Tisdag

Nu ger jag upp! Nu får det bära eller brista på tentan i morgon. Kan inte göra mer än jag gjort nu. Håll tummarna för mig!Annars har jag inte gjort så mycket mer intressant idag som är värt att nämna. Pluggat, jobbar och ätit lunch med honey. Suttit i kö för att få käk på macdonalds irriterande länge och känner allmänt ångest inför imorgon. Nervös som vanligt.

Så efter tentan imorgon åker jag upp till Duved för att andas ett tag med honey. Väntar på girlsen till på söndag så vi ska ut på turridning. Var flera år sedan jag red men jag ser fram imot det mycket. Ska bli underbart att komma upp på hästryggen ett tag, finns det mer frihet än det?

every little thing is gonna be alright


Saknar min bebb lite grand. Fast att sakna honnom har jag kommit över för länge sedan tragiskt nog. Vi har haft distansförhållande sen juli förra året av och till pga lumpen och 10 mil mellan varandra. Tragiskt nog så blir iafl jag avtrubbat i saknaden för att orka. Man bygger upp sitt eget liv för att inte sitta och ha ångest över att man är från varandra. Därför kan det bli lite kaos när man träffas igen, bägge har utvecklats och har ett eget liv. Så måste man försöka gröa plats för en till.
Men det har gått bra, jag bara önskar att saker och ting vore lite lättare så vi slapp må dåligt på grund av olika saker som går ut över varandra fast vi inte menar det.

<3 every little thing is gonna be alright

Får någongång måste det ju vara flyt för oss också?

Date

Idag har jag varit på date med dessa två herrar hela dagen lång.


Sigmud Freud och Erik H Erikson

Synd bara att bägge är döda, men deras teorier lever än och ger mig mardrömmar.Så här ser min dröm ut. Vindruvor! Min lycka som fått mig att orka plugga hela dagen. Imorgon är det sista dagen innan tentan och sista rycket. Måste orka...

Väggen

*Dunk DUNK D U N K*

väggen + mitt huvuvd = sant

Drömmar


Jag drömmer mycket och ofta, på natten. För ett tag sedan drömde jag ofta om tortyr och död på mig själv eller mina nära. Det var iafl lätt att skilja från värkligheten.
Men nu drömmer jag om allt möjligt, så värkligt att jag har svårt att skilja på dröm/värklighet. I min dröm kan det tex finnas två color i kylen och jag upptäcker inte att det är en dröm fören jag öppnar kylskåpet och det inte står två color där. Hela dagen går åt att komma på vad som är dröm och inte.

Läskigt

AfroHelt galet vad slut du är efter ett afropass. Att dansa 55 minuter efter en trumma tar på krafterna, men oj vad roligt det är. Speciellt när mottot är desto fulare desto bättre. Bara röra sig till musiken och må bra. Det känns mycket frigörande och bra när man går därifrån. Lite mer ork får man.

Det behöver jag värkligen nu när det bara är två dagar kvar till tentan. har suttit hela dagen idag och plågat mig igenom utvecklingpsykologin. Ok om det var en person, men nu är det 10st olika personer med olika teorier om utveckling. Svårt att hålla reda på vem som tyckte vad. Ska bli skönt när det är över.

Första snön

Det dånar utanför, men håller på att lugna ned sig. Det är blåsten jag pratar om och det är rätt mysigt. Nu skulle man haft en kopp varm choklad och nått gott att tugga på. Känner att jag snart är redo för kallare årstider.

Jonathan skickade ett mms med en bild på den första snön i Duved.


Lite svårt att se pga molnen, men snö på fjället är det allt.

Han är och jobbar på Copperhill och jag är hemma och pluggar. Känns rätt bra efter kommunikationspluggandet igår och idag blir det utvecklingspyskologi. Intressant, eller hur var det nu?

Mamma Mia!

Filmen handlar, precis som musikalen, om tjugoåriga Sophie Sheridan och hennes mamma Donna, som driver en taverna på en liten grekisk ö. Sophie skall gifta sig och vill att hennes pappa skall leda henne uppför kyrkgången. Men Donna vägrar säga något om hennes far. Enligt mammans dagbok, som Sophie tjuvläser, finns det tre möjliga män som Donna var tillsammans med vid den tid, då hon blev gravid med Sophie, så Sophie bjuder i hemlighet, under sin mammas namn, in alla tre till bröllopet.

Oj säger jag, jag trodde aldreig den skulle vara bra. Gick till bion med noll förväntningar och gick ut med ett brett leende. Svårt att beskriva känslorna men den berörde, mycket eftersom jag är uppväxt med abbas musik och skådelspelarna levererade sån glädje i filmen att det var ett rent lyckopiller.

Se den säger jag bara!


lay all your love on me

Mamma miaIkväll ska jag se Mamma Mia med min familj. Jag har sett musikalen sen förut och tyckte den var ganska bra. Får se vad jag tycker om filmen.

Har strax jobbat klar för denna lördag också. Då är det tre veckor tills nästa. Utanför spöregnar det så jag behöver inte känna ångest för att jag sitter inne och pluggar till tentan på onsdag. Det kommer gå bra.

Night

Jag dansade en stund i natten hos Åsa endå.


Fredrik, Charlotte, Camilla, Viktor och Robert


Jenny, Viktor och Robert


Camilla goes Charlotte


Lisa, Åsa och Fredrik


Lisa, Åsa och Fredrik


Åsa, Robert och Camilla


Victor, Lisa, Åsa, Jesper, Fredrik, Camilla, Sanna och Tobbe

Nu kallar sängen...

No time to Cry


Sisters of Mercy - No time to Cry

No time for heartache
No time to run and hide
No time for breaking down
No time to cry

Everything will be alright
Everything will turn out fine
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep
No time for tears
No time to run and hide
No time to be afraid of fear
I keep no time to cry


Till <3

Jenny 20år!

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Jennys födelsedag.

Jenny fyller 20 år idag och det firades med ett sockerkalas om hette duga. Alla föll smått i sockerkoma.
När man fyllder år får man självklart saker
Jenny


+ man får veta lite extra hur mycket folk tycker om en
Jenny


Man blir också kidnappad och tvingad att ta på sig fula kläder och skämma ut sig
Camilla, Jenny och Åsa


Som tröst har ens vänner också på sig fula saker
Camilla


Jag


Se så söt Jenny blev!


Du får också en lista med uppdrag du tvingas göra på offentliga platser, som på Rusta
Camilla, Jenny och Lisa


Jenny och Sanna


Eller på BRL
Jenny, Sanna och Camilla


Du får också anordna ett kundvagnsrace på coop. Det gick över förväntan!

Efter allt tok åkte vi till Wärdshuset i Krokom och käkade middag med pompa och ståt. Jag fick avrunda det lite tidigare så jag hann hämta pappa från flygplatsen. Vi åkte runt hundra varv i stan innan han hittade dit han skulle och nu sitter jag här hemma. Det är fortsatta festligheter hos Åsa och sen krogen, men jag känner mig kluven. Jag skulle behöva plugga och jag jobbar i morgon. Får se vad jag gör.

Morgon

Nu känner jag igen vädret igen. När jag vaknade för en stund sedan var det fortfarande så mörkt i rummet att man knappt såg något. Ute regnar det och blåser. Ingen lust att springa ut som igår.

Dagen ska spenderas med att plugga och försöka hitta lite krafter. Får se vad som händer, jag är öppen för förslag.

Zzz på YogaVisst att Kundaliniyoga är avslappnande för kropp och själ, men idag tog en person priset på yogan haha. Under en övning började jag höra konstiga ljud från höger, jag kikar dit och ser att en person ligger på rygg och snarkar ljudligt. Hon hade helt sonika somnat och efter 10min rycker hon till och hoppar in i den övning vi håller på med för tillfället. Pinsamt för henne men hon gav oss andra ett god skratt, och en skratt föränger ju livet så varför inte.

Höstpromenad

Det vackra vädret lockade ut mig och jonathan idag. Man måste ju passa på medan det håller i sig. Det är få dagar det är vindstilla och solen tittar fram. Det var så varmt att Jonathan gick runt i tee efter ett tag.

Vi gick säkert i 2 timmar efter Storsjönsstrand, alldeles nedan för Joanthans lägenhet. En utav Jonathans favoritplatser i Östersund. På hemvägen gick vi förbi Willys och handlade den godaste korven av alla, Sibyllas. En lagom lättsam middag.

Strax ska jag iväg på Yoga, det var ett tag sedan och det brukar lugna både en stressad kropp och själ.


Jonathan med Frösön i bakgrunden


'


Längs Storsjöns strand


Dagens

Lyckades komma iväg imorse efter jag somnat om brevid Jonathan. Det är sjukt mycket smidigare att cykla till skolan än ta bussen. Synd det ska vara så kallt ute bara, öronen hinner frysa till is. Dags in investera i en ny vitnermössa kanske?

När jag väl kom till skolan visade det sig att föreläsningen inte hade nått med den kommande tentan att göra, utan det handlade om något vi ska skriva en rapport om över jul. Kändes onödigt att göra det nu, speciellt när man är stressad över tentan på onsdag och endå kommer ha glömt det till jul.
 Aja, intressant var det iafl. Det handlade om VIPS-metoden, en av alla de olika metoderna hur man dokumenterar.
Problem relaterat till orksak leder till konsekvens. Svårare än så var det inte.

Men nu ska jag lägga den kunskapen långt inne i huvudet för att plugga lite mer relevanta saker just nu. Som tex kommunikation.

Kl 7

Tänk vad mycket mer man hinner när man kliver upp kl 06.50 istället för 07.30. Jag har hunnit kika igenom alla uppdaterade bloggar sen igår, haft ångest över det gråmuliga vädret + att Jonathan sött ligger och sover i sängen medan jag snart ska trampa i väg till skolan. Till den sista föreläsningen innan tentan.

Ska försöka hitta något ätbart i kaoset som ska vara ett kök igentligen.

Tapeter

Just ja, jag och Jonathan var och såg på tapeter till han rum igår. Han håller på att förvandla sigg barnrum till ett rum han kan bo i. Det kommer bli jätte fint och det kliar i fingrarna att göra om själv på mitt rum.

Han ska ha en vägg som är ett foto och resten neutrala. Jag skulle vilja ha något i stil med detta:


Tre väggar vita och ett grönt med ett snyggt grönt träd på det vita.


Eller denna som fondvägg och tre vita.

Kan inte mina väggar magiskt förvandlas till nått av dessa?

Onsdag

Dagen började med att sova ut. Somnade inte på många timmar igår natt och jag insåg att jag aldrig skulle ta mig upp till skolan kl 8. Som tur var det den föreläsning som hade minst betydelse av alla + jag redan läst boken som handlade om det så det kändes ok.

Cyklade hem cyckeln som stått hos Jonathan hela sommaren vid lunchtid, tog mig bara x antal månader att göra det. Hur lat får man vara?
Tog bussen in till biblioteket för att lämna igen några böcker som var föresenade. Ville inte få en räkning hemskickad.Den här bilden togs förra veckan precis innan vi stängde på bilbioteket. Det är en underbar utsikt över stan och fjällena som inte kommer till sin rätt. En vacker arbetsplats är det iafl, universitetets bilbiotek.

Stressade vidare ned på stan för att få min 5 minuters laserbehandling för min inflamerade handled. Käns som det går sakta, sakta framåt.
Resten utav eftermiddagen gick åt att se ytterligare 2 avsnitt av Band of Brothers. Nu är Jonathan och jobbar och jag ska käka middag och tentaplugga lite. Det är dags nu om en vecka och jag börjar bli nervös. Håll tummarna för mig.

Tisdag

En av de få helt lediga dagar jag haft. Och det har jag utnyttjat med att försöka att inte ens tänka p skolan.

Tog en välförtjänt sovmorgon och åkte viäg till ma och pas jobb för att få massage.Tina som massören heter är en helt underbart gullig tjej som är mycket duktig. Hon försökte få rätsida p min rygg. Jag ska även få låna ett magnetarmband dör min inflammerade handled, då har jag provat akupunktur, laser och magnetterapi. Allt känns bättre än sjukvårdens metoder, dvs att inte göra någonting.

Har varit på fresk och kikat på tapeter åt Jonathan. Jag hittade en hel drös som jag skulle vilja ha i mitt rum. Men jag tror det får stanna som en önskedröm ett tag.

Igår fick jag världens infall och köpte hela serien Band of Brothers på ica.Jag och Jonathan har kikat på de två första avsnitten av serien idag. Den är lika bra som när jag såg den med pappa en gång i veckan för sex år sedan. Gilalr man filmen saving private ryan så gillar man denna film. Men här får du 10 timmars underbar film istället för bara två.

Nu ska jag fortsätta jobba och få se vad som händer mera.

Helg

En fin helg med svampplockning och allmänt försök till ro.

Nu bär det in till stan för föreläsning. På återseende.

10,000 BCDet fanns en tid då både djur och människa var otämjda och den väldiga mammuten vandrade över jorden. En tid då idéer och tro föddes och för evigt formade mänskligheten. Filmen berättar historien om en ung jägare som tar sin stam på en farlig resa över ett kargt landskap där de tvingas att kämpa mot sabeltandade tigrar och andra förhistoriska rovdjur. På sin resa upptäcker han en förlorad civilisation och tvingas att försöka rädda en kvinna han är förälskad i från en ondskefull krigsherre som anser sig äga henne.

Kan inte påstå att den var som jag hade förväntat mig. Den värkade häftig och actionfylld när man kollar på trailern, den höll ett högt tempo. Men som alla vet ska man inte lita på förpackningen.
Den var lite seg, mycket vandring och lite action. Skådespelarna var helt ok och storyn höll rätt bra. Men med mera tempo så hade den klarat sig bättre. Men helt ok tidsfördriv.

I'm in heaven


Jag har hittat mitt nya beroende. I'm in heaven.

Ångest

Idag är det en riktig skitdag. När jag bara vill lägga mig under täcket och aldrig vakna mer. Gissar det är pmsen som kommer och spökar.

Pratade med min gamla kursare Marie på msn om att hon nojjar att hon eventuellt dödat en annan kursare. De tränade sätta droppnålar mm och hon råkade sticka igenom blodkärlet och i efterhand sa läraren att man absolut inte får trycka den vanliga kanylen när man drar ut den eftersom man då kan skära av den kanyl av plast som ska sitta kvar. Så det gör att hon är livärdd att den andra nu ska ha en plastbit vandrande omkring i kroppen och eventuellt orsaka blodpropp i hjärna/hjärta/lunga. Risken är liten, men den finns.

Detta fick mig att börja fundera på allvar. Yrket jag ska jobba med i framtiden är otroligt ansvarskrävande, jag har mina patienters liv i mina händer. Minsta lilla fel kan leda till döden i värsta fall.
Att behöva ha småångest varje gång man ska ge medicin och blanda gör att jag har svårt att sova på nätterna. Tänk om, tänkt om, tänk om.
Det borde finnas i utbildningen en kurs om hur man hanterar sina känslor och ångest över att skada andra människor. Självklart går vi utbildning för att inte göra det. Men det betyder ju inte att man oroar sig endå. Jag ahr inte lust själv betala 1000kr i timmen för att gå hos psykolog för att kunna sova gott på nätterna.

Jag ska försöka packa väskan nu och rulla mot tåget. Ska upp till Duved och Jonathan och försöka andas igen.


Lunch

Då har jag fått mat i magen och jag är en människa igen. Jag glömde ta med något att äta till skolan och mitt blodsocker klarar inte av att hålla sig jämn till lunch haha. Blev lagomt pikad för min mage som kurrade i föreläsningssalen.

Idag handlade föreläningen om kommunikation med barn. Jag som såsmåningom, eller så fort som möjligt speciallisera mig mot barn som ssk bara njöt. Det är så intressant och många skratt blev det när barnsjuksköterskan Lena varvar fakta med egna erfarenheter från sitt 25åriga jobb som barnsjuksköterska. Kan knappt bärja mig.


Morr

Jvla p i s s dag. Var över!

Ska stänga in mig på rummet för att mitt humör inte ska gå ut över alla andra. MEN det kan jag ju inte, för innom nån timme är mina kära föräldrar hemma igen och varenda fläck kommer betyda 10minuters klagande och det kommer sluta i katastrof med mitt humör. Kom igen säger jag bara, våga försöka...


Wall-eAtt jag inte kunde följa med girlsen och se på wall-e ikväll pga jag jobbar, gjorde ju inte min känsla i magen bättre. Känns så trist att jag aldrig hinner göra nått längre. Antingen jobbar jag, är på föreläsning eller försöker plugga.

Men bättre tider måste väll komma?

Kvarterspolisen slår till igen...

Jag börjar på allvar bli rädd för mina grannar. Har skämtat ofta om att gamlingarna i radhuslängan inte har något bättre för sig än att agera kvarterspoliser. Som tex gå upp tidigt för att ställa sig brevid Jonathans parkerade bil för att se vem som äger den, gnälla över att man parkerar framför sitt hus så brevbärraren inte kommer åt brevlådan utan att kliva ur bilen osv.

Nu kom överhuvudet precis förbi och lämnade ett papper han egenhändigt skrivit och en massa informaiton från komunen om avfallshantering. Vi har gemnsamma soptunnor.

Så här står det påslutet i brevet:

"Avslutningsvis tar jag mig friheten att - måhända förmätet och av någon kunna anses opåkallat - Framföra förhopnningar att en var betraktar sitt sopkärl som sitt och ömt vårdar detsamma. Om var och en tar ansvar för vad som läggs i sopkärlen, bör resultatet bli gott."

Behöver jag tillägga att på något mystiskt vis brukar saker som slängts fel komma tillbaka till våra dörrar?


Less

Det går ont för mig just nu.

Var påväg efter en dryg föreläsning pga att jag fortfarande inte är hundra 100 procent feberfri när jag upptäcker det blev kallt på låret. Ser att den termos jag tagit med hade börja läcka. Självklart i min väska och på alla mina papper och böcker.
Har stått i en timme nu och försökt rengjort allt, känns som rätt dömt på förhand. Less, less, less.

Tröstäter chips och dipp som blev kvar sen gårdagens Junotittande. Om några timmar ska jag iväg och jobba.

Bioshock till Salu!

BIOSHOCK till PC, som nytt!

Tyvärr klarade inte Jonathans bärbara dator att spela detta spel som han fick i julklapp av mig. Därför ligger det nu ute till försäljning.

Till auktionen.

SÅLD!

More


The Sisters of Mercy - More

Det går inte en dag utan att jag önskar mig att jag hade varit född 20 år tidigare.

Min älsklingNu ska jag mysa med denna lilla älskling.
Jag var lite tveksam första gången jag öppnade locket för att lukta på den ljuvliga doften som säljaren beskrivit den. Men den luktade... kräm. Vilket jag aldrig skulle erkänna för Jonathan haha.
Men iafl så provade jag denna igår, och föll som en fura. Den luktade helt guddomligt på huden. Lagomt mycket och inte så strakt som annars dofterna från The Body Shop brukar göra.

Synd att denna inte säljs i Sverige då. Tack tradera.

Äntligen över

Då har jag klarat av ännu en fyra timmars föreläsning med alvedons hjälp. Inte så kul att sitta och försöka koncentrera sig i 4h medan du känner dig småfebrig. Men nu är det över, för idag.
För tills imorgon ska vi ha läst tre kapitel för att hänga med på nästa fyra timmars lektion. Det betyder att det blir tidig säng ikväll, men innan det hade jag tänkt hinna mysa lite med Natalie och Nina. De ska komma över och se Juno eftersom de inte sett den än. Hur har man lyckats missa den godbiten?

Mot duschen...

LurendrejeriOm du såg denna påse, vad skulle du tro att den innehöll?
Godis precis som mig kanske?

Förväntansfull småsprang jag fram till denna påse för att få något sött. Det som mötte mig var detta...Behöver jag säga mer än att besvikelsen var stor?

Hål i väggen

Ibland missar man saker man inte vill misa, så som hål i väggen på tv 6. Har man Canal Digital så har man inte den kanalen (till Jonathans stora förtret). Men tack och lov finns det you tube för alla oss tv 6 lösa.


Del 1


Del 2


Del 3

The Bucket ListEdward Cole (Nicholson) är en av USA:s största entreprenörer och mångmiljonär. Han gör ekonomi av att privatisera sjukhus och är benhård framförallt när det gäller hans princip om att det ska gå två sängar i varje rum - och utan undantag.
När så Cole själv blir sjuk hamnar han i ett rum där han blir tvungen att dela på utrymmet med Carter Chambers (Freeman). Stel och ovillig att kommunicera blir den första tiden på sjukhuset jobbig och inte bättre av att de båda lider av allvarliga sjukdomar som innebär en oviss framtid.

Men lika rik och känslomässigt instabil som Cole är, lika ödmjuk och intellektuellt kunnig är Carter - som för övrigt inte svarar fel på en enda jeopardy-fråga när han tittar på sitt favoritprogram. De två fattar tycke för varandra och en vänskap föds där båda tar lärdom av varandra.

Jag och Jonathan såg denna film som jag valde att se gratis från film2home. Smidigt.

Filmen var lika bra som jag trott, inte en topp fem. Men absolut en stark 4. En film som berör och får dig att sträcka på smilbanden.

Höstens trender

Bara för att ingen skulle utmana mig.

1. Spets - Jätte vackert, men inget för mig för då fryser jag ihjäl.
2. Höga stövlar - Gärna med fodrad insida minus klack, då halkar jag och slår ihjäl mig istället för att förfrysa.
3. Vadlånga kjolar - Av någon anledning ser jag modeller typ lilla huset på prärien framför mig. Men mitt svar är, nej.
4. Baggy jeans - Gärna lite slitna och upprullade istället för nedstoppade i strumporna.
5. Det dressade modet - Fint på andra, men inte min karamell.
6. Halvöppna, typ håliga skor - Håliga?
7. Kilklackar -  Älskar, de får mig att bli 180 utan att vingla omkring.
8. Capen - Pass
9. Leopardmönstrat - Underkläder.
10. Kappor i glada färger - Jag håller mig till grått, brunt och svart och associarer i glada färger.
11. Rutigt - Lite kär i blårutigt, men känner inte att det passar på mig.
12. Väst - En bommuls slapp utan på en tee.
13. Hatt och andra huvudbonader - Ge mig stickade mössor!

Upp till kamp!Jag känner hur alla bakterier och virus sliter för att få fäste i min kropp. Febern hotar borta i horisonten och det börjar så smått svida i halsen.
Men inte utan kamp ska de få vinna! Kurerar mig med varm choklad, vitlökskapslar och Amy Macdonald.

Är man vuxen när man inte har tid att vara sjuk längre?

Inpackning

Natalie var på mig förra veckan att jag borde använda inpackningar när jag klipper håret så sällan för att hålla det friskare längre. Mitt motargument till varför jag inte använder det är för att vem orkar duscha och sen låta det sitta i 20min för att sen gå och duscha igen. Hinner blöta ned hela huset med mitt tjocka hår innan det är klart.

Men jag var innte på H&M en sväng innan sjukgymnasten och gick omkring bland alla tusen hårprodukter som skriker ut sina underbara resultat om jag använder just deras produkt. Hade inte större lust att lägga ut 70kr och mer för en inpackning, så det fick blir Sunsilks som man dessutom inte behöver skölja ut.
Det står att den kan användas hursomhelst, närsomhelst. Men jag håller inte med om det. Just nu känns håret väldigt fett och ser fett ut efter jag hett i det i tort hår. Du kan inte he i det varmsomhelst, närsomhelst. Ser ju ut som jag inte tvättat håret på flera veckor. Jag hoppas det "torkar" bort och ger ett hyffsat resultat.

Nån som provat?

Sunsilk Care Repair Leave-in Hårcrème
Sunsilk Care Repair Leave-in Hårcrème

Gott och blandat

Jag gillar min breda musiksmak. De flesta brukar hitta något i min ipod de gillar.


Infinite Mass - 1991


Amy Macdonald - This is Life


Sisters of Mercy - A slight casc of overbombing


Sisters of Mercy - Some girls wander by mistake

Dessa fyra album fick följa med mig hem idag när våran stads enda renodlade skivaffär stänger igen sina portar. 50% på allt gör att det var överkomliga priser. Synd att de lägger ned, men varför betala 199kr i en affär när man kan köpa samma cd på interet för 139kr?

Såg precis min kompis Fredrik (randig mössa) blev fångad på bild för våran lokaltidning.


film2homeNu har jag faktist hittat en bättre tjänst för oss filmälskare än Lovefilm enligt mig. Det är film2home där man kan "hyra" filmer direkt till datorn som ligger kvar i 24h för mellan 9-39kr. Du kan pausa, spola och se den hur många gånger du vill på 24h. Du kan också ladda ned en film för 39-139kr som sparas på datorn.
Jätte smidigt att slippa springa till en affär och hyra filmen och du ju lätt koppla datorn till tvn för att se den som en vanlig film.

Jag kommer använda denna hyrbutik ofta!

Jag anmälde mig genom gratisbio där du får 7p för att bli gratis medlem och få prova på en film gratis. Poängen på gratisbio.se byter du sen in till presentkort i många olika affärer. Slå två flugor i en smäll! Bli medlem här för att genom deras sida bli medlem på film2home. Skriv linnholmgren som värvare om du vill få 75p i startpoäng och ge mig några poäng. Annars får du bara 50p.

Höst

När man har sett minst tre vårtecken, då är det vår. Jag vill påstå att jag sett minst tre hösttecken, alltså är det höst nu?

- Jag har sett en person i dunjacka.
- Barn försöker kränga jultidningar.
- Frost på natten.
- Tjejerna har knästrumpor som sticker fram under stövlarna.
- Trädern är numera gula/oranga/röda istället för gröna.


Lördag

Som jag märkte kl 6 i morse skulle solen skina idag. Det är vackert höst väder och sånna stunder man älskar hösten.

Ska krypa ur morgonrocken strax och tvätta bort gårdagens smink och sätta på nytt. Kl 14 är det nämligen släktkala i Mörsil och det brukar vara trevligt. Jag träffar inte den släkt som bor i min egen närhet speciellt ofta. Släkten från Umeå där jag själv är född och uppvuxen träffar jag betydligt oftare, det är lite konstigt igentligen.
Men nu ska det bli av och mamma tyckte jag skulle göra något åt mitt yttre, så det är bara att lyda.

Sen försvinner jag upp till Duved till Jonathan och åker tillbaka imorgon. Mys.


Dance


En del utav gårdagens soundtrack. Lilly Allen - Alfie


Camilla i Mikes kavaj


Lisa och Sara


Sara

Gårdagen var väldigt upp och ned för mig humörsmässigt. Ibland måste man lätta på trycket innan bägaren rinner över. En människa kan inte vara på topp hela tiden. Men idag käns det bra i magen igen och jag kan andas.

Tack vare Nicklas som fick vara mitt bollplank. Vi pratade och pratade, eller rättare sagt min mun var som rinnanre vatten av ord. Ord som behöver sägas för att få rätsida på saker och kunna gå vidare innan man fastnar i en ond cirkel.
Somnade kl alldeles för sent efter ha sett en knasig film om två illegala invandrare brevid en icke snarkande Nicklas.
Kl 6 var det bara att masa sig upp och åka hem till sin egen säng och sova vidare, Nicklas skulle jaga. Hur orkar han?
Stan kl 6 på morgonen.

Att förändras


Yran 2007


Yran 2008

Dust it


Jag är kär, i Osis DUST IT.

Har läst om denna produkt lite var stans och kände att jag måste prova. Det lovades volym på 1 minut utan kladd och fix. Blev först lite skrämd av burken, den är jätte liten. Men frisören lovade att den håller jätte länge så jag slog till (säjs endast hos frisörer).
 Provade nu att slänga i lite när jag kom hem och poff jag hade massor av volym utan att det kändes konstlagt och tungt som med tupering + hårspray för att få samma volym. Supersmidigt på ingen tid alls. Bara he ut lite pulver på fingrarna och röra runt i hårbotten och du har volym. Får se hur länge den håller.

Nyklippt är jag också tack vare underbara Nina. Tack! Jag behövde värkligen toppas och nu käns håret friskt igen och redo att växa ut.Lite sunkig bild på mig efter att ha rört runt lite i håret med dust it. Ge mer man petar upp det, desto mer volym. Jag rekomenderar värkligen denna produkt för alla volymsökare.

Vakna

Väntar på att Nina ska slå på telefonen så jag kan få toppa mig. Just nu vil jag bara gömma håret i en mössa och aldrig visa det igen.

När det är klart ska hon jag och Natalie fika. Mys.

HeroesLängtar värkligen tills jag får se alla avsnitt av säsong 2. Gillar värkligen inte att se ett avsnitt i veckan med massa reklam som förstör hela stämningen. Jag vill kunna se så många avsnitt jag vill på raken när det är nagelbitande spännade.

Det är vardagslyx.


De nya hjältarna att lära känna i säsong 2.

Japanese cherry Body ButterIbland måste man unna sig. Har haft det jätte stressigt senaste två veckorna pga skolan och det ser inte ut att ljusna de närmaste tre veckorna. Därför kan sånna här saker göra att det känns lite mer uthärdigt.

Mina saker jag gör för att inte springa full fart in i en vägg är prioritera, prioritera och prioritera.
Tyvärr hinner man inte vara så social man vill, för du mår inte bättre om du sitter kl 00 dagen innan det ska in och tok stressar. Det är bara tänka att du hinner vara med andra sen när det har lugna ned sig.
Prioritera in träning, det är ett bra avbrott i pluggandet och du blir piggare och mer koncentrerad efteråt.
Om du ska köpa saker med till dig själv med en tajt studentbudget, unna dig kroppsvårdande saker för att känna sig tillfreds med sig själv, du känner dig lugnare tycker jag. Det är mitt tips.

11/9

Den mytomspunna elfte september. Förutom att det är 7 år sedan katastrofen i world trade center är denna dag så mycket mer.- Min käre vän Fredrik fyller 20år.
- Jonathan har haft sitt körkort i 2år.
- Anna Lindh mördades för 5år sedan.

Har landat i lägenheten med lite god wok efter ha varit och käkat tårta hos Fredrik. Han fick ett smart födelsedagskort från mig och Jonathan, han behöver bara snurra på siffrorna till 21 nästa år och då har han ett nytt födelsedagskort från oss osv. Jätte smart tycker jag.


To do

Då var man uppe med tuppen igen för ännu en dag i föreläsningsrummet. Idag är det utvecklingspsykologi.

Saker som ska hinnas med idag är:

- Föreläsning till 12.00
- Grupparbete
- Sjukgymnast 14.30
- Tårta hos käre Fredrik som fyller 20
- Yoga 18.30
- Toppa håret.

Och jag tyckte jag inte hade för mig nått på dagarna?

SnyggoJag har aldrig känt mig mer sexig.Jag är numera rätt så blond igen.

Sista chansen på skinnjackan i mc-modell från H&M

Slutsåld skinnjacka i mc-modell ifrån hm/h&m/trend !Nyskick!

Om 6h och 13min går denna auktion ut på denna jacka. Passa på att buda!

SÅLD!

Oh Happy day!

Idag har det varit en underbar dag till skillnad från igår.
Det gick bra på seminariet idag och förberedelserna inför nästa går framåt. Åt lunch med söta Natalie idag och glodde runt på stan, mys.
Jonathan kom in till stan en dag tidigare och ikväll ska jag slinga håret.

+ Jag vann i Angelica Janssons tävling om en tee från snygga shoppen tshirtstore.se Jäkligt snygga tees har de som är unisex.


Rainy day heter denna som jag blev kär i. Kan det bli bättre?

Vem kan slå Filip och Fredrik?Flip och Fredrik, de två pojkarna med barnasinnet kvar som snubblande försöka använda svåra ord. Jag har skrattat och gråtit med dem under deras framgång i kanal5. Jag har fått födelsedagskramar av dem när de var på en krog i Östersund på min 18 års dag. Jag har t om tyckt Fredrik var lite het.

Ikväll var det premiär för "Vem kan slå Filip och Fredrik?". Tanken hur mycket det är uppgjort på förväg slår mig gång på gång. Speciellt när en elitidrottar blir ifrån sprungen, simmad och cyklad av Fredrik lekande lätt. Nja...

Men jag måste erkänna, jag börjar bli otroligt mätt på Filip och Fredrik. Detta program blir ganska långdraget och segt, mellan det händer något snackas det otroligt mycket skit. De känns som de trampar vatten.

DansSå här fancy kanske jag hade känt mig om jag var grym på att dansa. Men om jag slöt ögonen och inte såg spegelbilden av min sunkiga tee och träningsbyxor, så kunde jag nästan se mig framför mig i nån kort minikläning och skakade rumpan.

Jag kom just hem ifrån Pulzdans på mitt gym. Hade aldrig testat det tidigare eftersom jag brukar jobba denna tid tisdagar. Inte idag eftersom jag bytte med hon som jobbar måndagar denna vecka.
Vi var rätt många som var med och på nått konstigt sätt hamnade jag längst fram. Kanske för att alla andra tryckte sig mot väggen längst bak. Fegisar, man är väll där för att det är kul. Det är väll ingen uppvisning?

60min senare och betydligt svettigare kan jag konstatera att jag inte kan dansa salsa och andra latino danser. Men kul hade jag!

StressDet är inte konstigt idag att alla stressrelaterade sjukdomar kryper ned i åldrarna. Det är tusen saker på gång och allt ska ha gjorts igår helst. Jag har svårt att hinna med heltidsstudier och ett extra jobb med ett socialt liv. R.I.P socialt liv som Marie skrev.
Men tyvärr måste man prioritera skolan när man ibland vill göra annat. Jag hade tänkt träffa tjejerna som var en evighetsen jag träffade men det kom en akuttid på vårdcentralen och en krånglig uppgift till seminariet imogon ivägen. Men det är bara att bita i det sura äpplet.

Har med lite flyt hinner jag med att träna kl 17.30. Jag vet att det värkligen hjälper mig att fokusera på skolan och må bättre, jag känner mig mindre stressad så det prioriterar jag lika mycket som skolan. Den ena för att orka med den andra.

Men jag önskar jag kunde dela på mig själv ibland.

Dessa tecken bör du se upp med:
- Du blir lättare irriterad.
- Du gör enkla fel som du vanligen inte gör.
- Du glömmer saker, avtalade tider, namn. (ord)
- Du har mindre energi och ork.
- Saker som tidigare gick på rutin kräver en extra insats från din sida.
- Du har tappat lusten och tycker ingenting är roligt längre.
- Du har svårt att somna eller du känner ett omättligt behov av att sova.
- Du vaknar flera gånger under natten, eller ovanligt tidigt på morgonen.
- Du ältar problem och har svårt att hitta bra lösningar.
- Det blir bråk omkring dig. Du blir missförstådd eller det känns som om ingen förstår dig.
- Du får små fysiska problem i form av infektioner, förkylningar, huvudvärk, muskelsträckningar, mag-/tarm- eller hudproblem. Kronisk inflammation i vänster handled.

Min bästa vän

är min kalender. Det som inte står där i händer inte. Jag har missat att jobba eftersom det inte var uppskrivet.
Dens skrift är min lag.
Bilder

Har suttit sedan jag kom hem ifrån jobbet kl 19.30 och pysslat med alla bilder jag ligger hundra år efter med. Försöka fixa alla så de ligger i sina mappar, flytta över från kameror och andra datorer så jag har de samlade. Älskar att ha massor av bilder så jag kan sitta och skratta så tårarna rinner (under ett videoklipp iof) från Magnus Ugglas spelning på yran. Det är minnen.

Ca 1000 nya bilder finns nu på min dator och ska i lagom takt komma upp på facebook till allmän beskådan. Saknar dock Jonathans bilder för att ha komplett samling över sommar 2008.

Men vi börjar med de två första albumen:

Storsjöyran

&

Peace and Love

Personlighets test

Jag gjorde ett personlighets test här.

Detta är resultatet:

Din personlighetstyp:

Varmhjärtade, noggranna och populära. Sätter andras välbefinnande framför sitt eget. Stark pliktkänsla. Ansvarsfulla. Värdesätter traditioner och trygghet. Vill vara till nytta för andra. Behöver uppmuntran för att må bra. Välutvecklat sinne för form och funktion.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Sjuksköterskor, lärare, administratörer, hemkunskapslärare, barnomsorgspersonal, familjerådgivare, präster, kontorsansvariga, personalvetare, socialarbetare, ekonomibiträden, redovisningsansvariga, tandsköterskor, hemmafruar/hemmamän, receptionister, religionslärare, talpedagoger.

Nått rätt måste jag väll ha gjort? Annars beskriver den mig ganska bra tycker jag, dock inte det där om populära haha.


Flower

Längesedan man pillade i ps. 1.5 år sedan, närmare bestämt när man fortfarande gick virtuell webdesign och inte hade en aning om vad man skulle bli. När man fortfarande gick omkring med världen fetaste leende och älskade allt, Man trodde aldrig det skulle bli annat än vad det var.

Man var king of the world!
Orkidé på skutan (åre för alla andra).

Måndag

Då var denna vecka igång.

Jag har redan hunnit med att vara hos läkaren för att få ett nytt recept och varit hos sjukgymnasten. Efter en månad av akupunktur är min han bättre, men inte bra. Läkaren från vårdcentralen vägrar höra av sig och jag börjar bli irriterad. Om 4 veckor måste min han fungera för då börjar praktiken.

Nu är jag på skolan och ska fixa inför seminariet på onsdag och nästa vecka. Känns som det mesta är under kontroll och det kommer gå bra. Det är relativt lätta uppgifter till skillnad från anatomi kursen då vi skulle lära oss 200 ben och muskler på latin till ett seminarium.

Got to go.

Tidsfördriv

Bara för att jag alltid har varit så barnsligt förtjust i sånna här listor och test.

UTSEENDE
[ ]Jag är kortare än 160cm.
[x] Ibland tycker jag att jag är ful.
[x] Jag blir lätt brun
[x] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[ ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[ ] Jag har en tatuering.
[ ] Jag har haft/har tandställning.
[x] Jag har glasögon/linser,läsglasögon.
[/] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[x] Jag har mer än två piercingar.
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[ ] Jag har fräknar

EGENSKAPER
[x] Jag är omtänksam.
[x] Jag är generös.
[ ] Jag har lätt för att bli svartsjuk.
[x] Jag är snål.
[x] Jag är fåfäng.
[x] Jag är utåtriktad.

FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[x] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[ ] Jag har minst ett halvsyskon.
[x] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[ ] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB
[x] Jag studerar.
[ ] Jag jobbar.
[x] Jag har somnat i skolan/jobbet.
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[x] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[ ] Jag har fått sparken.

SKAMLIGHETER
[ ] Jag har sagt "lol" i en riktig diskussion.
[x] Jag kan fortfarande börja gråta av Disneyfilmer.
[ ] Jag har pissat på mej av skratt.
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[ ] Jag har limmat fast min hand i något.
[x] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[ ] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.

HÄLSA
[ ]Jag föddes med en sjukdom.
[ ] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[ ] Jag har brutit ett ben.
[ ] Mina tonsiller har tagits bort.
[x] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[x] Mina visdomständer har tagits bort.
[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[x] Jag har haft/har astma.

RESANDE
[x] Jag har åkt mer än 300 km på en dag.
[x] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland.
[ ] Jag har varit i Kina.
[ ] Jag har varit i Japan.
[ ] Jag har varit i USA.
[ ] Jag har varit i Afrika.
[ ] Jag har varit i Asien.

EFARENHETER
[x] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[ ] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[ ] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[x] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[ ] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[ ] Jag har gått "skinny dipping".
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[x] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[x] Jag har krockat i en bil.
[x] Jag har skidat.
[x] Jag har medverkat i ett skådespel.
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[x] Jag har sett norrskenet.
[x] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[x] Jag har ätit sushi.
[x] Jag har åkt snowboard.

FÖRHÅLLANDEN
[ ] Jag är singel.
[x] Jag är i ett förhållande.
[ ] Jag är förlovad.
[ ] Jag är gift.
[ ] Jag har varit på en blind date.
[x] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[x] Jag saknar någon just nu.
[x] Jag är rädd för att bli övergiven.
[ ] Jag har skiljt mig.
[x] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[ ] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[ ] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.

ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[x] Jag har smugit ut utan lov.
[x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[x] Jag har struntat i ett prov.

DÅLIGA TIDER
[x] Jag har festat mitt i veckan.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[ ] Jag har blivit diagnoserad med depression.
[ ] Jag tar mediciner mot depression.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[ ] Jag har haft anorexi och/eller bulimi.
[x] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[ ] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande.

DÖDEN
[x] Jag är rädd för att dö.
[ ] Jag hatar begravningar.
[ ] Jag har sett någon dö.
[ ] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[x] Någon nära till mig har begått självmord.

MATERIALISM
[ ] Jag äger mer än 5 rap CDn.
[x] Jag äger en iPod.
[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga.
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[x]Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidningar.
[ ] Jag äger något från Benetton.
[ ] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[x] Jag äger något från Diesel.

RANDOM
[ ] Jag kan sjunga så bra att andra kan lyssna på det.
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[x] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.
[x] Jag ser på nyheterna.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[x] Jag svär ofta.
[x] Jag sjunger i duschen.
[ ] Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min rington.
[x] Jag är petig med grammatik.
[x] Jag är en sportfanatiker.
[x] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[x] Jag är bra på att baka.
[ ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[ ] Jag skulle ha pyjamas på mig till skolan.
[x] Jag vet hur man skjuter.
[x] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[x] Jag äter snabbmat varje vecka.
[ ] Jag är bra på matematik.
[ ] Jag tror på spöken.
[x] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[x] Jag är väldigt kittlig.
[ ] Jag älskar mörk choklad.
[x] Jag spelar dataspel och/eller TV-spel.
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[ ] Jag är bra på att minnas namn.
[ ] Jag har ingen aning vad jag vill göra med resten av mitt liv

Söndag

KL 19.02 rullar tåget mot Östersund och jag åker hem från Duved. Även fast jag inte har skola imorgon så ska seminarieuppgifter göras, sjukgymnasten besökas och det ska jobbas för min del.
Jag tycker jag har varit duktig med att läsa minst 2-3h varje dag för att inte få för mycket att göra dagrna innan seminarierna/tentan ska göras. Annars har jag väldigt lätt att skjuta saker framför mig och det har inte varit lyckat så här långt. Så nu testar jag med denna taktik, som borde funka haha.

Jag sitter i solen och läse rom Freod, njuter av de sista värmande strålarna för denna sommar. Kikar på när Jonathan bygger verandra och allmänt har det bra.

Önskar bara att jag var piggare.

Fototapet

Jag är lite avsundsjuk på Jonathan som ska sätta igång och renovera sitt rum. Det är inte rört sen det inreddes när han var liten och eftersom han nu troligtvis har fått jobb på skistar i vinter blir det hemflytt. Och vem vill flytta hem i ett rum som påminner om när man var 6 år?

Det ska slipas golv och oljas + tapetseras om. Han funderar på att en utav väggarna ska vara ett foto och hur snyggt skulle inte det vara?

Tänk att ha en fondvägg i någon av följande motiv:
Alla från http://www.photowall.se/

Möjligheterna är oändliga eftersom det finns hur många färdiga motiv som helst + att man kan få ett eget foto som tapet.

Sen att få köpa ny sängstomme, lampor, skrivbord osv gör att det vattnas i munnen på mig. Jag är nöjd med sakerna i mitt rum men skulle värkligen vilja tapetsera om. Men jag är för lat för att slita ut alla saker i rummet.

Psykologi


Johan Cullbergs bok Kris och utveckling från 70-talet håller jag på att läsa ut nu. Den handlar om människans olika kriser och hur man regerar och jag kan bli knäpp för mindre. Kommer väll tro jag är sjuk snart. Farligt att veta så mycket, varje gång jag får en lite krämpa här flyger hundra olika sjukdomar genom huvuvdet. Hypokondriker nästa?Efter Cullberg blir det en rolig förstättning med Utevklingspsykologiska teorier och den handlar om precis som det låter, utvecklingspsykologiska teorier. Hej Freud och C&o.

HöstHösten och jag börjar så smått att bli vänner. Oftast brukar jag få halvt panikångest när jag tänker på kyla och mitt ryggont som kommer som ett brev på posten så fort termometern sjunker under +15.
Men det är ju rätt mysigt endå. Att få köpa en halsduk som värmer mig i en varm färg och titta på skutan när den är som en sprakande eld av färger i solnedgången, kan det bli vackrare?

Åkte upp med Jonathan till hans familj i Duved och mår gott. Plöjer igenom en massa böcker som jag ska ha läst till seminarierna och allmänt kämpar på. Det känns fortfarande bra.

Tee

Tävling-Tshirtstore

Yes nu kör vi! Eftersom jag tog hem tävlingen igår på Atavahuset (glöm inte rösta idag me :P) så lottar jag ut tre tshirtar från Tshirtstore.se. Tävligen pågår till tolvslaget på söndag den 7e, sedan drar jag 3 stycken vinnare som får sin utvalda tshirt.

Alltså, skriv ett inlägg på din blogg med bilden ovan och texten i detta inlägget plus en klickbar länk till min blogg. Sedan skriver du en kommentar i detta inlägget med adressen till ditt inlägg + ditt namn och mailadress(så jag kan nå dig sen, publiceras inte) + vilken tshirt och strl du vill ha. Kolla in deras hemsida för att välja.

Enkelt va! Så vad väntar ni på? ;)

Tävlingen finns hos angelicajansson.blogg.seBlev kär i en tee ifrån Atavahuset, så jag måste vara med, för jag har bara 30kr kvar på kontot innan csn bestämmer sig för att sätta in mitt studiebidrag.

Min första hamburgareIdag har jag ätit min första köpta hamburgare! Det tog mig bara 19 år och 9 månader att lära mig gilla den.

Inrutat liv

Det är så olika det där, ibland käns det som jag har tusen saker att skriva om och ibland, just ingenting. Som nu. Så jag berättar vad jag gör om dagarna lite kort eftersom det inte är någon varation på mitt liv just nu.

Jag går upp plågandes kl 7. Kickar upp Jonathan precis innan vi måste åka 8.15.
8.30 börjar dagens föreläsning.
9.30 Kaffepause till 10.00. Jag äter förhoppningsvis ett medtaget äpple istället för de svindyra mackorna för 20kr i fiket.
10.00-12.00 fortsatt föreläsning
12.00 Tar bussen hem, käkar lunch och slöar lite framför datorn.
14.00 Börjar plugga
17.00-18.00 Äter middag
18.30-19.30 Kanske tränar annars fortsatt plugg fram till
ca 20.00 Då jag ser på tv tills jag går och lägger mig 23.00

De timmar jag inte pluggar är jag så trött att jag inte orkar vara social pga det känns som jag håller på att bli sjuk och det har jag inte tid med. Jag borde ta mig i kragen snart.

Föreläsning

Jag somnade långt innan 00 inatt så jag är hyffsat pigg och vill inte skjuta mig själv är väckarklockan ringer kl 7. En bra ny vana?

Frukosten kallar och sen blir det 4h föreläsning om nått jag inte riktigt vet.

Till Salu Skinnjacka!

Slutsåld skinnjacka i mc-modell ifrån hm/h&m/trend !Nyskick!

Tyvärr så var den förstor för mig så nu lägger jag ut den så någon annan lycklig själ kan få den, för den är ursnygg!

Strl 40 (liten)

Buda här

SÅLD!

Mys

Efter jag läst 70 sidor i Kris och Utveckling gosade jag ned mig i sängen och såg lite på idol och sen säsongstart på Heros. Mmmmm


Today

Första skoldagen klar idag. Känns helt ok!

Jag värkar ha hamnat i en bra grupp inför seminarier och rapporter. Ämnet vi hade föreläsning idag var utvecklingspsykologi och var riktigt intressant.

Större problem stötte vår klass på när vi skulle ha praktikinfo. Läraren informerade kort om vilka platser det fanns och sen lämnade hon oss för att göra upp inbördes vart vi skulle vara.
Med tanke på att majoriteten av klassen ville vara i stan och det abra fans platser för hälften av oss och resten av platserna var spridda på 50mil norr till söder. Ingen hade större lust att hamna 25 mil norr osv, därför uppstod det lite kallabalik.

Men efter att alla hade pratat i munnen på varnadra i en timme kom vi överrens om att alla emd barn fick välja först sen lottdragning på övriga. Den som vart dragen fick välja själv vart hon/han ville vara.
Jag hade turen att bli dragen så jag fick den sista platsen i Östersund, på cyckel avstånd för mig i Torvalla. Så för mig blev det bra, hoppas stället är lika bra.

Efter det sprang jag till sjukgymnasten för att få akupunktur på min inflammerade handled. Jag lyckades somna under tiden och sov i 30min haha. Så trött var jag. Bara tur att jag inte rörde på mig och körde ner nålarna i handen.

Om jag ska ha en chans att läsa alla 8 böcker lärarna vill vi ska läsa, så är det bäst att sätta igång nu.


Skinnjacka

Det var min skinnjacka i paketet!

Så nu har jag både den och den ifrån ellos hemma och jag har lite beslutsångest. Den ifrån ellos sitter snyggare runt magen/ryggen och är längre i modellen. Men de som ska sticka åt sidan vid halsen gör inte det och den har inte lika snygg krage dom den från h&m. Men den därimot är mycket kortare och är mycket större runt mage/rygg men har snyggare krage och de som ska sticka ut. Pest eller kolera?


Du har paket att hämta

En avisering damp ned i brevlådan idag, men jag har inte beställt nått?

Den är från Rix Telecom och när jag googlade det visade det sig vara ett företag för telefoni och bredband.

Mystiken tätnar... Jag har jätte ont i benhinnorna och vill mest lägga mig och sova men jag är för nyfiken för att inte springa ned och hämta ut paketet.

Uh

Kill me softley med en rostig spade.

Första gången på 4 månader jag sitger upp innan 8 och jag minns varför jag älskade att vara ledig. Jag är ingen morgonmänniska!


Bokpanik

Denna jakt på böcker är tröttsamt. Hur har de tänkt att man ska klara sig på 2500kr i månaden då mer än 1000kr varje månad ska gå till böcker?

Jag har sprungit runt på varenda bibliotek i stan, men alla är utlånade eftersom det bara finns ett ex av varje. Sen behåller folk böckerna när tiden gått ut för det är mycket billigare att betala låneskulden än köpa boken ny. Fan.
Men det löser sig alltid, det måte göra det.

Första dan i skolan är bara en mjukstar med upprop och introduktion till kursen. Den värkar intressant och skulle avra mycket roligare om jag slapp oroa mig för böckerna. Omvårdnad GR A, Omvårdnadens teori och Metod heter den.

Ska börja läsa lite i min bok om kris, den enda riktigt relivanta bok jag lyckades låna. Sen blir det jobb.

Kräkreflex

Jag brukar ha oerhört svårt att stiga upp på morgonen. Det var samma visa nyss, jag låg och myste bland mina varma täcken och lyssnade på Kristian Luuk på P3. Mina ögonlock var tunga tills! Kristian fick välja en bra låt, det blev Dj Ironik - Stay with me

Stay with me don't fall asleep
Too soon, the angels can wait
For a moment.

När den refrängen sätter i får jag kräkreflexer och flög upp ur sängen för att stänga av radion. Nu är jag uppe och om 50min ska jag vara på skolan för första gången på 4 månader.

Singelmammorna

Foto: SVT

Har kikat på de tre första avsnitten utav Singelmammorna på Svt play nu. Jag är lika fascinerad utav deras levnadsöden, glädje och sorg som alla andra dokumentärer. Jag fällde t om en tår när Malin fick sin dotter, så strakt känner jag med dem fast jag inte känner dem alls. Vilka underbara kvinnor och barn.

På samma sätt berörs jag utav böcker, att leva sig med. Helt underbart.

Tick tack

Sitter som vanligt och tänker inte på tiden. Jag går helt enkelt och lägger mig när jag är trött och vaknar av mig själv. Det spelar ingen roll vad klockan är, utan jag går efter min egen inre klocka.

Men så kom jag på, jag börjar skolan imorgon igen. Efter 4 månaders skön ledighet börjas det igen. Jag kan inte vara vaken hur länge jag vill, utan om jag ska ha en rimlig chans att lyckas ta mig upp till 7 måste jag somna s e n a s t 00. Morgontrött som jag är, så är det inget jag ser fram imot.

Det jag ser fram imot är att börja igen och jag undrar hur länge det håller i sig. Så ledigheten måste ha gjort något bra eftersom jag tycker det ska bli roligt att plugga. Jag gissar på två veckor?


DiamantEtt företag ifrån Schweiz har specialiserat sig på att göra diamanter utav de dödas aska som man sen kan använda i ringar, halsband osv. Det har tydligen blivitt mer och mer poppulärt och de har ca 60 st diamanter i månaden att göra.

Bissart kanske en del tycker att man ska bära runt på de döda runt halsen. Men jag tycker på nått sätt att det är en ganska fin sak. Istället för att gå till en gravsten och lägga blommor får man ett fint smycke som man kan bära med sig. Jag tror inte jag skulle ha nått imot att bli en diamant sen. Bättre det än ligga och ruttna i jorden.

Men något jag skulle vara sjukt paraniod över är att tappa bort halsbandet tex. Ångest.

Läs mer på Aftonbladet.

Afterwork

Mina lär känns helt döda efter PulzBalans, men det är det värt om man vill ha en snygg rumpa och snygga lår. Eller?

Det var tre killar på träningen idag och en galen norska till ledare. Några jag har större fördomar mot än Stockholmare, så är de norskar. Är man halvt boende i Åre så står båda kategorierna upp i halsen på en. Men hon värkade helt ok, dock fortstod man inte vad hon sa hela tiden, men det kommer väl.
Därimot fick en utav killarna agera skrattobejekt, han var så ovig och stånkade oms en flodhäst att alla i salen tok garvade åt honnom. Ska bli intressant att se om han återkommer någon fler gång.

In i duschen...

PulzBalans

Jag ska strax iväg och träna PulzBalans. Det är en blandning utav yoga, tai chi och pilates. Jag brukar i vanliga fall köra

Kundalini Yoga som jag gillar eftersom man inriktar sig på kraft och uthållighet, än svåra positioner.

Yoga i allmänhet är väldigt avslappnande och jag lär mig fokusera. Det ger mig mer än att gå på ett skrikigt och hettsigt styrketräningspass. Även fast det är roligt med variation så går jag helst på yogan.
Måndag

Åh idag har det inte varit en bra dag tyvärr. Mycket motgångar som staplas på hög och ibland blir det för mycket, så när nästa motgång kommer rasar hela skiten.
Men jag vet vart jag vill...

Nog pratat i gåtor, denna dag är också en dag då jag sysslar med diverse saker man ska göra ibland. Som betala räkningar, skicka paket från vunna auktioner på tradera, städa, måla naglarna och träna m.m. Det är lättast att pyssla med sånt när Jonathan åkt upp till Duved som nu.

Jag har också hunnit med ännu ett besök hos sjukgymnasten och fått akupunktur. Det gjorde lika ont som förra gången och var lika läskigt. Men jag vet ju att det är för att bli bättre in handlenden, så det är bara att stå ut.


Det blev även en sån här sjal, fast mönstrad ifrån h&m. Den kommer bli jätte fin tillsammans med min nya skinnjacka så fort den landar i min brevlåda. Känns bra att ha nått att varva med min palestinasjal.

Fixa var det...

RSS 2.0