69 dagar kvar (Jobbsök)!

Ibland blir det bara helt galet för mig.
Som nu när jag håller på att söka jobb så räcker det inte med att söka på ett ställe. Jag tror jag har sökt på varenda affär i hela staden! Bara för att jag hoppas få ett arbete efter studenten på nått ställe som inte har med äldreomsorg eller snabbmat att göra. Tyvärr bröt  jag det löftet idag när jag i min despretation sökte på ett snabbmatställe som sökte folk. Fan mig att jag nästan har förträngt vilka vidriga omständigheter det var att jobba på Sibylla.
Men men jag hoppas att någon av alla de andra ställena tänker att "Ja men det där är precis våran tjej! Hon skulle passa perfekt att ge pengar till!"
Så jag slipper ha ångest över att ge mig in i snabbmatshelvetet igen.

Igår btw blev en komisk kväll. Hade noll förväntningar inför kvällen när jag vankade fram till Tingshuset med Pojken där jag på något sätt hade planer att gå till eftersom Jesper och Boaw med flera hade sin PA 100 redovisning iform av en konsär där. Hade inte varit på Tingan på länge länge. Senast när jag var 14-15 tror jag. Får alltid lite ångest (mer eller mindre) när jag ser detta hus. För mycket minnen helt enkelt om en svunnen tid.
Iafl kännde jag mig lite tryggare när jag kom innanför portarna eftersom jag inte såg några ångestframkallande människor någonstans, så jag kunde slappna av mer och mer. Konsären i sig var skyhögt över mina förväntningar (inga alls). Har hört alldeles för många dåliga tribute band men inte dessa denna gång. Det var nice.


"Stämpeln" som Ulle ritade på folk som betalat inträde.
Men min var pimpad med en blomma som betyder snygg.
 Även Charlotte fick en!


Efteråt hade jag hoppats på någon form av efterfest, så jag och pojken (Dålig ovana, han heter ju Jonathan!)hängde på hans gamla och nuvarande klass hem till Lisa. Men först en tur förbi Hemköp. Folket skulle köpa groggvirke, men eftersom jag inte hade räknat med att festa denna helg hade jag ingenting att grogga med så jag skulle istället ha Coca Cola på glasflaska som jag var så sjukt sugen på! Men icke! Hemköp hade varken Coca Cola på glasflaska eller ens Cider en gång. Grymt besviken! Blev istället Päron Mer (love it!) och Tutti Frutti.
VI fick skjuts utav Sandra som var fylletaxi denna kväll. Skulle jag också kunnat varit om jag hade ägt en bil haha.
Jaja iafl hemma hos Lisa var det trevligt. Minglade runt eller hur man ska se på saken. Alltid lika trevligt folk.
Kvällen höjdpunkt blev dock när vi skulle transporteras upp till Jespers lägenhet för efterfest och jag, Charlotte och Christine satt i baksätet och skrålade för full halls. Det var en kombibil men lät som ett vandrande trumsett.
När vi kom fram till Jesper var det första som mötte mig den största skohög jag någonsin sätt! Ungefär så mycket folk var det i den 2:an också. Känndes som om alla som var på konsären även var där på efterfesten. Kanske för att de som var där var kompisar på något sätt till bandet=) Stan är liten.
Jag var ju nykter om man bortser från fem klunkar från Charlottes mouserade vin flaska, (Otroligt gott var det. Måste ta reda på vad det heter) så jag ägnade de resterande 5h med att umgås med folk och prata en massa minnen med annat folk jag inte träffat på länge. Var riktigt trevligt.
Enda nackdelen är att jag mitt spånhuvud alltid bemöter folk jag inte träffat på länge som att vi inte alls har träffats på 3 år utan igår senast. Där för blir jag alltid lika besviken när de ignorerar mig när jag förösker prata. Men men, men kan ju inte få allt.

Sammanfattningsvis så kan jag ju säga att en kväll jag inte hade förväntat mig något av, blev en av de roligaste på länge!

Och ikväll blir det nog Jon Olsson i Åre om Jonathan vågar låta mig köra Fården eftersom han drack igår och känner inte för att köra idag av enkla anledningar=)
71 dagar kvar (Sola)!

Vårkänslorna stiger dag för dag nu när solen har lyckats lysa fem dagar i streck!

Idag efter teknikrådsårsmötet (Där vi ennu en gång valde en ny ordförande jag aldrig hört prata på ett möte!?) gick jag ner till stortoget där Natalie satt utanför Storsjöteatern på en bänk och solade. Vi satt där ifrån 14.00 till nästan 17.00. Varmt och skönt som fan. Hoppas jag blev lite brun iafl. Jonathan som kom efter ett tag blir ju brun på engång:) Måste försöka hålla jämna steg med honnom haha. Om jag ska lyckas ha min studentklänning utan att se ut som ett spöke och skrämma slag på folk!

Annars är det allmänt trevligt att dra på sig sommarskorna och skippa dunjackan. Efter allt solande åkte vi och handlade knäppa saker till min biologilabb samt köpte pizza som vi frossa på balkongen. Jag mår illa bara jag tänker på det så mätt blev jag.

Idag har jag också fått beröm för att ha de snyggaste skelletbenen i ansikten som överläkaren någonsin hade sett i sin karriär. Mina visdomständer har nämligen lyckats ploppa ut allihopa, och de får inte plats:( Så idag skulle de på specillalitstandvården röntga mina tänder på diverse olika sätt, varav en profilbild ifrån sidan där man såg alla ben ner till akslarna och mjukvävnader så som läppar och näsa. Det var riktigt coolt att se faktist. Jag bad om att få den bilden senare för att ta med hem, och hon lovade hon skulle fixa det. Hon frågade samtitigt om det var ok att sätta upp bilden i väntrummet i glasskåpet med de andra läskiga avtrycken utav tänder. Känns lite komiskt att mitt huvud ska sitta där till allmänbeskådning.Hellsing

Igår såg jag och pojken på två avsnitt ur Nauroto som jag fått låna utav en kompis. Lite för likt pokemon för min smak, men den fick mig att tänka på en serie jag inte sett på jätte länge, Hellsing.

Så jag var tvungen att inviga min pojk, genom att visa det första avsnittet. (Jag har försökt en tid att omvända hans tro på att all anime ser ut som Pokemon genom att visa Det levande slottet osv.)
Jag fick rysningar direkt den första scenen rullade på. Hellsing är nog min absolutam favoritserie alla kategorier. Jag var så kär i Alucard (en utav huvudkaraktärerna) när jag var yngre, att jag till och med gjorde en avbildning till hanns ära utav hanns huvud  på bilden i 9:an. Som jag by the way var min intagningsgrej till Estet-bild som jag kom in på men valde att inte gå.

Hade glömt bort hur otroligt vacker hela denna serie är. "Kamera" vinklarna som är helt fantastiska! Ibland glömmer jag nästan bort att det bara är tecknat och inte filmat.
Tråkigt nog var serien jag hade dubbat på engelska, jag vill hälst ha på japanska med svensktext. Någongång i framtiden hoppas jag på att lära mig japanska så man kan titta på japanska serier och filmer på deras orginalspråk.

Hellsing är så olik alla andra japanska serier, för det är en helt annan stil på det teckande. Det är inte stillbilder i fajterna och så är det dova färger istället för klara så som orange, blå osv.  En anorlunda handling än den traditionella utan att avika allt för mycket ifrån genren.

En serie jag rekomenderar att se!


Alucard från Hellsing"I'm a Moviestar!"

Eftersom jag älskar att se på film (mest hela tiden helst), tänkte jag plita ner vilka filmer jag tycker är värd att se!

  1. Lost in Translation
  2. Donnie Darco
  3. Det levande slottet
  4. The nightmare before christmas
  5. Edward Scissorhand
  6. Fight Club

Lost in Translation
Toppar så klart. Jag känner dock ingen annan än jag som med vilja håller mig vaken under den här filmer. Det värkar bara som det är jag som förstår det underbara film och kameraspråket i denna fantastiska film. Kanske för att den inte liknar någon annan jag sett tidigare?

Donnie Darco
Jag tror det är lite av anledningen som med Lost in Translation varför jag gillar denna film så mycket. Pågrund utav att den itne liknar någon annan film jag redan sätt. Den följer inte den klassiska Dramaturgin steg för steg. Sen att den är sjukt snygg gjort är ju ett pluss också.

Det levande slottet
När jag såg Spiritet Away insåg jag inte riktig det som var bra med den filmen. Jag tror jag blev mest uttråkad för jag var för liten. Jag tycker inte att det är en barnfilm iafl. Men nu förra året när jag såg Det levande slottet blev jag kär på första ögonkastet. Hayao Miyazakis är helt enkelt genial. Sen att jag gillar de flesta kinesiska och japanska filmskaparna har väll en del i det hela.

The nightmare before christmas
Tim Burton. Behöver man säga mer? Den är så vacker och skratt framkallande. Musiken är en Oscar i sig tycker jag.

Edward Scissorhand
Tim Burton igen! Men här har han fått sällskap av Jhonny Depp som är min manliga favoritskådespelare. De tillsammans kan inte bli annat än succé i denna vackra saga.

Fight Club
Jag är ju en tjej, så orden en halvnaken, skön Brad Pitt kan man inte tycka är annat än läcker att se på. Episka filmer är alltid roligt att titta på som omväxling till allt som produceras som följer dramaturgin.
Här så spelar musik också en viktig roll samt kameravinklarna.
En cell-sam historia

Eftersom jag behöver berhörighet Naturkunskap B för vidare studier på universitetet, läser jag nu extra Biologi A på distans utöver min vanliga skola. Jag valde att läsa Biologi A istället för Naturkunskap B, för det räknas som Naturkunskap B eftersom jag redan läst Fysik A & Kemi A.

Iafl så tyckte jag att det här bli nog en lätt kurs, men ki fick jag när jag började läsa de första 70 sidorna för den veckan. Det handlade om celldelningarna, mutationer, överkosrningar osv. Det var bara sida upp och sida ner med text, text och text. Bilderna var totalt oförståliga om du inte läst hela texten och förstått den.  Jag har väldigt svårt att fatta om jag inte får se det framför mig när de snackar om meios och meitos. Så kom jag att tänka på en tv-serie som gick för länge sedan på svt på morgorna för barn som handlar om kroppen och dess funktioner bla det jag läste om just nu i biologiboken. Den var helt animerad och totalt begripligt.
Min desperata sökning började nu för att få tag på dessa filmer. Det enda jag minndes var att introlåten var "livet, livet, livet, livet" och en skäggig syregubbe sprang omkring och förklarade kroppens funktioner för sina medgångare.

Varken jag eller någon annan kunnde minnas vad serien hette, eller hittade den på internet. Men idag fick jag en snilleblixt! Jag minndes att för ca 5 år sedan hade jag sett serien på SVTs Barnkanalen och hoppades att de hade nått arkiv med serier de hade sänt, för jag antog att de inte sände den längre. Självklart hade de inte det på deras hemsida, utan bara deras TV-tablå för dagen. Jag gogglade då istället efter barnkanalen. På kära underbara Wikipedia hade de så klart info om barnkanalen + ett arkiv på vilka serier de hade sänt. Skummade igenom rubrikerna men hittade inte något som lät bekant. Precis när jag tänkte ge upp fick jag se rubriken: "Det var en gång". Jag klickade för att se informationen om den och där var den! inte exakt det jag letade efter, men det var samma skapare för jag kännde igen figurerna. Nu var det ju lätt att hitta den serie jag letade ifrån honnom när jag visste vad han hette. "En cellsam historia".

Nu måste jag ju självklart köpa den men 500kr var lite mer än jag hade just nu tyvär:/ Det får bli nästa månad. Och nu är jag säker på att jag kommer klara av Biologi A!

 image4
"En cell-sam historia"Whitebord animering

En ortoligt coolt filmklipp som vi hittade på Hamsterpaj.net

Jag blir avundsjuk på folk som kan rita, och framförallt fantisera ihop alla dessa figurer! Jag vill också kunna:) Får bli något sommarprojekt någongång i framtiden att läta mig rita...100 dagar kvar!

100 dagars var för två veckor sen men idag har jag lyckats fått in bilderna i datorn, så här är två av dem:

Första bilden ska föreställa mig, Natalie och Michaela. Vi är tre av sex tejer i klassen (26 totalt). Men av någon anledning hörs vi mest endå=)

Andra bilden är på Kristoffer, Michela, jag & Tommy. + Erik som desperat försöker komma med i bilden. Alla är ifrån försfesten hemma hos Michaela, där vi blev utkastade utav polisen för vi förde för mycket oväsen:S Men eftersom vi har en så bra övertalningsförmåga kom Michela undan en prick, så hon är fortfarande prick fri!


image2
Jag, Natalie & Michaela

image3
Kristoffer, Michaela, jag & TommyWhii

Nej inte den från Nintendo:) Det är ett av många ljud som brukar komma ifrån mig, speciellt nu när jag har ont i halsen.

Jag har ingen aning om vad jag ska skriva här igentligen. Det är ju inte precis så att jag får privata inbjudningar ifrån Bingos bunny födelsdagsfest (undrar om jag skulle gå om jag fick en inbjudan?) som jag har att dela med mig av.
Men min käre pojkvänn har sagt ett tag att jag borde starta en blogg eftersom jag alltid lusläser på alla andras. Nu fick han sin vilja igenom.

Det jag annars sysslar med om på dagarna är i princip att koda och bygga hemsidor i alla dess former. Efter två år med den sysselsättningen borde jag ju kunna göra något kul av denna blogg. Men som alltid så blir man less på det man sysslar med på skolan istället för att bygga vidare på det.

Så jag får se vad det blir av denna blogg, eller om det bara blir en flumm variant av mina tankar, enda skillnaden att de är nedskrivna.RSS 2.0