Sicko

Har länge velat se filmen Sicko då jag är ett fan över hur Michael Moore kan lyckas filma så otroligt övertygande. Han är så skicklig att man nästan blir mörkrädd. Som diktator skulle han bli livsfarlig, tur han står på de godas sida då haha.

Precis som i alla andra föregående filmer så spelar denna film på våra känslor och förmåga att känna medlidande. Han gör det jäkligt bra.

Amerikas sjukvårdsystem är något som vi andra länder är överhört rädda för att det skulle drabba vårat land också. Vad är det då som gör att amerikanarna är så försälskade i det att de vägrar införa allmän sjukvård och låter 47 miljoner människor vara utan försäkring. Där de får en pris på sina lemmar och så får de ta vad de har råd med. Att de som har sjukvårdsförsäkring ändå får avslag pga alla möjliga och omöjliga orsaker får sälja allt de har för att ha råd med behandling. Vad händer den dagen de inte har det? Döden.

Enligt Sicko är det självklart hur det kan komma sig. Det är försäkringsbolagen som enbart vill tjäna pengar och de tjänar pengar genom att ge avslag och inga vårdpengar. Hur tror ni det kommer sluta då? Alla människor kan bli köpta till rätt pris, och ägarna har lyckas köpa rätt personer vid makten för att systemet fortfarande ska kunna finnas kvar.

Tycka vad man vill om amerika som land annars, men deras styre håller på att braka rätt åt helvete. Jag är mer rädd för Usa än vad jag är för t ex Irak. För det är de med pengarna som styr, tyvärr. De har en förmåga att oftast se till sig själv än de som behöver det mest.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0