No time to cry

It's just a feeling
I get sometimes
A feeling
Sometimes
And I get frightened
Just like you
I get frightened too
but it's...

No time to run and hide
No time for breaking down
No time to cry

Sometimes in the world as is you've
Got to shake the hand that feeds you
It's just like Adam says
It's not so hard to understand
It's just like always coming down on
Just like Jesus never came and
What did you expect to find
It's just like always here again it's...

Everything will be alright
Everything will turn out fine
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep


No time for tears
No time to run and hide
No time to be afraid of fear
I keep no time to cry

Sunny day


Åh det är galet varm på balkongen nu och jag njuter! Har suttit i solen nu sedan jag kom hem från skolan och försöker läsa ut min spännande bok om Kleopatra och Antonius.
Men mina ögon börjar säga ifrån, de svider som sjutton och jag hoppas de ringer snart och säger att mina rayban har kommit. Vilken dröm att få ett par solglasögon i sin egen styrka för oss med allergi mot linser.
Tog en dusch nyss eftersom jag gav upp solandet pga ögonen, man känner sig alltid så äcklig av all solskyddsfaktor.

Det gick bra under dagens eximination. Den tredje och sista för denna kurs som nu är avklarad, käns skönt men den var också väldigt lärorik. Våran planch var kanske inte snyggaste men absolut inte fulast eller hehe.
Alla moment är fixade förutom den första rapporten antagligen eftersom det alltid är nått som behövs kompliteras. Hoppas bara att det inte är allt för mycket.
Nu är jag "ledig" fram till kursstart på måndag, massor med tid att plugga inför medicin/kirurgi tentan den 16 maj.

Dock kan jag inte riktigt bestämma mig för om jag ska vänta till Jonathan jobbat klart vid 20 för att äta med han eller äta själv nu.

Baka baka liten kaka

Så vad hade denna gråmulna dag att bjuda på förutom lite regn?

Vaknade som vanligt 10min innan jag måste åka. Cyklade upp till skolan, köpte mig en macka och te innan jag mötte upp min grupp. Vi skulle fixa det sista inför gruppeximinationen imorgon. Det käns rätt lungt, ska bli skönt att avsluta ännu en kurs.

Hängde kvar en stund efteråt eftersom skolans nät är snabbare än vårat konstigt nog. Trådlösa skit.
Fixa ihop lite lunch, honey kom hem från jobbet och sen vete sjutton vad som hände resten av eftermiddagen, jag tror jag somnade i soffan.

Dagens i-landsproblem var vad vi skulle hitta på till middag. Efter lite bläddrande i kokboken bestämde vi oss för lasagne.



Efter rätt mycket misslyckande, som tex att jag läste 4dl mjöl istället för 4msk mjöl så fick vi endå ihop en väldigt god lasagne. Många lunchlåder blev det också, woho!

Jag har haft lust att baka ett tag nu och ikväll blev det äntligen av. Vet inte varför jag inte bakar mer, jag tycker det är jätte kul + det blir massor av gott att äta. Jag skulle gissa på att det är för att det är så dyrt med alla ingredienser.
Ikväll bled det dock hallongrottor.



Eller tanken var att det skulle bli goda hallongrottor.







Men jag och Jonathan hittade ett roligt tidsfördriv när man väntar på att kakorna ska bli klara att ätas. Tiden flög iväg och plötsligt kom jag på "KAKORNA"!
De blev rätt brända men helt ok endå. Bättre lycka nästa gång.







De förvaras i min fina kakburk jag fick av min lillebror i julas. Men snart är de nog bara ett minne blott.

Eximination



Efter hissincidenten så gick eximinationen jätte bra. Jag känner mig nöjd med min presentation och fick bra omdömde från läraren. Det fanns självklart saker jag kan bli bättre på, men för att vara min första undervisning så gick det kanon.
Alla andra i gruppen var också jätte duktiga, jag lärde mig jätte mycket om deras sjukdomar. Jag hade diabetes, en tacksam sjukdom att undervisa om eftersom det fick mycket information om det.

Veckans ena eximiniation avklarad då, bara gruppredovisningen på onsdag då så var hela kursen i vårdpedagogik klar. Woho! Nästa vecka börjar vi med terminens sista kurs, pallitativ vård. Det ska bli jobbigt men intressant. Ska bara sätta omtentan i medicin/kirurgi så är jag snart framme vid höstens praktik. 

Ska strax till läkaren och sen vidare till veckans jobb på biblioteket. Skönt när allt rullar på som det ska.  

Fast i hissen



Jag steg upp försent som vanligt imorse och fick som tur var skjuts med Jonathan och hans pappa till skolan. Sprang in i hissen eftersom jag inte ville komma  inrusande och samtidigt flåsande. Salen vi skulle ha eximinationen i låg på högsta våningen.
Dörrarna skjuts igen bakom mig och jag trycken på knapp nr 6. Den vill inte fortsätta lysa och ingen knapp annan heller. Hissen vägrar åka. Trycker på dörröppnarknappen och den dörr jag inte gick in igenom öppnas och där är det endast en vägg. Jag börjar inse att jag sitter fast.

På utsidan är det några andra som försöker få hissen att öppna sig så de också kan åka och jag ropade att jag nog sitter fast. De gick till ett annat våningsplan men hissen vägrade fortfarande röra på sig. De ringde till vaktmästaren som sa jag skulle trycka på larmknappen. Sagt och gjort inget hände och han skulle komma dit.
Efter ett tag kom han och sa han skulle köra ned hissen till lägsta våningen. En stund senare börjar hissen åka upp och ned mellan högsta och sista våningen utan att släppa ut mig. Då började jag få lite dödsågest men tillslut stannade den på bottenvåningen och jag kunde kliva ut.

20min föresenad kom jag till exmininationen, men jag han äta min frukost i hissen iafl. Slutet gott, allting gott.

Vårstädning



Idag var det nästan lika soligt som igår, men eftersom både jag och Jonathan var ledig passade vi på att vårstäda och tvätta. Våra gardiner som var ofållade sedan jag köpte dem på Ikea i februari blev äntligen follade och släpar inte i golvet längre. Hela lägenheten luktar rent och det käns riktigt bra.

Efter det unnade vi oss en promenad i solen och sen panta en stor kasse och handla middag. Pappa kom förbi med deras gamla utemöbler som nu passar fint ute på våran balkong. Den är nu komplett med möbler och golv + parasoll, det kommer bli supermysigt hela sommaren att sitta där. 

Kvällen blev glass och att titta på Wipeoute och garva åt alla som ramlar. Nu sitter jag som vanligt ute i sista sekunden och plitar ihop den powerpoint presentation jag behöver till morgondagens eximination. Jag ska informera om diabetes och ska bara knyta ihop säcken nu. Det käns rikigt bra. Sen väntar sängen. 

Relax

Vaknade upp till ett strålande vackert väder idag och vad passar inte bättre då än att hänga lite på Storsjöbadets relaxavdelning?

 

Jag mötte upp Anna vid 12 och inledde tre timmars avkoppling. Det var lite folk och fick lyckades bara bevittna ett manligt könsorgan. Har fortfarande inte förstott logiken i badklädesförbud i bastuna, huva.
Men annars var det topppen, en massa badande och bastande. Vi var på någon relaxvärdledd grej i en bastu som var 80 grader från början och hon hällde på en massa vatten blandad med citrus oljor och fläktade runt på oss. Svetten lackade och det var nice, men jag förstår inte hur hon stod ut i värmen med sina vanliga kläder på haha.
Efter det gav vi upp och jag cyklade hem igen.

Möte upp Jonathan på stan och vi släpade hem 9 kartonger med träplattor till balkongen. Vi måste sett roliga ut där vi konkade på 4 papperskassar och en lös genom stan. Vi slängde på tre på cyckeln sen och Jonathan lyckades riva loss hantagen på två haha. Men tillslut kom vi hem och alla blev uppsläpade fyra våningar.



Jonathan i golvläggartaget. Det blev jätte fint och betydligt mysigare än det kalla äckliga betonggolvet som var. Det bästa är att man sen kan ta med golvet när man flyttar.



Utsikt ned på parkeringen



Och utiskten över Östersund. Kändes konstigt at gå runt i bikini på balkongen när isen fortfarande ligger på Storsjön och i backen.

Efter allt golvläggande blev vi hungriga och gick till Spader Kung och käkade pizza i solen, sweet. Kvällen blev lite häng hemma hos Robert och tittande på Robinson och nu har vi lirat halo. En heldag med andra ord.
Imorgon är tvättstugan bokad och förhoppningsvis blir lägenheten renare + våra utemöbler kommer. Bställde mamma och pappas gamla från stugan. Det är bra när man inte behöver köpa allt.

Espadrillos från HM TILL SALU!

Just det. Fick också tag på de otroligt sköna kilklackarna från hm i min storlek, tog bara ett år.
Så därför ligger de andra förstora paret ute på tradera till utropspris 1kr. Passa på att buda här!

Espadrillos, kilklackar från h&m, hm, trend. Endast provade!

Shopping i solen

Åh efter en lunch med honey + hans pappa på Asia Wok så vandrade jag runt i solskenet på stan. Mötte två gamla klassisar på apoteket när jag införskaffade solskyddskräm och de skulle till den nyöppnade butiken i gamla Domus. Vad då nyöppnad butik? Blev smått förvirrad eftersom jag inte såg något nytt när jag gick förbi där nyss. Men det var Monki som hade öppnat, jag trodde inte de skulle öppna fören till hösten!

Det var jätte mycket folk där inne men oj vad mycket fint de hade. Ovanligt mycket fin i en stooor affär. Åh detta behövde Östersund.
Jag fick med mig en tee hem som visade sig vara på tok förstor eftersom jag inte orkade prova den pga mycket folk, ett hårband + en monkispegel som man fick.
Men snart kommer honey hem, han är i kramfors tur och reutur för att va med när hans bror köper däck. Då ska jag dra med han ut på stan för jag ska beställa ett par ray ban wayfarer med min styrka. Det var kampanjpris så det är kanon, underbart för mig som inte tål linser att kunna ha solglasögon endå.


Produktiv

Idag är det inte alls lika fint väder som igår tyvärr, jag hade absolut inte haft något imot att sitta en eftermiddag till på balkongen. Men förhoppningsvis blir det inte bara regn framöver.

Morgonen tillbringades på skolan tillsammans med min grupp och vi gjorde klart det mesta till nästa veckas eximination. Det käns bra att det bara är finliret kvar och att postern blev mer än ok. Produktiva klubben alltså! Vi fick dit våran banan också haha.

Just nu slöar jag bara hemma, ska nog försöka plugga lite innan jobbet kallar kl 15.45. Snart är det löning igen och det känns mer än bra! Förhoppningsvis blir en tripp till ikea innom en snar framtid, eller dvs när jag och Jonathan fått ihop lite pengar att införskaffa nödvändiga saker för.

Till Salu! Klänning av Ida Sjösted från Monki!



Jag säljer nu min fina oanvända klänning av Ida Sjöstedt samarbete med Monki. Den är för stor för mig, endast provad med lapparna kvar. Strl M.

Auktionen går ut imorgon vid 12. Buda kan du göra här.

Sunny Days

Väckarklockan ringde kl 12 imorse, kände mig inte alls utvilad eftersom jag somnade 4.30 inatt men rapporten blev iafl inlämnad i tid! Woho!
Slängde i mig lite frukost och cyklade iväg till tentagenomgång på skolan. En massa tveksamma rättningar men jag orkar inte lägga ned eneregi på det eftersom det inte förändrar mitt resultat, iafl vad jag tror.
Efter det var jag förbi posten för att fixa inför min auktion som går ut imorgon och sen var jag förbi Jonathan och hans pappa som la trapp på turistbyrån, det kommer bli jätte fint.

Resten av eftermiddag tillbringades ute på våran balkong i det otroligt vackra vädret, solven värmde gott. Dock glömde jag att jag inte tål solen pga mig medicin mot inflamerad hanled så jäklar vad fort det tog, det blir att fixa lite solkskyddsfaktor till nästa soliga dag, min 50 som jag använde i Chamonix käns lite owerkill här.

Framåt middagen kom honey hem och vi bestämde oss för att gå ut på en promenad i det fina vädret innan middagen. Sagt och gjort så blev det en tur vid storsjön nedanför där vi bor.







Snart kanske det grönskar t om nu när det mesta av snön har försvunnit.

Har nördat hela kvällen det gamla spelet RollerCoaster Tycoon, jag på ena datorn Jonathan på andra. Jag kickade hans ass hehe. Nu väntar sängen och imorgon är det en ny dag med grupparbete på skolan och jobb på kvällen, sweet.

Sova



Så, äntligen är rapporten inskickad. Solen börjar gå upp och jag ska få sova. Sweet.

Liten krog

Liten krogs interiör

Jag var med Jonathans familj igår på Liten Krog i åre, en av de mysigaste resturangerna jag varit på. Förra gången jag var där åt jag lam men idag provade jag färsk pasta med champinjoner, kyckling och vitlök i gräddsås som var jätte gott!

Eftersom Jonathans mamma fyllde år igår betyder det att jag och Jonathan firar års dag idag, 4 år för att vara exakt <3
Men jag har fortfarande en rapport som ska vara inne imorgon kl 8 som ska skrivas klart. Sen ska vi åka tillbaka i stan och jag hoppas vi hinner fira lite. Annars får det bli en annan kväll.

Bartömning



Igår var det bartömning på Hotell Renen i Duved. Jonathans gamla klasskompis Stefan + flickvän var hemma på snabbvisit från Tyskland var där, så jag och Jonathan åkte också dit för att vara lite sociala.
Det har nog aldrig varit så mycket folk där någonsin men trevligt var det, tills någon spillde ut ett pepparkar och blåste omkring all peppar så jag kunde knappt sluta hosta. Det är alltså ett pepparkar man ska ha i bakfickan om något händer!

Vid 1 blev alla utkörda för de stängde så då följde vi strömmen till någons lägenhet tvärs över gatan. Kändes lite skumt som inte gammal duvedsbo efter som alla kände alla där men det blev trevligt det med. Första gången jag var en av de äldsta iafl, börjar man bli gammal?
Det blev en tidig hemgång vid 2.30 eftersom jag fortfarande har en rapport att ordbajsa ihop. Jag har kommit en bit på vägen idag men har fortfarande mycket kvar. Det är mer intressant att titta ut genom fönstret.

Ikväll ska vi käka på Liten Krog eftersom Jonathans mamma fyller år. Imorgon är det min och Jonathans 4 års dag. Bägge är panka så om nått speciellt kommer att hända är väldigt osäkert.

Jag är inte lika bitter som jag låter, har bara lust att bränna en del skolböcker just nu.

Rapport



Det här håller inte, rapporten ska vara inne på måndag morgon kl 8.00. Jag vet ju vad jag ska skriva, har plockat ut allt. Nu ska det bara formas till en rapport, dvs skriva exakt som författarna skriver utan att skriva av.

Det kommer bli några svettiga timmar framöver.

Och vart fasiken är min photoshopcd? Den gömmer sig alltid när den vet att den ska få jobba lite.

Money money money

 

MGMT - Time to Pretend

I'm feeling rough, I'm feeling raw, I'm in the prime of my life.
Let's make some music, make some money, find some models for wives.
I'll move to Paris, shoot some heroin, and fuck with the stars.
You man the island and the cocaine and the elegant cars.

This is our decision, to live fast and die young.
We've got the vision, now let's have some fun.
Yeah, it's overwhelming, but what else can we do.
Get jobs in offices, and wake up for the morning commute.

Forget about our mothers and our friends
We're fated to pretend
To pretend
We're fated to pretend
To pretend

I'll miss the playgrounds and the animals and digging up worms
I'll miss the comfort of my mother and the weight of the world
I'll miss my sister, miss my father, miss my dog and my home
Yeah, I'll miss the boredom and the freedom and the time spent alone.

There's really nothing, nothing we can do
Love must be forgotten, life can always start up anew.
The models will have children, we'll get a divorce
We'll find some more models, everything must run it's course.

We'll choke on our vomit and that will be the end
We were fated to pretend
To pretend
We're fated to pretend
To pretend



Jag känner en stark längtan efter allt jag inte har. Det riktigt river och sliter och kallar på mig, skriker efter mig.

Pengar
Vem behöver inte pengar? Jag har läst fattigbloggen den senaste tiden och ja, enligt dem så räknas jag nog som fattig. Det är lite skrattretande för mig att de anser att riksnormen på socialbidraget skulle vara sjukt lite att leva på. Om jag levde på soc skulle jag leva lyxliv. De får detta:

Mitt socialbidrag

= 7741!!!

Vad får jag då som studerar 100% i månaden? Trumvirvell... ca 2600kr.
Detta + det jag jobbar utöver mina 100% studier blir ungefär 4000kr i månaden. Detta lever jag på, jag betalar min hyra, min mat, mina nöjen, mina kläder, mitt busskort, mitt gymkort, min telefonräkning och allt annat skräp man behöver varje månad.
Så jag skulle leva loppan om jag fick nästan 4000kr till. Men på min inkomst idag överlever jag med marginal. Självklart finns det saker som gör att varje situation ser anorlunda ut, jag har inga lån att betala av, men det har jag ju sett till att inte ha. Så i mitt fall lever jag under existensminimum med råge, är jag berättigad att få socbidrag då? Ingen aning, antagligen inte eftersom jag är student. Men endå, galet.

mitt liv

Vart har lusten att skriva här tagit vägen? Borta är den iafl.

Det händer så mycket annat i mitt liv just nu som jag måste lägga ned all min energi på, och inget av det jag gör är värt att blogga om.
Då skulle det varje dag se ut så här i bloggen:

"Nu vaknar jag, äter frukost, borstar tänderna, springer till skolan, jobbar, äter middag, ser på tv, sover."

Eller varför inte variera med:

"Linn vaknar, äter frukost, drar omkring i morgonrocken och spelar lite sims, sen pluggar hon, jobbar, tränar och slutligen tittar på tv och sover igen."

Många som skulle vara intresserad av att läsa det? Nej och det skulle framförallt inte vara roligt att skriva om mitt liv som består av, äta, sova, plugga, jobba. Och där i mellan är jag med Jonathan.
Men min drömtillvaro skulle vara att hänga med vänner mellan allt, men förhoppningsvis händer det också nån gång.

Missfärgat



Tvätt liksom disk är en never ending story, spelar ingen roll hur mycket man tvättar/diskar undan så är det lika mycket igen på en gång.
Idag skulle vi tvätta och när vi kom ned igen till tvättstugan för att hänga tvätten utbrister jag "vad är det som är rosa?" när luckan öppnades. Det rosa var mina fd vita tröjor, bla min favorit tee. Vad gör man?
Efter lite googlande så sprang vi på stan för att köpa tvättdukar, körde om maskinen med de numera rosa plaggen med dessa tvättlappar i. Men det gjorde varken till eller från, tvättlapparna var lika rosa som tröjorna var.

Någon som har något mer tips?

Påskafton




Lillebror, jag och Jonathan

På påskafton var det sjukt fint väder i åre, vi passade på att hänga ett tag på holiday club där det var stor afterski med liveband. Men tyvärr orkade vi inte vänta på det utan drog hem tidigare.

Påskafton var väll den enda dagen md riktigt fint vårväder, den andra för iår och jag längtar ännu mer efter sommaren nu. Bort med vintern ett tag iafl.
Vi har haft allt från hagel till sol denna påskhelg, som det ska vara.

Men nu är vi tillbaka i stan igen och vi håller på att tvätta, plugga för min del och spela tvspel för jonathans del. Jag har fortfarande en rapport som ska in på måndag, suck. Ska även hinna med att jobba ikväll, men det går nog bra.

Påsk

Min tid tillbringar jag i Duved där jag varit sedan i torsdags. Påskledigt tillsammans med honey och hans familj + min familj blandat med plugg.

Tisdag

Det var otroligt vackert väder ute idag, riktigt vårväder. Men tyvärr har jag befunnit mig på skolan sedan kl 8.30 i morse istället för ute i solen. Hann med en liten sväng på lunchrasten då jag och några kursare gick på en promenad och sen solade ett tag. Härligt var det, jag har saknat värmen.

Två föreläsningar var det idag. På morgonen om (har redan glömt bort det) motiverande samtal var det. Intressant och lärorikt om hur man samtalar med andra. På eftermiddagen var det om didaktik, om hur man lär andra. Den var intressant den med.
Efter det bytte jag bara lokal till skolans bibliotek och har jobbat där tills nu när jag slutar kl 19. Då ska jag gå hem och käka pannkakor tillsammans med Jonathan och hans lillebror. Lite sugen på att införskaffa glass till det, men jag är nog för lat för att gå förbi affären på hemvägen.

Sen blir det nog bara till att ta det lungt, föreläsningar imorgon som vanligt också.

Dagens sanning


Time to Pretend


MGMT - Time to Pretend

Blev kär i denna låt i Chamonix, hur har jag kunnat missat detta band förut?


Påskris






Ägg från Indiska, 12st för 25kr

Jag tillbringade förmiddagen och eftermiddagen på skolan. Vi hade föreläsning om immigranter och hälsa + tobkasprevention.
Det första ämnet är rätt självklart för mig, det spelar ingenroll om det är en person från afrika eller Agda från storsjöbygden som sitter framför mig, jag kommer ta hänsyn till deras olika förutsättningar när jag vårdar dem.
Tobakspreventionens första timme inleddes med siffror och statistik om tobak och hälsa, sömnpiller med andra ord. Men sen fick vi bra tips på hur man för ett motiverande samtal om att få en patient att suta röka.

Jonathan mötte upp mig efter skolan och vi gick och införskaffade påskris + lite ägg. Det tog imot lite att köpa ris men efter att haft hela dagen på mig att fundera på vart man skulle kunna snö björkris i stan gav jag upp tanken på att muta Jonathans lillebror att köra mig till skogen, eftersom det skulle bli lika dyrt som att köpa ett litet ris.
Nu står det jätte fint på vårat köksbord och jag är mer än nöjd. Mer än så är jag inte för pynt inför storhelgerna.

Söndagsmys

Honey is home and that feels lovely.

Somna tillsammans, vakna tillsammans, äta frukost tillsammans och göra saker tillsammans. Ovant men åh jag har längtat. Känner mig komplett igen.

Just nu yr han omkring som en vind och fixar och donar i lägenheten. Det känns inte heller helt fel haha.
Han mäter hur stor matta vi behöver ha, väldigt proffsigt. Jag hade bara köpt mattan jag ville ha och hoppats att den passade. Vi ska åka förbi rusta nu innan jag börjar jobba kl 12 för där hoppas vi det finns en matta som ser ut ungefär som vi vill ha.

Dags att göra sig i ordning med andra ord. Är inte hemma fören kl 21 ikväll sen, jobbar hela dagen lång. Det klirrar fint i kassan, hoppas det flyter på bra bara.

Pistvakt




Igår på Arlanda såg jag den sista delen i första säsongen av pistvakt. En klassiker som man aldrig slutar skratta åt. Längtade lite hem då så jag kunde fortsätta se på säsong 2.

Nu två avsnitt senare tittar jag på Berg flyttar in som också är jätte bra. Carina Berg verkar vara så mysig och skön. Efter det kommer jag nog sova, är sjukt trött och jag ska skiva tenta i morgon, läkemedelsberäkning. Det käns lika bra som förra gången jag skrev den, nu ska jag inte få tre slarvfel bara så jag klarar den.

Om någon vill se bilder från de första fyra dagarna i Chamonix finns de här.

Home

Uh, mina ögonlock trillar ihop snart. Men jag är hemma igen efter mitt lilla korta äventyr i alperna. Käns fortfarande galet och sjukt overkligt.

Så fort honey kommer online så kommer det bilder och kanske lite mer text. Jag ska iafl äta en av de sista franska kakorna.

RSS 2.0