Wanted



Jag såg wanted med min lillebror och hans super söta flickvän.

Wes Gibson är en vek, hypokondrisk 25-årig revisor vars liv är händelsefattigt och trist. Men när hans far mördas, upptäcker han att han bär på krafter han aldrig ens drömt om. Han rekryteras till Broderskapet, ett hemligt samfund med lönnmördare och utvecklar sina övermänskliga superkrafter. Med hjälp av skickliga lärare förvandlas Wes Gibson till en mördarmaskin som utplånar den ena skurken efter den andra.

Den startade väldigt bra men mitten blev lite dryg, på slutet ryckte den upp sig och satte in slutspurten så den kom in som en vinnare.
Tycker dialogen var sjukt bra och lite lik fightclub i hur den är tänkt att vara. Coola effekter och en snygg angelina jolie.

090131

Sov hemma hos min familj inatt eftersom min lillebror fyller 15 idag. Helt galet vad tiden går fort. Grattis!

Morgonen har bestått av letande efter skoterhjälm till honnom som födelsedagspresent och nu blir det tårta. Ska försöka hinna med att plugga lite också sen blir det nog ens tillsam kväll för min del.
Igår lade jag och Natalie pussel och käkade äppelpaj + snackade skit. Ungefär vad jag orkar och har lust med, trevligt sällskap.

Chamonix 27/3-2/4

Äntligen är resan bokad efter en våldsam jakt på morgonen med hjälp av mamma efter den billigaste smidigaste resan. Och jag lyckades bra tillslut!



Så nu har jag något att se framemot under denna tunga medicin/kirurgi kurs. Jag åker dagen efter tentan skrivs, den 27/3 och kommer hem en vecka efter 2/4. Kommer bli härliga dagar med Jonathan.

Flyger hyffsat bra tider utan mellanlandningar:
27/3 Östersund - Arlanda 6.30-7.30 Arlanda - Geneve 8.30-11.20
2/4 Geneve - Arlanda 13.15-16.30 Arlanda - Östersund 21.10-22.05

Och med lite eurobonus blir det totalt 2.400kr tur och retur. Helt ok.

LANCOME produkter TILL SALU!


Ögonmakupborttagning och ögonantirynk kräm

Ute på tradera med utrop 1kr!


090130

Jag blev klar igår med rapporten och skickade även in den. Men kom på att den gamla rapporten som läraren kluddat på även ska in så det blir till att bege sig mot skolan nu.
Ska även försöka få tag på läraren till nästa kurs och höra mig för om möjligheten att kunna åka till Chamonix, svaret lär bli att "det är ditt problem och gör som du vill" som man alltid får när det gäller frågor rörande om man behöver gå på förleäsningen eller inte. Men jag lyckades hitta en resa med sas med bra tid som kostar kring 3000kr och jag vet inte vart jag ska hitta en billigare utan att behöva mellanlanda hundra gånger och att hela dagen ska gå åt att flyga.

Sen blir det fortsatt plugg, jag ska renskriva veckans föreläsningar och räkna läkemedelsberäkning. Imorgon fyller min bror 15 år.

Trassel

Jag avskyr när det ska till att bokas resor, jag blir så stressad! Som det ser ut nu så är alla resor till geneve för att sen ta sig vidare till chamonix värdelösa! Massa mellanlandingar som tar hela dagarna, får ont i magen! Sen stämmer de inte med utresan från arlandra från flyget jag tar från Östersund.

Skönast skulle vara att boka tur och retur med sas (bara sas som flyger östersund-arlanda) östersund-geneve. Utan mellanlandningar och skit och allt flyter på bra. Kruxet är att den drömresan kostar 4000kr. 1500kr mer än vad det skulle kosta att försöka fixa eget flyg arlanda-geneve och eget arlanda-östersund. Är det värt det? Ja faktist. Men jag har inte de pengarna=( Fan


Parfakta

Vad heter ni? Linn och Jonathan
Hur träffades ni? I Rödkullen (Åre) när vi åkte skidor med gemensamma kompisar.
Är ni förlovade? Har inte blivitt av haha
Bor ni ihop? Från och till under 4 års tid, nu skulle det bli permanent men en viss person åkte iväg till Chamonix så tji fick jag haha. Men det är VÅR lägenhet om jag säger så. 
Har ni barn? Inte vad jag vet.
Har båda körkort? Bägge sedan 2 år, eller 2.5 för Jonathan för han är nästan ett halvår äldre än mig.
Isåfall, vem kör bäst? Jonathan skulle säga han eftersom han kör mest, men jag hävdar att vi är lika bra fast Jonathan har mer körvana.
Kommer du ihåg er första kyss? Ja, jag sa jag ville ha en puss (16 år).
Vem sa "Jag älskar dig" först? Hm, samtidigt?
Vem är äldst? Jonathan, 4 månader.
Vilka stjärntecken är ni? Jag är Skorpion och Jonathan är Lejonet.
Vem fyller först på året? Jonathan
Vem är längst? Jag har varit längst fram tills ungefär nu, tror han spurtat om mig med nån cm.
Vem sjunger bäst? Lika illa?
Håller ni i handen på stan? Överallt.
Kände ni varann innan ni blev ihop? Nej.
Blev du kär i första ögonkastet? Ja.
Har ni någon speciell låt? Tror det blev The Proclaimers - I'm Gonna Be (500 Miles)
Har ni några "fri kort"? Jag har Adam Brody iafl.
Har ni varit utomlands tillammans? Spanien, men jag har inte lyckats lura han över norska gränsen än. Han tycker det är onödigt att köra 5 mil bara för att, jag kallar det utflyckt.
Vilket är ert bästa minne? Oj, det finns många. Kommer inte på något som sticker ut mängden just nu.
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Ser på massor av serier och käkar framför tvn, jag somnar i hans knä och han bär mig till sängen och glömmer bort jag inte bortstat tänderna så jag måste släpa mig dit iafl.
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Ja.
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Beror på hur man räknar. Han är skriven 10 mil härifrån men oftast bott i stan.
Blir du lätt svartsjuk? Nej.
Brukar ni bråka? Mer än jag vill.
Ringer eller SMS:ar ni mest? Ringer för Jonathan har alltid för många sms haha.
Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel? Truncus, jag menar magen på svenska.
Brukar nån av er prata i sömnen? Jag gör tydligen det.

Lancome L'Extreme

Lancome L'Extreme Mascara 6 ml
Köpte hem denna från Bellme i förrgår mest för att testa. Min gamla mascara håller på att ta slut och suget efter att prova en dyrare och "lyxigare" variant blev för stort så jag klickade hem den.

Och den är fantastisk! Vilka skillnad mot de vanliga kring 100lappen man köper från h&m. Den separerar fantastiskt utan klumpar och känslan av att fransarna blir tunga och kletiga. Lätt att applicera och sitter som en smäck.
Blir problem för mig när denna tar slut, för jag har inte lust att betala det butikspriset på ca 270kr för denna. Blir att köpa en till på taxfreen när jag åker ned och hälsar på Jonathan i Chamonix.

bruce springsteen



Jag funderar på hur jag kan lura pappa att stanna hemma så jag kan följa med Mamma till sthlm den 7 juni för att se Bruce på stadion. Kan köra på att det faktist är min tur nu eftersom de såg han förra året på ullevi. Det blir bra det.

Jobb i sommar

Jag ringde Slåttergården nyss och medelade att jag bara ville jobba en semsterperiod i sommar i stället för två som det var sagt. Jag hinner få ihop så jag klarar mig ett tag på 1 månads arbete och för mitt psykes skull så vill jag hinna ha lite ledigt i sommar. Vill jag jobba mer finns det nästan att få ihop till heltid endå som hoppa in vikarie.

Så det känns jätte bra! Ännu en punkt avbockad från måste göras listan.

Drömmar



Usch, jag hade en riktigt obehaglig dröm inatt. Jag drömde att Jonathan inte alls var i chamonix utan var i sverige i nån jälka stuga han och nina lånat. Jag blev jätte sur när detta uppdagades varför han hade ljugit och hållt sig undan när jag saknade honnom så.
Det är konstigt vad ens hjärna kan koka ihop ibland haha.

Har sett på gårdagens avsnitt av mästarnas mästare i svt play och käkat frukost. Hade tänkt damsuga och göra lite fint och sen göra klart rapporten som ska vara inne på fredag innan jag sticker iväg till jobbet kl 15.30.

Loser



Amerikansk komedi från 2000. Paul kommer till New York och får dela rum med tre coola killar, som helst ägnar dagarna åt att festa och att studera personer av det motsatta könet. Detta ställer till med problem för Paul, som måste studera hårt om han ska få behålla sina studiemedel.

Vem har missat denna söta high school film? Man kan inte annat än älska den.


Wheatus - Teenage Dirtbag

Jag minns jag älskade denna låt när den kom 2000 och den håller fortfarande.

Money money money

Jag har diskuterat pengar med en del idag, bla Jonathans pappa som kom med insikten att varför svenskar jobbar för att kunna ha råd att leva medan andra folkslag kanske har jobbet som livet och involverar familj, vänner och allt i det.
Anna och jag diskuterade varför det suger så hårt att man får ångest efter man varit på affären och köpt sig en stackars ostbit och korvbit när slutnotan hamnar på 89kr.

Visst det skulle vara väldigt enkelt om man inte behövde bry sig om pengar alls. Men jag nöjer mig med att inte behöva vända på varenda krona för att då det att gå runt. Slippa ha ångest över att jag köper skor för halva reapriset för att mina gamla läcker in vatten. Kunna köpa den man faktist vill äta och inte bara för den är billig och har lång hållbarhetsdatum.

Men så finns det ju en anledning att folk säger att studenter gnäller mest över sin ekonomi, just för att den är helt värdelös. Om man inte jobbar, men då får man lägga ned mindre tid åt skolan och det fungerar ju inte heller.


Varför växer inte pengar på träd som i Sims?

Skoinvasion


Rena skoinvasionen i min hall nu. Ett par till fick följa med hem idag, ett par som pappa lovat införskaffa åt mig för de behövs verkligen. Jag har inga alternativ till mina tre nummer förstora skoterskor att gå i när det är kallt ute och jag inte bara ska traska på stan eller till skolan.
Så det blev ett par Ecco som vad nedsatta till 795kr som nu ska värma mina fötter. Jonathan skrev också att jag skulle ta med vattentåliga skor då det bara är slask i dalen när jag ska hälsa på han om två månader i Chamonix. Annars får mina blommiga gummistövlar åka med.

Jonathans pappa var också förbi nyss och hämta upp Jonathans dator som de ska skicka ned så han kan lättare hålla kontakten med oss här hemma. Blir lite väl dyrt i längden att ringa. Så jag hoppas den hittar fram.

Det som står på min lista idag är att damsuga lite och göra klart den där jäkla rapporten som inte blev klar igår, eller rättare sagt jag inte orkade göra klart igår. Ett varmt bad skulle inte sitta helt fel heller.

Dyrt att leva

Det är dyrt att leva. Sprang förbi affärerna nyss eftersom jag skulle posta ett paket till en vinnare av mina tradera auktionerna och vipps "försvann" 500kr.

200kr födelsedagspresent åt min lillebror som fyller 15 på lördag.
200kr skor på Dinsko rean som jag har kikat på länge.
100kr mat.



199kr ord 499kr

Jag har länge velat ha ett alternativ till mina två höga vinterstövlar och helst i färgen svart. Hade spanat in dessa länge och med någorlunda halksäker sula och fodrade fick de bli dem nu när de var nedsatta. Här dock lite lite tveksam på tån, jag hade velat haft den rundade. Det är ju öppet köp så jag hinner bestämma mig.

090126

Då är det mesta jobbet med tradera auktionerna klara. Jag har fixat frimärken till alla paket och mailat iväg betalnings uppgifterna. Så nu är det bara att vänta tills de behagar betala vilket brukar vara fort.
En har redan betalt så jag ska springa iväg med hennes paket så hon får det tills imorgon. Jag känner mig som jultomten när jag gräver runt i min säck med paketet på jackt efter det rätta haha.

Rapporten jag och Katarina fixade till idag är klar och ivägskickad, underbart. Hoppas inte det är något mer som behövs göras bara. Då kan jag avskriva den kursen också.
Bara ytte pytte kvar på en rapport på 1hp som är kvar att göra. Motivationen finns inte riktigt eftersom det är det svåraste man kan göra för mig som är kvar. Plocka ut mer info från engelska studier till min rapport. Men det skulle vara skönt att ha det avklarat också så det ska banne mig bli klart ikväll.

Tänkte bara skriva ned lite vad som hände mer i helgen än när jag jobbade. 
Efter jobbet på lördagen kom min mammas moster Gittan och åt middag med oss. Hon hade mycket att berätta om sin senaste resa till sydpolen och allt annat som händer i hennes liv. Man kan inte bli annat än avundsjuk. Jag vill också hinna göra allt jag vill. Jag fick också fina tallrikar av henne så det tackar jag för. 
På söndagen skulle jag ta bussen kl 11 till Slåttergården så jag orkade inte fara hem för att åka tillbaka igen. Mina föräldrar bor nämligen mellan stan och Slåttergården så jag sov "hemma".
Sen på söndagen lyckades jag komma över ett badrumssett på IXO så lägenheten blir mer och mer inredd. Woho!

Efter 10h på slåttis så kom jag hem igår, nöjd att denna jobb helg är över. Ska ta det lugnare nu så jag hinner med skolan.

Irriterad


Jag är lite irriterad, bara lite. Förra fredagen så beställde jag dessa från Ginas hemsida. I fredags mailade jag då de fortfarande inte dykt upp eller ens blivitt skickade. Fick tillbaka ett mail idag där de skrev de hade problem med sitt lagersaldo och att de betalat tillbaka pengarna till mitt konto.

Jag undrar om de har självmant satt tillbaka pengarna utan att jag mailat?
Hoppas att de kommer in på lager igen så ska jag försöka beställa dem igen. För jag tycker verkligen de är snygga.

Nu ska jag käka lite frukost och sen gå förbi posten och köpa frimärken till de 8 paket som ska skickas iväg till vinnarna av tradera auktionerna. Jag fortsätter upp till skolan och skriva klart rapporten förhoppningsvis.

Jag vann!



Woho!!

Inte helt fel avslutning på kvällen när jag insåg jag vunnit en av Lindas tävlingar. Tack!

Efter 10h på Slåttergården idag så käns det mer än bra att skicka iväg vinnarmail till de som vunnit mina auktioner på tradera och käka lite godis.
Imorgon är det inga föreläsningar och jag ska träffa Katarina på skolan för att göra klart kompleteringarna tll våran rapport. Sen får vi se vad som händer, jag skulle behöva skriva klart kompleteringarna till en annan rapport också + plugga på det som togs upp på föreläsningarna.


Auktionerna går ut

Nu är auktionerna på tradera inne på elfte timmen. Buden är låga och välkommen att fynda.

Auktionerna hittar du här.

God natt

Efter en hel dag med föreläsning om kirugi så är jag rätt mör. Kvällen spenderades tillsammans med Natalie framför let's dance med godis och skitsnack. Mycket mysigt och precis vad jag orkade med.

Nu ska jag sova för imorgon går bussen 6.15 ut mot Ängsmon. Galet tidigt för att ta sig till jobbet som börjar 7. Jobbigt för en morgontrött person som mig. Men på söndag jobbar jag kväll, 11.15 till 21 vilket är mer humant.

God natt

Lycka



Dagen är räddad! Såg att sverige spelade mot Kroatien kl 20.30! Inte 18.30 som alla andra matcher. Så då hinner jag hem från jobbet utan problem. Just nu är det väldigt lungt och skönt här på bilbioteket.

Lycka!

Halvtid

Ih det grämer mig att jag missar handbollen ikväll, sverige Kroatien. Det lär nog bli en match det speciellt alla kroatiska fans när de spelar på hemma plan. Men om jag är snabb hem efter jobbet hinner jag nog se andra halvlek.

Känner jag fått lite mer kött på benen efter läkemedelsberäkning nu i eftermiddag. Det klarnar mer och mer och självförtroendet blev ju inte sämre för att jag klarade de två första frågorna (han bara två) på testet vi fick första lektionen för att kolla hur mycket vi kom ihåg från 1:a terminen. Och jag behöver värkligen självförtroendet för att jag inte ska ligga ned och gråta i panik för jag har så svårt för matten. Eller inte att räkna men att plocka ut ur texten och sätta in värderna i ekvationen. Ge mig ett tal och jag räknar det, men inte plocka ut mängd verksam substans, dos och styrka. Men det är väll bara att traggla.

Nu ska jag jobba och tjäna lite kosing.

Halvtid

Halvtidspause.

Käkat lunch med vanlig matlåda innehållande min misslyckade köttfärssås. Haft föreläsning från 08.30 i morse om olika fysiologiska undersökningar. Nu ska jag fortsätta med läkemedelsberäkning och sen jobba 15.45-19. En hektiskt dag alltså.

Sen blir det hem och plugga kirurgi inför morogndagens föreläsning. Jag gillar hur förutsägbart mitt liv är.

090121

Dagen avslutades rätt bra endå, trotts några missöden.

Var sjukt trött på jobbet, jag gick omkring och halvsov på min bokvagn. Men jag fick upp det jag borde hinna så jag gjorde mitt jobb iafl. Men ögonen svider av trötthet.
Råkade också glömma paserkortet bland kläderna bakom en låst dörr, så jag hamnade mellan den låsta dörren tll kläderna och den låsta dörren till utgången. Jippie! Höll på att få panik under mina 10minuter jag stod och bankade och hoppades hon jag jobbade med skulle höra och inte gå ut någon annan stans. Annars hade jag fått en trevlig natt på biblioteket. Hade knappt några batterier på mobilen så jag hade inte hunnit ringa nån iafl. Huvaligen.
Men tillslut kom hon och jag var räddad haha.

Höll på att halvslumra i soffan framför top model när Nicklas ringde och sa han var på väg för att hälsa på. Fick ett ryck och började röja lite i lägenheten som förfaller lite när jag är så trött.
Så nu har vi snackat skit i ett par timmar, har värkligen saknat honnom. Men mina heltidsstudier + 2 jobb och hans jobb gör att det är lite svårt att kombinera tiden när man är ledig och inte bara vill sova. Men sånt är livet.

Nu vänter sängen och morgondagens föreläsningar + jobb.


Nicklas


Dvala

Vid kl 12 brukar jag komma igång och vara pigg trots en seg start. Men inte idag, ögonen svider och jag vill bara ligga i soffan och sova sova sova. Men tyvärr så ställer sig jobb och plugg inför morgondagens föreläsning iväg för den planen. Klinisk fysiologiska undersöknings-metoder och läkemedelsberäkning som det handlar om imorgon är inte riktigt mitt starka ämne.

Orkar inte. Man kan inte vara utbränd efter 1 dag?

Jag höll på att få panik när jag kom hem och insåg att jag tinat köttfärs istället för karén. Självklart strejkar microvågsugnen och jag har inget i kylskåpet. Efter tips från mamma blev det köttfärs, grönsaksbuljong, svartpeppar och salt + spagetti. Inte det godaste jag ätit men det slank ned. Dagen i-landsproblem.

Allt blir så mycket jobbigare när man är trött.

Ingen morgonmänniska

Uh, första gången på en månad jag vaknar och tar mig upp ur sängen innan 9.30. Och jag som skyllde på att jag sov bättre utan Jonathan, det handlade bara om att jag är mycket piggare under hela dagen om jag inte går upp i ottan. Jag är ingen morgon människa.

Jag mår bäst om jag somnar mellan 12-01 och vaknar vid 9. Vilka jobba har dem tiderna? Utan att börja 13 och sluta 21, vara hemma till 22 och sen måste gå och lägga sig, dvs jobba kväll.

Nu ska jag gå och lära mig sätta pvk och sköta cvk.

Trött



Jag är så trött att jag knappt tog mig upp ur soffan för att ta mig till sängen med en genväg förbi datorn. Min kropp värker efter bodypumpen igår, men det var det värt. Längtar bara efter att få lägga mig ned och sluta ögonen.

Dagen gick raskt undan. Satt i 4h och hade föreläsning om läkemedelsberäkning. Det är inte så svårt att räkna, bara att lista ut vilken formel som ska användas vid varje fråga. Men övning ger färdighet så det är bara öva öva öva.
Har även läst under kvällen inför morgondagens föreläsning om pvk (perifier venkateter) ,cvk (central venkateter) och infusioner.  På svenska är det de plastsakerna man har tex på ovansidan av handen när man får dropp. Jag ska kunna sätta en (pvk) och sköta en (cvk) och infusioner är det man droppar in. Trött förklaring.
En hel vetenskap.

Mina dagar rullar på i samma mönster nu när denna kurs börjat. Imorgon är det föreläsning 8.30-12 och sen plgga inför nästa dag och sen jobba. I love my life. Men min tur kommer.

Sova var det.

090120

En ny dag med nya möjligheter.

Nu börjar det, medicin/kirurgi kursen och som pappa skulle säg FORZA!

Suck

Charlotte Kalla



Det är nästan så man får tårar i ögonen, kan inte sluta le varje gång jag ser rycket i slalombacken som avslutar Tour de Ski 2007/2008. Vilken kvinna.

Grattis till Årets Prestation och Jerringpriset som utdelades i kväll på idrottsgalan. Hade jag fått bestämma hade hon fått bragdguldet också.

Men jag måste börja hålla utkik efter henne i matkön tror jag och resten av svenskalandslaget som bor i Östersund. Hon läser också idrottsvetenskap på miun.

BodyPump

Så, då har jag svettat mig igenom ett Bodypump pass på Fristilen. Sitter framför datorn med duntofflor och morgonrock efter en dusch och käkar chips och dipp med otroligt gott samvete.
Överväger faktist att börja på Fristilen, trivs man inte eller nått annat kommer ivägen kan man ju alltid överlåta medlemskapet till någon. Ska se om man får någon rabatt genom Slåttergården, jag vet de har avtal med olika gym i stan. + jag ska försöka få med mig Natalie, det är så otroligt mycket roligare att träna två. Ska bara tvinga med henne på Bodypump en gång i månaden. Sen blir det yoga, pilates och dans för hela slanten, det är vad jag tycker är roligast.

Ska strax förflytta mig till soffan och se om det är någott vettigt på tvn, ladda inför imorgon då medicin/kirurgi kursen börjar.


Ta mig i kragen

Vart är inspirationen när den behövs? Har så lite kvar att göra på min rapport som ska in så det är klart. Men jag är för lat för att ta tag i det, kanske för att det gäller att plocka ut fakta från en engelsk artikel och stoppa in i rapporten. Jag hatar engelska, speciellt medicin engelska.

M å s t e  t a  m i g  i  k ra g e n !

Blev väckt trevligt i morse iafl, Jonathan ringde och uppdaterade lite. Han och Nina har nu flyttat in i sin lägenhet och slipper dela med 18 andra fast det har sin charm också haha. Men han var nöjd och påväg ut i backen vilket gör mig mindre nöjd. Avundsjuka kallas det. Men jag siktar på att kunna åka och hälsa på honnom om 10 veckor, direkt efter medicin/kirurgi kursen är slut.

Ska göra klart rapporten och skicka in den nu, sen ska jag iväg till jobbet på Biblioteket och tjäna lite pengar. Efter det blir det Body Pump med Natalie på Fristilen. Jag vill verkligen träna där, men de har bara bindningstid i 12 månader och det vill jag inte binda upp mig på. Det går ju alltid försöka överlåta medlemskapet om det krisar. Har tre gratis gånger kvar, ska fundera efter det sen. För nu känner jag mig motvierad att träna iafl, ska bara få med Natalie att köpa kort så vi kan träna tillsammans. Det är mycket roligare att vara två än en som jag varit i ett år.


Triss i blått + täckbyxor TILL SALU!

Mer kläder finns upplagt på tradera och mer kläder finns här.




En fin kofta från JC om jag inte minns fel. I jätte fint skick! (Blåfärgen är någonstans mittimellan korten taget med och utan blixt.)

Strl S, 40 % Bomull, 25 % ull och 35 % nylon.

50kr




Fin tröja från H&M. Har tyvärr en liten fläck men jag tror dne går bort i tvätten. Den är lite klarare ljusblå än på bilden, den är för gul där. 55 % bomull och 45 % acryl.

Strl 36/38

40kr



Fin tröja den också från h&m Dived. Som sagt, bilden gör den lite gul. 100% Bomull

Strl 38

50kr





Täckbyxor från WARP köpt på Stadium, i princip nyskick! De är grå, brun, svart till färgen och passar till det mesta. Enda felet är att dagkedjan på vänster ben har tappat sin dragare eller vad man säger. Men de går utmärkt att använda endå.

Strl XS

Nypris 999kr, du får dem för 200kr!

Köparen betalar frakten enligt postens tabell och maila till [email protected] för mer info.

Hur sover ni?


Det här var ganska intressant faktist att fundera hur och varför vi sover som vi gör.

1. När vi pricis ska somna och Jonathan är täppt i näsan (vilket är jätte ofta pga allergi).
2. Så hinner jag somna men blir ganska snart väckt när Jonathans arm somnar och inte han.
3-4. Så sover vi oftast, när bägge börjar gnälla på att det är varmt och trångt.
5. Existerar nog inte, iafl inte vad jag har märkt haha.
6. Så vill jag helst somna, men oftast blir det bara nån kort minut tills Jonathan har fått spunk på mitt hår som kittlar honnom i ansiktet.

Hur sover ni?

Snott från http://annoula.blogg.se

Ljus





Jag skrev förut om hur man gjorde nya ljus av stearin som runnit ut av gamla ljus du ändå ska slänga Så här fint blev mitt ljus till slut och jag har ett till större som det räckte till.

Mer kläder och skor TILL SALU!

Fler kläder har blivitt fotade ikväll och vill finna nya hem! Resten finns upplagt på tradera och mer kläder finns här.


I princip oanvänd klänning från hm. Strl 34. Ssock i ryggen och markerade kupor. Halterneck. Bomull skulle jag tippa på men hittar ingen lapp.

50kr



Ribbat linne med brottarrygg från Rur mfl. Persikofärgat. Strl M men passar en S också. Nyskick.

50kr



Linne från Wear It. I princip oanvänd. Strl S. Ganska kort modell.

30kr




Pucca linne, i princip oanvänd. Strl M emn passar en S också.

40kr



Linne från hm, princip oanvänd. Har inbyggd bh och halterneck,

40kr





Transparent vit topp från Eve, Jc. Nyskick! Söta detaljer som puffärm och rosett. Som vita bollar i mönstret. Svårt att beskriva och fånga på bild, men det gör att den inte är bara transparent, jätte sött.

Strl S

50kr





Transparent persikofärgad topp från Eve, Jc. Nyskick! Söta detaljer som puffärm och rosett. Som vita bollar i mönstret. Svårt att beskriva och fånga på bild, men det gör att den inte är bara transparent, jätte sött.

Strl XS

50kr



Stuprörs jeans som är vita från JC CROCKER Strl 27/32, nyskick!

100kr



Söta ballerina från Din Sko. Strl 37, inte slitna eller middfärgade.

100kr





Underbart söt kjol med brodderi på "skärpet", från Vero moda. Nyskick!

Strl 38

50kr


Maila till [email protected] om du är intresserad! Jag går efter postens tabell och vill ha betalt till mitt konto i förskott!

Kläder ute på auktion!

Tradera.com - en del av eBay

Nu har jag lagt upp en del av kläderna som finns till salu här på auktione i hopp om att minska min klädmängd haha.

Låga utropspris och se dem här.

090118

Borta bra men hemma bäst som man brukar säga. Har nu landat i min lägenhet efter en helg i Duved och middag hemma hos familjen. Det var kanske första gången på 2-3 år jag var i Duved utan att vara hemma någongång hos Jonathans familj.
Enligt ryktena ska han och Nina flytta in i sin lägenhet de ska få hyra i Chamonix idag. Får se hur det går när nya uppdateringar kommer. Det är iafl ganska klart att han stannar iafl februari ut, längre om han får tag på jobb. Men det var ju det där lilla problemet att han inte kan franska.

Helgen har bestått av en massa tittande på sport. Jag och min familj är tokig i allt som sverige är med i, så det har skrikits framför slalom, skidskytte och handboll idag. Mer eller mindre framgångar för de svenska idrottarna.

Nu ska jag fortsätta kvällen med chips och dipp som blev kvar från helgen framför tvn och allmänt varva ned.


Sydpolen

Klicka för att stänga fönstret

Det började på 50-talet med en lektion på
flickskolan där Gittan Olofsson gick. En bild och text om Spetsbergen brände sig fast i minnet. Men det dröjde innan hon gjorde sin dröm
verklig. Resan till Svalbard gjorde Gittan året efter maken dog 2005.

Jag tog en båttur upp över 82:a breddgraden och såg isbjörnar. Det var så otroligt vackert, säger Gittan.
Där på Svalbard träffade hon Cecilia Hed Malmström, som bland annat var första kvinnan på Sydpolen. Cecilia Hed Malmström gav Gittan fick rådet att åka till Antarktis.
- Jag sade till min dotter "ska inte du och jag åka till Antarktis?" Hon svarade inte, utan ringde ett par månader senare och frågade om jag verkligen ville åka, säger Gittan.

Sagt och gjort. Gittan är 71 år, men det hindrar henne inte det minsta. Resan till Antarktis gick i slutet på november förra året. Och hon blev inte besviken.
- Allt var som jag tänkt mig. När jag ser sådan vacker natur som jag gjort på Svalbard och Antarktis så mår jag gott. Det är livskvalitet, säger Gittan.
Bästa minnet från resan till Sydpolen är pingvinerna.
- Man står bara där och tittar och tittar. De är så roliga när de står på en höjd och åker kana på magen nerför backen, säger Gittan.

Sämsta minnet var kanske alla fallen på båten. Sjögången gjorde det svårt att gå, något som gav Gittan både blåmärken på kroppen och en bula på huvudet.
- Jag är inte äventyrslysten. Jag är äventyrlig på så sätt att jag är nyfiken och vill prova på det mesta och veta så mycket som möjligt, säger Gittan.

Från
op.se

Min mammas moster Gittan (min mormors syster) är precis som jag skulle vilja vara när jag blir pansionerad och har tid med allt man inte hade förut. Hon har varit på diverse resor och börjar alltid nya kurser. Jag hoppas värkligen jag har samma energi.
Som det känns nu kommer jag vara utbränd innan 30.

Ljuspunkt

Ljuspunkt

Dessa fina ljusstakar som heter Ljuspunkt har jag tittat länge på inne på Ica Duved. Igår slog jag till på det sista paret vita och känner mig mer nöjd än någonsin. För 30kr såld par (79kr styck) går till röda korset. De har framtagits av Kristin Karls från Konstfack Humanity och säljs i antingen två svarta eller två vita på Ica.

De sprider ett fint sken och är jätte snygga och ett stort plus att lite av kostnaden går till Röda Korset.

Fristilen



Nu har jag tagit min välförtjänta dusch efter Afron. Det var svettigt och jobbigt, precis som det ska vara och otroligt roligt. Mår så där gott som man bara kan göra efter en träning hehe.

Fristilen då? Ja, medelåldern var ungefär 40 år yngre än på pulzinn. Jag är helt plötsligt inte yngst utan äldst. Men fräscht var det och de verkar ha rätt bra pass. Det är samma månadskostnad som på pulzinn, bara det att du inte kan säga upp det när som helst utan måste binda dig 6-12 månader. Vet inte hur sugen jag är på det. Får fundera på det eller be till gud att pulzinn öppnar igen.

Nu ska jag sätta mig i en bil upp mot Duved (Åre) med min familj och plocka med mig medicinboken. Nästa kurs börjar snart igen.

Afro



Jag är sjukt trött, sliten och inte på humör igentligen för att röra på mig. Men jag vet hur skönt det kommer kännas efteråt när man duschat och lyckoruset fortfarande håller i. Min egen lilla drog, träning.

Om 20 minuter ska Natalie plocka upp mig och vi beger oss mot Fristilen och dagens pass afro. De har gratis vecka så jag passar på efter mitt ofrivilliga uppehåll eftersom pulzinn jag tränade på förut har gått i konkurs. Nu ska jag se om detta ställa som ligger vid skolan är nått att hänga i julgranen.

Klar med tremin 2

Äntligen klar med tremin 2! Nu på måndag börjar termin 3 med den svåraste kursen av alla under mina tre år, medicin/kirurgi. Det blir nått att bita i.

Den sista eximinationen idag gick bra, allt flöt på och vi har bara lite att korrigera på våran rapport som väntat för att vara helt klara. Det känns jätte bra! Ska fira det med att röra ihop lunch och sen iväg på afro kl 16 på fristilen. Sen blir det åre som gäller i helgen och börja plugga inför nästa kurs. Woho!

Yes!


Den här dagen börjar bra! Som jag skrev igår så tog jeansen slut när jag skulle betala dem. Idag när jag gick in på hemsidan för att kolla så fanns det ett par kvar, och i min storlek så jag skyndade mig att beställa. Woho säger jag! Nu hoppas jag bara storleken passar, annars får jag sälja dem vidare.

Sista minuten.

Varför är man alltid ute i sista sekunden? Hur jag än försöker så sitter jag alltid sista kvällen kl 23 och svettas över mitt arbete som ska vara inne dagen efter. Men förhoppningsvis är jag snart klar. Försöker bara få till det jag har skrivit att bli nått jag tror lärarna tycker är som det de har skrivit instruktioner om.

Hur gör ni för att inte distraheras av allt annat som finns att göra och fokuserar på det som ska göras?

Slutsålda jeans


Nu gråter mitt stackars hjärta. Idag hade returerna kommit in av dessa underbara jeans från Gina Tricot. Men medan jag höll på att betala i kassan så tog de slut! Och nu är de helt borttagen från hemsidan.

Fan att man bor 20 mil från närmaste Gina Tricot. Den enda gången jag hatar att bo åt helvette, när man inte kan få tag på det man vill. Dagen i-landsproblem.

Det finns möjligtvis inte någon som har dessa som inte vill ha dem som kan tänkas sälja? Eller varför inte köpa ett par inne på Gina Tricot och skicka mot fraktkostnad och jag vore evigt tacksam!

Strömavbrott

Jaha, skulle precis till att skriva då strömmen gick vid 14. Kl 16 hade den fortfarande inte kommit tillbaka och jag följde med mamma och pappa hem och åt och kollade på skidskyttet. Nu är jag tebx och det är strömmen också som tur är. Hela Östersund var mer eller mindre nedsläckt under ett par timmar, centrala stan som jag bor i längst. Sjukt hjälplös man blir utan ström.

Nu ska jag till att skriva.

Oh no!

Åh nu inträffade det jag fasade för. Jag kom hem efter ha varit på stan och käkat lunch med mamma och upptäckte att Jonathan hade varit online och försökt prata med mig. Jag fick en klump i magen och det käns jätte trist. Ångest.

Men det var trevligt på stan iafl, jag och mamma stötte på fredrik nyss hemkommen från Australien och Nya Zeeland och Jesper på Pause när vi skulle äta så vi våldsgästa dem. Var länge sedan jag träffade dem, det var trevligt. Mutade dem även med kakor om de vill komma förbi haha, vi får se.

Nu ska jag ta tag i diskussionen och göra klart det sista så jag kan lämna in den under eximinatinen, och hoppas på att Jonathan blir online igen.

Mästarnas mästare

Foto: Johan Paulin

Ara Abrahamian - brottning
Per Elofsson - skidor
Per "Pelle" Fosshaug - bandy
Susanne Gunnarsson - kanot
Anders Gärderud - friidrott
Emma Igelström - simning
Erica Johansson - friidrott
Peter "Peja" Lindholm - curling
Malin Moström - fotboll
Tomas Wassberg - skidor
Emelie Öhrstig - skidor


Dessa elva mer eller mindre folkkära fd elitidrottsmän och kvinnor gör upp om titeln mästarnas mästare. De tävlar i olika grenar under 10 program och till slut står en kvar, mästaren.
Det går på tisdagar kl 20 på svt 1.

Det är sån underbar familjär stämning bland deltagarna men samtidigt blodigt alvar. Jag älskar att sitta och se mina gamla idoler och höra deras snack om hur de ser på sig själva. Som att Per Elofsson jämför födandet av sina egna barn som det enda som matchar känslorna av att vinna.
Nej jag sitter bara och ler genom hela programmet, det är kul att "lära känna dem".

Här kan du se första avsnittet om du missade det.


Besatt

Jag har precis märkt en sak jag måste börja släppa. Efter 10 minuter från datorn börjar jag få små panik, efter 15 minuter måste jag springa och kolla om Jonathan är inloggad eller mailat. Varje minut är dyrbar när han kanske får tag på en dator en gång per dag och när vet man inte. Så jag vill absolut inte missa honnom då det är svinaktigt dyrt att ringa.

Men det börjar bli en besatthet. Jag kan ju inte få panik över att lämna datorn, jag måste ju leva vidare. Men tänk om jag missar honnom och inte får chans att prata med honnom på flera dagar osv går min tankebana då.

Nya situationer ska tacklas, det har ju gått tidigare så det kommer nog gå nu. Fast det är jobbigt. Speciellt när man är van att prata med varandra varje dag i snart 4 års tid nu.


Klipp Klipp

Så, medan jag drack julmust och såg på topmodel 11 toppade mamma mitt hår. Det blev lite kortare, men fasiken så mycket fräschare. Det var ju 4 månader sedan sist och Jonathan och min frisör är ju i franska alperna så då tager man vad man haver haha, tack mamma!


Slutsålt


Varför hittar man alltid de perfekta jeansen som saknas i ens garderob när de är i princip slutsålda?

Från Gina Tricot.

090114

Sitter framför datorn och otroligt frusen och kan inte slita mig från den.

När jag vaknade imorse och tvingade mig upp ur sängen märkte jag att det hade snöat 1cm och täckt den värsta smutsen ute när jag tittade ute genom fönstret. Det har fortsatt falla lite snö fram till nu och nu är vi nog upp ei hela 2 cm. Vintern gör sin återkomst igen!

Var på skolan någon timme och skrev klart inför opponering eller vad det heter på arbetet som vi ska framföra under eximineringen på fredag. Jag hoppas inte vi blir totalsågade heller av de som opponerar på oss. Det käns så taskigt när man styckar upp arbetet i molekyler för att hitta "fel" när självar arbetet är jätte bra skrivet igentligen. Men det hamnar i skymundan. Lättare att peka på fel än det som är bra.

Funderar på att krypa ned i ett varmt bad med min bok jag lånade igår innan jag sätter igång med diskussionen igen, ska ska lämnas in på fredak i samband med eximinationen. Har inte så jätte mycket kvar, men tyvärr det svåraste.
Ikväll kommer nog mamma och klipper mig och tar med posten och diverse andra saker som är mitt.

Kvällen

En trevlig kväll som blev en repris av igår. Jag och natalie + kakor och bullar ser på nått bra tv program och springer under pauserna och lägger lite pussel och sen fortsätter lägga tills det är sovdags. Myspys att bara vara och snacka skit.

Jobbet  gick bra fast jag höll på att få ett utbrott på en gubbe som bara la böcker i min vagn när jag vände ryggen till och gick utan ett ljud. Mitt jobb är inte att sätta upp hans olånade böcker, och han kunde iafl frågat. Sen gick han förbi mig tre gånger och jag stirrade argt på honnom så det slutade med att det låg 7st böcker vid hans plats efter han gått. Och sen får jag skit för att böckerna inte står där dom ska i hyllan?
Annars gick det toppen.

På hemvägen hämtade jag ut mitt paket och både tröjan och jackan är jätte fina. Blev super nöjd. Så nu kan jag mysa omkring i dem.

Har även pratat en hel del med Jonathan på msn idag och de goda nyheterna är att de om någon dag flyttar in i en nyrenoverad, dock väldigt liten lägenhet. Och de dålig är att jobben fortfarande bara är ett kanske. Som förhppningsvis blir ett ja snart. Jag håller tummarna.




Nina

Så här fint är det där iafl. Jag är inte alls avundsjuk.

Björn och Johan på Guldbagge



Måste ju erkänna det var jävlgt roligt det här faktist.

Fynda





Fyndade lite på rean hos ellos. Har velat haft jackan i grått, men den fans inte kvar och den bruna rear de ut för 50% så jag hoppas den är lika fin som på bilden. Tröjan var också på rea och jag har varit på jakt efter en sådan modell länge. 

Så efter jobbet ska jag hämta dem och sen vara med Natalie.

Dagens låt



Vampire Weekend - Cape Cod Kwassa Kwassa


Provrum

Open / Close

Lekte runt i h&ms provhytt en stund. Så här kan jag tänka mig gå ut.

Nu blir det lunch, plugg och städning innan jobbet.

Pussel

Jag gillar att lägga pussel, Natalie gillar att lägga pussel och bägge gillar kakor. Så vi bunkrade upp med bullar och kakor och gav oss på att försöka lägga det andra utav de pussel jag fick i julklapp.

Mystery Wasgij 2, stop the clock! 1000 bitar

Det är ett wasgij pussel som har blivitt en favorit hos mig. På detta pussel ska du inte lägga motivet du ser utan det som händer efteråt. Det förra jag och jonathan la var efter motivet men det innan det var inte motivet, utan vad personerna på motivet såg. En rolig utmaning. Pusslerna är så välritade också med massor av detaljer och inte bara 50% blått hav och 50% blått himmel som gamla tråkiga pussel.

Roligt tidsfördriv!

Nu ska jag sova för Natalie ska väcka mig tidigt imorgon och så ska vi fortsätta lägga pussel. Sen ska jag fortsätta pluggandet som aldrig tar slut.

Shopping!

Idag har jag riktigt shoppat loss, helt galet igentligen med tanke på min budget hahaha. Det är olika för alla.

Ajax 25kr
Mopp 10kr
Hink 26kr
Nån sak till hinken 13 kr
Grillbestick 39kr
Lampa 119kr
Gardin Gratis (mamma)
Kakor + Bullar Gratis (mamma)
Damsugare Gratis (mamma)

Inte helt fel. Jag som älskar att köpa saker blev nästan lyrisk haha, men lite ångest efter som jag ska ha råd att äta också. Men vad gör man inte för att lägenheten inte ska krypa iväg till sist, det tänker inte jag vara med om iafl.
Jag var sjukt sugen på ett sett till badrummet, sopkorg, borste, pumptvål och mugg för 199kr och en jätte fin fruktfat för 350kr. Men det får bli nästa månad, kanske.

Jag älskar att vara student!

Min nya bästis



Säg hej till min nya bästa kompis!


Det blev ingen sån där handdammsugare från Electrolux utan en från Simens istället. Efter 30minuters provköring med alla modeller haha, så föll valet på denna efter expertutlåtande från mamma. Den jag hade tänkt ha kommer man inte in under soffor osv men, väldigt opraktiskt i längen fasten den annars var väldigt lättkörd.

Nu ska jag och min bästa kompis ha en rolig stund tillsammans och jaga dammråttor!


Irriterad



Det käns aldrig bra när man inte tycker man gjort fel men blir dömd till det än då. Jag fick tillbaka min rapport jag skrev under praktiken, snart två månader sedan. Jag fick underkänt eftersom det var för lite skrivet.

Ok kan man tycka, men nu är det ju så att max sidantal du fick ha var 6 sidor. Jag satt och raderade och radera till jag fick 6 sidor att lämna. Nu ska jag tydligen skriva mer om det jag skrivit för det är för lite fakta. Jag har inte skrivit dåligt utan bara för lite. Jag förstår inte hur jag ska hålla mig innom 6 sidor ifrågasatte jag. Tydligen var det en lärosak. Jaha?

Så nu ska jag sätta mig och skriva till fakta, bara det att nu räknas inte sidantalet längre, bara jag får med det som saknas. Varför hade de en max gräns från början då?

Dagen i-landsproblem.

Ny dammsugare

Batteridammsugare ELECTROLUX Ergorapido

Jag är i behov av ny dammsugare snarast! Lägenheten håller på att tas över av dammråttorna. Mamma vill inte ge mig den gamla dammsugaren de har, så hon erbjöds sig att köpa en ny åt mig. Jag är lite sugen på denna modell, Electrolux Ergorapido. Jag har hört både bu och bä om det men jag tror den skulle passa mig.

Någon som har den som tycker den är bra till en mindre lägenhet?


Dagens måsten

Idag är en sån där tråkig måste dag.

Jag måste städa.
Jag måste skriva klart disskutionen.

Och helst skulle jag vilja klämma in att käka med familjen, så klart tröjan jag klippte sönder igår och vara med Natalie. Men det blir tajt tajt tajt, för jag gillar inte att stressa. Familjen måste jag hinna md för jag behöver massa saker hemifrån osv så tyvärr får jag skjuta på det jag helst vill göra, hänga med Natalie för jag är sällskapssjuk haha.

Bara sätta igång och få gjort det trokiga måste görandet.

-


Paljettkjol TILL SALU





Denna underbara kjol köpte jag förra året men har aldrig blivitt av att jag använt den efter som den är för liten. Har insett det till slut haha för jag vill inte släppa denna goding.

Den är alltså oanvänd strl 36 från H&M

BUD? [email protected]

Hur man gör nya ljus! Steg för steg



Efter jag hade eldat upp mina ljus från inspiration jag fick i födelsedagaspresent var det massa spill över som kändes onödigt att slänga. Därför gick jag på Panduro och införskaffade en ljusform och ljustråd.



Det som behövs för att göra nya ljus är en burk att smälta ned det gamla ljuset i, tex en konservburk du gjort ren. Du behöver också ljustråd som finns att köpa i olika storlekar beroende på hur stor form du köper och en form, jag valde den största de hade. Glöm inte nått att hålla uppe tråden med, jag tog en tändsticka.



Det som är det speciella med ljusformen är att den har ett hål i botten som du trär tråden igenom. Sen knyter du fast tråden på tändstickan och ser till att den är sträckt. Täta också hålet med häftmassa eller tejp som jag använde.



Bryt sönder gen gamla stearinen i småbitar och lägg i burken.



Ställ burken i ett vattenbad på spisen. Var försiktig så att burken inte välter om det är för lite stearin i den. Då måste du antingen försöka göra den tyngre och i mer eller lägg ett lock över som stabiliserar upp den. Låt inte vatten stomkoka utan du ska bara smälta stearinen, jag hade 5an på av 12.



Eftersom stearinen smälter måste du lägga i mer stearin.



Nu är den klar, jag bedömer att det är ungefär så mycket stearin som behövs för att fylla min form. Var försiktig, för det är hett hett hett.



Nu är formen fylld.





Eftersom den stelnar kommer det bli en grop i mitten, så ha lite stearin på värmning på spisen och stick hål på hinnan och fyll upp igen. Det kan behövas upprepas några gånger men fyll aldrig mer än du gjorde första gången, bara håligheten ska fyllas igen.

Och sen är det bara vänta på att den svalnar, ta då ut den ur formen, klipp av tråden och vips du har ett nytt ljus att elda.

Fråga om det är nått som är oklart. Självklart kan man fixa egna former att smälta i, blir bara lite mer jobb. Men det är samma princip. Formen jag köpte går att använda igen om man smälter bort den överblivna stearinen i ungen på 70 grader med lite papper under några minuter.

Formen är ganska dyr, ca 130kr för den största men man tjänar igen det ganska snabbt.

Hur man göra nya ljus

Tänkte snart visa, efter jag ätit hur man smälter ned överbliven stearin till nya ljus steg för steg.

Koftor TILL SALU!



Använda men i fint skick! De är 70% ull och 30 % akryl.
Strl XS från Eve, JC.

50kr styck!

Maila till [email protected] eller kommentera vid intresse. Frakt efter postens tabell.

Köttbullar på burk



Alla gillar vi udda saker, och min är felixs köttbullar på burk. Läskigt igentligen för jag vill inte veta vad de innehåller. Men jag har gillat smaken enda sedan jag var liten och kan inte sluta älska det. Ok jag väljer nog en god köttbit framför men du fattar vinken.

Vilken udda maträtt gillar du?

Massor av kläder TILL SALU!

Jag kikade igen vad jag redan hade för bilder upplagda på datorn på lite av innehållet i mina klädpåsar som ska säljas. Dett är som sagt ett axplock, jag har det mesta. Från kofter till vita jeans. Det mesta passar en xs-s.


Linne med tryck från h&m. Nyskick. 30kr Strl 34, men jag tycker den passar en S också beroende på hur tajt man vill den ska sitta.


Tee från EVE, JC med guldtrådar. Nyskick! Strl XS. 35kr



Tee från JC strl S. Nyskick. 40kr


Två tröjor till priset av en! 50kr, använt skick men inget fel på dem. Från wear it och vero moda. Strl S


Två tröjor till priset av en! 50kr, använt skick men inget fel på dem. Från wear it och vero moda. Den gråa märkt L men sitter som en S, den andra är en S.


Hood från h&m i nyskick. 40kr. strl 36.


Piké från JC i nyskick, strl xs. 35kr.



Använd men i fint skick! De är 70% ull och 30 % akryl.
Strl XS från Eve, JC. 50kr!




Oanvänd från H&M, Strl 36. Helt underbar!

Bud tack!


I princip oanvänd klänning från hm. Strl 34. Smock i ryggen och markerade kupor. Halterneck. Bomull skulle jag tippa på men hittar ingen lapp.

50kr



Ribbat linne med brottarrygg från Rut mfl. Persikofärgat. Strl M men passar en S också. Nyskick.

50kr



Linne från Wear It. I princip oanvänd. Strl S. Ganska kort modell.

30kr




Pucca linne, i princip oanvänd. Strl M men passar en S också.

40kr



Linne från hm, princip oanvänd. Har inbyggd bh och halterneck,

40kr





Transparent vit topp från Eve, Jc. Nyskick! Söta detaljer som puffärm och rosett. Som vita bollar i mönstret. Svårt att beskriva och fånga på bild, men det gör att den inte är bara transparent, jätte sött.

Strl S

50kr





Transparent persikofärgad topp från Eve, Jc. Nyskick! Söta detaljer som puffärm och rosett. Som vita bollar i mönstret. Svårt att beskriva och fånga på bild, men det gör att den inte är bara transparent, jätte sött.

Strl XS

50kr



Stuprörs jeans som är vita från JC CROCKER Strl 27/32, nyskick!

100kr



Söta ballerina från Din Sko. Strl 37, inte slitna eller missfärgade.

100kr





Underbart söt kjol med brodderi på "skärpet", från Vero moda. Nyskick!

Strl 38

50kr




En fin kofta från JC om jag inte minns fel. I jätte fint skick! (Blåfärgen är någonstans mittimellan korten taget med och utan blixt.)

Strl S, 40 % Bomull, 25 % ull och 35 % nylon.

50kr




Fin tröja från H&M. Har tyvärr en liten fläck men jag tror dne går bort i tvätten. Den är lite klarare ljusblå än på bilden, den är för gul där. 55 % bomull och 45 % acryl.

Strl 36/38

40kr



Fin tröja den också från h&m Dived. Som sagt, bilden gör den lite gul. 100% Bomull

Strl 38

50kr





Täckbyxor från WARP köpt på Stadium, i princip nyskick! De är grå, brun, svart till färgen och passar till det mesta. Enda felet är att dagkedjan på vänster ben har tappat sin dragare eller vad man säger. Men de går utmärkt att använda endå.

Strl XS

Nypris 999kr, du får dem för 200kr!




Maila till [email protected] om du är intresserad eller lämna en kommentar. Köparen betalar frakt enligt postens tabell.

Dagens i-landsproblem

Släpade mig upp ur en varm säng imorse till en inskall lägenhet, det är ju inte det mest lockande man kan göra. Men till 10 var jag på plats på skolan och kl 17 var jag hemma igen. Jag och Katarina ägnade hela dagen att finslipa på våran rapport + dokumentera. Känns otroligt skönt att den är snart klar. Det är bara diskussionen som är kvar, den skrivs enskilt och ska vara på max två sidor.

Har fortsatt min lilla städ runda här hemma. Käns skönt när det är gjort men jag gruvar mig innan. Dagens i-landsproblem nr 2 är klädkassarna som ligger i min garderob som måste säljas. Jag har inte orkat ta tag i det än, helst skulle jag vilja sätt upp lappar med en vägbeskrivning till min garderob så får folk komma och köpa haha. Man blir så less på folk som säger de ska köpa och sen aldrig hör av sig igen.

Nu ska jag slö kika på let's Dance, kitty är ju med! Heja!

Kitty Jutbring har tränat för fullt med sin danspartner Ande

Barn med vapen?

Foto: TV4

Tittade i reklamerna på Criminal Minds på dokumentären på tv4 om barn och vampen i USA. Jag blev så fruktansvärt illa tillmods när man fick följa Owen och hans pappa då han överförde sina vapenfetish till sin son.

Vapen som används till syfte att döda en annan människa eller skada ett djur är onaturligt. Jag tycker det är vidrigt hur man kan lära små barn skjuta vapen som är avsedd att döda andra människor. Visst om man i vuxenålder utvecklar ett intresse för att skjuta osv, men låt barn få vara barn utan vapen. Jag skulle inte vilja ha en massa omogna 13-17 åringar springades omkring med kunskap om vapen och antagligen har tillgång till ett på gatan. De är enligt mig inte redo för detta ansvar, även om det också finns vuxna som inte är det så är risken betydligt större att ett barn inte är det.

Det som ungarna i USA gör för att det är kul, lider miljontals barnsoldater av i ett annat land.


Grundlurad

Ibland går det för fort av bara farten.


Klinisk kemi och klinisk fysiologi (2006)


Klinisk kemi och fysiologi (1996)

Nån mer än jag som ser skillnaden mer än utsidan när man kikar lite fort?

Jag trodde att den oranga var en äldre upplaga av den övre mer färglada boken, så när jag rev upp paketet idag innehållande den oranga boken trodde jag att jag blivitt pålurad den äldre verisionen av säljaren på blocket. Helt värdelös och föråldrad var min första reaktion, kommer inte ens gå att sälja bara att kasta.
Efter lite efterforskningar visade det sig att det är två helt olika böcker. Fan!

Så nu sitter jag med en bok jag inte alls ska ha och en mindre bok till nästa kurs. Så nu börjar jakten på en ny bok och försöka sälja den andra. Någon som har den i sin kurs och vill köpa den för 170kr?

Toppa sig

Mamma ska få agera frisör och toppa mitt hår ikväll. Det köns onödigt att lägga ut pengar bara för att klippa någon cm hos en frisör. Och jag tycker mitt hår är för kort fortfarande för att klippa en frisyr.
Nu var det tre månader sedan Nina toppade mitt hår och igår försvan hon ju till Chamonix med Jonathan, inte nog med min pojkvän drog, även mid frisör haha. Det är inte lätt ibland.


Old school

Kanske skulle vara på tiden att jag uppdaterade min musiklista på datorn.
Allt jag hittar är : Asta Kask, Agent Bulldog, Charta 77, Cosa Nostra, Dia psalma, Ebba grön, Exploited, Gbg punx, Grisen skriker, Imperiet, Ksmb, Minor Threat, Misfits, Radioaktiva Räkor, Refused, Sex Pistols, Sisters of Mercy, Slipknot, Sten och stalin, Streabers, The Distillers, Thåström och avslutningsvis Totalt jävla mörker.

Den sista gruppen får nog sumera mina glada ungdomsår. Men visst, tiger går aldrig ur sina ränder, men idag kände jag inte för något av detta. Jag hatar inte lika mycket längre allt och alla, jag är mest bitter haha.

Torsdag

Pina att vara så jäkla morgon trött. Men nu är jag uppe och efter frukost och en dusch så käns det inte helt förjävligt iafl.
Ska springa till banken nu för att lämna in en blankett så jag kan få min lön från Slåttergården. Är inte helt hundra vad jag igentligen ska göra då instruktionerna var tala med din bank, eh ja om vad då? "Hej, jag vill ha min lön?" Det kommer bli en trevlig konversation.
Sen blir det raka vägen till skolan och köpa den viktigaste boken inför nästa kurs, kirurgiboken. Det käns bra att fått tag på den iafl.

Och om du får tag på en dator JONATHAN och läser detta, vart är din datorväska där boken du lånade ligger?

Mer som ska göras är dag är att skriva klart min del av rapporten. Det kommer gå som en dans!

Framme i Chamonix

Just det, Jonathan ringde från Chamonix också. De hade kommit fram välbehållna och bor nu tillsammans med x antal britter (ett 18 peronsers rum) på deras hostel.
Det käns skönt att veta att allt gått bra och imorgon börjar jakten på ett jobb och jag håller tummarna. Jag hoppas värkligen jag kan komma och hälsa på, då måste jag jobba lite mer dock.


Slåttis

Åh det är så skönt när ett jobbpass är slut, inte för att jag ogillar jobbet. Men efter 8.5h är man rätt mör. 
Jag jobbade mellan 12.30-21 och innan det han jag äta lunch med mamma, köpa illustrerad farmakologi 2 begagnad av en som går termin 5 samt av hennes kompis kommit överens med att jag ska köpa hennes kirurgibok imorgon. Det betyder att jag fått tag på alla böcker till nästa kurs utom en, Obstetrik och gynekologi boken. Det känns skönt.

Iafl tillbaka till jobbet, det gick ännu bättre än förra gången jag jobbade kväll. Detta var ju min andra kväll och jag känner jag börjar få till rutinerna. Jag fick även min deligering idag (tillåtelse att ge medicin) vilket gjorde att jag har smått ångest jag glömt något. Men det har jag inte, efter tusende genomgången av kvällen.

De ville jag skulle jobba imorgon också, men jag tackade nej. Jag har en rapport att skriva hur mycket pengarna än lockar. Den senaste veckan har de velat jag skulle jobba torsdag, lördag, söndag, månad, tisdag, onsdag och torsdag. Jag tackade bara ja till söndagen och idag, onsdag då. Jag vill jobba men måste hejda mig, annars orkar jag inte med heltidsstudier + 2 jobb.

Nu ska jag bege mig mot sängen och sova inför en ny dag med rapportskrivning.

Wall e + Drömkåken

Poster

Om några hundra år har mänskligheten flytt sopberget Jorden och bosatt sig på lyxiga rymdfararen Axiom. Kvar finns en ensam liten robot, programmerad till att städa upp. Med noggrannhet trycker han ihop vårt skräp till prydliga kuber, medan de mer intressanta föremålen hamnar på samlarhyllan där hemma. Trots en smittsam och aldrig sinande nyfikenhet på omvärlden, kan man ana en sorg i WALL-E:s ögon.

Åh det var längesedan jag sett en sådan gullig film. Jag har hört en massa bra om den men hade inte allt för höga förhoppningar. Men denna gör ingen besviken och vem har sagt att de måste vara en massa repliker. Gester räcker långt och länge.

Drömkåken

När familjen befinner sig ute på sjön bestämmer sig Göran för att överraska fru och barn med att bli husägare. På exekutiv auktion gör han sitt livs fynd - Drömkåken. Full av förväntan möter han sen familjen på Centralen. Med bindel för ögonen på frun kör han iväg för att visa upp deras nya hem. Optimistisk och full av energi sätter Göran igång med renoveringen av den gamla trävillan. Det visar sig dock snart att Drömkåken ruvar på en livsfarlig hemlighet...

Vem har inte sett danna klassiker? Men den håller än trots sina år på nacken. Jag blir inte lika skrämd som när jag var liten av den, men jag hade nog också blivit en pms kärring om jag hade en sån klantig karl haha.

Chamonix



Nu sitter Jonathan på planet mot Genevé och detta som slutliga målet, Chamonix i franska alperna. Jag var och vinkade av honnom på flyget imorse till arlanda halv sex och har sovit fram till nu.

Det är tre känslor som domminerar just nu.
1. Fan vad kul för honnom!
2. Vad jag kommer sakna honnom.
3. Varför kan inte jag följa med?

Vi har aldrig under vårat snart 4åriga förhållande aldrig varit från varandra längre än 12 dagar som längst. Nu kan det bli 2-3 månader, helt galet. Och under dessa 12 dagar pratar vi dagligen flera gånger, nu kan vi inte det. Men känslan av att det kommer bli jätte kul dominerar över att jag kommer sakna honnom än så länge, det var därför jag släppte iväg honnom med min gamla klasskamrat Nina för att söka jobb, bo på hostel, åka skidor och träffa andra människor.

Nu håller jag tummarna för dem!

Och jag som har ett liv här hemma som jag inte kan släppa med skola och jobb ska snart luncha med mamma, köpa en begagnad kursbok och sen åka och jobba 12.30 på Slåttergården. Tillbaka till 21, kommer jag hinna sakna?

6 Januari

En ny dag gryr i ett blåsigt och småsnöande Östersund.

Jag ringde upp jobbet idag och fick äntligen svar. Tiderna som erbjöds mig var redan tillsatta och jag blev inte irriterad för att jag inte får jobba utan för att hon inte försökte få tag i mig när jag inte ringde upp efter en timme. Det som stör mig är om hon tror att jag struntade i att ringa, jag försökte hela dagen på 5 olika nummer men ingen kontakt. Aja skit samma, jag fick ett pass imorgon kväll istället som passar morgontrötta mig bättre. Från 12.30-21, det klirrar fint i min tomma kassa.

Sista dagen honey är hemma på et bra tag. Imorgon kl 6.30 går hans plan till Stockholm och sen vidare till Geneve och sen Chamonix i Frankrike. Jag avundas han inte, nej då.
Jag har ju så mycket annat roligt här att se framemot. Jobba och plugga, inget fel med det igentligen. Men det lockar mer att åka utomlands och ha kul.

Nu ska jag fortsätta skriva på min rapport och dra iväg till skolan om en stund för att försöka få ihop rapporten med Katarina.

13 snart 30



Året är 1987 och 13-åriga Jenna Rink drömmer om det glamorösa vuxenlivet! Hon har tröttnat på sin bästa vän Matt, därför bjuder hon in de häftigaste skolkamraterna till sitt trettonårsparty. Festen blir en katastrof och en förödmjukad Jenna önskar att hon är 30. Nästa dag när hon vaknar upp har hon flyttats 17 år framåt i tiden. Som 30-åring är hon chefredaktör på ett stort modemagazine, har en fin lägenhet, en läcker pojkvän, och är äntligen cool och populär. Det finns bara en hake - i själ och hjärta är Jenna fortfarande samma osäkra tonårstjej.

Jag tycker Jennifer Gardner spelar så sött i denna film att man bara måste se den. Storyn är faktist bra med bra skådespelare. Sjukt pinsam gömma huvudet bakom kudden varning dock.

Snöhjärta

Snöhjärta, litet utan sten i silver i gruppen Snöhjärta/Snöstjärna hos Svedberghs Ur och Guld AB (SNOHJ03)
Detta halsband från Svedbergsguld skulle jag värkligen vilja ha. Det heter snöhjärta och är speciellt framtaget för skidskytte VM i Östersund förra året som numera har kommit att bli en symbol för Östersund.
Det skulle betyda mycket för mig, allt vad denna stad har varit för mig och alla människor i den. Det  skulle vara ett fint minne att bära med sig vart jag nu hamnar i världen sen.

Mellandagsrea


Jag gillar att jag också fyndar på mellandagsrean. Grillvante från Åhlens för 22.50kr. Det märks att jag inte har en stor budget haha. Men jag var less att springa och hämta handuken vatje gång något skule ut ur ungnen och 50kr käns inte rimligt för en grillvante. Det är en dags matbudget.

Dagen i korthet

Det gick bra att skriva idag på rapporten. Vi blev nästan klar med bakgrunden och grovjobbet är gjort på resultat delen, det rör sig framåt vilket käns skönt.

Det som störde mig var de från Slåttis ringde mig och frågade om jag kunde jobba idag, imorgon och på onsdag. Idag var för tätt in på och imorgon är sista dagen innan Jonahan åker till Frankrike, så jag skulle säga det var ok att jobba på onsdag när jag ringde upp. Trodde jag. 9h senare och inget svar eller telefonsvarare på alla 5 nummer jag hade så gav jag upp. Inte ringde de upp heller.

Eftermiddag var jag på stan med Jonathan och köpte lite jox tll lägenheten. Jag bytte och några glas jag fick i julklapp till dessa från ittala istället. 40cl gråa som är jätte fina. Passar bra i köket.

Nu ska jag fortsätta på rapporten innan vi avrundar kvällen med en film.


Uppe med tuppen

Uppe med tuppen för att vara jag. Anledningen är för att jag strax (kl 10) ska infinna mig på skolan och skriva rapport tillsammans med min andra del av gruppen Katarina. Jag har skrivit så gott jag kan på min första halva, dock är den på 5 sidor och hela rapporten får max vara 10 sidor. Så det kommer bli att försöka radera.

Gårdagens 9h jobb gick bra, över förväntan. Många skratt och 45 minuter utan stressande innan till godo så jag är nöjd.

Nu är det dags för frukost, det är skönt att vara hemma i vårt eget hem igen.

Candy



Så sjukt sugen! Önskar jag hade godis att tugga på under slutspurten på min första del av rapporten.

Vad är ditt favorit godis?

Skrivkramp!



Ah ångrar lite att jag tog på mig att jobba imorgon. Jag måste nämligen vara klar tills på måndag med min del av rapporten och jag har gjort halva, men nu har jag fått skrivkramp.

Jag har ingen aning om vad jag ska skriva om omvårdnadsteori. Det är 100s beskrivet i boken om det och jag vet inte vart jag ska börja för att plocka ut max en halv A4 sida. Dagen i-landsproblem.

Hur gör du när du får skrivkramp?

Hard Work



Denna låt Hard Work av the sun harbour chorus känns som den kommer bli soundtrack of 2009. Jag har två extra jobb för att kunna betala mat och hyra för mina heltidsstudier till ssk. Visst lite kanske jag får skylla mig själv, för jag vägrar ta studielån.
Men tänk vad skönt det kommer vara om 2år när jag börjar utan att behöva betala tillbaka en stor skuld på en gång. Hitils har jag klarat mig utan 90 000 i skuld.

De ringde nyss från Slåttergården och bad mig jobba imorgon, dåligt samvete som jag får om jag säger nej + behovet av pengar får mig att jobba lite fortare på rapporten och försöka ta mig in till stan från Åre till kl 13 imorgon.

Nu hör jag skotrar på gården, honey är tillbaka från fjället. Hoppas inget gått sönder haha.

Kärlek



Varför jag aldrig kommer trivas i en storstad. Åre i bakgrunden, utsikt från Renfjället.

Tillbaka till verkligheten

Då har jag landat i verkligheten igen. En vecka utan att behöva plugga kändes skönt, men nu väntar en rapport på att bli skriven.

RSS 2.0