SurjämtarDet är bara i Östersund det blir tjurrusning när stans andra galleria har byggt om. Jag måste erkänna att jag har lite lust att själv gå dit och trängas kl 12 idag då Gina Tricot slår upp portarna. Men då kommer jag befinna mig på body pump och kanske undviker den värsta rusningen.

Hittade en fin komentar till artikeln som bilden tillhör på op.se:

"Håller helt med AB, varför byggs det bara halvdana saker i denna stad? Löparbanor utan SM-status. Simhallar utan tävlingsmöjligheter. Skidbackar som saknar 5 meters fallhöjd för att kunna ha FIS-tävlingar. Shoppingcentra med begränsingar på vad butikerna får sälja. Ett ICA-Maxi som bara fick bli hälften så stort som ICA själva ville. Listan kan göras lång. Och längre ska den tydligen bli. Nu ska vi även få Sveriges minsta Arena. Andra städer i landet bygger arenor som tar 8.000-10.000 pers. Östersund ska bygga en för 3000 pers!

Vad har Östersund för problem????"

Den frågan har jag ställt mig många gånger och det bara att konstatera att de som styr detta lilla landskap helst vill emigrera bak till 1800talet. Tänkt om något stor eller farlig händer? Vi kan ju inte bygga eller modernisera, nej huva det är farligt.

Tur att det kom en ny hyresvärd som kickade ut domus som huserat i det huset sen urminnenastider och in har monki, ginatricot, cubus, scorett, veromoda, jackandjones mm flyttat. Äntligen händer det nått! Nu slipper man åka 20mil till sundsvall för att handla. Tänk men jag tror faktist det kommer märkas rätt snabbt i kassorna hos stadens handlare. Medan de i kommunen nu är livrädda att de nya ska konkurera ut de gamla befintliga kapahl, lindex osv. Kan man inte se ett störra sammanhang?

Tvspels kvällÅh jag har inte spelat detta sen jag gick i högstadiet och det var fortfarande lika roligt ikväll. Har nämligen varit på tvspelskväll med grabbsen och jag kan konstatera att jag fortfarande är en lika dålig förlorare då som nu.
Förutom super smash  blev det nya mario cart som var grymt svårt att styra med ratten och en massa chips, cola, choklad och hembakt kaka.

Note till mig själv, det går inte att poppa popcorn i ugnen.

Lågt blodsocker

Mailkonversation mellan mig och hon som ansvarar för oss på jobbet:"Hm, jag som kollade igår, var det nr 37? eller 32? Kanske 27?
 
I vilket fall så har jag det längst ned till höger och Jonathan längst ned till vänster sett framifrån:)
 
Mvh Linn

 Date: Tue, 15 Sep 2009 13:36:10 +0200
Subject: Skåpen som ni använder när ni jobbar som bblioteksvakt

Hej,
Jag håller på att inventera skåpen som ni använder när ni jobbar som biblioteksvakt. Vill bara kolla vilket nummer det är på det skåp du använder. Jag skall märka upp med namn så vi får lite bättre koll. Det verkar som en del som haft skåpen tidigare har glömt att lämna tillbaka nycklarna.
 
Hör av er!
 
Margareta, Biblioteket"Jag kanske borde äta något iväntan på att Jonathan slutar jobbat. Jag gör så irrationella saker när mitt blodsocker är lågt, prinsesstårta kommer nog absolut kunna ändra på det! 

Rullgardin


Jonathan fick sig ett gott skratt när jag kom hem med våra nya rullgardiner. Jag är sjukt ljuskänslig och måste ha kolsvart när jag sover och i den nya lägenheten fanns det tyvärr inga rullgardiner, fattiga studenter som vi är fick det bli denna hemska skapelse för 29kr från h&m istället.

Men gott sov jag inatt!

Lägenheten

Nu är vi inne på den 5:e dagen i den nya lägenheten och det känns otroligt skönt att inte bhöva inleda med frasen "allt som är fult är inte vårt" när någon kliver in genom dörren. Den är JÄTTE FIN!

Ställer mig i köksdelen och ler lite, förflyttar mig till datorhörnan och fortsätter le, vrider mig ett halvt varv till höger och ler ännu mer medan jag ser på vardagsrummet och vrider jag bara lite till på kroppen avslutar jag med ett ännu bredare leende när jag ser sängen.
Fast det är en 1:a så är det faktiskt som 6st rum som Jonathan säger. Köket, datarummet, vardagsrummet, sovrummet, hallen och badrummet. Jag skulle vilja föreviga det hela på bild, men antagligen kommer det bli som i förra lägenheten då jag alltid sa att nästa gång allt är städat och prydligt, då ska jag ta kort! Men det blev aldrig av. Nu kan jag skylla på att jag inte hittar laddaren till min kamera också.

Förutom den spektakulära flytten rakt över gatan så pluggar jag för fullt. Jobbar lite till och idag var jag och Jonathan på invigningen av Ica Maxi och jag lyckades tappa en prinsesstårta upp och ned i korgen.

Lycka

Lycka, på torsdag skriver vi på och får nyckeln och på fredag är det inflytt! Hela 20m får port till port ska hela vårt liv flyttas.
Än så länge har vi fyllt 5 st flyttkartonger och 3 st hockeytrunkar, jag vill då tillägga att bara mina filmer tog upp en låda och de tre väskorna består enbart av de mesta av mina kläder och skor. Men endå känns det inte som vi lyckats packa ned något. Men nu är det bara två dagar kvar så bäst att skynda på lite. Som jag längtar.


Nattligt inlägg

Avslutade en härligt solig dag på badhuset med Lisa. Vi simmade några längder och jag undrar när man tappade allt vad muskelstyrka och kondition heter. När man var yngre och gick på högstadiet så simmade man lätt 25 länger, nu höll jag på att kollapsa efter 5st. Det blir till att träna mer simning iafl för konditionen och mina musklers skull så jag inte får förslitningsskador av mitt yrke.
Iafl det var ett litet sidospår, det jag ville komma fram till var att det var mycket trevligt att träffa lisa och bara simma runt lite. Svårare än så behöver det inte vara.

Tänkte gå och lägga mig nu och utöva något jag faktist blivitt bättre på genom åren, korsord. Nu har jag gått från vi i femman till lätta korsord, som antagligen är som vi i femman men med ett annat namn så vi som inte går i 5:an längre inte behöver känna hos helt pantade. Med den här takten är jag uppe i genikryssen lagomt till min 90års dag.
Snart så kanske Jonathan ramlar in också, ska bli skönt när nollningen är över och man hinner träffas mer än 10min vaken tid varje dag. Men kul verkar de ha!

Imorgon ska de sista pusselbitarna läggas och jag hoppas alla vill göra som jag vill. Förhoppningsvis får vi vara ute den 14:e, få igen halva hyran och betala halva den nya hyran. Vi har verkligen inte råd att betala dubbla hyror, men det ska nog lösa sig. Håller tummarna för det iafl.

God natt!

Vi är med lägenhet

Finally har man lite flyt! Jag var igår och tittade på en lägenhet mittimot där vi bor nu och den infriade alla mina önskningar, förutom att den hade kunnat haft en rum till. Men nu är det en jätte fin 1:a som är hyffsat rymlig som vi kommer flytta in i nästa vecka om allt går som vi vill. Måste kolla lite med han vi hyr av osv.
MEN det känns förjäkla skönt att veta vart man ska bo nu och att vi nog kommer trivas där. Det är inte en nackdel heller att man kan bära allting över gatan bara, men att vi bor på 4:e våningen nu utan hiss kommer bränna fint i låren.

Annars så är jobbet avklarat för denna vecka, just nu går tvättmaskinern för fullt och det är pluggning som gäller.

Föll på mållinjen

Det var för bra för att vara sant. Det kändes innan som jag var i någon slags final där högsta vinsten var en lägenhet. Men tyvärr föll jag på mållinjen, varför förväntade jag mig nått annat? Jag brukar inte ha flyt när det gäller sånt. Men men.

Imorgon ska vi titta på en 1:a som tyvärr är då ett rum mindre och 1000kr dyrare, lovely. Enda som är bra är att den ligger rakt över gatan från där vi bor nu dvs, 20m ifrån.

Nu ska jag möta Jonathan på stan och tröstäta lite.

RSS 2.0