1:a advent



Då var det 1:a advent idag och jag har aldrig varit så julig som idag. Det har gåtts på julskyltning med anna och käkat pepparkakor, bakat egna pepparkakor, köpt mossa och kottar till adventljusstaken och druckit glögg med familjen. Julpyntningen av lägenheten skedde igår och nu är det bara att njuta. Vilket jag tänkte göra genom att plugga.

Florence Valentin



Ikväll blir det Florence på storsjöteatern.

Ångestfaktor över att det står 20 på bandets hemsida och 22.30 på storsjöteaterns hemsida. Men inget någorlunda respektabelt band börjar väll inte spela innan 22 på en klubb? Så vi satsar på 22.30.

Efter regn kommer solsken


Det är alltid lika skönt att ta ett kliv framåt mot målet att bli sjuksköterska. Jag kan nu lägga kursen för medicin, kirurgi och geriatrik bakom mig och det känns så bra! Nu känns målet inom räckhåll igen.

21år!

Igår var det den 10:e November som råkar vara min födelsedag. 21år kan jag nu titulera mig med och det låter betydligt äldre än vad jag känner mig att vara haha men så kommer det nog alltid att vara.

Det blev en fin dag med föreläsning på morgonen, lunch med Jonathan på stan och på kvällen kom min familj hem till oss. Blev bjuden på middag, tårta och även några paket hade de med sig. Jag kunde inte bli annat än mycket nöjd.


Showergel och tvål från underbara Björk and Berries, de doftar sagolikt. Ittala skål i den fina färgen purpur. En hårddisk så jag äntligen kan få koll på alla mina bilder som nu ligger utspridda på diverse ställen. Biobioljett till New Moon och en söt julstjärna som kommer passa perfekt i vårat vardagsrumsfönster.


Dagens mellanmål

El stockholmo

Imorgon kl 10 lyfter planet från Östersund med mig och mamma i med destination stockholm. Jag kommer hem igen lagomt till min födelsedag på tisdag.

Det ska bli en massa ätande (hotellfrukost!), shoppande, gående och tittande. Förhoppningsvis blir det en del Nathalie och Nova också <3


juni - 09

Mys i höstmörkret


Lantern från Ittala och kuddarna är från Odd Bird och h&m

Mer mys i höstmörkret!
Levande ljus gör under för stämningen och vem vill inte gosa ned sig i soffan tillsammans med ett par fina kuddar. Och inspiration får man aldrig nog av, dessa är mina favoriter från nya Elle interiör tidningen som landade hemma hos mig idag.

Tips



Och om någon har idétorka på födelsedagspresenter kan jag tipsa om denna fina tröja i lila, strl S som skulle bo jätte bra i min garderob!



Även denna lilla söta skapelse skulle kunna få flytta in.

Glory days

Idag har det varit en sjukt bra dag.

Jag klarade den muntliga exeminationen galant, kan räkna till 3hp mer på helveteskursen Medicin/kirurgi/geriatrik. 5hp done 10hp to go!

Eftersom der rullade in 3hp så rullar det även in något annat hett efterlängtat. Nämligen chash på mitt uttorkade konto. Men eftersom csn bestämde sig efter 2 månaders betänketid att jag skulle få bidraget redan från kursstart får jag även 10 veckors bidrag retoaktivt!

Tandläkaren skrattade åt mitt anlag att få för mycket tänder. Låt mig förklara: utan visdomständer ska du ha 6st tänder, med visdomständer har du 8st och självklart har jag 9. Vad annars? Min tur som vanligt.
Iafl så är det inget som kommer skapa problem just nu och annars så såg mina tänder jätte bra ut. Fortfarande inga hål och nu när man paserat 20 år strecket så är risken väldigt liten att man någosin får hål.
Det bästa var att med det 600kr ungdomsbidraget gick besöket på nätta 268kr. En lagom summa för lite petande med en krok.


Sjukt bra dag med andra ord. Som grädden på moset så har jag nu ledigt en vecka och på fredag väntar stockholm i 4dagar och sist men inte minst min födelsedag.


Veckans mat

Laxfilé med kokos och lime

Portioner: 4

400-500 g skinn- och benfri laxfilé
2 dl kokosmjölk
1 msk färskpressad limejuice + 1 tsk finrivet limeskal
2 msk finskuren gräslök
rapsolja
salt 
pepparmix

Gör så här
1. Skär laxen i portionsbitar. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm pepparmix. Stek fiskbitarna i 1 msk olja tills de har fin färg och är knappt genomstekta, ca 3 minuter. Ta upp och håll dem varma.
2. Häll kokosmjölken i stekpannan och smaksätt med pressad limejuice, limeskal, 1/2 tsk salt och 2 krm pepparmix. Hetta upp skyn, men låt den inte koka. Tillsätt gräslöken och häll kokosskyn över laxen. Bjud gärna med ris, limeklyftor och sockerärter samt en blandad sallad.


Trogna icakortsanvändare som jag och Jonathan är så får vi hem tidningen buffé hem i brevlådan en gång i månaden. Eftersom vi framförallt gillar att äta mat så är vi ständigt på jakt efter nya recept som verkar lovande. Jag har lagat denna rätt 3gr och bjudit min familj på den och den går hem hos alla! Tar max 15 min att göra om laxen är tinad.

Just nu sitter jag och funderar på vad vi ska äta i veckan. Jonathan är och tränar vilket jag också skulle, men jag fick jätte ont i levertrakten (?) så det blev inte av. Vi ska iafl efter hans träning på maxi för att inhandla maten i veckan. Jag funderar på Kyckling- och champinjongryta som också är busenkelt att göra + tacos då vi har massor av köttfärs i frysen.

RSS 2.0