Fredag

Nu har jag dragit över på min vakentid med 1h, men vad ska man göra när man behöver ställa sig kl 22 och laga mat inför morgondagen? Alternativet är att gå hungrig och det går ju inte.

Dagen började med att jag i panik försöker komma på en plan hur jag ska slippa ha ångest över att jobba under sommarens varmaste dagar. Det blev att jag packade min väska med vattenflaska, handduk, bok, solskyddsfaktor och slängde på mig min bikini och gick iväg efter en lämplig gräsyta att sola på. Jag fann den nedanför Jamti, tror att den kanske är privat men andra människor låg och solade där så jag tog chansen.
Två timmar fick jag i den underbara sommarvärmen innan jag tog bussen till jobbet. Det gick bra och nu kl 21 var jag hemma igen. Kaste mig ut på balkongen med en skål jordgubbar och glass för att njuta av den 30 gradiga värmen. Sen har det diskats och fixats inför mogondagen, väckarklockan ringer kl 5.40 som vanligt. Uh.

En fråga bara, hur kunde jag miss att M J var död? Det enda jag hörde inne hos alla brukares radios var nått finskt program där jag hörde M Js namn nämnas. Snacka om att vara off.

Marabou sommar


Så hade äntligen denna sommarnyhet letat sig fram in i de jämtländska skogarna och hem till mig. Jag är tyvärr svag för alla limited edition och allt med sött omslag, jag är en reklamsmans våta dröm så jag var tvungen att testa denna hyllade choklad.
Men jag kan inte bestämma mig för om jag gillar den eller inte, hade den varit ett plagg hade jag skrivit fulsnygg.

Dagen har bjudit på mer än chokladprovning. Det har varit badande och solande på Storsjöbadet med Natalie hela eftermiddagen och innan det luchade jag med mamma på mysiga Björkbacka café. Dagen avslutades hemma hos mina föräldrar med kyckling, melon och glass.
Nu på kvällskvisten har jag suttit på min balkong, käkat jordhubbar med glass och läst aftonbladet och längtat lite efter Jonathan som är i Duved. Alldeles för långt borta från mig.

Imorgon blir det jobb, det blir en kväll, dag, kväll och dagtur innan jag är ledig igen.

Sol

Sommar sommar sommar

Det är för dessa dagar man orkar jobba konstaterade jag idag. +25 och strålande solsken begav jag mig ut i vid 12 för att möta upp Natalie och Nina i Badhusparken för en runda minigolf.
 

Nina


Storsjöodjuret


Natalie


Jag...

.... vann på 35 slag, måste vara nytt personligt rekord.

Efter det bestämde vi oss för att dra vidare och införskaffa sushi till Natalie och glass + jordgubbar till oss för att avnjutas på min balkong.



Vi träffade på Per, en gammal klasskompis från gymnasiet som hängde med oss ett tag. Trevligt, trevligt.

När hettan blev olidlig på balkongen tog vi en runda på stan och Natalie köpte jätte fina sandaler, pank som jag är blev jag lite små avundjsuk..
Jonathan slutade jobba och slöt upp på stan innan vi gick och handlade ingredienserna för en kycklingwok som jag, Jonathan och Natalie käkade. Solbrända som vi var så såg vi oss torpeder i mellan (kan inte stavningen för det engelska namnet) och sen så följde vi Natalie en bit på vägen innan jag och Jonathan gick en underbar promenad i kvällsolen efter storsjöns strand. Ljuvligt.



Nått som inte var lika ljuvligt var denna cider jag var tvungen att köpa för att burken var så söt, snacka om att köpa grisen i säcken. Den var vidrigt, nu vet jag det.

Nu ska jag sova och imorgon ska det bli ännu varmare!

Veckan som varit

Jag började jobba förra veckan därför finns det inte så mycket roligt att uppdatera här. Detta får resumera det av värde veckan som gick om inte alla inlägg ska bestå av "nu jobbar jag, nu sover jag".

Midsommar

Jag och honey mös och bara hade det lovely. På kvällen gick vi en promenad förbi jamtli och efter storsjön.


Jag hittade en midsommarstång...


... och en krans.


Vi hittade en undangömd strand och brygga


och beundrade den fina solnedgången.

I söndags var vi på IKEA och shoppade loss. Så här har det sett ut de senaste två dagarna och jag hoppas grannarna har sttt ut med vårat bankande.



Men nu är det klart, alla möbler står på plats och det är så fint! Allt är komplett och hör ihop + att det är utvalt av oss.
Det firar vi med lite jordgobbar + glass i dagens sista solsken. Jag har nu ledigt i två dagar och det känns kanon.



Nu är det Matrix Revolution, jag har längtat sen i torsdags.

Ikea tripp

Jag är så trött, dagen igår tog på krafterna. 60mil åkandes och en massa bärande och ihop skruvande. Vi åkte nämligen på Ikea och brände pengar. Inser nu att det blev alldeles för mycket för min del, kommer vara fattig som en kyrkråtta fram till nästa 25:e, men det var det värt för vi har fått hem en massa fina saker och kan äntligen slänga in de sista möblerna från han som äger lägenheten in i 3:e rummet som nu är proppfullt. Men det börjar ta sig.

Blir nog lite bilder efter att allt lyckats blivitt ihopskruvat, igår hann vi bara med sängen och idag kämpar jag med soffbordet. Benen vägrar bli t rätt håll så jag räknar iskallt med att de kommer vara det när jag kommer hem ikväll efter jobbet. Ibland är det tur man har en stark pojkvän.
Men det är trist när man går om varandra hela tiden, som nu när han börjar kl 8 på morgonen och jag börjar 12.30 och slutar 21, är hemma 21.45 och måste sova 22 för att orka upp 5.30 för att jobba igen. Men pengarna behövs så det är bara att kämpa på.


Frånvarande

Kom just hem från jobbet, ska gå och lägga mig nu eftersom jag börjar kl 7 imorgon igen. Så ser mitt liv ut just nu, jobb och sova.

Soundtrack of my life


Jimmy Eat World - The Middle

Hey
Don't write yourself off yet
It's only in your head you feel left out
Or looked down on
Just try your best
Try everything you can
And don't you worry what they tell themselves
when you're away

It just takes some time
Little girl you're in the middle of the ride
Everything will be just fine
Everything will be alright

Hey
You know they're all the same
You know you're doing better on your own,
so don't buy in
You live right now
Just be yourself
It doesn't matter if it's good enough
for someone else

It just takes some time
Little girl you're in the middle of the ride
Everything will be just fine
Everything will be alright
It just takes some time
Little girl you're in the middle of the ride
Everything will be just fine
Everything will be alright

(whoo)

Hey
Don't write yourself off yet
It's only in your head you feel left out
or looked down on
Just do your best
Do everything you can
And don't you worry about what their bitter heart
are gonna say

It just takes some time
Little girl you're in the middle of the ride
Everything will be just fine
Everything will be alright
It just takes some time
Little girl you're in the middle of the ride
Everything will be just fine
Everything will be alright



Jag ska börja leva efter denna låt och text.

Lily Allen vs Miss Li



Någon mer än jag som blandat ihop dessa två bruttor någon gång, Lily Allen till vänster och Miss Li till höger. På nått sätt har jag lyckats fantisera ihop att är samma (?) person. Snarlik musik, snarlikt utseende och rätt så likt namn.

Men jäkligt bra är de.

Sweetharts



Mina nya sweetharts. Har gått och spanat på dessa länge, men en inte allt för stark studentkassa så har pengarna gått till annat. Men nu när skatteåterbäringen hade kommit så tänkte jag unna mig ett par finare skor, har alldeles för många ballerinas som inte har allt för hög klack. Dessa godbitar ha bara en 3cms kilklack.
Jag och Natalie skulle fika på stan så sprang jag in för att eventuellt köpa dessa och fick dagens överraskning. De var nedsatta 150kr till 199kr. Ett rätt så överkomligt pris och min lycka var gjord. Brukar aldrig ha sån tur annars. Det blev också tre nya strumpor från Indiska då de flesta av mina strumpor har fler än ett hål.

Lycka

Today



Så här ser det ut när jag bakar, jag lyckas sprida ut mig över hela diskbänken. Det blev hallongrotter igen, min favorit.

Idag fick jag det bevisat att jag är världens tidsoptemist. Kl 13 skulle jag vara hos doktorn och kl 12.30 tyckte jag att det var en bra idé att börja baka. Nog blev jag klar i tid, men med lite stress på slutet. Hur lyckas jag?

Resten av dagen har inte bestått i så mycket mer än bara ta vara på ledigheten innan sommarjobbet sätter igång nästa vecka. Det är skönt att inte ha några måsten, utan bara göra vad som faller en in.
På eftermiddagen kom honey hem. Underbart eftersom det var en vecka sen vi sågs sist, man hinner sakna varandra lite. Vi har myst och varit på middag hos mina föräldrar, lax + jordgubbar till efterrätt är inte helt fel.

Skatteåterbäring



Halleluja nu kommer skatteåterbäringen!

Vad ska jag investera mina surt fördärvade slantar på?

- En minilaptop?
- En systemkamera?
- Nya kläder och skor?
- Gå loss på Ikea?
- Resa?
- Köpa biljett till Metallica?

Listan skulle kunnas göras lång, men tyvärr kommer nog inte en krona hamna på nått av det. Student som jag är så får jag knappt några pengar alls den 25:e nu och måste överleva till juli 25:e då första lönen från sommarjobbet kommer in.

Men man kan ju alltid fantisera.

Stockholm

I lördags pinade jag mig upp väldigt mycket för tidigt för att ha varit ute kvällen innan. Fredagens första lediga dag firades med jobb och sen ut med girlsen på News och sen vidare till fredrik. Kvällen avslutades med att titta på alla lyckliga studenter på rådhustrappan. Sen blev det sängen för min del.

Vi flög ned med 8.30 planet och så började en intensiv med rolig helg.

lördagen sprang vi runt lite på stan, jag använde mitt presentkort på Tshirt Store, hittade en randig tröja på Zara och en fin vardagskjol på H&M. Mitt shoppingbejär var så stillat.




Mamma

Vi glodde lite på danskarna på plattan som laddade upp inför kvällens landskamp på Råsunda, tyvärr var det ju en riktigt skitmatch men endå. De skränade och höll på och var riktigt underhållande.

Sen lekte vi riktiga tursiter och "firade" lite nationaldag utanför slottet.



'
Jag frös som vanligt.

Sen var vi rätt trötta och begav oss hem till hotellet och käkade middag + såg på den urdåliga matchen mot Danmark, pinsamt. Vid 22.30 slocknade jag.

Söndag morgon vaknade jag pigg vid 8.30, sensation. Vi käkade hotellfrukost, det absolut bästa med att resa innan vi tog bussen till aquaria vattenmuseum. Nördig som jag är sprang jag runt och fotade allt som rörde sig, tyvärr så rörde sig fiskarna för snabbt för att jag ska hinna med fota utan blixt, eftersom det var förbjudet. Men endå.



Vi lyckades komma precis till matningen och när dessa bjässar matades så bara small det till. Jag var inte alls berädd på det och blev jätte rädd haha. Om man hade stoppat ned ett finger där och hade huden blivit avhyvlat, huva.



Pirayor som toksimmar, hon som matade berättade att kanske om hon låg blixtstilla i vattnet i ca 1h kanske de skulle våga sig fram och provsmaka på henne. Men stoppar man därimot ned ett finger så bits det av direkt eftersom de är van att bli matade från ytan.



Spottfiskar och fyrögon. Spottfiskarna visade upp sin förmåga genom att pricka en liten räka längst upp i bilden. Men jag tycker fyrögonen var coolast, de har igentligen2 st men de har delat på sig så de har två ögonpar ovanför vattnet och två st under. Ser jätte roligt ut.



Mamma kollar på.







Hittar ni den gröna, gula och blåa grodan?



Haj som simmade jätte snabbt och jag föröskte hinna med kameran därför är bakgrunden jätte suddig istället för hajen.



Muränan Bengt, älsta fisken på akvariumet och antagligen den fulaste.



Clownfiskar.





Sjöhäst som tippat omkull.



Fina sjöstjärnor.







Det akvariumet skulle vi villa ha.

Efter detta så turistade vi rejält och åkte på en båtsightseeing runt södermalm och lite mer öar. Det var verkligen vackert och ett anorlunda sätt att se staden på som jag rekomenderar. Det var med en guide som pratade oavbrutet om allt vi åkte förbi. Jag rekomenderar detta om man vill se lite av Stockholm.
Jag tog inga kort men på kvällen på Bruce Springsteen tog jag desto fler.

Vi kom fram till stadion ca 2h innan han började spela, det tog 1h längre än det skulle eftersom man väntade på att alla skulle hinna in.







Ca en timme innan spelningen.



Och jag och mamma fulade oss.



Men så drog spektaklet igång.











3h senare var vi hemma och en upplevelse rikare. Jag tycker konsären var jätte bra, han gav värkligen järnet och bjöd på sig själv. Det hade nog varit ännu bättre om man kunde alla låttexter, men det var bra för den oinvigda också. Klart över förväntan.

söndagen och sista dagen storsade jag och mamma omkring innan jag mötte upp Nathalie och hennes underbart söta dotter Nova. Jag träffade de sist i slutet på augusti och då var Nova bara 4 månader så hon hade hunnit vuxit rejält.

Vi käkaded glasspå Ben & Jerrys i gamla stan och bara tog det lungt och pratade. Vi träffas ju inte så ofta pga avståndet men det är alltid lika roligt varje gång vi gör det.



Nova



Nova och jag som inte ser vettig ut på en fläck.



Natalie och Nova.

Sen vid 16 så åkte jag och mamma ut till arlanda och vid 19 var jag äntligen hemma igen. Borta ra men hemma bäst.

Flakåkning


Jag påväg upp till flaket för 2 år sedan


Flaken dundrar förbi en efter en utanför mitt fönster och man kan ju inte annat än vara nostalgisk.
Jag kanske ska ta och göra klart mina fotoalbum med alla kort från studenten som fortfarande efter 2år bara är halvklara. Det kommer nog sysselsätta mig innan jag åker och jobbar kl 15. Har iafl fått tag på nyckeln till Jonathans bil, han är och slipar på nya MQ. jag svängde förbi och plockade upp den efter genomgången av tentan vi skrev igår. Det känns som jag kommer klara den efter vad läraren sa om frågorna.

Men jag sitter fortfarande som på nålar om medicintentan, en del hade fått en hint igår om de hade klarat det eller ej, men jag missade den chansen. Ska försöka ringa läraren igen, huva nu fick jag ont i magen igen.

Studenten



Två år har nu gått, sen jag sprang ut skrikandes tillsammans med resten av Östersunds studenter.
Idag vaknade jag utav att huset skallrade, spektaklet har satt igång igen! Synd bara at årets årgång inte fick den månadslånga hettan med sin kulmen på själv studentdagen. Jag har aldrig varit så brun innan midsomar.
Men i år har blåsten domderat med isvindar. Men jag tror studenterna är lika glad endå.

Jag ska strax bege mig till skolan och lämna in den sista uppgiften och sen är det klart för denna terminen. Lugnet sköljer över mig.
Inleder ledigheten med jobb ikväll.

Höjdpunkt



Det som peppar mig just nu är den stundande stockholmstrippen tillsammans med min mamma i helgen. Igentligen skulle min pappa åka med henne, men stundande husbygge satte stopp för hans planer så jag får vara stand in för honnom.

Inte mig imot. Vi landar i stockholm lördag morgon och åker hem måndag kväll. På söndagen blir höjdpunkten med Bruce Springsteens spelning, den ska vara en höjdare har jag hört. Ska bli kul att få se spektaklet.
Annars blir det nog mys i runt i stockholm, träffa Natalie och Nova och självklart lite tittande i affärer.

Men vad gör man annars i stockholm om man inte bara vill gå drottninggatan fram och tillbaka?

Arghhh!



Jag skulle kunna köra huvudet genom någonting just nu.

Som äkta sims nörd jag är stod jag pliktskyldigt utanför game kl 10 imorse efter tentan. Gick in, fick mitt spel och min tee.
Nu 10h senare har jag fortfarande inte fått skiten att fungera!

På min bärbara så fungerar installationen klockrent och de första 10minuterna i spelet. Sen krashar datorn, den blir kolsvart och vägrar svara på komandon och den måste startas om. Efter x antal omstarter och ominstallationer och samtal till suporten ger jag upp. Jag får ingen hjälp av dem eftersom jag kör på en laptop, spelet är inte gjort för laptops.

Efter försök på Jonathans laptop och hämtande av en stationär hemma så ger jag upp. Skiten är inte gjort för något äldre än två dagar gammalt eller nått i den vägen.

Jag ger upp.

Annat som är pissigt just nu är att domedagstenta restultatet skulle kommit in i eftermiddag. Kom det in? Nej. Denna jvla väntan tar kol på en.
Skit nr 3 är att jag fortfarande har en helt meningslös rapport att skriva som ska vara inne imorgon. Är inte betygsgrundande men ett måste om jag vill ha betyg, woho!

Så nu har jag gnällt klart, nu kan jag gå vidare.

Min far hade en dröm

Gårdagen bestod mest av att ligga på soffan med en bok i handen. Innan jobbet bestod denna bok av smärtboken inför tentan på torsdag och efter jobbet blev det Obamas bok "min far hade en dröm".


Jag har velat läst den ett bra tag nu och när den nu fanns på min bokvagn passade jag på att låna den.
De tre timmarna på jobbet rann iväg snabbt. Det märks att det snart är slut på terminen för de brukar vara 1-2 vagnar som ska upp och igårkväll var det 5st. Jag brukar hinna med 2 vanligtvis men vete sjutton vad som hände, 4st hann bli utkörda.
Vi får se hur många det blir ikväll, den sista kvällen för terminen innan ett välförtjänt sommarlov. Det är avslutningsgika kl 14.30 och sen blir det direkt till att jobba. Efter det har nog Jonathan kommit hem igen. Han var åkte hem till Duved igår igen för att fixa klart verandan eftersom det inte blev nått jobbande idag.

Lunch kanske?

Tuffa tider

Det är bara några dagar kvar nu att hålla motivationen uppe. På torsdag skrivs nämligen tentan för denna kurs och på fredag ska ett a4 vara inlämnat och sen är denna kurs över och terminen är slut.
Det borde alltså vara hyffsat enkelt att plugga på nu när man kan se slutet på tunneln av ett år nonstop studier eftersom vi inte har lov. Men tyvärr vaknade jag upp i morse och mådde inte allt för bra. En lätt huvudvärk och allmänt snurrig, vet inte alls vad det är för fel.

Helst av allt vill jag bara gå och lägga mig i ett svalt rum och dra täcket över huvudet. Det enda som hindrar mig är en liten röst i huvudet som hela tiden säger "du har inte tid". Nej för man har inte tid att må dåligt om man ska klara sina studier, allt är upplagt efter en supermänniska som nonstop klarar av att plugga 24h om dygnet och aldrig göra nått annat. Tummen ned för det upplägget men det är ju inte jag som bestämmer utan det är bara att anpassa sig.

Ska dricka ett stort glas saft och försöka läsa lite, ska jobba kl 15.45 för att överhuvudtaget kunna ha råd att studerna. Förhoppningsvis är hundåren över snart.

RSS 2.0