
Berg-och-dalbana eller Vattenbana
Plugga eller Arbeta
Rihanna eller Nelly Furtado
Stjärnor eller Månen
Vinter eller Sommar
Fredag
eller lördag

Fördriva tid

Tre saker jag inte förstår:
- Varför alla kunder som ringer in på jobbet tycker allt är vårat fel, då menar jag allt! Speciellt om vi släcker tvn pga de inte betalt räkningar.
- Mobbning
- Hur kopiering med RNA går till

Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet jag sitter vid:
- JOCKS vattenflaska
- Fem stycken dvd
- Shrek och Mästerkatten i stövlarna

Tre saker jag gör just nu:
- Försöker få mina illa sittande glasögon att inta skava på min näsa
- Har ångest inför att jag ska plugga
- Längtar efter honey

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
- Resa till Tokyo
- Ha barn
- Bli barnsjuksköterska

Tre saker jag kan göra:
- Låta otrolig med min telefonröst, jag kan övertala de flesta kunder
- Vifta på näsvingarna
- Köra bil

Tre saker jag inte kan:
- Backa med en bil
- Ha självdiciplin nog för att plugga
- Komma ihåg det mest elimentära

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
- Placebo
- Sisters of Mercy
- Melody Club

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
- Japanska
- Allt som ingår i en sjuksköterskeutbildning
- Dyka

Tre favoriträtter:
-
Kyckling i de flesta former
- Grillad lax
- Pa;s köttfärspaj

Fördriva tid

Hur svarar du i hemtelefonen? "Hej, det är Linn"
Hur svarar du i mobiltelefonen? "Hallå"
Ringer det mycket till dig? Allting är relativt
Ringer du mycket? Rätt så
Vem ringde du senast? Pa
Hur mycket pengar har du? Så jag klarar mig ett litet tag
Senast kramat och när? Jonathan för 20min sen när vi sa hej då på tåget innan han åkte tillbaka till Luleå
Antal timmar sömn inatt? 11?
Sov du ensam? Nej
Vem sov du hos senast? Jonathan
Vem sov hos dig senast? Jonathan
Vem vet mest om dig? Jonathan och mamma skulle jag säga haha
Vem vet du mest om? Jonathan
Vad ser du fram emot? Stockholmsresan nästa vecka då jag får träffa Natalie och Jonathan igen. Då får jag och Jonathan fira våran 2,5 års dag i efterskott då den är nu på fredag.
Vad vill du ha just nu? Massor utav glass med krossad choklad så jag kan tröstäta
Vem hånar du? Kunderna vi har
Vem längtar du mest efter? Jonathan
Vem vill du helst slippa? Folk som irreterar mig
Vem stör du dig på? Kunderna
Vem vill du sova bredvid inatt? Jonathan
Vilken buss åker du oftast? 9:an
Vilken årstid är det nu? Höst
Anser du dig själv snygg? När jag är onykter haha
Har du varit kär? Ja
Är du kär nu? Ja
Är du en bra partner? Det skulle jag kunna hålla med om, krävande men omtänksam
Har någon varit otrogen mot dig? Nej
Har någon varit otrogen mot någon , med dig? Det tror jag inte
Har du varit otrogen? Nej
Brukar du oftast ragga eller bli uppraggad? Raggar inte medvetet och nja, de flesta vet vem jag tillhör, my darling
Pratar du fortfarande med personen du kysste senast? Haha ja
Vad åt du senast? Jonathans mammas lasagne
Är du polare med grannarna? Nej
Har du varit på ett party? Ja, och fler kommer det bli
Har du varit utomlands? Många gånger, men alldeles för få
Var är dina syskon just nu? En våning ovanför mig
Vilken tid gick du upp imorse? 13
Vad gjorde du kl 2 inatt? Höll om min sjuke Jonathan
Vad är det första du gör på morgonen? Tvättar ansiktet
Vad ska du göra efter det här? Plugga anatomi

Ed WoodJonathan väckte mig kl 13.00. Otroligt nog hade jag somnat om på min jakt efter min mobil, som Jonathan hade lyckats snatta med sig ned. Iafl lyckades han locka ned mig till nedervåningen med löften om att se slutet på en svartvit film. Med tanke på att Jonathan inte är typen som ser på svartvita filmer, var jag tvungen att springa och beskåda vad det var som fångat hans intresse.

Det var filmen Ed Wood, en film som spelades in 1994 av Tim Burton som handlar om regissören Ed Woods liv. Första 15min utav filmen gick åt till att diskutera om det var Jhonny Depp som spelade huvudrollen Ed Wood eller inte. Efter lite googlande kunde jag konstatera att det faktist var så. Även Bill Murray kunde snappt ignekännas.

Inte för att det kanske är en film som man ser utav rent nöje, men den var intressant och olik de vanliga dramatiseringarna. Jhonny Depp är helt fantastisk som vanligt i sin rolltolkning. Fast man lätt känner igen sina drag han har i varje film han spelar, så stör det inte alls. En sak är säkert, jag måste se denna film ifrån början.

Lördag

Känner mig seg och less. Mina ögon är svullna och irreterade. Hoppas jag itne håller på att bli sjuk för det har jag inte tid med. >< 

Just nu försöker jag plugga. Det går långsamt men stadigt framått. Imellan åt kan man titta ut på all snö och Jonathan trots sin förkylning åker om kring på skotern. Har längtat faktist lite efter vintern. Nej, men jag saknar värmen redan.

Fredag

Mötte upp Lisa på frösön i förmiddags och var in på Mans Ruin för att bestämma hur hennes motiv ska se ut. Det kommer säkert bli skitsnyggt som det lät på Moa som ska tautera hur det skulle se ut. Inte långt kvar nu.

Annars sprang vi runt på stan och letade en sån där liten kabinväska till min sthlm resa. Men eftersom de var svindyr och jag aldrig kommer få plats med allt jag shoppat där nere tar jag min stora feta vanliga väska haha. Bättre lägga penarna på en tröja, mycket bättre investering.
Vi han även med att äta lunch på Subway, de hade inte alls lika goda mackor som jag minns. Men chipsen är underbara! Jag skulle kunna döda för dem.

Nu ska jag äntligen duscha och plugga innan jag ska till Natalie på sminkparty ikväll. Jonathan kommer också hem igen, längtar. Vi åker antagligen upp till Duved direkt då. Vi får se hur det blir.


Vad hände här?Som sagt, vad hände här? Lärde aldrig din mamma dig, att aldrig åka bil med främlingar?

Ändrade planer

Hade bokat tåg till sthlm eftersom det var mycket billigare än att flyga. Men dum som jag var så ahde jag sökt flygavgångar på vuxen istället för ungdom. Så självklart var det bara ca 100kr dyrare att åka flyg och hade mycket bättre tider att åka med så det blev flyg. Åker dit måndag kl 20.15 och är där 21.15. Hem onsdag kl 22.40 och framme i Östersund igen kl. 23.35. Ett flyg Jonathan kan ta upp till Luleå igen går exakt samma tid som mitt så det vore perfekt. Han ska boka då han kommer hem i helgen. Det värkar lösa sig jätte bra. Min puls har sjunkit med typ 100. Annars hade jag fått suttit 6h dit och 6h hem, då åker jag mycket hällre flyg. Synd det ska vara så dyrt med flygskatten:( Kostar 250kr bara det.

Ikväll var det en lyckad kväll på jobbet. Tjänade 400kr i privsion på 4h, alltså tjänade jag ca 800kr på 4h, inte illa. Måste utnyttja till max nu när jag får jobba till antichurn. Tjänar sjukt mycket pengar då, ska boka in några fler pass tror jag. Måste bara känna av så det går bra med pluggningen då den går i första hand.

Måste gå och sova nu om jag ska orka snatta bilen imorgon då mina föräldrar åker till jobbet kl 07. Jag behöver den då jag och Lisa ska på Mans ruin och kika in tatueringar.

Snö

En bra sak är att det senaste 4h jag har kämpat med korten har det snöat. Nu är det ett fint täcke över hela gräsmattan som växer minut för minut. Jag undrar hur länge det tänker ligga kvar, kanske till imorgon om vi har tur.

Nu ska jag slänga i mig lite mat innnan jag joinar Camilla och Lisa på Boxer. Ska jobba fram till 21.

Lurendrejeri

Jag blir så lessssssss!!!!

Försökte för 3 månader ladda upp foton ifrån studenten så jag kunde framkalla dem på onoffs hemsida. Efter 3h väljande så hängde sig skiten och det gick inte ladda upp. Orkade inte ta tag i det igen fören idag. Såg ett bra erbjudande på mypix om få 50 st kort fri och 79 öre per kort gick de ut med. Glad ihågen så satte jag mig ner i 3h igen och valde bland tusentals kort om vilka jag skulle framkalla. Men när jag kom till betal sidan skulle de ha 600kr för skiten. Jag betalade tydligen 1.60per kort eller nått liknade. Försökte klicka runt på sidan för att hitta nån sorts information om vad kortet kostade styck. Hittar ingenting. Blir less och arg och funderade på att ladda upp dem på onoff eller liknande. Men då kom jag på att jag måste sätta mig ner i 3h igen för att plocka ut kortetn. Eftersom jag trodde det var ett bra pris struntade jag att sortera ut alla i en egen mapp på datorn utan ladda upp dem direkt där de kom ifrån. Skiter snart i det här.

Torsdag

Idag är en sån dag som våran föreläsare kallar "När ni kan studera hemma på kammaren". Inga föreläsningar alltså! Helt underbart då jag får sova hur länge jag vill, trodde jag tills pa kom in och sa nått om att jag skulle skjutsa mamma till tandläkaren. Sagt och gjort kom jag iafl upp i vettig tid och tyckte jag då ahde tid och sitta här, tills jag kom på att det har jag inte alls då jag ska jobba ikväll mellan 17-21. Inte jätte roligt, men pengar vill jag värkligen ha. Så är det, så det är bara att ta sig i kragen och göra ett bra jobb. Så alla som har lagt avslut hos Boxer får passa sig ikväll. För då kommer jag ringa och höra vad jag kan göra för att få er att stanna som kund. Dessa samtal är bättre än att sitta på kuntjänst då man mest får ta skit. Tycker synd om Lisa som sitter på faktura, då igår var dagen då alla som har obetalda räkningar hamnar hos inkasso. Självklart är det inte deras fel utan vårat som inte ringt upp alla våra 700 000 kunder som inte betalt sina räkningar och påminna dem. Försjälvklart har det inte fått sin påminnelsefaktura och fattat när ni släckte deras tv att något var fel. Så blir de stortokiga då de hamnar hos inkasso. Vad är det för fel på människor?

Så det blir jobb och plugg hela dagen.

TransformersSom sagt såg jag och en sovande Nicklas på Transformers igår. så blir det när man är uppe hela natten ;) Iafl så var faktist filmen bra för att vara i seriegubbar som blir till film genren. De brukar vara överdrivna och ha okända dåliga skådespelare. Men kanske för att det är lite svårt för en människa att spela en transformers så vägde de upp de okända skådespelarna. Specialeffekterna var jäkligt snygga och välgjorda. Om man är ute efter en stunds lättsam action, talande bilar som förvandlar sig som slåss mot stridsvagnar som förvandlar sig så är det här filmen för dig.

Stor skärm?

Sitter just nu i Nicklas säng och har kollat klart på Transformers medans Nicklas snarkar brevid haha. Passar på att tjuvlåna hanns internet, med tanke på att skärmen är en ja, 40? tums platt tv. Rätt coolt faktist och mycket smartare än att både ha en tv och en dator. Widescreen for the win. Nej nu funderar jag på om jag orkar ta bilen och köra hem, kändes långt.

Skyddsängel

Nicklas jag älskar dig! Min räddande ängel. Du betyder så mycket för mig och jag hoppas du kommer ihåg det. Fast du är ett borgarsvin.


Demoner

De första dagarna älskar jag värkligen att vara själv. Somna när jag vill, sitta vid datorn hur länge jag vill. Göra aboslut ingenting. Men nu är det inte roligt längre. Allt känns trist och tråkigt. Att alla andra har tusen saker för sig och jag bara sitter. Mina jvla mostertankar kommer och tar över, och jag vill bara ringa till Jonathan och be honnom komma hem och hålla om mig. Jag känner mig ensamast i världen. Jag blir osäker på allt och tror att ingen tycker om mig på ricktigt. Att jag bara tränger mig på och är ivägen. Att alla bara ler för att jag tvingar dem till det.

Jag känner mig så patetisk. Saknar allt. Måste kämpa mot demonerna som tar över. Men jag orkar inte själv. Men det finns inget annat sätt att göra eftersom jag tror som jag tror. Att ingen tycker om mig. Vältra sig i självömkan, sånt gillar vi.


Ny dag nya möjligheter?

Ibland känns det som om jag snurrar på i ett hamsterjul. Hur mycket jag än förösker varje ny dag så går det aldrig. Idag var det en ny dag, den är redan förburkad. För försöka igen imorgon. För det finna alltid nya dagar. Nya dagar att misslyckas på.

Har sett Camillas nya tatuering i dag. Inte bara superfina stjärnan på handled, nu finns även texten "The show must go on" i nacken. Det är bara att avundsjukt inse att Camilla är en sån där övernaturlig människa där tatueringar är sjukt snygga på. Den var värkligen hur fin som helst. Det gör mig bara mer taggad att göra min efterlängtade. Jag och Lisa ska dit på fredag och snacka med dem på Mans ruin. Med tanke på att min vänster arm är rätt förstörd för till fället och ombandagerat så är det bara att vänta. Måste även vänta på bcg-sprutan jag ska ta 8 november. I dag innan tentan. Tur det är armen jag inte skriver med. Hoppas ärret blir litet för min del, vill inte har en jätte krater på armen. Sen den 1 november gör jag käkoperation och kommer se halft ihjälslagen ut på vänstra sidan av käken. Vad är det med mig och vänster? Ahhhh kände just att min bandage hade glidit ner och känner staven sticka upp genom huden. Sjukt läskigt!!! Kan inte låta bli att pilla eller. Iofs är det på översidan staven och ingångshålet är på nedersidan. Ont gör det när jag kommer inärheten. Kanske för att någon har stuckit en 6mm tjock och 6cm lång nål in i underhuden av armen. Just det, smarthead. Haha Bandaget har inte glidit ned. Det är för att den ska sitta där, för ingångshålet är där nere. Och översidan av staven sticker upp ovanför, sjukt läskigt att jag kan se den bukta upp genom huden. Ser att det har blivitt ett blåmärke där också. Det ilar när jag stryker med fingret över staven. Vad knäpp jag, skräckblandat förtjusning. Läskigt att jag har en 4cm långt främmande föremål i armen. Haha min kropp måste hata mig och alla vita blodkroppar med sina transistorer håller på att förtvivlat försöka käka upp den. När de märker att det inte går så kommer de kapsla in den i en säck så den gör så lite skada som möjligt. Knäpp männsikan är som sticker in saker för att förhindra det enda livet går ut på. Hon som gjorde det måste trott att jag var knäpp för jag var jätte nyfiken och frågade om allt. Kanske för att jag en dag ska göra det själv. Längtar till första praktiken! Nog med tjat om min nojja över staven. Den känns varje gång jag rör vänsterarmen haha. Nu ska jag fortsätta plugga nervsystem så jag kan få jobba som sjuksyster någondag.

Onsdag

Har hunnit med lite föreläsning imorse vilket jag inte klarar mig utan. Vi är fortfarande inne på nervsystemet. Det börjar klarna mer och mer, då de flesta ord kommer igen och jag på det sättet lär mig dem.

Vill bara ta det lungt, plugga, se på tv och sova. Är trött och sliten med pressen att jag måste klara nästa tenta. Så det är bara att låsa in sig de närmaste 4 veckorna och plugga för livet! Vill aldrig någonsin läsa upp mina betyg på komvux, därför kan jag inte bli utkastad utan jag måste fixa det när jag väl nu har tagit mig in.

Sisters of Mercy

När jag ändå är igång var det inte fulländat utan Sister of Mercy!


Sisters Of Mercy - Alice


Sisters Of Mercy - Temple Of Love

Queen Live Aid 1985

Så underbart... Queen på Live Aid 1985 som har blivitt framröstad som världens bästa rockkonsär genom tiderna.

 
Part 1


 
Part 2

 
Part 3


Part 4


Part 5

Queen


Queen - I want it all

Har tagit mig ett ricktigt nostalgitripp de senaste dagarna. Just nu går jag igenom Queen fasen. För alla som inte redan har upptäckt dem så måste jag självklart visa vägen. Tragiskt nog gick sångaren Freddie Mercury bort i aids 1991. En underbar röst gick åt intet.

Snabbt?

Efter mycket stök och bök har pa fått upp hastigheten till 6mbit/s istället för 1mbit/s. Inte superfort men klar förbättring. Nu kanske det blir roligare att blogga igen, då det var totalt omöjligt att ladda upp bilder förut.

Nu ska jag plugga samt hämta böcker till antaomin och slänga in photoshop hos Robert.

Hets

Haft föreläsning om nervsystemet idag. Visste inte att man kunde komma på så många krångliga ord. Folk har deffinitivt för mycket tid! Men det är abra bita i det sura äpplet och läsa på.

Lunchade även med Lisa eftersom hon så lägligt hade lunch när jag kutade omkring på jobbet för att få pass inbokade. Det blir tre pass alá 4h styck denna månad. Eftersom alla säger anatomi delen är krångligast och jag börjar inse det så blir det inte mer än så. Att jag alls tog pass var för att jag vill ha pengar, dels att stoppa undan och dels slippa studielån så länge som möjligt. Det blir alltid lite pengar i skattkistan om än inte mycket. Men men.

Lisa ska till Mans Riun http://www.mansruin.se/ på torsdag för att skissa upp sin tatuering. Jag kommer aldrig åka dit själv så jag hänger på och ser vad de säger om min planerade tautering. Så grymt jobbigt att höra av "vuxna" jag respekterar att det är omoget och dumt gjort. Det är väll ändå min ensak? Min kropp? Mitt beslut? Jag har väntat i snart 5 år för att göra min tatuering. Och jag tänker göra den, det enda som hindrar mig är att jag är grymt nålrädd. Blir så irreterad då jag hör vad andra säger om att jag kommer ångra mig och att det blir svin fult när jag blir äldre. Men det är fortfarande mitt beslut, inget jag ändrar på för att andra tjatar om hur dum jag är. Snarare så att ni kommer längre ifrån mig då jag bara blir less på tjatet. Jag ser framför mig hur pa kommer titta på mig över glasögonen och sucka och säga nått nedvärderande om hur barnslig jag är. Men jag lyckades dölja min undercut i en månad för 4 år sedan, och det jag ska göra är lindrigt i jämförelse. 

image390

Sen på andra armen (höger) ska jag skriva på samma ställe "Lost in Tokyo" när jag väl kommer till Tokyo. En hyllning till min favoritfilm Lost in Translation och mina drömmars land/stad.

This is what I'm talking about!

image389

Var på den lilla bykrogen Alain's i Duved i helgen med Jonathan och hans föräldrar. Mitt ciderglas var någonting extra upptäckte jag då jag fick syn på kanten av glaset. Så undebar fras att trycka dit haha. Det finns små glädjepunkter över allt. Det gäller bara att hitta dem.

Every You Every MeIfrån denna låt Every You Every Me utav Placebo har jag fått min rad "Carve Youre Name Into My Arm" som jag ska tatuera på vänster armen. Längtar så sjukt tills min vänster arm har läkt igen efter allt den ska gå igenom så jag kan tatuera in det. Tills dess får jag fortsätta lyssna och längta.


Elvis

Har en kärlek till en underbar röst, nämligen Elvis Presley. Ibland önskar jag att jag var född 50 år tidigare och fått uppleva musikrevolutionen. Hade varit en utav de som skrek och svimmade framför Elvis och Beatels. Det är kult, några få band som uppnår odödligenhetens status. Generation kommer för all framtid gå till baka och älska det de hör. 

 
Elvis - Jailhouserock


Elivs - Heartbreakhand


Elivs - In The Gettho

Plugg

Fick tipset om att direkt efter en föreläsning skriva rent alla anteckningar ifrån den. Det lät som en bra idé när jag satt och skulle plugga inför förra tentan och kollade igenom anteckningar ifrån gamla föreläsningar. Det var streck, pilar och kladd överallt. Jag fattade inte vad som bettyde vad och vad sjutton jag menade. Nu kommer jag ihåg faktis vad pilen betyder och man får repetera allt igen. Det behövs värkligen. Det tråkiga är att jag sitter och skriver 8h per dag och sen får skriva om allt hemma. Men det är det värt om jag klarar tentan. Förra årskulle kuggade 60% utav alla på antamoi tentan. Det har alla i min kull att få mer panik än vi redan har. 

Aja, nu ska jag gå och tampas lite mer med Celldifferentiering! Mitt kladd var extra svårförtådd här, antagligen för att jag inte fattade från början haha.

Föreläsning

Så har jag börjat kursen Anatomi och Fysiologi A 7,5p. Precis som alla andra i min kurs tar jag 5 veckor i taget. 5 veckor är längden på varje 7,5p kurs. Som det ser ut just nu har jag klarat av mina första 5 veckor med Omvårdnad. Beror att se om tre veckor om jag ska dubbelplugga både omvårdnad och Anatomi. Vilket antagligen kommer vara helt omöjligt, då anatomi kursen är 5 veckor lång och på andra universitet är den 10 veckor. Det betyder att vi har 5 veckor mindre att lära oss hur hela kroppen fungerar. Så underbart...

Idag har vi gått igenom hur en cell fungerar, inifrån och ut. Det virragaste var på slutet när vi gick igenom hur en cells förbränning gick till och föreläsaren själv knappt visste vad hon sa. Vi hade då hållt på sen 09.30 och klockan var då 16.00. Våran föreläsare ser ut som hon i Harry Potter 5. Dolores Umbridge. Det var läskigt då jag kom in i föreläsningsalen och möttes av en kort, rosa klädd lite äldre kvinna. Trodde jag på nått sätt hade förflyttat mig till Hogwarts, det hade varit mycket roligare. Iafl så var hon till min lättnad inte alls som Umbridge, utan sympatisk och rolig. Kommer nog gå vägen det trots allt, då vi har en intressant föreläsare.

Stockholm

Så nu är resan till Stockholm bokad och klar! Eftersom Jonathan ska ner den 24:e oktober för att göra testerna inför stridspilot. Jag tror jag är mer nervös än han. Iafl så slog det mig att jag också vill åka till sthlm. Sagt och gjort, eftersom jag är ledig tis-ons så åker jag ner på måndagskvällen och hem på onsdagkväll. Jag och Nathalie som jag ska bo hos, ska shoppa som bara den! Var så längesedan jag var där nu, ska snåla rejält i två veckor så jag kan köpa mycket. Det ska bli grymt kul iafl. Jag har saknat Nathalie, vi har inte setts sen Hultsfred.

Förfest

La upp bilderna ifrån förfesten hos Camilla förra fredagen på Facebook. Orkade inte ladda upp dem här då det går mycket fortare på facebook.


http://www.facebook.com/album.php?aid=17158&l=152ec&id=599292376

Sunday

Är inte lika trött som förra veckan. Har haft en underbar vecka att ladda batterierna igen.

Dagen blir soft och inte så mycket kommer hända. Ta vara på tiden som Jonathan är hemma innnan han åker till Luleå igen. Så nu ska jag springa till honnom och ge han en kram och berätta hur mycket jag tycker om honnom.

Babes in Beijing

Efter att tröstlöst letat i pockethyllan på affären på jakt efter kanske hitta en skatt som "Män som hatar kvinnor", blev det tillslut Babes i Beijing utav Rachel Dewoskin. Inte alls samma kategori som den underbara treologin, men känndes sådär lagom lättsam och intressant. Min dröm är ju att en dag få besöka Kina och Japan. Boken handlar just om Rachels kulturkrock med det nya Kina 1995 då Kina gick ingenom en process för att bli modärnare.

Jag har inte hunnit så många sidor än, men inledningen värkar lovande. Får återkomma med ett bättre omdöme när den är utläst.

Sjukhuset

Sjukhuset

Just nu går de fyra första avsnittet utav serien Sjukhuset som visas på tv3. Det är intressant att se hur det går till på ett ricktigt sjukhus. Det spelar ingen roll hur mycket man ser på sjukhusserier som Gray's Anatomy och Scrubs. Det är och kommer alltid vara såpor i mer eller mindre trovärdig roll. Inte för att jag tror att Sjukhuset visar allt. Det känns som en otroligt förskönad fasad de visar upp. Inga tragiska fall med etiska dilemman. Inga kroppvätskor som flödar. Ingenting som igentligen är, utan de har tagit ytan och gömt undan resten utav jobbet. Fast om de visade upp allt som ingick skulle antagligen många banga för att börja innom vården. Man kan iafl få låssas tro att det är så här. När man sen kommer ut i praktik är man redan så fast i allt det inressanta innom yrket att man inte bryr sig om allt längre. Man blir mindre känslig.

Snö?

Igår när jag gick och la mig var det -3 ute. Vintern är värkligen på väg. Det snöade t.o.m och la sig som ett vitt täckte på gräsmattan. Ingen tjäle i marken än så allt smälter bort så fort solen tittar fram idag. Alltså betyder det här att det är dax att sluta cyckla, sätta dubbdäck på bilarna och se sig om efter vinterskor. De jag har nu har jag haft i 3 vintrar nu och börjar bli rejält slitna. Fryser jämt om fötter och händer vilket gör att jag måste ha rejäla skor. men hur kul är det att springa omkring i tjocka kängor? Dagens i-landsproblem.

Daft HandHelt underbar fingerfärdighet till låten Harder, Better, Faster, Stronger !

Lollipops

image384

Varför är klubbor inbrottssäkra? Ville inte företaget som tillvärkar dem att man snabbt ska få upp dem, så den snabbt tar slut och jag kan ta en ny? Det blir logiskt att de då tjänar mer pengar.


Men klubborna ifrån Chupa Chups får jag lust att kasta. Jag försöker riva, slita och bita upp omslagspapperet. Men nej, enbart tandvärk råkar jag ut för. Och då är det itne pga utav att jag har ätit klubbor, utan i mina försök att få bort omslagspapperet. 


Autumn

Sprang runt med min kamera på tomten hos Jonathan i Duvedoch försökte fånga hösten.


image381
Monumentet över Leråkoisken som gick sin död till mötes i en brasa förra hösten

image383
Jonathan och hans bror Rasmus letar stenar för att kasta macka i älven

image384
En macka fångad på bild

image385
Åreskutan

image386
Jonathans nya bakgrundsbild på datorn

Jag

- Sådär tjejigt fjantig ibland så t.o.m jag skäms över mig själv
- Sjukt morgontrött
- Somnar alltid så fort jag sätter mig i en bil
- Älskar att åka bil och resa över huvudtaget
- Haft körtkort i nio månader
- Har backat av höger backspegel
- Har skoterkörkort sedan 1,5 år
- Gillar att spela tv/data spel
- Är omstänksam
- Älskar någon så mycket att det gör ont ibland
- Tycker inte om att sova själv
- Är söt. =) (Jonathan fick skriva en)
- Är klumpig.
- En godisråtta
- Håröm
- Biter på naglarna
- Spelat fotboll i 12år som vänster mittback
- Ogillat att bada om det är kallare än 30 grader ute
- Har en passion för film
- Kan koda på två och en halvt språk, HTML, CSS och Java
- Spelat teater i två år, 16-17år.
- Slåss mycket
- Blir legitimerad sjuksköterska vid 21 års ålder
- Är otålig och nyfiken

Duved

Är i Duved igen efter en visit i stan pga tentan. Mysigt som vanligt här uppe i det fina vädret. Jonathan pillar med skotern, oringar som inte vill passa osv. Jag glider omkring i mina nya mjukisbyxor och vantar jag inhandlat på Inter Sport.
Efter några kommentarer utav Jonathan inser jag att mina gamla slitna mjukisbyxor ifrån högstadiet, som det har gått hål på inte är så sexiga längre, har jag inhandlat nya som inte hänger i rumpan haha. Så nu  kan jag vara fin slappklädd också. Mjukisbyxor åt folket! Finns inget skönare plagg.
Viktig detalj dock, det måste vara muddar på dem. Inga lösa benslut som hänger och slänger och bara är ivägen. Då glider de upp på bena, så man hela tiden får gå och dra ner dem. Dagnes i-landsproblem.


Design

Medan boysen har sett på 51 states (inte dates), har jag pillat på headern. Har noll fantasi som vanligt, men det får duga så länge. Har en helt klar sida hur det ska se ut med designen. Men kan inte få ihop det. Han som ska göra det får jag inte tag på. Nån som vill göra det åt mig? Har photoshop bild på hur hela sidan ska se ut, så det är bara att koda.

Halo 3Jonathan börjar allvarligt känna sig hotad i vårat förhållande. Varje gång jag nämner att jag vill ha Halo 3 gruffar han något om att jag inte kan gilla sånt. Att han har spelat det år före mig. Självklart svarar jag, jag kan väll inte gilla saker jag aldrig testat. Det kan han hålla med om, för saken är att han känner sig hotad i sin manliga roll för att jag nu står och drägglar vid spelhyllan över Halo 3 och inser med sorg att jag måste skaffa en Xbox 360. Om jag skaffade det innan honnom skulle han känna på samma sätt som om jag skaffade en värre skoter eller bil än honnom.
Men låt gå, du får vara mannen. Bara du låter mig få spela Halo 3 ;)

Nu ska jag, Jonathan och Robert spela Halo 2. Och jag njuter fortfarande av att jag kickar Roberts ass. Men jag närmar mig Jonathan steg för steg. Akta dig babe, snart kanske jag käkar upp dig som svarta änkan;)

SupersugenOm man är pryd och kommit över chocken utav att det enda dilogerna i Supersugen består utav är "Fuck, fuck, fuck, dick, dick, dick, pussy, pussy and pussy." Är denna film rätt bra. Inte den bästa jag har sett, men inte den sämsta. De säger att den ska avra bättre och smartare än American Pie. Men det är endast en dröm utav regissören då. En ungdomsfilm som ska klå Amerivan Pie måste sikta betydligt högre än detta. Karaktärerna gjorde ett tappert försök, men föll platt till marken efter halva vägen. Potential, men inte mer. 

Filmen handlar som oftast i high school filmer att tre nördar ska mista oskulden. På ett eller annant sätt måste de lyckas vinnade coola tjejernas hjärtan och kliva ur nördrollen. I denna film är tillväga gångssättet att de ska köpa ut sprit till tjejernas fest med Fogells fake id, där det står att hans namn är McLovin. Dråpligt är förnamnet och plump är efternamnet. Men kul är det, hindrena som dyker upp på vägen från spit affären till festen.

Jag har lite svårt för karaktärer som i sitt försök till att vara roliga endast blir överdrivna, som tex poliserna i denna film. I mina ögon blir de endast töntiga. McLovin är pain in the ass i början, men kommer igen strakt på slutet som resten utav karaktärerna. Det otroliga i denna film är att slutet är bättre än i början. Slutet var bara underbart, det gjorde hela filmen.

Ulla Bella

Jonathans kusin hakade upp sig på termen Ulla Bella som tydligen var med i ett avsnitt utav ID. Programmet där en tävlande ska lista ut vilka identiteter som tillhör vem. En utav identiteterna var "Ulla Bella". Tankebanan blev naturligt då vad är en Ulla Bella?
Efter lite googlande kom jag fram till att det är en sektreterare? En karaktär som uppfanns utav Ola Ström i sitt program Solstollarna, som han själv spelade 1985. Det roliga var att även en musikvido spelades in som enligt Wikipedia blev en sk landsplåga. Detta är då resultatet:


Supersugen

Ikväll ska jag se Supersugen. Den enda film på bio som jag inre redan sett eller totalt inte vill se. Jag gillar lite tontiga high school filmer som man kan skratta åt. Mår så där bra efteråt haha. Varför ska man se sorgsna filmer?

Se trailer här: http://www.supersugen.se

Battelfield 2

Älskar spel, vare sig det är tvpspel eller dataspel. Antagligen kommer denna passion ifrån att jag aldrig fick spela saker när jag var liten pga att min käre mor inte gillar sånt. Så allt jag missat när jag har varit liten får jag ta igen på senare dar. Alla filmer, serier och spel jag har missat som barn. Det betyder att jag har massor av rolig saker att göra som alla redan tröttnat på. Bättre för mig alltså;)

Just nu är det Battelfield 2 som jag nördar... älskar pojkvän så jag får göra allt roligt jag har missat!

Kanelbulle

Idag den 4e oktober är det tydligen kanelbullens dag. Förra veckan var det prinsesstårtans vecka. Att det finns dagar för allt, antagligen för att vi vill ha en ursäkt att göra saker vi inte gör annars. Men fine för mig. Jag hoppar gärna på om det ger mig en extra anledning att proppa i mig bullar och prinsesstårta.

Tvkväll

Det blev inte film utan tvkväll hos Lisa. Undebrart det med då jag inte har en tv hemma och inte längre kan fälja serierna som har blivitt till en vana. Bra serier är bättre än en film då filmen tar slut medan serien fortsätter och fortsätter tills den spårar ur och kan ta slut. Då jag kan hitta en ny serie att följa och älska. Just nu är jag lite inne på att införskaffa Heoros, har hört så mycket om den. Men den som lever får se...

Ikväll såg vi Gray's Anatomy. Det är en serie jag värkligen tycker om. Den har inte spårat ur än fast den är inne på

säsong tre. Karaktärerna är så lätt att fasta för och tycka om. Dr. Miranda Bailey är min favorit karaktär. Hon är så härligt skön och bitsk. Hitler som hon kallades ibörjan utav AT-läkarna. Sen är det kanske självklart för mig att tycka om en sjukhus serie (speciellt då det handlar om pratikanter) då jag själv ska förhoppningsvis hamna där. Längtar så sjukt mycket till min första praktik efterjul, då jag aldrig varit något fan utav teorier. Inget läshuvud direkt, jag ska jobba med händerna. Annars blir jag rastlös och tycker det är tråkigt. Därför tror jag sjuksköterska kommer passa mig. Speciellt då mina kollegor på jobbet säger "sluta bry dig så mycket om kunderna och slappna av" när jag springer omkring som en skottspoling för att så snabbt som möjligt fixa saker. Jag bryr mig så sjukt mycket och vill värkligen hjälpa. Därför kan det också bli ett problem då jag kommer till en punkt jag kommer bry mig för mycket om mina patienter. Tänk när någon dör, kommer jag klara av det? Det är sånt jag är rädd för, hur det ska kännas då och om jag klarar av det?

Vi såg också på Fråga Olle och Myggan. Humor gillar vi!

End of world


Lisa

Någon gång i veckan hamnar jag alltid hemma hos Lisa. Det är alltid lika trevligt varje gång, med folk som droppar in eftersom. Denna kväll är inget undantag. Film är en regel än ett undantag och jag undrar vilken film vi ska se denna kväll. Sist var det Epic Movie som var bland de tio sämsta jag någonsin sett. Grymt besviken.

Bra ideér som kläckts ikväll utav Charlotte var att ha en bal igen, efter att vi har gått igenom 100 dagars boken och balbilder. Det skulle vara underbart att få ha sin balklänning till användning igen. Men den här gången har min date stubbat hår istl för långt. Så fin han var på korten! Tur han är lika fin nu.

Tenta

Nu har jag äntligen skrivit klart efter 3h. Jag har fortfarande ont i högerhanden. Avskyr att få fråger i kategorin "skriv allt du kan". Antagligen har jag missat skriva saker som jag tycker är självklara, men som den som rättar tycker jag skulle haft med. Man måste ha 39 rätt utav 60. Får väll se hur det går, får veta om 3 veckor.

Efter detta var jag och Jonathan på stan och inhandlade nästa kursbok; Människokroppen Fysiologi och Anatomi. Sjukt äcklig dyr, 800kr. Men förhoppningsvis ska jag använda den i tre år framöver. Annars får jag väll sälja den.

SOSFS 1993:17

http://www.sos.se/sosfs/1993_17/1993_17.htm

Om man följer denna länk kommer man till den viktigaste lagen som omfattar sjuksköterskan. Om hur omvårdnad skall ges. Moral och sunt förnuft säger jag. Varför ska man sätta krångliga namn på allt?


Facebook

Nicklas har under en längre period försökt övertala mig att gå med i Facebook. Jag har sagt nej för jag har helt enkelt inte orkat eller haft lust att gå med i ännu ett comunity.
Men igår tog jag steget eftersom min nyfikenhet tog överhand och jag blev medlem. Så för alla som är intresserad finns jag nu där under "Linn Holmgren" och är förvirrad över vad man igentligen ska göra där inne? Vad är det till för? 


Ben Stiller

Att jämföra Ben Stiller och Adam Sandler, är ungefär som att jämföra en fläskkotlett med en oxfilé. Iafl jag väljer oxfilén och Adam Sandler.

Har alltid haft oerhört svårt för allt Ben Stiller är med i då han oftast är överdriven, tråkig och enbart pinsam i sina karaktärer. Men i filmen ...och så kom Polly är han faktist uthärdlig. Det är dock så pinsamt att man vill gråta ibland men resten är sådär småmysigt och puttigulligt som det ska vara. En lagom romantisk film om inget bättre finns att tillhandahålla.


Segt

All etik, filosofi och moral håller på att stå mig upp i halsen. Men det är bara att härda ut. I morgon vid den här tiden är det över och då är det bara fem veckor tills nästa tenta. Därför är jag lite dryg, ser lite less ut och allmänt ointresserad. Men nu ska jag hänga i och fixa det sita så det går bra imorgon.

Ikväll åker Jonathan och jag inte till stan igen pga min tenta imorn. Saker ska handlas och folk ska träffas förhoppningsvis.

RSS 2.0