Movietajm

Nu ska jag ta och laga lite av en annan favorit, nämligen min kyckling wok med broccoli mmmm. Sen ska jag sätta mig i soffan och se den sista av de 5 filmer vi hyra igår, en riktigt julklassiker nämligen The nightmare before christmas. I love Tim Burton!



the nightmare before christmas

Har inte riktigt huvudetn i behåll just nu för att beskriva i ord hur underbar denna film är. Se den om ni inte sett den säger jag bara. En utav mina top 5 filmer.



X men 2

Mutanterna drabbas av ytterligare fördomar från omgivningen efter att en attack mot regeringstjäntemän gjorts av personer som misstänks vara mutanter. En militär vid namn William Stryker argumenterar för att alla mutanter skall registreras hos staten. Professor X skola attackeras och mutanterna tvingas att fly. Magneto, som har flytt från fängelset, bildar en tillfällig allians med Professor X och Wolverine åker norrut för att undersöka ledtrådar om sitt förflutna.

En utav de få filmer som faktist är bätte än sin föregående.



X men 3

Man har funnit ett botemedel mot mutanter vilket hotar att förändra historien för evigt. För första gången har mutanterna nu ett val: att fortsätta leva med sina krafter trots att det isolerar dem från omvärlden, eller ge upp mutantkrafterna och bli vanliga människor. Den omvälvande möjligheten tvingar dem alla att ta ställning, att antingen ge upp det som gör dem unika för att passa in, för att kunna vara med dem de älskar, för att slippa leva under ständig förföljelse. Eller slåss för rätten att vara dem de är.

Men den här var inte alls bra, ett jävla massa gnällande och onödig dålig story som kunde varit bra.



Practical Magic

Om en kvast faller till golvet betyder det att besök är på väg. När månen omringas av en cirkel betyder det att olyckan är nära. Och de män som kvinnorna i släkten Owens förälskar sig i är dömda till att dö i förtid. Systrarna Sally och Gillian Owens blir vid ung ålder föräldralösa och uppfostras av sina mostrar. Sally bestämmer sig för att aldrig bli förälskad, medan Gillian reser hemifrån för att få sitt lystmäte i män och vilda fester. Då Gillian får problem med pojkvännen åker Sally hem för att hjälpa henne. Detta startar en rad märkliga händelser som involverar både en zombie, en perfekt man och en förbannelse.

Som Jonathan sa, "har Sandra Bullock någonsin gjort en komedi?" eftersom den stod på komedi hyllan, visade sig vara rätt. Ingen komedi utan mer en mysig drama att fördriva sin tid på.



Clerks II

Vad hände med snubbarna? För tio år sedan var vapenbröderna Dante Hicks (Brian O'Halloran) och Randal Graves (Jeff Anderson) expediter i New Jersey. I uppföljaren till den kritikerrosade kultrullen CLERKS slappar killarna fortfarande bakom disken och driver med kunderna. Info kopierad från disc shop. se! Beställ före 16.00, leverans nästa dag. Men när affären de jobbar i brinner ner tvingas killarna göra det otänkbara, vidga sina vyer och hitta nya karriärer. Som om inte det är nog deklarerar Dante plötsligt en dag att han ska gifta sig med Emma och lämna New Jersey, för alltid!

Jag var grymt skeptisk till denna film efter Jonathans försök till beskrivning av denna film, dvs ingen handling alls. Men den visade sig ha mycket själv och hjärta. Inte min humor till 100% men det var grymt skön.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0