Soliga lördag

Klev upp orimligt tidigt imorse för att vara mig. Kl 8.30 satt Jonathan, hans pappa och jag i bilen påväg in till Östersund. Jag och Jonathan kom upp igår för att hjälpa min pappa bygga grund i stugan och for tillbaka över dagen.

Mitt mål var att förhoppningsvis finna fashion against aids teen jag ville ha på h&m. Men jag hade inga förhoppningar eftersom h&m i Östersund aldrig brukar ta in sånna saker. Jonathan och hans pappas mål var att köpa virke till altanen.
Tro om min förvåning få jag ser i h&ms skyltfönster fashion against aids kampanjen. Överlycklig springer jag in och roffar åt mig (ok tog en i en näst intill folktom butik) en tee designat av Yelle i min storlek.


Snygg design där 25% går till välgörenhet och i 100% ekologisk bomull, så borde varje plagg säljas.

Efter virkes och tee köp så begav vi oss nu tillsammans med min lillebor till frösön och motormässan. Men det ser lika dant ut som alla andra år och massor av amerikanare. Nje, lite besviken men vi var där iafl.

Resten av eftermiddagen har spenderats i en solstol med smärtboken och tittat på när Jonathan och pappa fixar grund. Nu luktar det mat.

fashion against aids


Hade jag haft pengar så skulle jag investerat i dessa tees från h&ms fashion against aids kollektion. Grymt snygga med bra budskap. Min favorit är den första, ska nog föröska få tag på den iafl.

L'Oréal


L'Oréal Absolut Repair Shampo + Balsam

I'm in love!

Efter lite strul så landade äntligen balsamet från absolute repair + två st flaskor Shine Blond. Jag hade redan en flaska av absolut repair schampo hemma så när bellme.se hade bra pris på balsam + shine blond slog jag till. Adressen jag bor på nu var tydligen inte giltig så försändelsen skickades tillbaka och efter mycket bra hjälp från bellme.se så kom det rätt nu. Det är andra gången jag beställer från bellme.se och jag måste säga de har snabb leverans och jag känner jag kan lita på detta företag.

Ok till varför jag vill skriva detta är för att nu när jag använder schampo och balsam ur samma serie så är mitt hår hår igen enligt Jonathan. Det säger allt + han kan inte sluta sniffa på mitt hår.
Jag har alltid trott att det är bullsshit med schampo från frisörer istället för icaschampo skulle vara så mycket bättre, men nu kommer jag aldrig kunna byta tillbaka.

Torsdag


Jordgubbar + ovispad grädde är min melodi

Jag sitter och laddar upp inför sommarvärmen som metrologerna lovar ska komma i helgen. Det är inte svenska jorfgubbar än, men utländska får duga som substitut än så länge.

Jonathan har inte kommit hem från jobbet än, han har hållt på sen 11 imorse då jag gick till skolans bibliotek för dagens pluggpass med Anna.
Det rullade på bra och vid 15.45 gick jag en trappa ned och började jobba. Det är nu bara två pass kvar på bilbioteket för detta år och det ska bli skönt att få lite sommarlov från mina vanliga vinterrutiner. Alla behöver ledighet. Min betyder att jag börjar jobba på mer på Slåttergården dvs 100% under första semsterperioden, men sen blir jag ledig fram tills skolan börjar igen!

Jag fick dock stressa lite mer än jag ville när jag slutade vid 19, jag skulle nämligen på BodyBalance kl 20 som jag inte vlle missa. Det blev till att cykla hem och slänga i sig lite mat och sen cykla genom stan till passet. Jag han precis och efter ett skönt pass så belönade jag mig själv med dusch och bastu, det bästa med att träna.

Nu hoppas jag Jonathan kommer hem snart.

Oförståligt

Våldtäkt i Badhusparken

Östersund. Polisen spärrade tidigare i dag av ett område i Badhusparken efter att en våldtäkt inträffat. En 18-årig tjej på väg hem överfölls och våldtogs vid 03.30-tiden under natten till torsdag.

- Det var en överfallsvåldtäkt, säger Maria Olofsson, biträdande chef vid kriminalpolisen i Östersund.
Den 18-åriga kvinnan hade gått genom Badhusparken då en man kom i kapp henne. Hon blev indragen i ett buskage, nervräkt på marken och våldtagen.Det här är inte precis det man vill läsa i sin lokaltidning. Badhusparken är två gator nedanför där vi bor och jag får en klump i magen.
Ska man inte våga gå ute själv? Ska jag inte våga gå till gymmet själv på kvällen? Ska jag inte våga gå till skolan? Bara för att jag bor i centrala stan. Det är totalt ofattbart och vidrigt att man ska ge sig på andra människor och inte förstå innebörden på mitt och ditt.

Jag kommer aldrig förstå.

MatDet här är mat för 750kr. Och det ser inte ut som någonting, men förhoppningsvis så ska detta räcka i 2 veckor enligt våra beräkningar.

Jag och Jonathan var och handlade på Kvantum efter det tråkigaste träningspass jag någonsin varit på. På mitt gamla gym Pulzinn var pilates passet jätte roligt och motiverande med en bra instruktör. Men på Stepinn så var det en äldre kvinna med avslappningsmusik och allt bara gick segt. Jag fick anstränga mig för att inte springa ut ur salen.
Nu vet vi att vi aldrig behöver gå på ett pilatespass där iafl, men man vet aldrig, det kunde ju varit roligt.

Dagen har annars spenderats på skolans bibliotek tillsammans med Anna och boken palliativ medicin. Tentan är 4 juni och jag känner mig fortfarande lugn, det kommer nog gå jätte bra. Om inte annat så är det en typisk svammeltenta.

Nu ska maten bli klar och det ser ut att bli en fin kväll, efter två dagars regnande kan man nu se en blå himmel.

Anyone Else But You


Anyone Else But You

Your part time lover and a full time friend,
The monkey on the back is the latest trend,
Don't see what anyone can see,
In anyone else,
But you

Here is a church and here is a steeple,
We sure are cute for two ugly people,
Don't see what anyone can see,
In anyone else,
But you

We both have shiny happy fits of rage,
I want more fans, you want more stage,
Don't see what anyone can see,
In anyone else,
But you

I'm always tryin to keep it real,
Now I'm in love with how you feel,
I don't see what anyone can see,
In anyone else,
But you

I kiss you on the brain in the shadow of the train,
I kiss you all starry eyed,
My body swings from side to side,
I don't see what anyone can see,
In anyone else,
But you

The pebbles forgive me,
The trees forgive me,
So why can't,
You forgive me?
I don't see what anyone can see,
In anyone else,
But you

Du du du du du du dudu
Du du du du du du dudu
I don't see what anyone can see,
In anyone else,
But you.

RegnVaknade av att mamma ringde och undrade om jag ville gå på massage kl 10.15. Klart jag ville det med min onda nacke och rygg.
En underbar start på morgonen och efter det så satt jag på biblioteket med Anna fram till kl 15 och tentapluggade. Det går framåt och det känns bra inför tentan.

Det regnade fortfarande vid 15 som det har gjort hela dagen så jag tog bussen upp till min mammas moster som jag hade lovat hjälpa framkalla bilder från hennes resa i Antarktiskt. Helt underbara bilder var det och jag har ännu en plats jag vill se.
Efter mycket prat och bilderna var fixade och beställda + middag så skjutsade hon hem mig. Jag fick med mig en jätte fin lampa jag varit på jakt efter länge som tack för hjälpen. Nu ska jag bara bestämma mig för vart den passar bäst i lägenheten. Tack!

Den 25:e smäller det!!

Det är sällan att jag bli rastlös, jag brukar kunna sysselsätta mig rätt bra och bara vara. Men idag var herr Ågren på besök och jag hade myror i benen och i huvudet. Hade lust att gå på stan eftersom lite pengar kommit in idag (den 25:e smäller det). Jag ska försöka sprida ut pengarna lite jämnare under månaden denna gång så att jag inte bara har mat pengarna kvar efter två veckor, de sista två blir rätt trista då.
Iafl lyckades inte få nån att blija följa med på stan så när mamma kom förbi efter jobbet för att hämta upp brorsans grejer jag tog hem från stugan följde jag med henne. Vi åkte runt på diverse affärer och jag fick med mig en fin blomma hem som jag fick av mamma, en försenad namnsdagspresent. Hittade också en kruka hemma så nu börjar vår balkong att riktigt ta sig, med balkongmöbler, trägolv och nu en blomma.
På Lindex hade jag spanat in ett halsband förut så det fick också bli mitt idag.

Jonathan är och jobbar som vanligt och jag ska nu fortsätta att lägga upp auktioner på tradera, har så sjukt mycket liggandes hemma som inte används. Jag hoppas jag får iväg det.


59.50kr från Lindex

<3When the rain is pouring down
And my heart is hurting
You will always be around
This I know for certain

Lördag

Så fort jag sätter min fot utanför bilen i Duved så befinner jag mig i ett vakum, omvärlden existerar inte och dagarna flyter på.
Sen i torsdags efter min lillebrors konfirmation så åkte jag och Jonathan upp hit. Han snickrar omdagarna och jag läser i min bok om palliativ medicin. Tänkte för en gångs skull inte panikplugga sista veckan utan börja i tid nu två veckor innan. Det är ett tungt ämne men det kommer nog gå bra.

Jag missade totalt att Lisa fyllde 21 i torsdags pga allt med konfirmationen, jag skäms lite men ska skicka ett förlåtelsesms och hoppas på att jag bli förlåten. Men man är inte mer än människa.

Solen lyser och det går bra nu.

-Två dagar på raken nu med mitt humör som är värre än en monster pmskvinna. Det är min nacke som vägrar vara med och gör sitt bästa för att övertyga mig att slita av den från kroppen är ett bra alternativ.
Och eftersom jag är en magsovare är det ett helvete att sova vilket gör att jag blir supergrinig, imorse gick det inte att ta sig upp. Jag låg i sängen och tyckte synd om mig själv fram till 10.30. Efter det försökte jag få tag i de på rematologen men självklart stängde deras telefontid kl 11 och jag ringde 11.09.

Var inte alls på humör att ta mig till skolan så jag bestämde mig för att försöka få bort tvättberget, men inte fanns det någon tvättid. Morr.
Bestämde mig tillslut för att åka till skolan endå för föreläsningen som började 13.15. Där hade jag lite tur iafl för när jag skulle stänga av datorn så såg jag en klasskompis var inloggad som kunde medela mig att det inte alls skulle bli någon föreläsning i eftermiddag. Jag hade nog gått bärsäk om jag hade cyklat upp till skolan och insett att det inte blev någonföreläsning.

Jonathan kom hemrusande, han skulle iväg och träna med sin lillebror och jag bestämde mig för att ta ut min aggresion på crosstrainern och följde med. Efter det gick jag iväg och jobbade på biblioteket som flöt på bra.
Hemma väntade ett hem tomt på tvättbärg och middag. Lovely, tur jag har en såns sweet pojkvän.

Men jag ska nog fortsätta hålla mig undan allt idag och hoppas på att jag får tag på läkaren imorgon.

Dagens i-landsproblem


Weekend

Sol, ray-ban, glass, bondbränna, dans, sourz apple, gubbsjuk, isvindar, kakor, solskyddsfaktor, jeansshorts, omtenta, hjärtklappning, grillspett, cyckla, converse, moln, sovmorgon, föreläsning, disk, tvätthög, läsa, juno, eurovision song contest, födelsedagsfest, bittra krogvakter, australien, längtan, irritation, honungsmelon, vänner, skinnjacka.
All I Want Is YouIntrot från en av mina absoluta favorit filmer, Juno <3

Sun!

Dagen började segt men bra. Vi hade artikelredovisning inför en tredjedel av klassen, det tog hela förmiddagen. Men vi var väl förberedda och på en upgift man bara kan ha godkänt på fick vi väl godkänt haha. Men det gick verkligen kanon och jag blir mer och mer säker på att prata inför folk.

Efter det cyklade jag till synoptik och hämtade ut mina ray-ban <3. Det blev jätte bra med färgen på glasen fast jag inte fick välja och jag är super nöjd. Eldprovet kommer då jag ska våga mig ut för första gången med dem på, för de är verkligen fulsnygga och jag tvivlar fortfarande på om jag kan bära upp dem.

Väl hemma blev det en hel del pluggande enda tills min lillebror plingade på dörren. Jag följde med honnom på stan för att vara lite smakråd för han skulle köpa en födelsedagspresent åt sin flickvän som fyller 15 år på måndag. De är så söta ihop så man kan smälta. Jag tycker det var nyss han kröp omkring på golvet och på torsdag så konfimerar de sig. Galet vad tiden går fort.
Det blev en jätte fin present som iafl jag skulle bli jätte glad att få så vi hoppas hon blir nöjd för det var Fredrik iafl. Vi blev bjudna efteråt på middag på sibylla av mina föräldrar och när man blir bjuden så slår man ju på stort och avsluta det hela med årets första glass.Det blev en kula melonglass, mer orkade jag inte och oj vad gott det var. Nu är sommaren på intåg med stora steg.

Fredrik fick skjuts hem och jag satte mig på balkongen för vädret blev bara finare och finare med mina papper och pluggade. Jag invigde också mina nya ray-ban.


Jag och Natalie hade bestämt att vi skulle åka på Body Balance kl 20 så hon dök upp tidigare för att njuta lite på vår balkong.
Nu har jag landat i soffan efter ett bra pass och snart blir det sängen. Imorgon blir det sista rycker inför tentan på lördag och det käns bra.

NamnsdagNu är det 19 minuter kvar på min namnsdag dvs 19 minuter kvar på den 13 maj.

Dagen har bestått av att bara ta det lungt, plugga inför lördagens tenta, fixat klart det sista inför morgonens redovisning med min grupp, käkat pizza med honey, badat och läst bok + sett på tv. En ganska vanlig dag i mitt liv just nu men det funkar helt ok. Jag känner mig rätt nöjd, min tid kommer. 

Nu ska jag bara läsa igenom texten inför imorgon en sista gång + två artiklar.

Plötsligt händer detFrukosten fick sällskap av 10st trisslotter som vi fick tack vare att jag värvade Jonathan till stepin igår. Vi hade vinst på 3 av lotterna, 25kr styck vilket blir 75kr. Bättre än ingenting fast man hoppas innerst inne att "plötsligt händer det" skulle hända oss också haha. Men en gratis middag är inte helt fel!

Ännu en dag jag skippar föreläsningar i palliativ vård till förmån för att plugga medicin/kirurgi. Omtentan går nu på lördag och jag hoppas verkligen det går vägen. Skulle varit väldigt skönt för jag vill verkligen ut i praktik i höst och inte att jag måste gå om den kursen. Men det är bara att göra sitt bästa.

Jag har grym träningsvärk idag också, men det ska ju vara possitivt så det är bara att härda ut. Det blir bara lite jobbigare att jobba ikväll på biblioteket.

Måndag

Skaffat vuxenpoäng nu genom att vara med och städa gården tillsammans med våra grannar. Det bjöds på korv och dricka när vi var klara och vi passade på att rensa ut rummet med allt skräp från det skräp som går att slänga.

Nu ska jag iväg och träna lite med crosstrainern. Få lite mer riktig muskelmassa och lite mindre soffliggarmuskler.
Annars har dagen bestått av föreläsningen om Barn och sorg och lite om Storsjögläntan.

Shine Blonde

L'Oreal Shine Blonde 2-pack i gruppen Parfym & Skönhet hos (71910_2P)

Jag köpte en lancome mascara från bellmes shop för ett tag sedan. Det gick snabbt och smidigt så nu kunde jag inte hålla mig från en beställning igen. Det blev två st shine blonde shampo 500ml/st från Loreal för 239kr som är ett jätte bra pris med tanke på att en flaska brukar gå på samma pris. Två för en alltså.

Det blev också balsamet från bellmes fyndshop till mitt nuvarande shampo för 99kr. Så passa på alla med blekt hår! Köpet stänger kl 24.

L'Oreal Absolute Repair Balsam i gruppen hos (72255_OL)

Klädhängare

ROCKY

Jag hade spanat in denna klädhängare från EM ett tag nu och idag skulle vi äntligen få tillfälle att köpa den. Men självklart var den inte nedsatt längre utan kostade nu 600kr. Lite för mastigt för mig, så irriterad som jag var tvingade jag Jonathan att köra runt oss till varenda öppna affär i stan på jakt efter en klädhängare. Men fanns det någong? Nej!!
Vad hänger folk upp sina kläder på i Östersund? Eller slänger alla sina kläder på golvet?

Det enda som gick att få tag på var en klädställning som får fungera så länge. Det blev helt ok men jag misstänker att kläderna nog kommer hamna på golvet endå istället för att hänga upp dem med galgar. Så när jag hittar en klädhängare så åker denna in i min garderob som är i desperat behov av mer utrymme att förvara kläderna på.


edge of seventeen


stevie nicks - edge of seventeen

Men vad är grejen med ett 3min långt intro?

LördagVaknade i morse och kände mig jätte konstig. Inte trött utan bara väldigt hängig. Hjärnan ville inte hänga med och det kändes som jag hade lite feber.
Men det kändes inte så kul att sjukanmäla mig 15 min innan jag skulle börja så jag körde upp bilen från parkeringen igår kväll som nu på dagen kostar pengar till gratisparkeringen vid campus (undermening med denna text är att jag körde igår vilket = jag var nykter och inte bakis idag). Jag tänkte prova jobba iafl och det gick ju rätt bra. Lite folk men tiden rullade på.
Jonathan mötte upp mig när jag slutade och vi gick och käkade på Sibylla. Köket ser ut som ett slagfält och ingen av oss hade någon större lust att ställa sig och diska.

Har suttit i soffan nu sen jag kommit hem och halvsovit. Kändes lite bättre då men nu skulle jag behöva sova en stund igen. Uh, tyck synd om mig.
Ikväll är det dock Robinson!

Grillfest

Efter en lång dag med föreläsning om smärta och pluggande så drog jag och Jonathan till Ås och en reunion av det gamla "gänget". Alla flyr ju sin kon och provar nu sina egna vingar och förtillfället är många hemma och det tillfället måste man ju ta tillvara på.


Grillningen blev mer än lyckad för jag var jätte hungrig. Får man ha grill på balkong? Annars kommer det bli mycket hembesök i sommar haha.

Vi chillade omkring hos Robin, det sågs på hockey och lite mr & mrs smith bara för att alla tjejer dregglar över Brad Pitt och killarna över Angelina Jolie. Själv tycker jag Adam Brody är jäkligt snygg. Mycket skit snack och allmäna trevligheter.


Eftersom kvällen led drog fler och fler innåt stan och min kväll avslutandes på G3 med dansande. Jag och Jonathan drog hem vid 1.30 och sov för jag skulle upp och jobba idag. En lyckad kväll. Dock var det längesen jag körde, läskigt vad fort man tappar känslan för dragläget haha.


Sandra som varit i Australien, Jenny som jobbat säsong i Åre och Jonathan som varit i Chamonix. Vem är brunast?


Malin, Fredrik som varit i england, Viktor och Mailn


Folk


Fredrik och Victor


Lisa som också varit i australien i 4 månader


Jonathan och Jag


Det ses på hokey, Fredrik, Boe som jobbat säsong i åre, Oskar, Victor och Micke.


Sandra, Sanna och Fredrik


Så här glad blir man när sverige förlorar i hoke


Dagen

Dagen i punkter

- Plugga
- Luncha med Anna
- Föreläsning 13.15 - 17.00
- Grillfest i Ås

Bara att sätta igång med andra ord.


SATCJag och Jonathan brukar asvluta kvällarna med två avsnitt av satc <3. Är inne på säsong 5 nu och vem kan inte älska serien?

ShoppingOk jag måste erkänna, jag är bara lite avundsjuk på Jonathans nya babe samsung touchwiz. Hans gamla w810i började mer och mer ge upp och fick nu pansionera sig. Touchwizen är så jäkla snygg, lätt och användarvänlig. Den är inte alls lika seg som pappas touchscreen.
Men det blir ingen ny mobil för mig tills den jag har nu (k660i) brakar ihop. Den är också fin men inte alls lika cool som   touchwizen.

Mer roligt som hänt idag är att mina rayban hade kommit in. Men det strulade med glaset så de skulle höra av sig. De färger som fanns visste hon inte hur de såg ut, jag tycker man kunde kollat upp det då men men. Det löser sig.
Jag hade stor beslutångest om det skulle bli svarta eller mer brun/svartspräckliga.


Hej luffare

Jag valde de spräckliga eftersom jag är så ljus så det bara ser bara knäppt ut med helsvarta. Fint tror jag nog att det blir. Får se om jag får ångest och väljer svarta tillslut

Har gett upp pluggningen för idag och om en timme börjar bodybalance som jag tänkte cyckla iväg på.
 

WolverineFilmen som utspelar sig innan de tre tidigre x-man filmerna och handlar om Logans öde.

Den hade nog det snyggaste intro jag sett! Det var grymt läckert och de satte ribban högt. Men tyvärr som filmkritikerna sa innan så har de tappat bort relationerna mellan karaktärerna speciellt mellan brodern och Logan för alla actionschener. Men de håller detta tunga skepp flytande genom att göra dessa schener riktigt coola!

Absolut sevärd och man ska nog helst se den på bio om man inte har en riktigt bra bioanläggning hemma. Jag väntar med spänning på en 5:a kanske?


Musicquize

Besvara dessa frågor enbart med låttitlarna från en och samma artist. Undvik att upprepa en låttitel.

Välj artist: Sisters of Mercy

Är du kvinna eller man?: Body And Soul
Beskriv dig själv: No Time To Cry
Vad tycker du om dig själv?: Some Kind Of Stranger
Beskriv var du bor för tillfället: Temple Of Love
Om du kunde åka någonstans, var skulle du åka?: A Rock And A Hard Place
Favoritfärdmedel: Doctor Jeep
Din bästa vän är: Valentine
Din favoritfärg är: Black Planet
Hur är vädret?: Vision Thing
Favorittid på dagen: 1969
Om ditt liv var en tv-serie, vad skulle den då heta?: Home Of The Hit-Men
Vad är livet för dig?: Heartland
Det bästa rådet du kan ge?: Walk Away
Om du fick byta namn, vad skulle du heta då?: Alice
Favoritmat: Kiss The Carpet
Dagens tanke: More
Hur skulle du vilja dö?: Under The Gun
Din själs nuvarande tillstånd: Logic
Felen du kan leva med: This Corrosion
Ditt motto: First And Last And Always

WolverineHoney är påväg hem nu från "hemma" i Duved. Han har jobbat klart och vi ska se på Wolverine kl 21. Woho!

Pluggning

Det har gått riktigt bra att plugga idag.
Grupparbetet inleddes imorse och det kommer nog inte bli någon större utmaning vilket käns skönt. Vi gjorde klart kanske hälften och resten tar vi nästa vecka.
Kom hem, slöade framför datorn och satte min på balkongen och läste om njursjukdomar, blodsjukdomar men sen tog det tvärnit. Jag kom fram till avsnittet om leukemi. Blä säger jag.

 • Akut lymfatisk leukemi (ALL)
 • Akut myeloisk leukemi (AML)
 • Kronisk lymfatisk leukemi (KLL)
 • Kronisk myeloisk leukemi (KML)

 • Kanske för att alla undergrupper av denna sjukdom låter lika dant och är ungefär lika dana. Jag har stora problem att skilja dem åt därför blir det bara tråkigt! Som med alla andra blodsjukdomar, eftersom jag inte kan föreställa mig det. Ett benbrott kan jag föreställa mig, men inte järnbrist. Hur ser det ut? Små saker som flyter omkring i våra ådror med snarlika namn som man inte kan se med blotta ögat. Tråkigt.

  Kanske ska ta itu med diskberget så kommer jag nog snart känna mig mer motiverad att läsa om leukemi.


  Detaljer


  Min nya lilla väska från Monki


  Pennor från Monki


  Kärlek


  Lite av mina halsband


  Tidningar


  Rester av Jonathan, hans klätterskor, kalk och klocka.


  Monkidetaljer + spegel som gör hela konceptet

  Det är de små sakerna som gör det. Jag längtar tills jag äger mitt eget hem och har råd at skapada det till mitt (vårt). Inte bara ta med sig sitt liv till ett ytrymme som någon annan har ordnat och försöka anpassa sig efter dens smak. Jag kommer alltid känna mig lite som en gäst i mitt eget hem.

  Artikel  Jag har haft 4.5h på mig att läsa denna artikel nu sen jag kom hem från jobbet. Men inte har det blivitt av. Någonting tar imot och jag gissar att det är pga den är 7 sidor lång med pytteliten text som dessutom är på engelska.
  Det finns så mycket annat roligt att se på tv, läsa, pyssla med ja allt annat än det jag borde göra. Jag måste strukturera i mitt liv igen och ta mig i kragen. Det här går inte.

  Första gången på 6 veckor nu jag och Jonathan inte sover med varandra. Han är "hemma" i Duved eftersom just nu är det jobb där. Det blir mycket resande om man har hela jämtland/härjedalen som arbetsplats.
  Men det känns helt ok eftersom han inte ska vara borta tre månader nu haha.

  Läsa artikel var det så jag är förberedd inför grupparbetet imorgon. Inga föreläsningar men en massa plugg står på schemat endå.

  Tisdag

  God lunch är aldrig fel. Var med mamma på en lunchresturang vid icabutiken nedanför tennishallen för alla er som bor i Östersund. Kommer inte ihåg vad det hette men riktigt god mat och bra salladsbuffé. Jag åt kyckling med stekt potatis.

  Trodde det bara var en kliché att man får bättre realtion med sina föräldrar när man flyttar hemifrån. Men det är sant. Man slipper vara uppi varandra jämt och inkräkta på varandras territorium. Det är nästan så man saknar dem haha. Men mest av allt saknar jag min katt sussie. Mitt livs kärlek.  Jag funderar på hur jag ska lyckas övertyga Jonathan att han ska vaccinera sig för katter, han är nämligen allergisk för lite allt möjligt och tyvärr katter också.

  Vad händer mer idag då? Plugg inför medicin/kirurgi, jobba vid 16 och så handlade jag det som behövdes för att baka hallongrotter igen. Den här gången ska de inte bli brända.
  Dock har jag ingen större lust med någonting mer än att ligga under min filt. Har grym träningsvärk sedan gårdagens träning och så är vädret värdelöst. Ska nog muntra upp mig med ett bad.

  Bodypump


  Tänk om jag vore lika snygg när jag tränade...

  Satt och slöade framför datorn förut när jag fick världens ryck att träna. Kollade in om det skulle gå något lämpligt pass vid 17 och visst var det så. Jag slängde mig på cykeln och trampade bort till StepIn och körde ett BodyPump pass.

  Det var helt galet vad jobbigt det var! Har tränat det förut rätt mycket men på senare tid har det bara blivit body balance och därmed tränas man på ett annat sätt än ren råstyrka.
  Jag var helt skakis under passet och musklerna bara skrek. Låg fortfarande helt utslagen på soffan hemma när Jonathan kom hem från jobbet. Han skulle tydligen också träna och bli medlem på StepIn så han försvann iväg lika fort igen med sin bror och har fortfarande inte kommit hem. Jag väntade med att äta för att kunna äta tillsammans med honnom, men snart börjar jag nog gnaga på soffbordet om de inte är klara snart.

  Morr.

  palliativ vård  Första dagen på den nya kursen palliativ vård och jag är redan knäckt. Vi fick se en film från ett hospice (ett sjukhem där man kan bli vårad i livets slutskede) i Uppsala och halva klassen satt och snyftade efter filmen. Så gripande och fruktansvärt tragiskt. För vem vill igentligen dö?

  Denna kurs är välbehövlig men oj så jobbig den kommer att bli. Den river upp många känslor och funderingar, speciellt för en blödig person som mig.
  Men det kommer även kännas skönt att få lite mer kött på benen. Allt blir alltid mycket lättare ju mer man vet om det. Min rädsla för döden grundar sig nog också mycket på okunskap och rädsla för det okända.

  Nu sitter jag iafl och äter digistive och dricker varm oboy. Jonathan jobbar och jag funderar på om jag ska träna ikväll eller bara plugga och slappa. Får se vart orken räcker.

  Det som stör mig mest är att de har klämt ihop allt i början på kursen och inget sista 2 veckorna på önskemål från tidigare klasser. Men det känns orättvist mot oss som inte klarar kirurg/medicin tentan som är om två veckor. Hur ska vi hinna? Ett expriment sa läraren, men hur kul är det för oss som isfl måste gå om en termin pga hennes expriment.

  Det går bra nu  Pluggade på rätt bra igår. Men det hade ju varit skönt om omtentan var gjord och klarad, är rätt less på att stå och stampa på samma ställe.


  Men det var inte det jag skulle skriva om utan om det bilden visar. Efter Jonathan kom tillbaka efter sin inlinesrunda med Robert, Hedström och Victor, bestämde vi oss för att vi skulle utnyttja presentkortet vi fick i julklapp av mina föräldrar på En Liten Röd. Resturangen vi har krypavstånd till.
  Så vid 18 drog vi dit och avnjöt en god och billig middag, 60kr allt som allt haha. Jag åt ett oxfiléspett och Jonathan tog en black & white.

  1.5h senare begav vi oss mot Robert och Tracy för att se Robinson. Det är aldrig fel med trevlig sällskap och att bli bjudna på hemmagjorda chokladmuffins.
  Efter Robinson och ett sex and the city avsnitt joinade de oss hem till Jonathans gamla lägenhet där vi hämtade Jonathans bil. En lagom kvällspromenad på 20 min.
  Det blev en tidig kväll för mig då jag började jobba kl 7 i morse. Men det underlättade avsevärt att få skjuts dit och behöva vakna 6.30 än att sätta sig på en buss kl 6.

  Som sagt, idag har jag jobbat hela dagen. Jobbad en timme extra också eftersom vi var kort om folk. Totalt 8h blev det och det gick jätte bra trots att det säkert var tre månader sedan jag jobbade ett dagspass. Men allt flöt på bra och det känns bara bättre och bättre inför sommarens jobb i 4 veckor där. Jag ska jobba första semesterperioden.

  Jonathan kom och hämtade upp mig efter jobbet och jag lyckades övertala honnom att vi skulle ät på MacDonalds. Jag älskar deras kycklingburgare, mmm. 
  Nu har jag duschat och varvat ned. Imorgon är det en ny kurs som börjar, pallitativ vård som säkert kommer bli både jobbig och intressant. 


  Slappis dag

  Gårkvällen blev häng hos Jesper framför tvn med allt folk. Trevligt att träffas igen efter att alla gått i idé under vintern, inkluderat mig. Men sommaren har en ofattbar förmåga att locka fram alla ut på gatorna igen.

  En långsam morgon idag, blev inte frukost fören efter 12 och nu rullar Jonathan, Robert och Hedström omkring på stadens gator på sina inlines. Jag håller mig på vår balkong och ska försöka göra lite nytta genom att plugga. För imorgon blir det nog inte så mycket av den varan då det är ett dagpass på Slåttergården som gäller. 7 - 14.30 betyder att jag måste gå till bussen kl 6 och somna senast 22 ikväll för att ha en rimlig chans att ta mig upp. Huvaligen för en morgontrött person som jag.
  Men pengarna klirrar fint i kassan när de kommer till mig, så det blir till att övervinna sin trötthet.

  Nu ska jag ta med mig en snickersglass och bege mig mot balkongen. Jonathan hotar med att jag inte får nån middag om jag inte tar mig i kragen haha.

  1 maj

  Idag blev det officielt sommar! Jag har gått runt i shorts och tee + gladiatorsandaler. Helt underbart vackert väder.

  Jag och Jonathan startade dagen med en sväng på stan. Hade haft ögonen på en lite söt miniväska på Monki som nu blev min. Min väsksamling är nog hyffsat komplett nu.
  Vi tog också en sväng förbi badhusparken innan vi gick hem för att tänka om i klädväg. Av med långjeans och på med jeansshorts!.

  Mötte upp Tracy och Robert på News där jag käkade en god laxsallad och de andra nachostallrick. Fortsatte storsa runt på stan och hamnade på apberget där Lisa kom förbi efter en stund. Hon har varit i Australien sen i November och kom hem nu för två veckor sen. Det var jätte trevligt att få träffa henne igen.

  Men inte nöjde vi oss med det. Jonathan drog hem till gamla lägenheten på skolgatan och hämtade sina inlines för att åka med Robert senare och vi andra köpte lite chokladbollar och Cola och begav oss hem till oss med lite omvägar och då hade Jonathan hade hunnit hem.
  Solade på balkongen och hade det allmänt gott. Som det ska vara!


  Tracy, Robert och Lisa


  En glad Jonathan


  Våra chokladbollar


  Och så klart en glad jag

  Nu är Robert och Jonathan ute och åker inlines och jag ska plugga. Mina ögon svider rejält, jag vill ha mina solglasögon emd styrka nu! Dagens i-landsproblem.

  Kvällen spenderas nog hos Jesper med allmänt mys emd folket.

  Valborg

  Måste varit den finaste valborg på länge länge. Strålande sol och jag och Jonathan glassade runt i solen hela dagen.


  Vi hängde ett tag i Badhusparken och stekte. Jonathan införskaffade sig ett par nya solglasögon och jag köpte pennor och limstift till mina studentbilder som nu ska hamna i album.

  Jag pysslade med mina bilder på eftermiddagen och Jonathan läste ute på balkongen.


  Vid 21 så tändes majbrasan i Badhusparken och det var väll inge mer med det. En massa äldre människor och fulla minderåriga. Vi kände oss inte riktigt bekväm där. Det var rätt trist.


  Så här var Jonathans betyg på majbrasan i år.


  Vi hann upp på Stortorget innan fyrverkerierna drogs igång. Jag fick den mesigaste bilden någonsin på dessa. Jag fiskade upp kameran lagomt till sista lilla fjutten.Men de innan var fina.


  Jonathans betyg på fyrverkerierna.

  Det började bli kallt ute och vi blev less, så vi gick hem och myste framför tvn istället. Slutet gott, allting gott.

  RSS 2.0