2008

Ja, vad hände igentligen 2008?

- Det var året det lossnade för mig på sskprogramet efter en kämpig höst 07. Numera flyter jag fram med inget i bagaget vilket käns väldigt skönt inför medicin-kirurgi kursen om 2 veckor som separerar axen från vetet.
- Sista halvåret Jonathan var i lumpen och sedan muckade i maj, lycka men även jobbigt att hitta tillbaka till varandras vardag efter nästan ett år ifrån varandra.
- Jag började jobba på bilbioteket och hotades av varsel nu innan jul, men de fick loss mer pengar och jag har nu säkrat ännu en termin med lite inkomst.
- Året med mest musik i mitt liv. Jag var på P&L med Jonathan, Camilla och Lisa, i Göteborg och såg Iron Maiden med Jonathan och Hedström och var på traditionen storsjöyran med folket.
- Jag var ledig från maj-september, rörde inte ett finger och det var det värt för att orka med skolan.
- Det var även året alla bestämde sig för att lämna Östersund för andra breddgrader, vilket jag avundas dem mycket för. Jag vill också resa och se världen. Men min tid kommer.

Vad händer nästa år?

Gott Nytt år!

Tidsfördriv

När man har ledig tid att disponera, brukar man göra det på något man tycker om. Jag använder tiden till att läsa och spela co med Jonathan på olika tvspel.
De senaste som korsat min väg är dessa:Ljudet av ditt hjärta

"Bella?" Edwards mjuka röst hördes bakom mig. Jag vände mig om och såg honom jogga uppför trappan, med vindrufsigt hår efter att ha sprungit. Han omfamnade mig genast, precis som på parkeringsplatsen, och kysste mig igen. Kyssen skrämde mig. Den var för laddad och hans läppar pressades alltför hårt och desperat mot mina - som om han var rädd att vår tid höll på att rinna ut.

En våldsam seriemördare härjar i Seattle och en ondskefull vampyr fortsätter sin jakt för att ta ut sin hämnd på Bella som åter igen befinner sig omgiven av fara. Samtidigt tvingas hon att välja mellan sin älskade Edward och sin vänskap med Jacob. Och hennes val riskerar att blåsa liv i den urgamla kampen mellan vampyrer och varulvar.

Men Bella har också ett annat val att göra - valet mellan liv eller död.
Men vad är vad?

Den 3:e boken i den numera berömda twilight serien. Den 2:a boken i serien var en besvikelse efter att första boken satt mitt hjärta i brand. Men denna bok tog igen allt som 2:an tappade.

Läs den! Jag kan knappt vänta tills 4:an kommer ut på svenska. Kärlek.


Omslagsbild: ISBN 9789170372384, Hanteringen av odöda

Hantering av odöda

Stockholm en dag i mitten av augusti. Det är onaturligt varmt fast det är sent på kvällen och överallt klagar människor på huvudvärk. Det känns som om ett elektriskt fält lagt sig över stan. Ett omvänt strömavbrott. Inga lampor kan släckas, inga maskiner stängas av. Paniken ligger i luften.
Så plötsligt är allt över. Ingenting har hänt ...

Den pensionerade journalisten Gustav Mahler är trött på livet. Allt har gått fel och allra värst är att hans älskade barnbarn Elias nyligen dött i en olyckshändelse. Nu får Mahler plötsligt ett samtal från en gammal kontakt på Danderyds sjukhus som påstår att de döda vaknar. Det måste vara ett skämt. Ändå tar han sig dit för att undersöka saken.
Han möts av en lika ofattbar som skrämmande syn. Läkare på sjukhuset bekräftar: massor av människor som avlidit under den senaste tiden tycks ha vaknat till liv. Mahler slås av en tanke. Elias. Men han är ju begravd. Mahler vet ändå att han måste åka till kyrkogården.

Jag läste för ett tag sedan låt den rätta komma in som samma författare skrivit, jag gillade den men den är alldeles för otäck för att jag ska våga se filmen. Denna bok var otäck den med, men inte på samma sätt. Jag skulle vilja se den för att boken var jätte bra, med inte top 5.Gears of War 2 (tv-spel)

Det typiska action spelet där allt går ut på att skjuta, spränga och slå ihjäl så många som möjligt. Rent nöje med grym grafik!

26 December

Härliga dagar spenderas i Duved som gärna hade fått vara lite kallare, snart smälter väll all snö bort. Jag tar det så lungt som möjligt innan skolan ska prioriteras före allt annat igen med honey + familjen.

Jag lägger pussel, ser på tv, läser böcker, äter godis och allt annat som gör livet värt att leva.

Hoppas alla andra har haft en lika fin jul som mig!

Duved = mindre bloggning

Välkommen hem

Dessa fantastiskt vackra bilder är till Erika som är tvingad att fota folket för att visa sina vänner i NY när hon reser tillbaka efter jul. Håll till godo!

De är föresten från Ninas välkommenhem fest i fredags hemma hos henne.


Jag, Jocke, Mats och Per


Varför hänger alltid alla i köket?
Natalie och Jonathan.

God natt!

Jul med Ernst

Har en hel del tråkigheter att pricka av på to do listan innan jag kan åka efter jobbet imorgon kl 13 till Duved.

- Filmer ska lämas igen.
- Lägenheten ska städas.
- Åka buss till gamla lägenheten för att hämta upp Jonathans bil.
- Köra förbi hemma hos mina föräldrar och hämta upp saker.
- Duscha helst innan jag åker.

Kanske inte överdrivet mycket, men tillräckligt mycket för att inte bara kunna sätta sig i bilen och köra. Jag ska packa också, har inte känt att jag orkat förberda ikväll bara kurerat mig till imorgon för att kunna jobba. Motar bort huvudvärken som kommer som ett brev på posten av förkylningen med massor av vatten och clementiner + nässpray så klart!
Nu ska jag hoppa i säng och sova för att orka upp 05.45 imorgon (det sämsta att jobba innom vården är arbetstiderna för en morgontrött person) och försöka att inte blåsa bort. Nackdelen med att bo i ett gammalt hus, det blåser fasiken in nu när det stormar ute.

Haha måste bara tillägga att jag blev lite paff när Natalie ringde i lördags och skrek att Affe var på tv, våran gamla klasskompis sen teknik. Hans familj var med i Jul med Ernst som skulle göra julfint hemma hos dem.

Ernst med den glada familjen Wagenius. Ernst med den glada familjen Wagenius. Foto: OTW

Ernst Kirchstieger anländer till familjen Wagenius i Funäsdalen dagarna innan julafton för att hjälpa dem att fixa julstämningen innan släkten anländer.Natalie, jag, Affe och liten bit av Jon på 100 dagars 2007.

Haha världen är liten, såg första delen i lördags och sista avslutande delen ikväll. Det är intressant att se hur en person kan verka i tv och sen hur den igentligen är när man "känner" personen.

Movietajm

Nu ska jag ta och laga lite av en annan favorit, nämligen min kyckling wok med broccoli mmmm. Sen ska jag sätta mig i soffan och se den sista av de 5 filmer vi hyra igår, en riktigt julklassiker nämligen The nightmare before christmas. I love Tim Burton!the nightmare before christmas

Har inte riktigt huvudetn i behåll just nu för att beskriva i ord hur underbar denna film är. Se den om ni inte sett den säger jag bara. En utav mina top 5 filmer.X men 2

Mutanterna drabbas av ytterligare fördomar från omgivningen efter att en attack mot regeringstjäntemän gjorts av personer som misstänks vara mutanter. En militär vid namn William Stryker argumenterar för att alla mutanter skall registreras hos staten. Professor X skola attackeras och mutanterna tvingas att fly. Magneto, som har flytt från fängelset, bildar en tillfällig allians med Professor X och Wolverine åker norrut för att undersöka ledtrådar om sitt förflutna.

En utav de få filmer som faktist är bätte än sin föregående.X men 3

Man har funnit ett botemedel mot mutanter vilket hotar att förändra historien för evigt. För första gången har mutanterna nu ett val: att fortsätta leva med sina krafter trots att det isolerar dem från omvärlden, eller ge upp mutantkrafterna och bli vanliga människor. Den omvälvande möjligheten tvingar dem alla att ta ställning, att antingen ge upp det som gör dem unika för att passa in, för att kunna vara med dem de älskar, för att slippa leva under ständig förföljelse. Eller slåss för rätten att vara dem de är.

Men den här var inte alls bra, ett jävla massa gnällande och onödig dålig story som kunde varit bra.Practical Magic

Om en kvast faller till golvet betyder det att besök är på väg. När månen omringas av en cirkel betyder det att olyckan är nära. Och de män som kvinnorna i släkten Owens förälskar sig i är dömda till att dö i förtid. Systrarna Sally och Gillian Owens blir vid ung ålder föräldralösa och uppfostras av sina mostrar. Sally bestämmer sig för att aldrig bli förälskad, medan Gillian reser hemifrån för att få sitt lystmäte i män och vilda fester. Då Gillian får problem med pojkvännen åker Sally hem för att hjälpa henne. Detta startar en rad märkliga händelser som involverar både en zombie, en perfekt man och en förbannelse.

Som Jonathan sa, "har Sandra Bullock någonsin gjort en komedi?" eftersom den stod på komedi hyllan, visade sig vara rätt. Ingen komedi utan mer en mysig drama att fördriva sin tid på.Clerks II

Vad hände med snubbarna? För tio år sedan var vapenbröderna Dante Hicks (Brian O'Halloran) och Randal Graves (Jeff Anderson) expediter i New Jersey. I uppföljaren till den kritikerrosade kultrullen CLERKS slappar killarna fortfarande bakom disken och driver med kunderna. Info kopierad från disc shop. se! Beställ före 16.00, leverans nästa dag. Men när affären de jobbar i brinner ner tvingas killarna göra det otänkbara, vidga sina vyer och hitta nya karriärer. Som om inte det är nog deklarerar Dante plötsligt en dag att han ska gifta sig med Emma och lämna New Jersey, för alltid!

Jag var grymt skeptisk till denna film efter Jonathans försök till beskrivning av denna film, dvs ingen handling alls. Men den visade sig ha mycket själv och hjärta. Inte min humor till 100% men det var grymt skön.

Julbord osvJag blir faktist lite ledsen när jag läser på fler och fler ställen om att folk bojkottar julbordet i förmån för oxfilé osv. Självklart får man göra som man vill, men som en sann julbordsälskare sticker det lite i hjärtat när folk inte gillar det längre.

Mina favoriter på julbordet är:
- Skinkan
- Tunnbröd
- Gravad lax
- Kallrökt lax
- Prinskorv
- Köttbullar
- Ägg med räkor
- Julmust

Vilka är dina?

Pappa muttrar varje år över julbordet, men det kan jag förstå då han äter hur många som helst genom jobbet innan själv julafton, för grejen är att julbordet ska vara en gång per år, precis som allt annat som hör julen till. Därför käns det lite trist också när alla juleljusen plockas ned, det är så mysigt med att se stjärnor och girlanger i folks hem. Men inget sånt ska upp innan 1 advent haha.

Det kommer bli fajt om jag och Jonathan firar jul ihop i framtiden, just nu är det i resp familj. För han vill ha spria i granen, jag stjärna. Han vill ha glittret på längden och jag på tvärsen + han avskyr julbord. Vi får ta varannat år?

22 DecemberDet är inte klokt att det blir mörkt kring 14 på dagen. Det blev inte mycket dagsljus för min del idag eftersom jag desperat försökte somna om efter Jonathan åkte imorse för att jobba. Det var nästan omöjligt att somna om pga min rethosta som satt igång. Den är irritersam som fan, men ett bra tecken att min förkylning snart är slut, eftersom hosta är sista stadiet för mig varje gång jag får en förkylning. I
afl så vaknade jag upp kl 12 av att Jonathan kom hem igen, packade om och åkte upp till Duved. Dit jag åker imorgon efter jobbet. Därför måste jag vara frisk tills imorgon då jag ska jobba på Slåttergården, vill ju inte smitta ned de boendena (hur böjer man boende/n?) .
Sen blir det att köra upp till Duved under den värsta bildagen på året, jag är inte orolig för min egen bilkörning, bara över alla ursäkta språket men jävla 08orna som kör hela sträckan i ett svep och kör som idioter. Håll tummarna för mig.


Yes ManEn ytterst kalifornisk komedi om den livsfege banktjänstemannen Carl (Jim Carrey), som hjärntvättas av en new age-kult till att säga ja till allting - oavsett konsekvenserna.

Jag, Jonathan, Natalie och Jimmy var och såg på denna film som för tankarna till Liar Liar. Den bjöd inte helt oväntat upp till många skratt och jag måste säga att den var rolig, lite överdriven men rolig efter som Carrey var med. Men helt klart sevärd!

Betyg 3.5/5

Från en till två

Då gick jag från att ha bara en stationär dator till att en bärbar också, tack pappa.
Jonathan hjälpte mig fixa igång uppkopplingen till internet och nu är jag igång. Jag mår inte så bra annars, är lite halvkrasslig, min kropp känner på sig att jag har tid att vara sjuk nu så natruligtvis blir jag sjuk lagomt till jul. Men jag kurerar mig med clementiner som jag och Jonathan köpte idag efter ha vaknat 11 och käkat lunch på pause. De har dagens numera som var grymt god + man får efterätt haha. Då är det klart värt den dyra peng det kostade!

Har duschat och legat i soffan i eftermiddag och kollat på musikhjälpen, en lagomt jobbig sysselsättning. För ikväll är det mys hos Nina som kommit hem efter 3 månader i Costa Rica, jag är inte alls avundsjuk nej då. Sen får vi se vart kvällen slutar.

"ledig"

Klarade av morgonens seminarium galat, inte för att det var svårt men det är skönt att stryka ännu en sak från att göra listan som aldrig tar slut när man pluggar.
Jag och Katarina styrde upp hur vi ska dela på rapportskrivningen som ska göras under julen. Käns skönt att inte behöva komma in till skolan igen fören v.2, alltid nice att få bestämma själv när saker ska göras och inte när andra planerat det.
Så jag skulle kunna säga att jag är "ledig" nu.

Om 30min ska jag vara på bilbioteket och julfika. Efter det ska jag springa till tåget och åka upp till Duved för att vara tillbaka imorgon, förhoppningsvis med en byrå från stugan som ska stå i hallen.

Nu ska jag springa från datorn eftersom det har kommit upp massa byggnadsarbetare som stirrar in genom mitt fönster, käns lite creapy när man bor på 4:e våningen. Måste jag tillägga att de står på en byggnadsställning? Många dubbelbokstäver där.

The day the earth stood stillIgår var jag och Jonathan och såg på filmen The day the earth stood still. Jag hade inga högre förväntningar på filmen mer än att jag tycker Keanu Reeves är en fantastisk skådespelare innom denna genre.

Mina förväntningar uppfylldes till en viss del. Keanu var bra, men inte fantastiskt bra. Story är välarbetad men blir tunnare och tunnare genom filmens gång och jag önskar de hade riktat in sig på andra vinklar än de dom gör. Vad kan jag inte skriva för att inte spoila hela filmen, det går ju ut på att undra vad och varför han kom till jorden.

Men jag skulle säga 3.5 av 5 möjliga. Den är inte top 10 och inte dålig, bara bra men inte så bra så jag skulle vilja köpa den. Underbar förklaring.

Förmiddag

Jag var knappt medveten när Jonathan pussade mig hej då i morse och av någon anledning hade jag stängt av larmet efter det och vaknade upp igen 10min innan jag skulle vara på skolan. Tycker jag lyckades rätt bra endå när jag abra kom 10 minuter för sent.
Nu är det klart inför seminariet om omvårdnadsteori imorgon, behöver bara läsa på litegrand innan. Jag väntar bara på nu att kl ska bli 13 och jag ska vara med i en webundersökning av skolans hemsida, för det får jag en biobiljett som alltid är behövligt. Efter det ska jag jobba och slutar vid 16. En rätt speckad dag för att inte ha någon föreläsning och ha "ledigt". Det roliga är att Jonathan ska sova en natt till i staden innan han åker upp till Duved igen, woho. En glad överraskning. Jag önskar bara att mitt huvud kunde sluta beteé sig som mosat.

Dags för lunch!


Städa

Woho! Då har jag tagit tag i det monstruösa diskberget (smärre överdrivning) och fått det snyggt och prydligt.
Skulle vilja damsuga, men damsugaren som finns här är helt värdelös. Den bara skyfflar allt framåt och toklåter och jag har inte lust att få huvudvärk just nu.
Ska börja klura på vad jag ska äta till middag, latoxen i mig skriker lite och det lutar åt korvmackor. Mat är dyrt tyvärr.


PeppandeJag blev klar tillsist inatt med rapporten, närmare bestämt kl 01. Bättre sent än aldrig som man brukar säga haha, men jag var sjukt less på slutet.
Speciellt när det sista, diskussionen skulle skrivas, men då hjälpte det kanske att lyfta ögonen från datorn och titta på mitt mål, sjukhuset. Det är det stora bruna huset på bilden. Inte så stort som andra sjukhus kanske, men det är en sporre för mig iafl.

Förra kursens rapport inlämnad idag och nu startar den nya kursen med en ny rapport. Men först seminarium på onsdag om omvårdnadsteorier så jag har tre alternativ just nu.
1. Diska och städa
2. Duscha
3. Läsa om omvårdnadsteorier
Rätt lätt vad jag börjar med iafl.

3:e advent

Åkte hem och åt middag med familj idag den 3:e advent. Inte långt kvar till jul alltså.

Det blev inget byrå köp. Vi kom fram till att det finns en ungefär som jag vill ha i stugan som jag kan byta handtag på som blir betydligt billgare än att köpa ny. Ska prova det först iafl.

Nu ska jag försöka få undan rapporten så den är klar. För imorgon börjar nästa kurs och en rapport till ska skrivas, inte ensam denna gång vilket kan vara både en fördel och nackdel.

Så trevlig 3:e advent på er!

Mums

Om nån vill göra mig glad, kom förbi med en sån här.


Trögt

SR Bjällerklang

Sitter och sjunger ikapp med denna SR radiokanal medan jag skriver på rapporten, behöver jag säga det går trögt och jag får mer och mer panik eftersom klockan tickar. Det som tar tid är att försöka förstå efter en luddig beskrivning om vad läraren vill vi ska skriva. Lovely.


Men jag ska nog tvinga min pappa att skjutsa mig på Jysk för att insförskaffa denna byrå till hallen för mina julklappspengar efter lite mätning. Den kommer nog passa jätte bra och mer förvaring behövs eftersom badrumet är mini.
Den kostar 1000kr på extrapris som går ut idag så det gäller att passa på

Lördagens Soundtrack

Min favoritlåt från gårdagens musik som spelades på klassfesten.

War - Edwin Starr


Lördag

Efter lite spring och letande efter lokalen vi skulle hålla till i igår så kom jag fram, bara 15 minuter försent. Det var vår första klassfest som anordnades efter 1 år tillsammans nu i jul. En grupp blivande sjuksköterskor som hade jäkligt kul.

Kvällen avslutades på GII där vi dansade och trängdes fram till kl 01.45 då jag gav upp och gick hem för att sova. För idag väntar en rapport på att bli färdigskriven av mig.
Får se om jag hinner få lift till jysk och kika på byråar till hallen, extrapriset gällde bara till idag.


Stalker

En fd kursare till mig kom in på bilbioteket för att hämta ut en bok. Hon började berätta att hon hade varit på en fest igår och pratat med en kille och på nått sätt kommit in på biblioteket. Han berättade att han brukar gå dit de dagar en väldigt söt tjej jobbade där bara för att få se henne. Självklart så skulle den söta tjejen vara jag.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det käns lite creapy faktist eftersom jag inte vet hur han ser ut, bara att han är en tysk utbytesstudent. Jag får be henne peka ut honom så jag vet vem den hemliga beundraren är iafl haha.

Ska man behöva vara rädd för att gå ute ensam nu eller?

Förutom att ora mig om han är ofarlig eller inte ska jag göra mig i ordning inför kvällens klassfest. Vet inte riktigt vart vi ska hålla till men det visar sig väll, vart det kommer mest ljud från kanske haha.
Det är maskerad med temat b och jag hade tänkt snott kläder av Jonathan och vara byggnadsarbetare, men de följde ju me han till Duved så nu står valet på blå (blå klänning) eller bond-brud. Nått jag har hemma dvs.
Vi får se vad det blir och nu måste jag börja fixa mig, ska vara där kl 18.

Byrå


800kr Jysk


Jag har skrivit förut om att jag vill ha en byrå i hallen, men de jag hade sett ut är på tok för bred för den vägg den ska stå mot.
Kikade runt på Ikeas hemsida men hittade ingen snygg smal, men på jysk fick jag napp. Får se om det blir ett inköp för julklappspengarna.


Morgon 13 DecemberMan kan inte bli annat än glad när man drar upp persiennerna och möts av denna underbara utsikt. Vi har balkongen i Söderläge vilket är perfekt för mig som älskar sol.

Hade tänkt dokumentera lägenheten så småningom. Vi börjar med utsikten.

Nu ska jag springa iväg till jobbet, hade varit mycket roligare att vara ute och gå runt i det fina vädret. När jag slutar kl 15 är det mörkt igen tyvärr.

Strul

Skulle logga in på swedbanks hemsida nu och betala hyran för denna månad, självklart så funkar det inte att komma in på sidan. Står bara att webbsidan inte kan visas.
Jag får försöka igen imorgon.

Blev inte så mycket mer skrivande på rapporten ikväll, jag fastnade fram en prins i new york. Har aldrig varit ett fan av eddie murphy, men hans otroligt söta och naiva karaktär i denna film går hem hos mig.Men nu ska jag gå till sängen, för imorgon är det jobb från 11-15 på biblioteket. Mitt näst sista pass eftersom de har sagt upp oss biblioteksvakter pga besparingar surt nog. Nu måste jag hitta en ny inkomstkälla.
Sen är det klassfest på kvällen som jag ser fram emot. Ska bli kul att träffa alla utanför föreläsningsalarna och lite mer privat.

You're The Voice

Bestämde mig för att ringa Natalie och bjuda över henne på middag efter en runda på stan. Vi inhandlade julmust, chips + dip som vi svullat i oss i soffan efter woken.
Vi har dissat idol och kommit fram till att både Alice och Kevin är jätte duktiga på att sjunga MEN intetsägande enligt mig. De berör inte mig iafl.

Eutav låtarna som Kevin framför You're The Voice är ett jätte bra exempel, han sjunger den bra utan tvekan. Men han ahr ingen power ingen den extra glöden som låten behöver.
Därför lyssnar jag mycket hellre på orginalet av John Farnham.PS är det bara jag och Natalie som tycker vinnarlåten låter misstänkt likt en utav låtarna som en känd pojkbandsgrupp har gjort?

GnällSitter och knapprar förfullt på mitt tangentbord, jag försöker få klart min rapport som ska vara inne på måndag kl 9. Och jag har ingen lust alls. Bara bita i det sura äpplet och hoppas det är klart snart.

Kanske ska vandra mot stan och inhandla lite julklappar, köpa middag och allmänt göra nått annat än skriva. Får se vad jag vill. Just nu vill jag ingenting.

Önskelista


Yogamatta står högt i kurs hos mig då yogan ligger efter hockeykillarnas träning, de är dyblöta efteråt lånemattorna.


En fotoram skulle vara kul att ha så man slipper framkalla bilderna eller bara kika på dem på datorn.Sex and the City filmen som var det enda jag var säker på att jag skulle få i födelsedagspresent för en månad sedan.


En sådan liten hårddisk från WD som pappa har som ryms i fickan.+


Något som piggar upp en tråkig dag.

Snälla tomten...

Hurra!

100mbit/s som ingår i hyran här kommer jag!

Ljus

Nu ljusnar det i horisonten!
Fått reda på av han jag hyr att det ingår minimihastigheten i hyran (självklart) och jag ska ringa telia så fixar dom det. Vill man ah högre hastighet får man lägga på det själv. Det löser sig.

Sitter just nu på biblioteket och ska strax ta bussen upp till remonthagen för att få träffa reumatologen igen eftersom mina inflammationer i kroppen återkommer gång efter gång. Det sura är ju att jag är 20 nu och får betala för besöken, typiskt.

Jag är klar med praktiken och jag kommer värkligen sakna alla tanter och personalen, hoppas jag får jobba lite då och då som vikarie.

Got to go.

På västfronten inget nytt

Oj 5 dagar sedan något livstecken här, och prognosen ser inte lovande ut. Han vi hyr av som ska ordna internet verkar inte fixa det och jag måste nog ringa och tjata snart. Man blir smått handikappad utan det.

Nu ska hallen bli lite mer vit och lite mindre organge.

Internetlös

Fortfarande internetlös. Men hemmet börjar se mer och mer ut som ett hem.

Sitter på skolan nu för att leta lite artiklar innan jag ska på huvuvdhandledar träff på rådhuset, sen ska jag inhandla lite saker med Natalie och sist men inte minst Yoga! En bra dag alltså.

Hjälp vad beroende av internet man är.

Done

Yeah!

Efter ca 13h är det mesta flyttat och vi har påbörjat att få i ordning alla saker. Det börjar sakta men säkert bli fint.

Kanske tar ett tag mellan uppdateringarna, iafl tills vi fått igång vårt nätvärk och inte behöver surfa på andras trådlösa oskyddade nätvärk.

Flyttdags!

Så kom dagen jag inte riktigt trodde på när jag satt på max och mamma slängde ur sig att vi kanske skulle få hyra en jobbarkompis åt henne lägenhet för 1.5 månader sedan. Har aldrig riktigt vågat hoppats.

Men nu är det klart! Nycklarna är mina och idag börjar flyttcirkusen.


Så här såg det ut för två veckor sedan, gäller att börja i tid. Alla flyttkartonger är nu slut och jag har kanske 2/3 till som ska ned i nån sorts av låda eller kasse för att kunna bäras.


Men vem gömmer sig i en utav lådorna?


Sussie min katt som jag haft sen jag var 11 år kommer jag nog sakna mest. Men hon kan inte följa med och jag tror hon skulle sakna mamma för mycket.

Nu ska jag käka lite och sen börjar det, hoppas det mesta hinns flytta idag.

Imorgon

Imorgon blir det en stor dag. Jag flyttar hemifrån på "riktigt".

Känner mig lika spänd som inför en födelsedag eller julafton, det ska bli jätte kul när allt är lfyttat och klart. För det är det som är lite problem, jag som inte orkar bära själv och Jonathan jobbar mycket 10 mil bort. Men det kommer gå på ett eller annat vis. Man får ta det i etapper.

Ska hinna med flytta det mesta imorgon och vara på praktiken på kvällen, då tar Jonathan över för han hunnit hit från Duved och sen tar vi det sista när jag slutat om det är nått kvar. Ska bli så bra!

Kom på att idag har jag haft körkortet i 2 år, woho! Det går sjukt snabbt.
Så nu borde jag gå och sova för sista gången hemma på ett tag kanske, för imorgon ska det hinnas med mycket.

Byrå


1000kr Jysk

HEMNES Byrå med 3 lådor
1595kr Ikea

HEMNES Byrå med 8 lådor
2295 Ikea

Jag är sugen på en byrå sen för att ställa i hallen, den är stor och rymlig och förvaring behövs. Jag skulle vilja ha någon i denna modell, men de är ju inte gratis tyvärr:´.

Rörs sig sakta framåt

Det börjar röra på sig, imorgon blir det antagligen lägenheten min (vår)!
De är och städar ur det sista ikväll och skulle ringa då det var klart så vi kan komma överrens om en tid imorgon. Vet inte riktigt hur jag ska samordnat allt eftersom jag har min praktik här, Jonathan jobbar i Duved och resten av familjerna gärna får vara med och hjälpa bära. Kommer bli lite i taget käns det som, men problemet är att jag inte orkar rubba en flyttlåda. Och det ser ut som jag blir själv imorgon pga att allt blev så krångligt. Men det göra inget, känns abra skönt att det är klart.

Står på jobbet just nu och längtar till i imorgon.

Upp och ned

Saker som drar ned på mitt humör just nu.

- Att min ostbågepåse jag lämnade på mitt rum i lördags innan jag åkte upp till Duved har försvunnit spårlöst ner i min lillebrors mage. Det får mig lust att dra in på hans julklapp, man tar inte min mat! Speciellt inte goda saker.

- Att ovissheten fortfarande hänger i luften över lägenheten. Jag kan teoretiskt sett få nej på ansökandet om hyra i 2:a hand som lämnades in tre veckor försent (i fredags och vi skulle få flytta in idag). Och att jag inte vet hur lång tid det tar innan bostadsföreningen beslutar sig.

- Att det värkar som jag inte får flytta in idag.

- Att det inte finns en gnutta julkänsla för alla mina saker ligger i flyttlådor och väntar på att få packas upp.

- Att det är ett helvete att försöka förstå hur lärarna vill att rapporten ska skrivas. Jag får inte skriva med egna ord och måste ha källa för varje stavelse + jag får inte skriva av + att jag inte får skriva om innheållt. Luddigt? Ja.

Saker som får mitt humör att skjutas i höjden.

- Att mamma ringde just och berättade att vi fått godkänt men det skrivs inte på papper fören nästa vecka och vi får flytta in i helgen.

Det som drar ned mitt humör när det gäller den saken.

- Att jag har blivitt lovad 1 December och att jag alltid får höra allting genom mamma istället för de jag ska hyra av ringer mig direkt. För då hade jag kunnat ställa frågan varför jag måste vänta till helgen när jag som sagt blivitt lovad 1 December och när exakt är helgen? Fredag, lördag eller söndag?
Det måste planeras eftersom Jonathan jobbar så mycket + jag är på praktiken jämt.

Det som faktist är bra.

- Är att det kom 4 deci snö i helgen i Duved, mysfaktorn är hög.


Bild taget från tågresan hem till Östersund idag.

- Att jag lagt pussel tilsammans med Jonathan hela gårdagen efter han kom hem från premiär skoterturen. Jag älskar att lägga pussel, sjukt kul haha.Vi har faktist lyckats läggga 50% av pusslet där motivet inte är det som syns på lådan, utan vad de på lådan ser. Klurigt.


RSS 2.0