Valborg?

Jag är på väg att säga sista maj hur många gånger som helst + jag försöker komma på varför man överhuvudtaget firar denna dag. Nån som vet?

Har ätit middag och slöat med tvspelande jag och Jonathan, mysigt. Valborg var nog mer uppskruvat när man var liten, riktigt liten. Det var häftigt med majbrasa och smällare. När man blev äldre kom det alkohol med i bilden och en annan valborg kom fram. Inte så roligt längre och just nu vill jag nog mest umgås med vänner. En vanlig bra dag som det känns som man måste planera?

Ska cykla ned till stan och möta upp folket nu, får se vart vi tar vägen. Är väldigt skönt ute + man kan skratta åt ungar som har sin första fylla. Vi har alla varit där och jag hoppas det går lika bra för dem som det gick för mig. Underskatta aldrig en bra vän.


Sunny days

Var på stan och åt lunch tillsammans med Lisa, Jenny och Jonathan. Jenna och Lisa har slutat deras säsongsjobb, jonathan muckar om två veckor och jag har from måndag ledigt fram till september. Dags att vila ut och umgås alltså?

Jag passade också på att införskaffa jeansshortsen of the jeansshortsen. Det blev så fast de var dyra. De och ett par i bomull ifrån Bik Bok får bli mina shorts i sommar, varför köpa ett par som man inte riktigt gillar bara för de är billigare. Kommer bara bli man inte använder dem alls.

Har pluggat mikrobiologi och ikväll är det fortfarande öppet vad som händer. Den som lever får se. Det är iafl underbart att få gå omkring i klänning.

Halleluja

Har suttit nervös nu i 45min och inväntat samtal ifrån jonathan. Han har nämligen varit och skirvit upp för mckortet och han klarade det! Känns nästan lika bra för mig som för han tror jag haha, jag var mest nervös iafl. Men det gick ju bra. Nu är det bara uppkörningen kvar sen har han kortet.

Jag hoppas han skyndar sig hem ifrån hemköp nu, jag är hungrig!
Det är vackert väder idag och jag vet inte riktigt vad som kommer hända. Vill passa på att vara ute när det är fint iafl. Det skulle ju vända och bli sämre imorgon ><

Måste plugga massa mikrobiologi också, men det får hinnas med det också. Ikväll är det valborg. Dvs många undomars första fylla inträffar. Den tiden är gången och förbi så jag får se vad som händer ikväll, nått lär ju hända med folket hoppas jag.

(ett tappert försök till) shopping

Äntligen var mina pass för denna vecka avklarat. Inga mer böcker som ska ställas upp fören nästa vecka då jag jobbar tre pass.

Min klänning ifrån MQ som jag vann på tradera i helgen kom idag. Den är jätte fin och jag är super nöjd. Varför betala över 300kr i affären när man kan lägga ut 53kr för den på tradera? Har även sänkt utropspriset för mina egna auktioner, så nu är det ännu mer lönt att fynda.
http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=1308334&listtype=1
Det tänker jag fortsätta göra iafl.

Var ju på stan idag med Natalie för att fylla på inför sommaren. Spräckte min lista direkt med att endast komma hem med en tee, men jag skyller på att jag har få t-shirtar men massor av linnen, så en kunde jag unna mig. Hittade jeansshortsen of the jeansshorts på Carling, för 199kr trodde jag. Tji fick jag då de hade felmärkt och riktiga priset var 399kr. Lite för mycket tycker jag, så jag avstod. Måste fundera på saken, men jag tror nog jag får hitta några andra.
Provade massa chino inspirerade byxor på hm men alla satt för jäkligt så det blev inget av det. Hittade dock ett par jeansshorts och två vanliga shorts för 299, 199 och 98 kr styck. La undan de till imorgon. Vet inte riktigt hur jag vill göra. Jämför alla med de från Carlings bara och då blir alla fula i jämförelse. Så alltså borde jag bara köpa de från Carlings och strunta i några fler shorts? Haha får se hur jag gör.

Snart kommer Jonathan hem och innan det ska jag hinna äta och plugga. Känns underbart att han snart är här...

Shoppinglista

Tiden rinner iväg när man helst inte vill den ska göra det. Som nu när jag tänkte att jag har världens tid på mig att plugga innan jag ska iväg på stan och möta Natalie. Helt plötsligt är klockan snart 11 och inte mycket tid kvar. Så nu ska jag stänga av datorn och koncentera mig så jag med gott samvete kan dra iväg.

Har gjort en shoppinglista som jag strikt ska följa för sommaren. Har så mycket kläder så det känns så onödigt att köpa nytt när jag har massor hemma. Därför känns det lättare att inte falla för impulsköpen om jag vet vad jag ska ha. Fattig student som jag är...

(x) En parkas (140kr tradera)
() Ett par chinos
() Gladiatorsandaler som inte kostar över 250kr, annars får det va
() Korta jeansshorts
() Bomulls shorts
() En kort jeanskjol
() Klänning(ar)
() Tajta capri jeans

Inte ett linne eller tee ska komma över min tröskel. Har så det svämmar över.

the F-word



Intelligens på hög nivå!

Tradera

Jag älskar guldgruvan tradera. Har fyndat den senaste veckan detta:

- En parkas
- En kjol från topshop
- Ett linne från MQ
- En klänning från Gina Tricot
- En fodralklänning från Gina tricot
- En långärmad tröja från Gina Tricot

Vanligtvis skulle detta gått på ca 1500kr, jag har betalat 500 pix! Detta inklusive frakt så klart, som går på mellan 20-50kr styck beroende på vikt.

Jag ska aldrig handla i en vanlig affär igen. Så skynda er in och fynda på mina auktioner:
http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=1308334&listtype=1

the librarian

LibrarianDjupt nere i de mörka källargångarna under det gamla biblioteket döljer sig ett hemligt förvaringsställe för ovärderliga konstskatter. När en del av Ödets spjut blir stulet, ställs den nyanställde bibliotekarien, bokmalen Carsen, inför sitt livs utmaning. Om alla tre delarna av spjutet sammanfogas, kommer spjutets innehavare att få oinskränkt makt över jordens öde.

Haha, jag pratar om filmen the librarian, världshistoriens bästa film titel. Så sjukt spännande.
Såg denna film hos Jesper ikväll tillsammans med Sanna, Lisa, Camilla, Fredrik och Johan. Det var kass kvalité och jag trodde filmen var från 80 talet pga deras sk specialeffekter. Men det värsta var att den var inspelad 2004(!). Vi pratar alltså E film. Men den var endå så sjukt bra. Rekommenderar den varmt att dissa och älska tillsammans med kompisar hahaha.

Annars har jag jobbat några timmar, vart på föreläsning och hunnit plugga lite. Ska bli mer plugg imorgon innan jag drar på stan med Natalie innan jobbet. På kvällen kommer älskade jonathan hem igen. Sista gången innan muck, känns ofattbart måste jag erkänna och det är det. Fan vad härligt! Kommer dock kännas lite konstigt ibärjan att han kommer vara hemma varje dag, är ju van att vara själv nu på veckorna haha.

Resten är på topp och det ser bara ljusare ut, hopp i säng. Det är en ny dag i morgon.

Monday

Precis som förväntat, jag har träningsvärk. Inte en sån där smärtsam "jag kan inte ta mig upp ur sängen", utan en "du har rört på dig men man kan inte strecha bort allt". Känns jätte bra och jag ska försöka fortsätta gå på pilatesen på söndagar. Kommer nog kunna göra det när jonathan muckar snart. Det är ju nämligen säga hejdå tid precis vid pilatesen varje söndag så det har inte blivitt av.

Har en föreläsning kl 13, ska käka med ma innan det och försöka göra mig i ordning i tid innan så jag slipper stressa som jag alltid gör.
Ska gå direkt till jobbet efter föreläsningen och jobba till 19. Har bara två kvällar denna vecka, ikväll och imorgon. Skönt med extra inkomst så här inför studiebidragslösa somrarna.

Funderar faktist på att cykla idag. För då kan jag cykla direkt till Lisa efter jobbet och se några avsnitt av SATC och det blir inte så långt hem. Vädret ser inte så fruktansvärt lovande ut, ser rätt kallt ut. Får väll cykla lite fortare då. Så får det bli, ska bara försöka sänka sadeln.

Träningsvärk?

Det var bättre än förfväntat! Det var jätte roligt och värkligen givande. Jag kände för första gången att de gågna månadernas träning har gett resutlat, jag orkar mer. Jag pratar så klart om pilatesen (stavas den så i dåtid?) jag var på som jag kommit hem ifrån nu.
Vi var tre stycken + ledare. I vörjan kändes det lite pinsamt för vi var så få, men det var bättre än när vi är många upptäckte jag. Det kändes mer intimt och inte så opersonligt. Ledaren hann gå omkring och hjälpa alla i varje rörelse.
Nej jag rekomenderar värkligen pilates för effektiv träning!

Nu ska jag strecha och äta lite mackor. Mumma...

Jäklar vad träningsvärk jag kommer ha imorgon...

ps. glöm inte mina auktioner på tradera
http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=1308334&listtype=1

Pilates

Hm... googlade Pilates och fick fram lite bilder som faktist gör mig rätt så skräckslagen.
Bollen är ett redskap de brukar använda och den har jag nästan lyckas bemästra under pulzbål passen jag brukar gå på förut. Men eftersom dessa är flyttade till min jobb dag måste jag byta ut överkroppsträningen mot någon annan pga min rygg.
Därför fick det bli pilates. Ska iväg på det strax, det börjar 19. Jag gillar inte att prova på nya saker, blir så nervös. Hur är ledaren? Är alla jätte duktig? Kommer jag klara av övningarna?
Yogan och afrodansen lyckades jag ju ta mig på och kom över tanken att det skulle vara farligt. Alltså borde jag klara av detta också. Jag behöver min träning. Hade satt upp som mål minst två gånger i veckan vid nyår och hitills har jag hållt det. Tänker inte sumpa det denna vecka.

Ni märker väll om jag överlevde eller inte...

Det är alltid som mörkast före gryningen

Det börjar sakta men säkert vända, bara att få höra Jonathans röst igen gjorde mycket. Han har äntligen kommit hem från slutövning och på tisdag kommer han hem för att stanna i 5 dagar. Lycka.

En annan grej som brukar funka att muntra upp mig med är att plocka på rummet, fixa sig själv så man känner sig duktig så det är fint + man själv känner mig snygg. Har tagit på mig armbandet "never give up" ifrån one of i kind. Får inte glömma bort det.

Det regnar idag, t om det gjorde mig lite lyckligare. För regn skyndar på grönskan och det känndes sjukt sommrigt med regn! Inget mer snöande. Behöver få längta efter det ett bra tag nu. Ge mig sol, värme och snygga sommarkläder. Har även kollat in tält för peace and love. Lycka.


Kan världen hata mig lite mer?

Detta inlägg kommer bli en kaskad utav gnällande utav mina i-lands problem.

Det går så fruktansvärt ont för mig nu, kan det vända någon gång? Vaknade med världens huvudvärk och mina ögonlock hade bestämt sig för att få en allergisk reaktion idag, så jag ser knappt något för de är så svullna.
När jag slog på min dator så hänger den sig och tjuter. Vad har jag gjort för fel? Den var helt normal när jag stängde av den igår, orkar inte mer.

Gick upp till mina föräldras dator och självklart lägger musen av, hittar inga nya batterier i detta hus. Ger upp. Kan ju inte sitta och tabba mig fram överallt.
+ denna dator går yber segt.

Mår annars allmänt piss. Är less på att känna mig ensamast i världen, antagligen kan bara jag ändra på det. Men jag orkar inte försöka mer. Känns så jäkla hopplöst ibland. Antagligen överregerar jag men kanske inte. Mår man dåligt så gör man det ju av en anledning.

Så vad ska jag göra denna pissiga dag? Kanske gå och dra täcket över huvudet och vänta på att det ska bli tisdag kl 22. Om det ändå hade gått, ska jobba både måndag, tisdag och måste plugga till mikrobiologitentan på fredag, åh vad allt känndes mycket ljusare.

Peace & Love



Åh har nu köpt två biljetter till Peace and Love i sommar. En till mig och en till Jonathan. Ska bli helt underbart att leva lite festival liv igen, jag ska bo i solglasögon, gummistövlar, jeansshorts och tee. Eller så håller jag vad jag lovat och skriver "full like a kastrull" på en tee och har en kastrull på huvudet. Vi får se haha.

Än så länge är det jag, Lisa, Camilla och Jonathan. Bara räck upp handen om ni vill åka med. Medtag egen biljett och tält + ett glatt humör.

Detta gjorde mig på ett gladare humör. Det är inte på topp när jonathan leker krig i skogen, folket är i vemdalen och nej det ska jag inte ens prata om. Orkar inte bry mig längre. Iafl tänka framåt och sluta ödsla tid på nått som uppenbart inte vill samma sak som jag. Snart kommer folket och honey hem, jag saknar er!



Annars kommer jag bli som Crazy Cat Lady från Simpson. Jag har redan en katt och är ensam...

Till Salu!

Äntligen har jag lagt upp lite fler aktioner på tradera. Har som sagt fyra överfulla graderober och behöver göra mig av med plagg som är för litet och inte längre används. Har svårt att slänga saker så jag hopppas någon annan vill ta hand om mina saker. Tar väl hand om dem, speciellt alla mina skor. Men de tänker jag inte slänga upp på tradera i första taget. Ångest som Carrie. Får bygga ut min garderob någondag. Tills dess får jag övertyga mig själv att sälja.

De finns att kika in här:
http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=1308334&listtype=1

SÅLDA!

Nattliga besök

image683

Tänk dig vakna kl 03.57 på morgonen utav att den här biter dig i näsan? Sussie våran katt som är världens mest sociala ting som vägrar vara själv, hon hade mulat ned sig 2mm ifrån mitt ansikte och där sov hon, eller skulle sovit iafl om hon nu hade gjort det. Istället roade hon sig med att bita, riva och slicka på mig. Någon ville a uppmärksamhet. Jag som är så välkänd för mitt goda morgonhumör ville värkligen ligga och klia henne.

image684

Nåväl, efter en 30min så gav hon upp om att få bli klappad och jag kunde somna om.

Nu ska jag käka frukost, duscha och sen gå till bussen för att ta mig till jobbet, Sen är mina fyra dagar jobb slut för denna vecka, nästa är det bara två stycken dagar.

Ikväll hoppas jag nån kan hålla min hand medan jag ser på den andra filmen jag hyrde, en thriller dumt nog. När det inte finns någon som är mer mörkrödd än mig och jag är ensam hemma. Får väll se hur det blir med den saken.

Good luck Chuck



Charlie gör slut med sin flickvän sedan länge och chockas av beskedet att hon har förlovat sig med sin näste pojkvän. Detta mönster upprepar sig och förväntansfulla, ensamstående kvinnor söker upp honom för att de ska "smittas" och också få gifta sig. Allt detta är underbart - tills han träffar "den rätta"

Ok 95% utav tiden består av bröst och sex. De resterande 5% delas utav huvudpersonen Charlies bästa vän som är en mycket irriterande irriterande karaktär som spelas av Dan Fogler och själv handlingen och pingviner. Hårt draget.

Jag har svårt att skilja på bästa vännes karaktär och alla roller som Vince Vaughn spelar. De är identiska skämt och minspel. Undrar vart inspirationen kommer ifrån?


Lika som bär?

Annars är storyn söt med en ganska imponerande Jessica Alba och han som spelar Charlie som jag aldrig sett förut i en film. Hade inte pingvinerna varit med hade det dragit ned allt, men har vi inte sett det förut? Pingvintemat kommer igen ifrån 50 dates. Medevtet eller inte så fungerar det. Nått med pingviner gör att de passar i kärleksfilmer.

Stronger


Kanye West - Stronger

Skulle jag festa ikväll som resten utav befolkningen skulle jag skaka rumpa till denna låt. Jag kan se damerna framför mig och jag lovar, det är en vacker syn när vodkan gjort oss vackra.

Till Salu!

image681

Köpte de perfekta bal och studentskorna till min student förra året. Tyvärr var de alldeles för små och nu hoppas jag de kan förgylla någon annans student.

Finns att köpa här:
http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=63622134

SÅLDA!

Blogga för Aftonbladet

image678

image679

Ungefär så här roligt har jag just nu, intresseklubben antecknar. Ett försök att få mina fd vita tygskor att återfå sina forna färg. Får se hur det går..

Annars det osm har hänt idag är att jag har svettats på farmakologitentan som var värkligen tentan from hell. Var mycket jag inte hört talas om fast jag läst boken tre gånger, vart på alla föreläsningar gr 2. Aja, hoppas det gick vägen.
Missade bussen hem med 1min, upptäckte jag var utelåst för jag hade glömt mina nycklar och när jag väl kommit in efter ma fått åka hem för att öppna för mig, fortsatte jag mitt solbadande. Passa på medan man kan.
Hört grannes ungar + kompisars eviga kacklande. Gillar inte barn överhuvudtaget när de låter högt haha. Tollerans nivå på noll.

Nått som gått bra idag var iafl att jag fått mail ifrån Aftonbladet som ville jag skulle skriva på deras festivalblogg i sommar under peace and love + Storsjöyran, kanske Iron Miaden också. Det ska bli jätte kul. Ser framför mig hur jag tar fula kort på alla kompisar då de ligger bakfulla och sover haha. Sommarens nöje.
Får se hur allt ska lösa sig bara, men förhoppnignsvis går det vägen. Då har jag isfl skrivit för Sofis mode + på festivalbloggen. Jonathan säger att det är bara så jag kan göra reklam för min egen blogg. Inte då...

Nu ska jag läsa min tidning, se fyra filmer och allmänt gosa med katten. Alla jag känner är ju som sagt på vårforumet. Men jobbar man och skriver tenta får man vackert stanna hemma.

Done

Kom iväg på spinningen ikväll. Det var bara jag och 3 st människor till + instruktören så det var lite lite haha. Dock kände jag mig illamående och svimfärdig den mesta av tiden, vet inte varför. Kanske för att jag har legat ute och solat hela dagen och blivitt lite uttorkad fast jag försökt fylla på kontinuerligt med vatten. Jaja, det gick bra iafl.

Har efter det unna mig tv med So you think you can dance scandinavia. Åh vad jag önskar jag kunde dansa som dem, då spelar det ingen roll om jag hade åkt ut, hade ägt dansgolven hemma iafl haha.
http://kanal5.se/web/guest/webbtv/k5videoplayer/single/24229/none/ Daniel och Mynte dansar locking som jag aldrig hört talas om men var jäkligt coolt.

Efter det har det blivitt en massa program från animal planet där de räddar djur, houston någonting haha, jag och namn. Blir så rörd över alla djur som far illa, men det känns skönt att det finns människor som försöker hjälpa allt de kan.

Nu ska jag hoppa isäng. Farmakologi tenta imorgon och jag är nervös. Hoppas jag kan lika mycket som jag tror att jag kan.


Summerdays

image677

Den här bilden gör mig så lycklig, att det värkligen finns hopp efter den långa vintern om sol och värme. Så nu ska jag för tredje dagen idag lägga mig på altanen i bikini och må gott. Känns fortfarande skumt att det är april och jag har nya bikiniränder.

Har iafl skickat iväg min text som förhoppningsvis ska vara med i Sofis Mode. Får se när och om du kommer ut. Är nog mest nervös för min bild haha. Men min kära Nathalie som har bf idag (håller alla tummar för dig) har läst och godkänt min text så nu käns det bra.

Ut mot solen, med ett stopp vid frukostbordet först. Får inte glömma farmakologiböckerna bara.

Ulla-Carin Lindquist

När jag vandrade förbi V hyllorna med min bokvagn för uppsättning utav böcker brukar jag alltid hitta något som får mig att stanna till lite extra. V är alla böcker om sjukdom och allt relaterat till det.

Den bok som fick mig att läsa på baksidan under kvällens arbetsplats var boken "Ro utan åror" av Ulla-Carin Lindqvist.
Samma dag som hon skulle fira sin 50-årsdag fick TV-journalisten Ulla-Carin Lindquist sin diagnos. De problem hon haft med först sin högra hand, sen sitt ben och sen med allt fler muskler berodde på att hon drabbats av amyotrofisk lateralskleros, ALS. Det är den värsta av alla neurologiska sjukdomar. Den saknar bot och leder snabbt till döden. Den här boken är skriven under den korta sjukdomstiden. Ulla-Carin Lindquist skildrar sina upplevelser ställd ansikte mot ansikte med döden. Men det är också en bok om kärlek och en djup förbundenhet med allt levande.

Jag har även sett på dokumentären om hennes sista år Min kamp mot tiden som kan ses här: http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=565460

Att ens kunna freställa sig vad hon har gått igenom går inte. Se hennes enorma frustation när hon inte längre kan prata förståligt pga förlamningar runt munnen men samtidigt hennes otroliga livsglädje berörde mig mycket. Antagligen för att jag har en enorm dödsångest. Så pass att jag är en ständig hypokondriker. Hälst kulle jag vilja gå och göra undersökningar iafl en gång om året, för det mesta går att bota i tid.

Men nu är inte alltid så fallet, som när man drabbas av ALS. Det känns sjukt att säga att jag faktist blir inspirerad av Ulla-Carina. Att leva mitt liv medan jag har det och glädjas utav det. Man vet aldrig hur det kan gå.

Photoshop


Orginal mot 10 minuters pill i photoshop.

Ibland är det fusk med photoshop. Men ska en ytte pytte bild vara brevid min lilla text i Sofis Mode vill jag inte skämmas ögonen ur mig på en gång iafl.

Bibblan

Solskyddsfaktor 4 gjorde att jag inte ser ut som en kokt kräfta på jobbet idag. Inte mycket beövs för att baa ge brunt istället för rött. Imorgon skulle vara sista fina dagen för denna vecka, samt sista dagen att plugga innan tentan. Får slå ihop de två så blir det lite roligare att plugga.

Inte mycket händer på jobbet, det är så skönt.
Istället hinner jag fundera och posa frmaför spegeln hur en bild i profil ska bli så snygg som möjligt utan påse på huvuvdet haha. Det är ju bara bilden som fattas till in text som förhoppnignsvis ska vara med i Sofis mode kanske imorgon. Vet inte när det ksulle avra isfl. Känns smått ovärkligt och kul. Hoppas jag får skriva nått mer senare.
Så jag slipper bombadera min blogg med en massa strunt.

Nej nu är det fikatajm.

Skribent för Sofis Mode?

Anmälde mig på skoj igår på aftonbladet för att bli en i läsarpanelen för Sofis Mode. Trodde aldrig de skulle höra av sig. Men imorse kom ett mail då de ville jag skulle skriva 800 tecken som en kommentar om ett reportage om Skandaltjejerna i Usa.
Först höll jag på att garva ihjäl mig, sånt här händer inte mig. Dels för jag tycker det är roligt att skriva så tur borde inte finnas. Det största som annars hänt mig är när jag belv uppraggad utav Mikas på flygplatsen som ville jag skulle provfotografera för dem.

Så nu har jag bantad ned en text på 887 tecken. Nu är det bara en bild som ska tas. Det var väll det som var den största utmaningen. Får man ha en påse över huvudet?

Solbränna



Sådär ser jag ut runt ögonen, bara att det är inte smink utan resultatet utav att sola med glasögon. Jag förstår inte hur alla "kändisar" och alla andra som jämt går runt med solglasögon klarar av att inte få vita ringar runt ögonen, smink eller fuskbränna?
Jag som måste ha mina glasögon för att kunna se får lida för detta jämt. Ser inte klok ut. Brukar kunna kompensera med att sola utan glasögon, men när man pluggar samtidigt är det rätt svårt att skippa dem.

Idag ska jag iafl smeta på mig lite solskyddsfaktor och bege mig ut i solen igen fram tills jobbet börjar. Nu är det bara två dagar kvar tills farmakologitentan och jag börjar bli lite nervös. Men det går nog bra.

Imorgon åker alla till skalet för vårforumet. Avundsjuk får jag stanna hemma pga skolan. Mend et är bara bita i det sura äpplet och försöka föreställa mig det som kommer komma utav att jag pluggar, en legitimation och en garanti till jobb vart som helst. Mumma.

Klass 9A

Har följt ungdomarna i klass 9A i det senaste 11 avsnitten som gått under nu de senaste månaderna. Nu är det bara två avsnitt kvar och ska de klara sitt mål? Att bli bland de tre främsta klasserna i landet med hjälp utav deras nya lärare de haft under höstterminen. Från att knappt ha varit godkända att ta sig in på gymnasiet till topp 3.

Mina känslor har gått upp och ned i takt med avsnitten gått. I början undrade jag vart dessa ungar hållt hus det senaste året då de helt ärligt värkade vara helt bakom flötet. Men det som upprörde mig mest var deras totala ovilja att ens försöka lära sig med de nya lärare som ska vara bland de bästa i landet. De flummade, skolkade och mest gnällde sig igenom dagarna.
Men jag började faktist förstå varför, omognad helt enkelt och att de aldrig igentligen blivitt tagna på allvar, de uppförde sig som små barn.

Lärarna slet som djur för att försöka få upp ögonen på dem med alternativa inlärningsmetoder och en stor portion vilja. Vilja att de ska lyckas bra, inte bara med ett g. Och fram för allt så sattsade de på att stärka elevernas självkänsla.
Det var det som gjorde att jag såg rött, när de bara flamsade bort sin vardag satt jag och önskade att tänk om jag hade haft den turen att få ha lärare som värkligen bryr sig och är bra på deras ämnen. Vem har inte haft för många dåliga lärare? Tänk vilka betyg man hade haft om man skulle haft dessa lärare, jag kan bara drömma.

Men tro det eller ej, det började bli högre närvaro på lektionerna och t om Ala gick på en gympa lektion efter 7 års frånvaro. När hans idrottslärare Igor började ringa hem till hanns mamma varje gång han var borta blev hon överlycklig att någon brydde sig. Det visar väll om nått hur det har varit innan.

Nu sitter jag och gläds med deras framgångar. De lyckades bevisa att man faktist kan med lite hjälp på traven, precis som det ska vara. Jag hoppas de kommer lyckas i sin framtid och tar med sig lärdomen att man kan bara man vill. Och ingen kommer göra jobbet åt en.

Sun



Så satt jag för en vecka san, i jacka och fleace och njöt av solen på altanen. Men tack vare växthuseffekten har jag nu invigt min bikini rekodtidigt, den 22 april. Höll på att flyta bort ett tag, men fasiken vad skönt det var
Tror jag har gått ut lite för hårt. Min framsida är knall röd just nu. Det är lite svårt att plugga på rygg. Har fått bikiniränder redan, inte illa. Hoppas inte jag bränt upp mig nu för då kommer allt flagna av och solningen har varit för jäves.

Minns när jag gick i högstadiet och hade en fix idé att det var fult att vara brun. Så t om på stranden satt jag med handuk över mig som ett tält för att undkomma solens strålar. Har nog aldrig varit så sjuk vintern efter det haha.
Lärde mig en läxa iafl.

Nu ska jag duscha och käka lite, sen blir det att stänga in sig i biblioteket tyvärr.

image674
Fortfarande en massa snö kvar, men förra veckan täckte snön altanen.

Study

Som sagt så har jag farmakologi tenta denna fredag och mikrobiologi tenta nästa fredag om någon skulle missat det. Sen är det äntligen över för denna termin om jag nu skulle få godkänt på bägge, vilket jag självklart hoppas på.
Så underbart att man får reda på resultatet 1 vecka innan en eventuell omtenta, man hinner värkligen plugga om då. Men det kanske är tänkt så man ska börja plugga direkt efter tenterna är gjorda bara uti fall att det gick åt skogen?

Solen skiner idag med, tänkte joina den ute på altanen med farmakologi åhörarkopiorna från de föreläsningarna. Sen lär det bli att skriva en massa gamla tentor. Men det känns fortfarande väldigt bra.

Börjar jobba kl 15.45, idag är ju dagen som jag faktist ska jobba på och är inget extra pass. Tog på mig ytterligare en lördag, men för 500kr för 4h är det värt det. Speciellt när det är ett nice jobb med trevliga människor att arbeta med.

Nej mot solen!

Summertime

Har legat hela kvällen sen jag kom hem ifrån jobbet framför tvn och ätit daimglass.
Blev helt snurrig i huvuvdet efter att ha försökt sortera alla böcker efter deras titel/författare. Det finns ju som sagt en hel del böcker på vårat bibliotek och jag han inte ens 1/5 av min avdelning. Om inte systemet har kommit igång imorgon så jag kan fortsätta med mina vanliga sysslor så vet jag att jag har massor av underbar hyllstädning kvar att göra.

Det går så jäkla mycket dåliga program på tvn numera. Har ju varit tv lös i nästan ett år sedan jag "flyttat hem" igen. En ganska bra sak igentligen, fast ersattes med en ännu sämre, nämligen all tid jag satt framför tvn förut blev nu sittandes framför datorn istället. Pest eller kolera?
Så nu när tvn är fungerande igen till mer än enbart dvdbruk, så finns det ändå inget att titta på.
Men nu när sommaren kommer så lär det ju bli ännu mindre tv tittande och sittande framför datorn förhoppningsvis. Det lockar mer att vara ute, iafl när det är fint väder.

Åh längtar mer och mer inför sommaren nu, bara jag får värme så är jag nöjd. Värme och lite syre...

Nu är det nära, och jag ler bara mer och mer och mer.



Mungo Jerry - In The Summertime

Dunk



"Dunk, dunk, dunk, dunk, dunk, dunk"

Linn som dunkar huvudet i väggen.

At work



Kom till jobbet och såg att det var väldigt lite böcker som skulle ut, jippie tänkte jag. Men så såg jag massa lappar som stod överallt och insåg att hela systemet ligger nere. Så det finns inga böcker att ställa upp osv. Så jag har inget annat för mig än att städa hyllor, då jag kontrollerar att böckerna såtr rätt efter signum och efternamn/titel. Det bara snurrar i huvuvdet på mig.

Eftersom jag jobbar nästan hela veckan så kommer jag få hyllstäda fram till på onsdag då alla böcker som återlämnats under 5 dagar ska upp på hyllorna igen och gissa vem som kommer få göra det? Jo jag.

Skulle inte varit så girig och tagit på mig extra pass.


?

Solen har börjat titta fram igen, kanske kan matcha väderprognoserna snart?

Dagen idag ska arbetas, vilket jag kommer göra väldigt många dagar nu framöver. Måste ju bulla upp innan sommaren med inkomster haha, gillar inte att behöva vända på varenda krona.
Ska jobba 4 dagar utav 7 denna vecka, men det känns helt ok.

Självklart när mitt internet väl fungerar problemfritt så ska något annat på datorn strula. Från att jag stängde av den i natt tills jag slog på den idag har den glömt alla inställningar och allt annat. Så just nu har den inget virusskyddd = inget surfande.

Istället ska jag passa på att plugga obehindrat om virus/bakterier och farmakologi tills jag ska börja jobba. Hoppas solen håller i sig ett tag nu, den är efterlängtad.

Tvkväll

Kan man känna sig mer ensam än när ens andra halva just har åkt ifrån en? Jonathan sitter nu, eller snarare ligger i sin kupé påväg upp till Luleå för näst sista gången i sitt liv, iafl vad vi vet just nu haha. Snart slipper jag säga hej då varje vecka och se hans sorgsna ögon när han inser helgen snart är slut. Inte länge kvar alls nu....

Så jag har tröstätit daimglass och sett på tv efter världens bästa helg. Våran tre års helg, som visade sig bli över alla förväntningar, eftersom jag inte hade några förväntningar mer än att vara Jonathan nära.

Detta sågs ikväll iafl:

Foto: Magnus Skoglöf/TV4

Parlamentet tv4

Visst det har väll varit lite små roligt så där genom åren men har aldrig följt det, utan det har mest blivitt när jag råkad zappa förbi tv4 och inget annat har funnits på tv att se.
Men i vår har det varit lite anorlunda, Björn Gustafsson dök upp på min hornhinna i och med melodifestivlen och youtube clippen ifrån gamla parlamentet blev ett hett byte för mig. Så ikväll tänkte jag att nu jäklar ska jag se det live och jag måste säga jag blev ... besviken.
Det var inte lika alls roligt som alla gamla klipp, Björn kändes avslagen och skämten krystade. Pia och Glans var lika roliga som vanligt och den andra visste jag inte vem han var.
Men Björn? Vad hände?



Power of 10 Kanal5

Detta program var bland det fjantigaste jag någonsin sett, i klass med amerikanska tävlingsprogram.
Det går ut på att en person ska svara på 5 frågor och varje gång läggs en nolla bakom och om han gissar fel så förlorar han allt, självklart. 1000, 10 000 osv.
Frågorna är ställdra till svenska folket som fått svara ja eller nej på frågor som t ex "Har du svarat i telefon samtidigt som du har haft sex?" och den tävlande ska gissa hur många procent som svarat ja. Hans felmarginal sjunker i takt med att han kan vinna mer pengar.

Själva idén är ju rätt rolig och det är kul att höra hur många procent att svenskarna som kan tänka sig göra si eller så. Dvs det är frågorna som är roliga. Men mellansnacket mellan program ledaren Mikael Tornving och kvällens tävlande Per-Arne höll på att få mig att kräkas. De var så jäkla fjantiga och hade dumma kommentarer till allt. Ville bara skrika högt.

Nej aldrig mer!



Sanningens Ögonblick Kanal5

"Masiknjäveln ljuger" var kvällens tvälande Ulf kommentar då han åkt ur programmet då han "svarat fel" på frågan om hans fru var den bästa sexpartnern han haft. Haha ja jag vet då inget om det eller om lögndetekorn visat fel utslag, men för mig känns det obegripligt att han inte skulle svarat något annat än sanning då alla ändå får reda på om han ljuger om lögndetekorn visar på det. Han "förlorar" ju i alla lägen, lika bra att vinna 500 000 tusen på förudmjukelsen?

Kommenterna som välde in efter programmet var ungefär av samma sort. En del sa att allt bara var ett spelande utav skådespelare för tv och andra påpekade att lögndetekoter inte alls var 100% säkra och man skulle ge stackars Uffe hans pengar.

Spelar ingen roll om det var det ena eller det andra, är det inte underhållning på andras bekostnader som tv oftast gör? Är det inte det som folk gillar att se? Det jag undrar är om jag skulle ställa upp att svara 21 frågor om mig själv för att vinna 500 000 och jag svarar nog ja. Har inga större hemligheter jag skulle dö utav om det kom ut. Men det märks ju vilken kategori som frågorna riktar in sig beroende på ålder, äldre = pengar och yngre = sex. Hm?



En callgirls dagbok Kanal 5

Har denna bok som är skriven av Belle De Joure - En eskortflickas öden och äventyr och nu är det gjort en tv serie om henne. Måste bara säga att jo visst, den värkar väll ok att titta på, men inte alls om det ska handla om äldre män och snusk och sånt haha. Utan att försöka låta som en moralkärring. Men det underhåller inte mig att titta på s/m och liknande. Då håller jag mig till bokformen utav den då det blir ett mer avstånd istället för att se. Känns inte lika intimt.

Iafl kvällens avsnitt var underhållande då det inte var gamla gubbar och s/m, vilket skulle vara nästa vecka och då ska jag hålla mig borta. Belles stil känns väldigt mycket Carrie i första och andra säsongen utav Sex and the City.  Hon stannar upp och pratar hela tiden till kameran om hennes "jobb". Effektivt om man inte missbrukar det och om det blir långrandigt.

Det mest intressanta efter detta programm är alla kommentarer som kom på Kanal 5s hemsida. Moraltanter vs förespråkare. Själv säger jag att jag inte tror att unga flickor kommer tro att vara "hora" är jätte bra och alla satsar på detta yrke, men råkar man inte gilla det så låt bli att titta då? Därför man har man en röd knapp där man kan stänga av teven effektivt.

Mulet

Vart är det fina vädret som metrelogerna lovade så vitt och brett? Det skulle vara +8 och sol idag?! Men nej tyvärr, så är hela Östersund dränkt i sitt lock utav moln och allt ser allmänt pissigt och grått ut. Speciellt med gruset överallt som inte är bort sopat sedan vintern, som inte kommer tillbaka nu förhoppningsvis.
Igår skulle det inte heller ha varit bra väder, men vädergudarna hörde väll min klagosång och förbarmade sig mitt på dagen över att det var min och Jonathans treårs dag och gav oss sol resten utav dagen.

Men sådan tur värkar vi inte få idag, så just nu spelar jonathan need för speed pro street och jag ska passa på att plugga farmakologi till fredagens tenta. Känner mig säker inför den men man kan ju aldrig lära sig för lite. Håll tummarna.
Jonathan måste också plugga, han skriver upp för mckort nästa onsdag och har uppkörning v.19. Om inte datumen ändras igen, militären och deras jäkla datum som ändras tusen gången innan det väl blir av. Det blir så lyckat att försöka planera något. Men 16 maj är det över, finally. Ikväll åker han tillbaka också och kommer inte hem fören nästa tisdag eftersom det är slutövning fram tills muck nu. Men jag kan skymta ljuset i horisonten och det känns jätte skönt, att slippa denna väntan som är värre än saknaden.
 
Mot farmakologiboken!

P.S. I Love You

image670

P.S. I love you är en romantisk komedi baserad på Cecelia Aherns hyllade roman med samma namn. Holly Kennedy har träffat sitt livs kärlek i den glada, spontana och kärleksfulla irländaren Gerry. Så när Gerry blir sjuk och dör står Holly helt handfallen. Men det visar sig att Gerry har haft en plan och på olika fantasifulla sätt skrivit tio brev som levereras en gång i månaden.

Det var jag Jonathan och 5 st till i biosalongen som var och såg denna underbara film igår. Det borde varit fler tycker jag, men folk kanske har missuppfattat denna film som ännu en i raden utav romantiska komedier. Men det här är anorlunda. Det är framförallt ingen komedi igentligen fast man skrattar genom tårarna. Som Jonathan sa efter vi gått ut ifrån biografen, "är det meningen man ska skratta eller gråta?". Fast jag tror att det är meningen att man ska kunna vara glad fast hela filmen har en sorglig baktanke. Att man ska kunna se framåt fast det är jobbigt i livet. Att kunna ta sig vidare.

Jag rekomenderar värkligen denna film, det är väldigt mysig med snygga irländare. Och förhoppningsvis uppskattar man livet lite mer medans man lever det.


3 år!

Idag är det den 19/4, det betyder att det avr tre år sedan som jag och Jonathan blev tillsammans en solig eftermiddag på hans tak.

Jag är fortfarande lika lycklig och är glad att denna dag lyckas infalla en lördag då han är hemma ifrån lumpen, yeh!

Vi startade dagen med frukost på pause och fortsatte med en rundvandring runt stan. Blev ett par nya sommarskor åt Jonathan och ett par tanfärgade pumps på 50% åt mig.
Sen så landade vi hemma hos mig på min altan där min familj höll på att slänga/sortera gamla leksaker ifrån mig. Försvann i en nostalgitripp tillsammans med mini strykbrädor och docksängar.

Just det, var förvi på buketten där jag fick välja ut en blomma jag ville ha. Eftersom jag inte är ett fan av snitt blommor som bara vissnar efter ett par dagar, blev det en söt liten blomma med tillhörande kruka. Den var så klart rosa eftersom jag måste slagit i huvudet  som mamma sa och börjat gilla den färgen mer och mer. En härlig kontrast i måttliga mängder till mina annars gråa, vita, svarta och bruna garderob. Men är det snart sommar så är det!

Att det är sommar snart märks i luften och solen, har nästan kunna skippa mössan helt numera. Vi hade lika tur på denna dag som för tre år sedan, strålande sol. Eller oväder som metrologen Jonathan säger haha.
Vi utnyttjade det med att gå en promenad runt halva stan och njuta på en parkbänk vid sjön med kexchoklad och cola.

image668

Efter det så bjöd Jonathan mig på min treårs present, nämligen en middag på Loften. Just nu står min mage åt alla håll, vräkte nämligen i mig all mat för en gång skull haha. Det blev lamm och råstek potatis för min del och black and white för Jonathan. Vi blev nog lika nöjda båda två. Tack honey!

Just nu fördriver vi lite tid i lägenheten innan vi ska på bio och se PS I love U. Fick ju fribiljetter för två till den på alla hjärtans dag i en tävling. Men den har inte gått tidigare i Östersund och det passar ju utmärkt att se den nu.
Det var så kallt ute nu när solen gått end bakom berget så det blev inge mer solande idag.

image669

By the way, måste köpa nya glasögon snart. Ser ju inte vad det står någonstans längre! Sjukt frustrerande.

Nu ska jag fortsätta mysa med honey innan bion. Jag älskar dig Jonathan, nu och då.

KSMB - Sex Noll Två



När vi fortfarande är inne på "kvällens" så får detta bli kvällen låt.

KSMB - Sex Noll Två

Ligger hemma i min säng en helt vanlig dag
och runt om mig finns tusentals människor och här finns bara jag
kroppen skriker efter sömn men hjärnan säger nej
för jag tänker att jag aldrig mer ska träffa nån som dig

Du visade mig nånting som jag inte trodde fanns
nånting som gjorde att det obehagliga försvann
du skakade om mitt huvud och förstorade min pupill
och tog mig till ett ställe där man gör vad fan man vill

Kvällens

Kvällens humör: Frustrerad väntan...
Kvällens borde: Plugga farmakologi
Kvällens frisyr: Ett försök att locka håret fick mig att se ut som i reklamen där de har "färghjälmar" - färgen
Kvällens smink: Solbränd sen igår, vacker röd på ena sidan av ansikten (somnade)
Kvällens klädsel: Mjukisar, någotsånär snygg linne och kofta, kan ju inte se luffsig ut när honey kommer hem
Kvällens vill ha: Jonathan
Kvällens köp: En penna med fyra färger, klädrulle och godis
Kvällens längtan: Jonathan
Kvällens planer: Plugga, se på tv och sen börja fira våran 3års (dag) helg med Jonathan
Kvällens fundering: Kommer jag klara farmakologi och mikrobiologi tenta?
Kvällens tråkigaste: Att jag har svårt att sluta älta saker, lev i nuet inte i förrgår ska bli mitt nya motto
Kvällens personer: Min katt och Jonathan

Ipod med 500 000 gigabyte

12,5 miljoner låtar har nu några forskare lyckats ta fram teknik till.
Det första som slår mig är att om det överhuvudtaget finns någon människa som har 12.5 miljoner låtar att överföra. Och om dessa låtar då är köpt på laglig väg så måste det vara någon som lever för musiken, vilken ofattbar summa pengar de har lagt ned på musik isfl så dyr som musik är idag.

Tanke nr två är om dessa forskare lider av 40 års kris och nu vill visa att "Hey! Titta vi kan!" mer än att detta kommer vara en nödvändig apparat med en seriös baktanke.

http://www.aftonbladet.se/pryl/ljud/article2282037.ab

Jo självklart tror jag också att den nya tekniken inte är tänkt enbart för att kunna göra ipods med enorm lagringskapacitet haha, utan för att kunna göra bättre och mindre hårddiskar. Men tyckte det var lite roligt och var rätt mycket ironisk när jag skrev =)

Beowulf



I en legendarisk tid av hjältemod kämpar den mäktiga krigaren Beowulf mot demonen Grendel och råkar ut för monstrets förföriska mors helvetiska vrede. Deras episka kamp formar den tidlösa legenden om Beowulf.

Nja den var ju inte sä jäkla bra inte, tyvärr. Själva historien är helt godkänd som faktist får en att intressera sig. Men animeringen... lämnar en del att önska sig. Hela filmen är ju animerad och ja, de kan animera explosioner och monster. Men människorna får ryckiga rörelser och munnar som inte hänger med i pratet.
Om man inte är lika kinkig på den biten som mig så är det nog en sevärd film, jag försökte mest att inte störa mig på alla roliga uttalningar av t ex Mjöd = Miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiid.

A new day is born

Har haft en större klump i magen sen igår som inte vill gå bort. Den har tillkommit av olika anledningar, mest just nu för jag saknar så oerhört att inte kunna krama jonathan när jag vill. Han är mitt syre när jag mår som jag mår nu. När jag får svårt att andas.

Trotts det så har jag varit på skolan och tillbaka, hade en kort farmakologi föreläsning. Mest om sånt vi redan gått igenom. Känns som jag kan det jag borde kunna.

Nu ska jag lägga mig under täcka och se på Beowulf och försöka överleva till kl 22 ikväll. Underligt hur man kan vara så beroende utav en annan person. Lite läskigt igentligen hur man kan lägga hela sitt hjärta i en annans händer och riskera att den krossar det. Risken som är värd att ta...

.

En buske som brinner inom mig
Det hettar, jag blir förstörd
Ett hjärta av glöd
Skadorna är stora och kommer aldrig att försvinna
jag försöker släcka elden, men misslyckas
Busken fortsätter att brinna
Och jag vet fortfarande inte varför

Little miss Chatterbox

Jonathans lumpar kompisar måste tro Jonathan har en stalker efter sig, för det är någon som ringer i tid och otid till honnom. Problemet är att någon är jag.

När jag fick min telefonräkning nu och den låg på 500kr (för tre månader) kan man undra hur det kan vara så mycket när jag ringer och smsar för 0kr. Jo jag har en uppkopplingskostnad på 60 öre. Som snabbt kan bli ganska mycket om man ringer konstant så fort jag känner det minsta saknad över Jonathan för att döva saknaden. Trösten att visst jag kan inte röra honnom men jag kan med ett enkelt knapp tryck höra hans röst. En ganska dålig ovana igentligen, men det är telefonsamtalen som tagit mig igenom dessa snart 11 helvets månader.
16 maj rycker han ut och det hade varit en betydligt dyrare historia om jag inte råkar ha det abbonemang jag har. Tack gode gud jag bestämde mig för att börja plugga = student abbonemang från telia.

Tack telia! Ni har räddat mitt förhållande! Hade aldrig stått ut annars...

Mossvikenfruar - Chansen

 Om du var jag (men det är du inte, o lyckliga människa...), men om du var jag, om du levt lyckligt gift (eller ja, nästan helt lyckligt i alla fall) med din fina man i massor av år. Om du älskat honom ända sedan nian. Om du ätit allt från kall ravioli till oxfilé med honom. Om du älskat med honom i allt från studentlyor till nybyggd villa ("älskat" låter väl lite för stort och vackert kanske, legat med låter bättre.)
Om du var en medelmåtta som aldrig vågade färga ögonbrynen riktigt svarta eller ha andra mönster än ränder på tröjorna.
Om du kanske inte hade så mycket att göra mer än att just vara tillsammans med din man och glädjas med honom när han fått riktigt bra provision från Mossvikens El & Tv.
Om du hittade en fotorulle i hans jackficka som visade sig innehålla foton (ja, vad annars?), foton på din älskade i armarna på en annan. Och inte bara i hennes armar förresten.
Om du var jag (stackars lilla du i såna fall). Vad skulle du göra då?
A. Älska, glömma och förlåta.
B. Älska, glömma och förbli evigt bitter.
C. Finns det något tredje alternativ?

Håller på att läsa om Ankis tredje alternativ. En bra och lättläst bok men jag har svårt att hänga med i tankegångarna ibland. Men en typisk feelgood roman fast i en svensk stad utav en svensk författaren, det är skillnaden.

Kärlekskranka skator

Håller på att smälta bort i solen på altanen, helt undebart! Enligt metreologerna skulle värmeböljan hålla i sig hela nästa vecka också, jag tackar ovh tar imot. Men så brukar det ju hinna ändra sig några gången, säkrast är att titta ut genom förnstret på morgonen.

Förutom värmen som får mig att somna ideligen så har jag ett gäng kärlekskranka skator som flaxar omkring och för oväsen. De kunde inte hitta en annan tomt? Det finns ju som sagt några att välja på då man bor i radhus. Men det hindrar mig från att sova i längre stunder iafl.

Tänkte ta lite mat pause nu och sen försöka plugga lite till. Jag väntar också på att posten ska komma, hur seg får de igentligen vara? Kl 14 ska den endå väll ha kommit? Men så står han vid mina grannar minst en timme varje dag och pratar, underbart. Och jag får skäll för jag parkerar bilen framför brevlådan (finns inga andra platser att stå på) så han måste kliva ur bilen för att lämna posten. Hm...

Det fanns nått som var värre än de kärlekskranka kråkorna, grannes jäkla ungar som för ett liv. Hlet normalt för barn i den åldern men ytterst irriterande när man försöker plugga ute i solen. Nackdelen med att bo i radhus.

Pigg?

Alla säger ju att det inte är bra att sova mer än 10h per natt och att normalt är 8h, borde man inte vara pigg då efter dessa maximala 10 timmarna?
För mig värkar det inte spela någonroll om jag sover 6h eller 10h. Jag är lika trött endå och måste släpa mig upp ur sängen. Enda som fungerar är om jag somnar i vettig tid före kl 12 och sover minst 8h flera dagar i sträck. Då, kanske kan det vara lite lättare att slå upp ögonen på morgonen.

Men det gör ju inte sämre för humöret när jag ser att solen skiner in genom persiennerna och det kommer bli en ny underbar dag. Med solande och pluggande, yeah! Är hyffsat mer peppad nu när jag vet jag klarade anatomin, svävar fortfarande omkring på små luddiga moln. Vill inte landa riktigt än.

Nej, mot frukostbordet och läsa tidningen. Nu startar dagen.

Minst vrs. Störst

image664

image665

Går kanske se riktigt hur liten bh (bröstvårtehållare) och glassen är haha.
Men tänk dig som sagt att bh knappt skulle täcka en normal kvinnas bröstvårtor, det är strl 65A. Glassen är fyra kulor som är helt täckt med mjukglass, det måste vara mer än en liter glass! Jag och Camilla lyckades nästan trycka i oss hela. Jag tänkte försöka byta min kvarvarande del mot en liten killes räkmacka, men jag vågade inte.

I ett tappert föröskt tidigare idag att sluta trycka på uppdatera knappen drog jag till stan med Camilla och fönstershoppade, iafl för min del. Hur långt är det kvar tills den 25:e? Fast det spelar ju ingen roll för då kommer alla pengar försvinna till en peace and love biljett. Men det går bra att vara fattig när man vet att man kommer ha sjukt kul senare.

Nu blir det middag och sen ska jag iväg på yoga. Käka lite tårta också som mina föräldrar köpte för att fira jag klarade anatomin hihi.

Hurra!

En sten har fallit från mitt hjärta, ett leende sprider sig över mitt ansikte och jag hör änglakören i bakgrunden.
Jag har tagit ett stort kliv frammåt och stampar nu inte längra på samma ställe.

Jag klarade anatomin!!!!!
Blev lika lycklig som jag hade föreställt mig, dock inga glädjetårar. Som jag hade lovat så kramade jag min lärare, underbara ting. Haha min egen dolores umbridge.

Nu är det bara utförsbacken kvar...

Buzzador

Har knappt sovit någonting inatt, har drömt att jag klarade tentan och att jag hade misslyckat om vart annat. Mitt huvud känns som en storlek myra till resten av kroppen men jag kan inte sova, idag är dagen D. Dagen då vi får redan på resultatet för anatomi tentan. Men jag vet inte när idag, vilket gör jag kommer ha en puls på 200 hela dagen. Underbart.

Har börjat fått ont i halsen också tyvärr, önskar jag hade de där halstabletterna, Wrigleys Extra Cool pro jag fick testa för Buzzador i höstas. Så ett tips om du vill få hem gratis grejer som du kan tipsa andra om, anmäl dig här.

Nu ska jag föröska plugga, kan inte koncentrera mig på nått. Men nått som lyser upp min dag är vädret, lika underbart som igår. Så det blir antagligen altanen idag med.

Rainman



Känns som jag kört runt hela jämtland, vågar inte skriva exakt för mina föräldrar lyckas ju läsa denna blogg haha. Lyckades efter många om och men landa hemma hos Nicklas för att se Rainman tillsammans med Natalie.

Hjärtlösa Charlie Babbitt förväntar sig en del av arvet efter sin avlägsna döda far. Men Raymond, hans institutionaliserade äldre bror, en bror han hittills varit ovetandes om, ärver hela förmögenheten. Raymond är autistisk med en begränsad mental förmåga inom vissa områden men med en genialisk gåva inom andra. När Charlie kidnappar Raymond, får de under resan tillbaka till Los Angeles lära sig en läxa om livet. Samtidigt som de övervinner varandras misstro bildas en stark förbindelse vid tankar på minnen, och en möjlig framtid tillsammans.

Vem har inte sett denna klassiker med underbara Dustin Hoffman? En film som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Visst den förskönar och gör allt till en söt socker dimma, men är det inte så en film ska vara? Samtidigt som man hela tiden känner den allvarsamma bakgrunden.

Varför görs inte så här bra filmer idag?


Cykla



Då har man varit ut på sin första cykeltur för detta år. Har väntat in i det längsta då bägge mina armar är praktexempel hur det kan gå nä jag försöker mig på två hjul. Har stora ärr som löper från armbågen och en bit ned mot handen, vänster för cykel och höger för moped.

Men idag värmer värkligen solen och det mesta utav snön är borta. Min lillebror blev hemskickad från skolan för han var tussig, så de tvar bara att bege sig mot affären för att handla lunch och jag överlevde!

Nu ska jag fixa mina baguetter med skagenröra och sen sätta mig på altanen och plugga farmakologi och mikrobiologi. Kl 15.45 ska jag jobba och efter det blir det nog att titta film hos Nicklas. Yeah!

P.S. I love U



Inför alla <3 dag vann jag två fribiljetter till filmen Ps. I love U. Meningen var ju att jag och jonathan skulle se den då men eftersom Östersund är efter alla andra städer så går inte denna film upp fören nu.
Men det passar ju endå ganska bra eftersom det är våran tre års dag på lördag som sagt och då har jag bokat in oss för denna film. Så där lagomt romantisk för en mys dag.

Någon som sett den som tycker den var bra?


!

Nervös känsla som sprider sig från magen och upp i halsen som får mig att knappt kunna andas. Klumpen blir större och större tills jag ser stjärnor.

fanfanfan

Varför ska de dra ut på mitt lidande? Väntar de med flit tills jag hunnit gräva min grop och lagt mig ned där för att dö. Blir så jvla less på att få veta tentaresultatet tre dagar innan omtenta. Framförhållning? När ska man börja plugga för denna omtenta? Dagen efter man skrivit den eftersom man inte kommer få reda på det fören tre dagar innan man isfl ska göra om den om man inte klarat den

JAG VILL VETA NU!

Om jag klarat anatomi tentan eller inte, bara få veta. Så jag slipper oroa mig för hur det kommer att gå...

på jobbet...

Har än så länge lyckats med:

* Inte förstå ett smack utav vad de utländska studenterna säge.
* Laga kopiatorn/skrivaren.
* Låna ut en bok som redan var reserverad och skicka ut ett mail till den som redan skulle ha boken som nu tror hon ska få den.
* Fixade föregående situation efter några svettiga minuter.
* Ätit en banan-
* Sorterat x antal inkomna böcker.
* Lagt ut alla nya tidningar.

Snart kanske jag kan gå ut med böckerna, dvs det jag igentligen ska göra... så här mycket har jag aldrig haft att göra.

Work

Blir ingen träning idag osm jag sett fram imot. Istället blir det ett tillskott i kassan som också är välbehövligt. Fick nämligen ett samtal under min föreläsning om vårdhygien (som jag lika gärnat kunna varit utan) att hon som jobbar måndagar på bilbioteket var sjuk, så jag sa gladeligen ja. Pengar kommer alltid behövas till sommaren endå så, eller jämt och ständigt.

Min snabbis på stan resulterade som förväntat med en liten överraskning till Jonathan och en till mig. Hittade nämligen en väska att ta med sig på krogen, modell liten som jag gått och fingrat på i väskor till 75% rea, helt underbart. Men den som väntar på något gott, väntar aldrig förlänge eller hur var det nu?

Nu blir det jobb...

Tidsresenärens hustru

image663Skulle ju somna tidigt igår men så blev inte fallet. Jag kunde inte sluta läsa på denna bok Tidsresenärens Hustru. Den har varit otroligt seg och svår att hänga med i, men efter ungefär halva boken börjar den äntligen komma igång, därför låg jag och läse till tre i natt haha.

De möts för första gången när Clare är 6 år och Henry är 36 och gifter sig när Clare är 22 år och Henry 30. Det låter otroligt, men är sant. Henry lider nämligen av en genetisk åkomma som får honom att ofrivilligt resa i tiden. Plötsligt ställer hans genetiska klocka om sig och han kastas framåt eller bakåt i tiden. Och Clare kan inget annat än att vänta på hans återkomst.

Tur för mig så har jag eftermiddagsföreläsning idag, inte så jäkla pepp men det måste göras. Ikväll blir det yoga som sagt och vem vet mer.
Ska föröska springa på stan ett varv innan jag börjar, det är ju nämligen tre års dag för mig och jonathan på lördag. Har fått en idé nu.

Gäsp

Gäsp.... ska strax krypa ned i sängen.

Är hemma i stan nu igen efter att lämna Jonathan själv på tåget till Luleå. Nu är det bara 4 helger kvar innan muck! Så underbart att detta hinder är över haha. Är less på att vänta och längta. Får se vad framtiden har åt oss i beredskap framåt här. Den som lever får se.

Idag har vi iafl tvättat en liten ford och njutit av det undebara vädret, nu längtar jag värkligen efter sommaren. Värmen allra mest.

Imorgon är det föreläsning i mikrobiologi och yoga. I veckan får vi förhoppningsvis veta hur det gick på anatomi tentan, håll tummarna för mig.

Alfapet

Mysande och spelande stog på schemat idag. Hyffsat trött sen igår då jag endast sov 4h eftersom vi skulle åka upp till Duved idag så tidigt som möjligt så Jonathan skulle hinna köra skoter.

Det ville inte gå min väg på Alfapetet, men som man säger.... otur i spel, tur i kärlek. Så vi får väll kompensera varandra på den biten jag och jonathan haha.

Skönaste citatet idag, made by Jonathan när jag frågade om dar värkligen var ett riktigt ord:

"Dar, plural för dagar!"

image660

image661

Ikväll har jag sett på massa barnfilm på jonathan till hans stora förtret haha, så underbart söt. Men nu orkar jag knappt hålla ögonen öppna, så sängen kallar. Imorgon är det en ny dag.

Girls night out

image659
Natalie, Nina och jag

Det var svettigt, trångt och tröttande. Precis som det ska vara!

Jag, Nina och Natalie startade gårdagskvällen hemma hos Nina där vi fixade tacos med älgkött haha. Känner mig norrländsk, måste erkänna att det var godare än med vanlig kottfärs, mums. Det var längesedan vi umgicks eftersom ett år i usa, student, nya jobb plugg osv har kommit ivägen. Men det är lika mysigt som vanligt och känns inte som det har gått så lång tid igentligen.

Vi chillade hemma hos Nina till ca 23.30 då vi började vandra till stan. Jag kom på varför jag aldrig har strumpbyxor på vintern haha. Kände att vi inte orkade föröska ta oss in på Olearys som nu av någon dum anledning höjt till 21. Så det enda andra alternativet i denna stad är Upstairs som har 18. Måste erkänna att jag kännde mig gammal där inne haha, var längre än de flesta killarna (en liten överdrift).

Trots killar som tappert föröskte söka kontakt så var vi bara ute efter en sak, att dansa. Sen att vi alla tre har pojkvänner hemma kan ju också spela in lite haha. Vi höll ut ändå till kl 2 då de stänger, tycker jag var tappert för att vara ute och festa i klackskor för första gången. Måste nog härda lite mer.

Sammanfattningsvis så måste jag säga det var riktigt kul! Att bara vra några stycken som är ute för att dansa + att det var rätt mycket folk. Finns inget tråkigare än att gå ut på krogen då det knappt är något folk och ingen dansar. Nej, ge mig party!


Man kan skymta min gråa arm^^

Betapet

Har spelat lite för mycket på king att chuzzel inte är roligt längre. Därför var jag ju tvungen att hitta nått annat att fördriva min tid med mellan pluggandet.
Så det fick bli Betapet. Första matchen spelades mot min vän Nicklas där jag gick segrande ut, yeah!

Man måste ju visa vart skåpet ska stå på en gång ;)

Nu ska jag bada och föröska ta igen mig efter den mördande tråkiga föreläsningen om vårdhygien vi hade på förmiddagen.

Snökula

Då var vi inne på tredje dagen utav ändlöst snöande. Varje gång man tittar ut genom fönstret ser det ut som en snökula man skakad om.
Härligt att slippa allt grått, brunt och svart som blir när det töar med grus överallt. Men trist eftersom det värkligen var på väg att bli vår igen. Men jag antar vi får skjuta upp det lite haha.

Sitter i min morgonrock och allmänt njuter över att inte ha några föreläsningar idag. Det betyder att jag ska börja plugga efter som första tentan är om två veckor och den andra om tre veckor.

Får se om jag åker iväg och tränar ikväll, annars blir det nog rätt mcyket slöande idag. Eller så fortsätter jag på mitt ryck att skapa ordning i oredan dvs städa.

Superdad



Så då var det äntligen klart, efter 5h svärande så är en ny sladd dragen och min dator vill känna av nätvärkskortet. Det betyder att jag har fungerande internet igen, som inte kommer lägga av och inte strula förhoppningsvis.
Tack pappa, min egen superhjälte!

Själv känner jag mig som en klubbad säl. Kom hem idag vid 13 efter den viktigaste föreläsningen på denna kurs (farmakologi) och kände ett lyckorus att jag faktist förstod till 100 %. Men efter det så envisades mina ögon att vägra stanna uppe.
Tänkte igentligen åka på yogan ikväll, men hade aldrig orkat släpa mig dit. Så det fick avra idag. Ska på bål passet imorgon vid lunch och jag är förhoppningsvis piggare då.

Nu ska jag se på barnmorskorna och sen hoppa i säng och läsa vidare på min nya bok, "en shopaholic säger ja".

Frågesport

1) Vem av Bamse och Pippi skulle vinna en brottningsmatch?
2) Vad kostar det totalt att ha en hund tills den dör?
3) Vad är värst, pest eller kolera och vad är kolera?
4) Varför har killar bröstvårtor?

Dessa frågor ingår i en platsanons för 118 100 Svar På Allt. Numera räcker det inte med att du bara ska skicka in CV och personligt brev. Du måste ha humor också, för de kan inte mena allvar?

Bada



Åh hemma från jobbet, ätit lax och börjar varva ner...
Pa sliter med att dra en nätkabel istället för det trådlösa vi har idag. Tack pappa för att du sliter för min skull!

Själv ska jag inviga vårat nya badkar genom att ta med mig illusterad farmakologi 2 ned i den. Har saknat att bada faktist, fast jag föredrar att duscha i vanliga fall.

Har varit på föreläsning idag som vanligt, farmakologi. Imorgon är det en ny dag med mer farmakologi och yoga. Oväntat nog så känner jag ett sug efter att träna, tror aldrig det har inträffat förut. Kanske för att vi har en super ledare och att det är en träningsforms jag gillar. Lycka...

Prisa gud



Prisa Gud! Nu kommer skatteåterbärgningen!

Ja många gånger har jag undrat när detta skulle ske, har tuggat nervöst på naglarna medan jag väntat på att deklarationen skulle komma.
Men icke, den vägrar dyka upp. Så när jag kom underfun med att man kunde logga in direkt på internet och deklararera därifrån så fick jag plötsligt veta... jag får tillbaka......... 8088kr! Jag är rik!

En bild utav en bil fladdrade förbi över min näthinna en snabb sekund. Men sen inser jag att slippa ta studielån några extra månader eller åka på resor är inte häller helt fel. Bil får vänta, för cykel är ett mycket billigare alternativ.

.

Nej nu har mitt internet bestämt sig för att nu får det vara nog. Kanske ramlade den i golvet för sista gången, spelade ingen roll tydligen hur mycket jag än tejpade, den ramlade ner endå.

Orkar inte ta det till mig, blir så less då. Pappa har suttit i en timme och pillat på det men nej. Icke!

Därför lär det väll bli lite si och så med mina fenomenala inlägg här. Världen får hålla andan en stund ;)

Annars så händer det ju inte så jäkla mycket, det är skola som vanligt som upptar 90% utav min tid, de andra 10% består utav sova och träna.
Just ja, bokade tågbiljetter till Göteborg ikväll. Nu är allt klappat och klart inför min och Jonathans Iron Maiden resa. Fast han säger att min enda anledning att åka till göteborg är att få gå på LiseBerg, Haha.

Nu ska jag göra det jag gör 5% av min tid sova, eftersom jag har haft föreläsningar (mikrobiologi och farmakologi) sedan 8 imorse till 17 idag. I morgon är det farmakologi. Ingen rast, ingen ro.

Nej nu ska jag sluta gnälla.

Morr

Jvla internet som aldrig kan fungera som det ska. Är uppe i en hastighet på ca 2kb just nu. Love it!
Eloge till pa som svurit i två timmar nu över fanskapet, men nej. Den vägrade böja sig för våra hotelser. Skiten fungerar fortfarnde inte som det ska, dvs allt går så jäkla långsamt!

Om jag ska sluta gnälla nu och skriva det jag tänkte skriva, får väll se om det fungerar att ladda upp bilderna.

Iafl igår blev det inget Jon Olsson Super Session, ett jäkla barnsligt namn btw. Istället spelade vi Alfapet haha. Jag vann en omgång och kom sist på revange matchen. Aja, fick glänsa en gång iafl.

Idag har solen fått lite mer konkurans sen igår utav moln. Men den gjorde ett tappert försök att värma en frusen Linn.
Underhållning har erbjudits med sorkjakt.

image656

image657

Grannarna på Campingen måste trott de var knäppa i huvudet som åkte runt runt runt på gården med stackars Fido. Sorken hade gnagt på varenda stackars träd och det fanns gångar överallt. Det är ingen idé för Jonathans familj att plantera nått i sommar iafl.

Var även med mamma och fikade i Åre. Betalade svinaktigt mycket för en macka, 89kr. Den var jäkligt god måste jag tillägga, men 89 kr? Tror Åre att de är Sthlm eller? Ska öppna ett eget café med vanliga priser >< Problemet är ju att det är bara folk i byn under vinterhalvåret. Därför måste de ta dubbelt pris så de överlever under sommaren också. Rätt illa igentligen.

Vinkade av Jonathan på tåget påväg till Luleå igen, nu är det bara 5 veckor kvar! Som jag längtar tills muck.

Nu ska jag skutta i säng, imorgon är det föreläsningar för 8.30 till 17. Döden...

Sunshine

Det är så jäkla underbart väder idag! Har suttit flera timmar på Jonathans veranda och bara lapat sol. Har kollat på småpojkarna som kört fram och tillbaka över älven med sina skotrar och aldrig lessnat. Måste påpeka att det inte är is de kör på utan öppet vatten haha. Jag skulle aldrig våga, panik för allt kallt som jag får. Skulle sjunka som en sten.

Nu känner jag hur det bränner i ansiktet så jag kanske ska ta det lite lungt med solandet ett tag.
Ikväll vill jag åka och se finalen på Jon Super Session.



Det är den här mannen som har final för sin egen tävling ikväll. Det är inte som alla andra år då de kör ett race om två dagar med utsalgstävling om vem som hoppar snyggast. Utan de har under 10 dagar i lag om en åkare, fotograf och filmare satt ihop ett 5min lång film och 2min bildspel som tävlingsbidrag. Ikväll kl 20 ska allt visas och det skulle vara roligt att se. Så har du vägarna förbi Åre, kika in på Mix Megapol arenan. Lär finnas en uppsjö av småkids om det skulle intressera någon.

http://www.josupersessions.com/

Streptococcus pneumoniae

Av någon anledning så har jag stigit upp före kl 7-8 varje dag denna vecka. Det som är otroligt är att jag fortfarande inte deckar på kvällarna eftersom jag inte somnar före kanske 12-01. Jag är en person som behvöer väldigt mycket sömn. Det börjar jag känna nu också, en konstant svidande känsla i ögonen, men det är nog igentligen bara för att Jonathan har kommit hem med sitt hårgegg som svider något så fruktansvärt när de kommer i kontakt med ögongen haha.

Nog med skitsnack så myste jag med Nina igår. Vi svullade kakor och såg på Napoleon Dynamite eftersom hon inte sett den och det är ett måste. Hon skrattade ungefär lika mycket som mig, vilket betydde hon gillade den också tur nog. Man måste gilla den ^^.

Nu är Jonathan någonstans på fjället och kör skoter, jag ska plugga mikrobiologi och inte försöka dö av tristess.

Svepelektronmikroskopbild av S. pneumoniae.
Streptococcus pneumoniae, kan orsaka lunginflammation, sepsis, meningit och öroninflammation.
En utav de 5000 undergrupperna i den Streptococc familjen. Undrar hur många jag måste lära mig?

so far, so good

Dagen har varit bra hitils.

Mumsat Nicklas och Linn kakor med Nicklas him self medan vi såg på filmen The girl next door med min favorit Paul Dano. Han är med i bla Little miss Sunshine också, jag vill bara nypa hans kinder varje gång han dyker upp på tvrutan.

Det gick bra imorse, trots att jag tillbringade de tråkigaste 30 minuterna ever på Domus, de enda som har öppte innan 10. Jag och tanterna tävlade om vem som kunde vara snabbast inne på affärerna när de öppnade 10.

Just nu väntar jag på att Jonathan ska komma hem kl 22, han har suttit på bussen sedan 11 så han har några timmar kvar. Får se om vi åker till Duved eller stannar hemma i stan, bågge skotern och vännerna hägrar. Får se hur det blir, just nu lutar det nog åt skotern. Snön smälter ju bort för varje dag det gör iafl inte folket förhopppningsvis.

Teenage dirtbag baby



Det bästa är när hon ger honnom Iron Maiden biljetter i slutet haha, som jag tvingar med min pojkvän på den 26 juli yeah!

I've got two tickets to Iron Maiden baby
Come with me Friday - don't say maybe.
I'm just a teenage dirtbag baby
like you
Ooohoo Hoo Hooooooo

Nu börjar dagen!

><

Så typiskt mig, kan inte sluta läsa när det endast är några sidor kvar på boken och vips så var kl 01. Igen...
Wy? Nu orkar jag knappt släpa mig iväg till duschen och klockan börjar ticka som en bomb.
Det som muntrar upp mig är att jag ska iväg på en sak och vet inte om jag ska vara där 9 eller 10. Kommer vara helt underbart att fördriva en hel timme på stan när inget öppnat om det är den senare tiden. För då har klockan bestämt sig för att gå så lååångsamt den bara kan...


linns kaka

image655

Du behöver:


Kaka:

  • 4 ägg
  • 6 dl socker
  • 8 msk kakao
  • 2 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 180 g smält avsvalnat smör
     

Glasyr:

  • 1 påse (200g) kokosflingor
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl socker
  • 1 ½ dl grädde
  • 75 g smör


Gör så här:

Sätt på ugnen 200 grader. Smält smöret.

Vispa ägg och socker. Blanda i kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda sist i det smälta avsvalnade smöret.

Bred ut kakan på en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200 graders värme i 15 minuter.

Gör under tiden glasyren i en kastrull.

Blanda kokos, sirap, socker, grädde och smör och låt sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen


Blev så fruktansvärt sugen på att baka ikväll så jag skickade lillebror ned på affären för att handla ingredienser. På menyn stod min och Nicklas kaka men eftersom den senare delen saknades så blev det bara linns kaka ikväll. Eller iafl så mycket som jag lyckas gömma undan för resten utav familjen, skulle behöva lås till skafferiet.

Så nu sitter jag här nöjd och äter kaka, ska strax krypa ned i sängen och fortsätta läsa på min bok. Jag behöver sömn.

All you need is love

En sak jag har funderat på ett tag är hur otroligt modiga vi är igentligen.

Vi kastar oss gång på gång in i något som kan göra oss till den lyckligaste människan i världen, men samtidigt kan få dig att må som allra sämst.
Jag pratar så klart om kärlek, förhållande och allt annat som ingår då två blir en.

Varför gör vi det då? Smarta som vi är borde vi inte kasta oss huvudstupa in i nått, där risken att vi kommer ligga gråtandes till sängs är överhängande.
 
Jag skulle säga hopp, är det inte hoppet det sista som överger en människa?
För de där stunderna av totalt lycka tillsammans med en annan person, där man tror att det alltid alltid kommer vara så här bra. Vårat hopp att få uppleva just de där stunderna gör att vi tar risken att få våra hjärtan krossade till småbitar.

Är det värt det?

Ja, det är iafl vad jag hoppas på...

Till Lisa

Lisa... titta på detta och säg mig, om du fortfarande inte är småkär i han efter att ha sett hans moves.

 


"De kan bli helt upptagna av fenomenet"

I aftonbladet kan man idag läsa en artikel om vissa förbud som införts på Blekingesjukhuset. Det är nu förbjudet att bära för mycket smink osv.

Patienterna ska inte mötas av alltför röda läppar eller svartmålade ögonfransar när doktorn går ronden eller när sjuksyster sätter dropp.


När jag läste dessa rader känndes det som jag hade blivitt tillbaka kastad 50 år i tiden då fortfarande enbart män var läkare och sjuksköterskor var kvinnor. Herarkin var tydlig.


- Av samma skäl ska man inte ha orange hår, piercingar eller konstig klädsel.

På tidningens fråga om någon patient har klagat svarar han:

- Nej, men under mina 40 år i yrket har jag sett hur gamla människor reagerar. De kan bli helt upptagna av fenomenet.


Vad är det som de ska bli så upptagna ifrån? Att försöka bli frisk? Kan någon förklara vad han menar för fenomen. 
Och vilka konstiga kläder?? De kläder som lanstingen tvingar en att ha på sig haha?

Nej jag slutar aldrig förundras över hur man kan uttrycka sig. Självklart ska man inte bära kläder eller annat som kan orsaka smittspridning mellan och till en patient. Men sen börjar oranga hår sprida smitta och läkta pericingar? Ska alla de som har hål i öronen ta ut dem då eller vad går under kategorin percingar?

Snälla, måste man vara så fruktansvärt trånsynta? Men jag måste erkänna att jag är ganska nyfiken på vad våran generation kommer lyfta på ögonbrynen åt när vi kommer upp i den åldern, som kan få oss helt upptagna så vi inte tänker på någonting annat.

http://www.aftonbladet.se/kvinna/article2182287.ab


A litle bit of Heaven

Fastnade hos kära Lisa efter träningen idag... Myckert skitsnack och jag inser hur mycket jag saknat att umgås med folk på veckorna. Har issolerat mig alldeles för länge framför datorn när jag inte pluggar.
Så nu ska det bli mindre datanörande och mer socialiserande.

Dagen idag har varit jäkligt bra i allmänhet. När jag satt och väntade på att yogan skulle börja höll en på gymmet att plocka upp kläder på en stång. Det var kläder de hade kvar ur sin "kollektion" som de reade ut. Lyckades få tag i en adidas tee som jag letat efter men avstått att köpa för de är så dyra på affären för 200 pix. Inte illa alls. Tyvärr blev det en vit och inte en i mörk lila som var absolut snyggast, men strl 40 har jag inte :(

Mycket snack om kläder idag, men det är stora händelser i mitt shoppingberoende liv när man kämpar med att slippa ta studielån och samtidigt spara så man kan åka på peace and love + Iron Maiden i sommar. Och det är klart värt det mer än att köpa ett par nya skor. Så när jag väl unnar mig det så är det en liten stunds känsla av heaven.

Nu ska jag se barnmorskorna och sen sova. Föreläsning imorgon.

Rut mfl

I Östersund sängde Vero Moda ner för några veckor sen (ingen större saknad) och nya Rut mfl öppnade. Det är roligt att nått nytt och rätt så anorlunda på sitt sätt öppnar i en sån liten stad enligt alla modebutiker eftersom inget mer än Jc, HM och MQ vågat öppna hitils. Ok BikBok också, men thats it.

Så öppnar en affär som bara finns på två andra platser i svergie än, Umeå och Göteborg. Så glad i hågen skuttade jag in för två veckor sen för att kolla in ett utbud som för hoppningsvis inte skulle få mig att se lika dan ut som resten utav befolkningen. Iafl inte hade exakt samma klädutbud som på de andra affärerna i stan.
Jag måste erkänna att jag blev sjukt skeptisk i början. Kläder som innehöll barbiedockor i plastfickor på magen (se bilden) var lite för vågat för mig.

Men idag när jag väntade på att få luncha med Lisa så vågade jag sticka in näsan en gång till. Denna gång var barbisarna bortplockade (eller sålda?) och lite mer vanliga men endå utstickande kläder prydde väggarna. Ok jag gillar det!
Men eftersom jag ahr fyra garderober hemma med kläder så bestämmde jag mig för att inte försöka spendera varenda krona jag hade (inte så mycket men endå).
Det blev dock ett väldigt vågat köp för min del, var tvungen att erkänna i kassan när jag betalade att jag köpte ett rosa plagg för första gången! För mig är det en stor händelse haha att köpa en rosa tee, har en förkärlek för brunt, svart grått och vitt. Vilket märks på mina kläder. Men jag kännde mig vågad idag och slog till, får se om jag vågar använda den haha.

Boknörd



Haha ja, men resultatet var inte så oväntat då bibliotikarierna på mitt lilla bibliotek i Sävar där jag är uppvuxen började skaka på huvudet och fråga om jag värkligen skulle läsa alla böcker som de stoppade ned i fyra kassar. Jag borde igentligen vara mer muskulös än vad jag är efter allt bokkonkande i mina år.

Nej, jag sörjer nästan att jag inte har lika mycket tid idag att läsa böcker längre, nu står det mig upp i halsen efter allt pluggande så jag ser hällre på film. Men en god bok ska aldrig underdskattas, den underbara lyckokänslan man känner då man inte kan släppa boken ifrån sig när man hittar de där värkliga guldkornen. Senast jag gjorde det var när jag snubblade över millenum böckerna. När man nästan blir gråtfärdig då man inser att det inte kommer komma fler böcker...

Somewhere Back In Time

Låtlistan till Iron Maidens turné Somewhere Back In Time som jag ska se på Ullevi 26 juli.

  • Intro - Churchill's Speech
  • Aces High
  • 2 Minutes To Midnight
  • Revelations
  • The Trooper
  • Wasted Years
  • The Number Of The Beast
  • Run To The Hills
  • Rime Of The Ancient Mariner
  • Powerslave
  • Heaven Can Wait
  • Can I Play With Madness
  • Fear Of The Dark
  • Iron Maiden
  • Moonchild
  • The Clairvoyant
  • Hallowed Be Thy Name

  • Ok jag kan erkänna att jag är ett utav de där fansen som älskar de mest kända låtar och thats it haha. Så ni kan ju lista ut vilka som jag kommer sjunga med i.

    Bokade hotell i förrgår äntligen. Blev ett jätte fint hotell som heter Flora typ. Iafl så var det nice price, gångavstånd till allt och allt annat nödvändigt fint.

    Så det kommer bli Lise Berg, shoppning och allt annat dumt jag och Jonathan kan komma på + att sjunga till denna låt bla då:


    Iron Miaden - The Trooper på Ullevi 2006

    Gågna dagar

    Ja, mer eller mindre har jag tagit lång ledigt ifrån bloggen, eller igentligen är det ju inte så att jag har 10 000 besökare om dagen att mata. Men iafl, så käns det nice att kunna skriva igen vad jag vill och när jag vill, oberoende om det är till nytta för någon annan än mig.

    image651
    Jag är 172cm lång, så räkna ut snömängden själv...

    Här i snöiga Duved har jag befunnit mig de senaste två veckorna, men några undtantag för att jobba och skriva tenta i stan. Kan någon sörlänning förklara för mig hur ni överlever "vintrarna" utan snö med slask och annat jvlskap?

    Men eftersom jag lyckligtvis bor i en del utav landet som har snö, har vi ägnat åt oss sånna här aktiviteter:

    image652



    Här uppe...

    Förutom det så har det blivitt en del längdåkning uppe på fjällen, sovandes i en stol på en fjällsjö medans resten av familjen pimplade och allmänt bara latat mig. Vem behöver inte semester?

    Nu är jag tillbaka till vardagen igen, börjat en ny kurs farmakolog och mikrobiologi eftersom anatomin avtentades i fredags. Håll tumarna för mig.

    Just ja, min ma och pa fyllde ju år också. Vad var det 27 och 28?

    image653

    RSS 2.0