Lördag

Står på jobbet och det är inte mycket som händer. Lite trist när det inte finns så mycket att göra då tiden går otroligt mycket saktare, jag vill ha massor av folk att hjälpa och ställa upp böcker. Det går speciellt  långsamt när man väntar på ett samtal om inflyttning eller inte.

Min största last måste vara att jag avskyr att vänta, det ska helst ske nu på engång eller igår.

Men det är bara att härda ut och hoppas att samtalet kommer snart. Efter jobbet som slutar kl 15 ska jag lifta med Jonathans kusin upp till Duved. Jag är lite nervös eftersom han välte med sin lastbil för ett par veckor sedan, men det gick ju bra. Men man kan se det på detta sätt, eftersom han är yrkeschafför och kör 100 gånger mer än mig så borde det ju hända en olycka nån gång haha, eller?

Håll tummarna för mig.

Mamma miaÄlskar feel good filmer. Hyrde hem Mamma Mia ikväll och bjöd in min kursare Anna och sjöng med och gravade i filmen. Abba kommer nog leva vidare länge länge eftersom varje generation får fortsätta ha en relation till dem.

Dagen har gått bra på praktiken och nu är vecka två avklarad. Hälften kvar och det går i en rasande fart. Bäst att sätta igång med rapporten till denna kurs då.

Imorgon ska jag jobba på bilbioteket för att inkasera lite kosing och hoppas på att samtalet om att jag är godkänd av bostadsföreningen kommer. Sen åker jag upp till honey i Duved och hoppas att telefonen ringer och jag snabbt kan åka tillbaka till stan för att flytta in.

Håll tummarna för mig!

HuvudhandledarträffJag har inte bara varit på praktiken på Slåttergården idag, utan också hunnit med ett huvudhandledarmöte på Rådhuset. Vi träffades i mindre grupper i klassen tillsammans med vår huvudhandledare för att diskutera frågor, funderingar, tankar och reflektioner som vi fått av våran praktik. Med inriktning på etik, ergonomi, hygien och nått mer som jag inte kommer ihåg nu.

De tre timmarna som var avsatta för oss flög iväg och vi han bara gå laget runt och berätta om våran praktikplats och våra första intryck. Det finns så mycket jag vill säga och jag fullkomligen exploderade av ord när jag kunde prata fritt om mina känslor med människor i samma situation som förstår. Det kändes jätte bra.

Nu ska jag läsa lite mer i När jag hör din röst innan Criminal Minds.

EFTERLYSNING!


Förra året är jag säker på att jag såg adventsljus i blockform på Åhlens. Men jag kan inte hitta dem iår. Mina Paint kunskaper är underbara men jag behöver hjälp nu!

Vart kan man köpa ett blockljus med ungefär denna text på, internet eller varuhus?

DekorationskvistarFick äntligen tag på dessa eftertraktade kvistar på Clas Ohlsons. Var där i förrgår men då fans det massor kvar, både i svart och vitt men jag ville titta på fler ställen med julkrafs och bestämma mig för vad jag ville ha.
Igår var jag dit för att införskaffa dem och självklart var det slut i bägge färgerna.

Idag sprang jag förbi på lunchen för att kika om de kommit in, nej inga på hyllan. Men jag frågade och han som jobbade där sa att de vita hade kommit in idag men inte hunnits packa än men de svarta skulle inte komma in fören i januari. Så glatt norpade jag åt mig två stycken, en till mig och en till mamma.

Jag har aldrig varit mycket för adventsstakar och tomtar osv, så jag skapar mig egna traditioner inför jul.

Dagarna går

Dagarna rinner undan lika fort som vatten. Enda gången det känns tung är när klockan ringer kl 6 på morgonen. Morgonpigg har aldrig varit synonymt för linn.

På praktiken flyter det på bra, jag trivs med boendena och personalen. Snart har halva tiden gått på praktiken och det käns bra att jag kommer jobba som vikarie och sommarjobbare där, speciellt när jag vet att jag kommer bra överrens med brukarna.
Jag lär mig mycket och snart kanske jag klarar av att ta steget från svans till självständig person.

Snart, snart hoppas jag vi flyttar in i våran lägenhet jag och Jonathan. De som har den har inte hört av sig och jag ogillar att jaga någon för att höra när det blir. Käns bara fel. Får se hur jag gör.

Jag ska iafl krypa ned i sängen med mina Riesen och läsa när jag hör din röst och kanske ringa i väntan på Greys Anatomy.

BordetSå, då har jag äntligen beställt mitt bord från Jysk. Tack vare en hjälpsam Johanna på Jysk Nordic får jag bordet för mitt utlovade pris 1400kr.

Nu hoppas jag bara att allt blir rätt.

Resumé

Har velat skrivat ett tag men har inte orkat eftersom jag då måste skriva om det som strö mig mest och jag har inte orkat tänka på det än haha.

JYSK - Förra veckan var jag som bekant på jysk och tittade ut mitt nya fina matbord.
Eftersom jag flyttar denna vecka bestämde jag att jag skulle köpa denna vecka och det gick bra enligt två ur personalen eftersom extraerbjudandet var till 30 November. Det lilla problem som uppstod med att priset på bordet + fyra stolar i affären kostade 1999kr mot 1400kr som hemsidan hade sa de bara var felmärkt och jag skulle få det för priset på hemsidan.
Glad och nöjd väntade jag till idag för att åka och köpa det i samma veva som Jonathan köpte sin soffa på Bonus. Kom till kassan och där blev det tvärstopp. Inte fick jag något bord för 1400kr som lovat utan jag fick isfl beställa det från hemsidan. Jag frågade om frakt osv men hon viste inget.

Kom hem och det är nu det börjar bli invecklat. Kollar på sidan, bordet kostar fortfarande 1400kr men de ska ha 500kr (!) i frakt för att transportera det från den butik jag var i dag hem till mig, jag kunde inte hämta det i butiken och vips var vi uppe i samma summa som de ska ha i butiken.
Väldigt irriterad att jag inte köpte det förra veckan för mitt utlovade pris skrev jag ihop ett mail till Jysk där jag bad om att få bordet till mitt utlovade pris på 1400kr och jag kan hämta det själv i butik för att slippa frakten. Jag poängterade att jag tyckte det var konstigt de hade två olika pris i affären och på hemsidan, de är ju samma kedja.

Ord står mot ord, jag tog ju inte namn på de som lovade mig förra veckan och nu är mitt mail vidarebefodrat till chefen. Så jag får vänta tills imorgon och se vad han/hon säger.

Det roliga var undertiden jag skrev mailet höjde de webpriset till 1999kr (!). Men eftersom jag redan lagt bordet i min kundkorg står det att jag ska ha det för 1400kr och nu vågar jag inte stänga ned datorn. Men jag borde ju få det för 1400kr endå och jag har prt scr min kundkorg eftersom jag inte vågar beställa det, eftersom jag inte vet om jag får slippa frakten eller.

Irritation!

Dagar som gått - Har jag spenderat i Duved med Jonathan och mått gott i snöfallet. Jag gillar att min värld förvandlats till vitt.

Jobb - Var på biblioteksjobbet igår och det gick bra som vanligt. Idag jobbade jag kväll på praktiken och allt flöt på bra, doften att nybakta lussekatter kanske bridrog till den stämningen.

Imorgon - Ska jag börja jobba jätte tidigt så jag borde sovit för en timme sedan.

Twilight - Var väldigt bra men eftersom jag läst boken kändes det som jag satt med snabbspolningen på hela filmen haha. Men jäklar vad snygg Edward är!


TwilightJag ska avsluta mina tre lediga dagar från praktiken med filmen som bygger på böckerna jag slukat i helgen. Jag kan knappt bärja mig och hoppas att den lever upp till mina förväntningar.

Om jag kunde drömma

Omslagsbild: ISBN 9789171302007, Om jag kunde drömma

Då har jag läst första sidan i Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer. Det är endå inte en ny bok (2005) och jag förstår inte hur den har kunnat glida förbi mig då den värkar uppfylla precis de kriterier jag gillar av böcker. Spännande med en lite anorlunda story.

Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington. Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulle och förföriske Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckas hålla sin identitet som vampyr hemlig. Men nu går ingen säker, minst av allt Bella som är den person Edward håller mest av. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara.

Filmen som bygger på boken Twilight har premiär idag och en massiv reklam har ju gjort och jag blev direkt intresserad av böckerna bakom. Jag beställde hem de två första och väntar på den tredje tills den kommer ut på pocket.

Så nu ska jag läsa!

Fredag

Så, nu har jag fått i mig lite cornflakes och känner inte fortfarande för att döda någon. Mitt blodsocker är höjt igen. Måste äta mer regelbundet för att inte tappa humöret så fort.

Jag slutade kl 14 och det passade bra för mig. Dagen har gått bra och praktiken rullar på. Man blir mer varm i kläderna för var dag som går.
Blev uppskriven på vikarielistan också vilket känns bra, jag måste ju fixa ett nytt jobb när biblioteket varslar. Får se hur mycket jag får jobba, jag måste dra in minst 1500 för att gå plus/minus noll. Det är det som är jobbigt med att vara vikarie, du kan få noll timmar och du kan få massor. Sen ska det ju passa med mitt skolschema också. Men det får lov att lösa sig.

Nu ska jag inte vara på praktiken något mer denna vecka, inte fören nästa tisdag. Helt ledig är jag inte för imorgon är det biblioteket som gäller och sen en rapport som inte skriver sig själv.

Jag är godissugen.

Torsdag

Jag har haft en trevlig dag med Jonathan, det är inte så ofta vi träffas och det var alltför längesedan nu. Vi käkade brunch på pause och fördrev tiden fram till jag skulle börja jobba på Mio och Bonus möbler.
På Bonus hittade vi en jätte fin och skön soffa för ett bra pris. Så det blir antagligen det, Jonathan ska fundera på saken bara.

Började jobba kl 15 och kvällen gick bra. Var dock två boenden som var väldigt oroliga för de längtade hem. Det är jobbigt i sånna situationer för det är väldigt svårt att trösta en dement person som vill hem till mamma och pappa och jag vill ju inte de ska vara ledsna. Man får finnas till och försöka få personen och känna sig trygg.

Nu ska jag övertala Jonathan att se Criminal Minds och sen blir det att sova, börjar jobba igen imorgon kl 7.

Update

De senaste dagarna har varit lite omtumlande, eftersom jag började min praktik i måndags och igår fick veta att vi studenter som jobbar på biblioteket antagligen inte får vara kvar efter jul pga nedskärningar för vi har för få ansökningar = litet bidrag.

Det känns trist att jag inte kan jobba kvar på bilbioteket, det är ett väldigt bra jobb som är lagomt betungande och lagomt ofta. Speciellt eftersom jag nu flyttar 1 december och är beroende av lönen för att slippa ta studielån. Men det är inte helt klart än hur det bli så det är bara att hålla tummarna och söka nytt jobb om det inte går vägen.

Det andra som jag fortfarande smälter sakta och säkert är min praktik på ett demensboende. Jag har fäst mig vid de boende och personalen så jag hoppas jag får sommarjobba där. Det är ganska jobbigt psykiskt men oerhört givande och bättre än jag trodde.
Jobbigast är när man inte når fram till de dementa och när jag önskar jag kunde göra mer för att de ska ha det bra. På grund av förutsättningarna som sjukdomen och boendet ger går det inte alltid. Och jag lider mycket utav det, men det känns bra att jag kan göra allt jag kan för att de ska ha det bra endå.

Imorgon jobbar jag kväll och det passar bra för Jonathan ska stanna istan hos mig ikväll. Jag ska passa på att åka iväg och träna en stund nu innan han slutar, för jag kommer inte hinna träna så mycket mer i veckan synd nog.

Möbler

 

Jag har varit och kikat på dessa två affärer idag efter dessa möbler och lite annat. Och jag blev possitivt överraskad, ett steg närmare köp alltså. Ska strax dit med Jonathan igen för att se vad han tycker.
Jag är dock lite tveksam till soffan, den var skön och otroligt billig (2500) men inte så skön som lite dyrare soffor. Får klura lite på det och kika på denna affär också.


Bomb nr 4


Klicka för att stänga fönstret

Jag säger bara, så jävla onödigt! Speciellt brevid vårat sjukhus. 

Det visade vara falskt denna gång med.

Bomb nr 1

Bomb nr 2

Bomb nr 3

Inspiration


Eller

Snälla tomten? Detta kan gärna levereras till Rådhusgatan 28 a snart.

Dag 1Tänkte skriva om dagens praktikstart... men jag måste smälta det ett tag till. Massor av nya intryck!

PraktikstartImorgon är dagen D, då börjar jag mig praktik på Slåttergården och jag är måttligt nervös.
Dels för att jag är sjukt morgontrött och börjar 6.45 och dels för att min kontakt med äldre inte är den största sen förut.
Men det kommer bli lärorikt och massor av nya erfarenheter!

Buy or sell

Jag måste tipsa om buy or sell som är en blogg som utan avgifter lägger upp plagg du inte längre får plats i din garderob. Jag la upp en anons och efter 10min så var den såld. Lovely!

Det var det som räddade min kväll.

Det finns massor av plagg att fynda, gör det här.

-


Hjärtmeditation

Jag ska snart iväg på hjärtmeditation. Ska jag erkänna har jag ingen aning vad jag gett mig in på, men det ska bli kul att pröva. Den enda erfarenhet jag har av meditation är de sista 10 minuterna på yogan som jag brukar somna på.
På anslaget stod det att man inte skulle vara med om man befann sig i sorg eller kris, det är lite oroväckande faktist. Jag bedömde mig själv att jag inte befann mig i en kris eller sorg så jag borde ju klara mig.

Nu blev jag ju nervös!


Olycka

¨

Tre omkom i bilolycka på E 14

Jag blev iskall i kroppen och livrädd nu att det är någon jag känner. 3st i 20 års åldern och risken är rätt stor att man vet vem det är, så stor är inte denna stad. Men det är så hemskt endå för alla inblandade även om jag inte känner personerna.
Flashbacks från förra året då Jonas försvann en sen natt tillsammans med en annan kille och det käns fortfarande så fel.

Väntan, men jag var tvungen att ringa Jonathan och abra försäkra mig om att det inte var han iafl.

Lovestory


Nu ska det bli ett hett möte på mitt matbord, mellan cornflakes och mjölk. Lovestory helt efter reklamen.

Är det bara jag i hela världen som avskyr mjuka cornflakes? Jag kör på metoden ta en näve cornflakes, he i mjölken, ät upp och lägg i en ny näve så de inte hinner mjukna. Men alla andra värkar köra på metoden cornflakes i botten, mjölk över och gojsa runt.

Sen ska jag packa ned det sista jag inte behöver och sen är 5 flyttkartonger fulla och mitt rum är ganska tomt.

Eva och AdamJag bläddrade runt bland kanalerna och hamnade av en slump på barnkanalen och där gick Eva och Adam. Min absoluta favorit program när jag var yngre. Jag läste serierna långt innan de blev tvserie och jag följde det slaviskt. Vilka minnen det framkallar och jag skrattar lika gott idag som då.

Speciellt åt Evas storebror Tobbe som jag var dödligt förälskad i (förutom när jag var kär i adams kompis alex). Fler än jag som hade en chrush på honnom haha?Erik Johansson aka TobbeÅh såg att det fanns en box med alla avsnitten och filmen som jag tappat bort. Den önskar jag mig helt klart i julklapp haha!

Eva & Adam Box (3 disc)
Eva & Adam Box

Fun


Jag, Jenny, Malin, Sofia, Åsa, Sandra, Helle och Lisa
In i dimman..
 

..innan g3

Måste erkänna att jag hade roligare förra helgen. Jag önskar att det hände lite mer i mitt liv just nu. men man får vara glad för det lilla man har, det kan ju bara gå uppåt!

Packa

Det blev tillslut att jag stannade istan. Det blev lite för mycket åkande och jag vill värkligen gå på träningen imorgon.

Så nu sysselsätter jag mig med att försöka få ned alla mina saker i flyttkartonger. Första fyndet var min ring som varit borttappad sedan mina föräldrar gifte sig i augusti. Den var 30cm från mitt huvud varje gång jag sov. Jag hade ju kollat där haha! Skönt den kom till rätta iafl, det är min västerbottenring jag fick när jag tog studenten så den betyder mycket för mig.

Vi får se hur det går med alla saker eftersom mamma bara hade lämnat en tidning hemma, så duktig på återvinning som hon är suck. Svårast är att bestämma vad som stannar och vad som ska tas med.
Någon som flyttat hemifrån som kan tipsa. Är det lönt att ta med sig alla saker man förvarar hemma för att förvara där. Är det bättre att låta de ligga kvar hemma då?

Gratis är gott

Nu har jag blivit medlem på en ny suda, gratismode.se som också anänvder sig av superpresentkort = 60 olika butiker, allt från stadium till Gina Tricot. Och mitt mål är ju en julklapp till lillebror så jag attackerar från två håll.

Både gratisbio och gratismode. Bli medlem genom mig om du också vill ha gratis presentkort och vill ge mig extra poäng.


BeslutsångestJag brukar väldigt sällan drabbas av beslutsångest. Men när jag väl gör det slår den till som en blixt och jag vältrar mig i ångest.

Dagens i-landsproblem är om jag följa med Jonathan upp till Duved och åka hem med mina föräldrar imorgon med risk att inte hinna hem till en yoga träning jag väldigt gärna vill gå på. Det som kryddar det hela lite extra är att jag åkte upp till Duved igår kväll och tillbaka till stan idag. Jag har alltså åkt 10 mil dit, 10 mil hem och ska jag fortsätta åka 10 mil dit igen och 10 mil imorgon hem igen.

Det känns som jag måste passa på att träffa Jonathan när jag väl har chansen eftersom vi bor 10 mil ifrån varandra just nu. Och det blir väldigt konstigt eftersom man aldrig hinner prata och träffas ordentligt, jag har iafl lite svårt för det. Jag blir förvirrad och känner mig otrygg. Jag behöver ha en plats och sen inte fara och flänga över allt. Jag borde ju vara van, men jag har aldrig lyckats vänja mig. Tattarfamilj som mamma kallar oss haha, lever i våra väskor.

Störd nattsömnVarje morgon kl 5 inträffar detta hemma hos mig.

Gratis

Jag skulle behöva hjälp, hjälp med att fixa ihop 1250p till för att uppnå ett superpresentkort på 700kr så jag kan köpa en boxningsäck åt min lillebror i julklapp. Jag har värkligen lite ångest över att jag går +/- noll med den kommande hyra, maten och kurslitteraturen och det kommer göra det svårt att få ihop pengar till julklappar.

Visst en snyfthistoria men du tjänar också på att bli värvad av mig eftersom du själv lätt kan tjäna ihop ditt första presentkort på 700kr gratis. Det här är mitt tredje jag samlar ihop till och det börjar bli lite kämpigt att få ihop poängen som behövs utan att köpa saker. Men de två första var lätt, lite klick här och där bara.

Så snälla, bli medlem här på gratisbio.se om du inte redan är, ange linnholmgren som referens så får du 25p extra. Tack!

Två klänningar Till Salu!

Man kan ju som bekant inte spara på allt man äger. Eftersom jag flyttar snart och är både i behov av pengar och utrymme är det dags att rensa ut.

Jag har lagt upp två klänningar, en oanvänd och en endast använd en gång på tradera. Passa på att fynda!

Buda här, där jag också har andra fina saker uppe.

Plötsligt händer det

Idag kanske det är dagen då jag vinner 1 miljon på triss. Idag kanske det är dagen som ett av alla spam mail om avlägsna avlidna släktningar kanske är sant. Idag kanske det är dagen jag får flytta in i vår nya lägenhet. Idag kanske är dagen all min ångest försvinner och jag kan lämna allt bakom mig. Idag kanske någon överraskar mig så jag aldrig vill sluta le. Idag är kanske den dag som alla lotterier jag är med på visar sig vara jag som vunnit. Idag kanske jag vinner den där snygga jackan från Koola Anna jag så gärna vill ha. Idag kanske det blir vitt ute.

Idag kanske det händer, det där man inte trodde just nu skulle hända. Det som aldrig händer mig.

Idag kanske är dagen jag vinner denna tävling hos Stargirl.

Unna sig

Den bästa stunden på veckan är när jag är på yogan och när jag kommer hem efteråt. Kanske för att jag känner mig så duktig att jag med gott samvete kan äta hur många som helst av mina favorit kakor Gille Choklad drömmar.


Och se på Criminal Minds, mitt favorit program (förutom greys anatomy)

RadiotjänstenRadiotjänsten ringde mig nyss (0980-75000) men de slängde på luren i örat på mig. Vad är det för stil?

YogaIbland är det bra med is i magen. Jag var bara reserv på bokningen av kondaliniyogan ikväll och velade på om jag skulle åka på spinningen istället. Men nu så fick jag mail om att jag hade fått en plats. Så jag ska strax åka iväg och njuta lite av att träna.

Inköp

Slet mig hemifrån och mötte upp Natalie på stan. Jag kikade på böckerna jag ville ha på bokhandlarna i stan, men de var svindyra eller så fanns de inte. Så det blev till att beställa dem från adlibris. Det blev:

  
Hanteringen av odöda av John Ajvide Lindqvist
Om jag kunde drömma och När jag hör din röst av Stephenie Meyer

Ångest sliter lite i mig eftersom jag vet att jag lever på plus minus noll. Men så dyra är de inte, ca 39kr på adlibris så jag unnade mig. Nu hoppas jag bara att de är bra.

För att stilla min pengaångest fikade jag och Natalie hemma hos mig, varjför betala 20kr för en kopp te ute när det kostar 15kr för 20 koppar te hemma. Mysigt.

Böcker

När jag har tråkigt brukar jag alltid kunna läsa någon bok och bli helt uppslukad. Men när jag tittar mig omkring bland mina bokhyllor hittar jag inget jag har lust att läsa om eller redan läst 5 gånger.
Det jag har lust med är att beställa hem nya böcker så de kommer till imorgon. Bokhandlarna i Östersund kan inte mäta sig med internetpriser på 39kr och det kliar i fingrarna fast jag inte borde. Den kommande flytten kommer kräva pengar, pengar som jag har väldigt ont om och jag borde avstå.

Kan kika in på biblioteket och se om de finns inne där, gratis är gott!

De jag skulle vilja läsa är:


Hanteringen av odöda
John Ajvide Lindqvist


Om jag kunde drömma
Stephenie Meyer


När jag hör din röst
Stephenie Meyer


Ljudet av ditt hjärta
Stephenie Meyer

Någon som läst dessa och rekomenderar dem?

Problem

Helst skulle jag bara vilja börja stoppa ned alla mina tillhörigheter i sånna lådor som finns på bild till höger --->

Men jag får vackert vänta till senast 1 December, inte så långt kvar nu men något jag hatar mest i hela världen, så är det att vänta. Det kliar i hela kroppen och jag blir rastlös. Jag vill nu, på en gång och helst igår!
Varför det känns så outhärdligt är för att jag dels inte kan påvärka det någonting och dels för jag har väntat sen jag var 14 på att flytta hemifrån, på riktigt. Mitt eget teritorium, för något jag också är mindre bra på så är det att vara underordnad någon annan. Det funkar inte riktigt. Mitt liv, jag som bestämmer. Iafl över om jag ska städa eller plocka i diskmaskinen nu eller senare.
Nog om detta.

Det är underbart väder ute och jag har inga planer alls. Skönt men endå rätt trist. Speciellt eftersom jag börjar fundera mer över hur mycket jag längtar tills jag får flytta.
Jag får helt enkelt sluta tänka.

Träning av magmusklernaSå då var det dags att träna magmusklerna ledd av Björn Gustafsson c&o i Parlamentet, äljakten.

LägenhetenDär ska jag flytta in tillsammans med Jonathan senast 1 December. Det känns lovely!

Jag och Jonathan var och kikade på den i helgen, vi ska hyra den i 2:a hand och den låga hyran är pga det är en bostadsrätt. Om hur det såg ut kan jag säga så här, planlösningen är jätte bra med en balkong med underbar utsikt över östersund/storsjön/frösön, MEN färgen på väggarna och möblerna var inte min kopp av te. Så ett måste är att slänga ut allt och göra om. Något jag ser framimot.

En 3:a för ca 3000kr, ett årskontrakt. Jag är i himlen! Och det bästa är att det är gångavstånd till skolan, gymmet och stan.

HLR


Det här har jag roat mig med under eftermiddagen. Uppdaterat mina kunskaper innom HLR och är nu ännu en kurs godkänd i HLR.
Det är nya rön hela tiden, för två år sedan då jag gjorde senaste kursen var det 15 tryck och 2 blås. Nu har de dubblat till 30 tryck och 2 blås. Det är mycket jobbigare att trycka än vad man tror, jag kommer nog få blåmärken efter denna dag haha. Men nyttigt att kunna är det efter som 15 000 hjärtstopp händer varje år och endast 2-3% överlever. Men chansen höjs 2-3 gånger att överleva om HLR utförs, därför borde alla kunna detta.

Mer info finns på HLR rådets hemsida.

Praktik

Efter lite springande till bussen imorse kom jag fram till Slåttergården i någorlunda tid. Jag fick träffa min handledare och de andra som jobbade för tillfället + självklart några av de boenden.
Mitt första intryck blev väldigt bra, jag känner stort förtroende för min handledare och de övriga att de kommer göra allt för att jag ska få en så bra praktiktid som möjligt.

Men jag är fortfarande lite nervös, eftersom jag inte riktigt vet hur jag kommer reagera på de nya situationerna. Min erfarenhet sträcker sig till en superturbo till 91:årig farfar som fortfarande springer omkring med motorsåg i högsta hugg i skogen och äldre på buss och affär som alltid anser de har förtur. Men thats it.

Men det kommer gå bra! Det ska bli super kul iafl.


Tävling

KOOLA ANNA Tove small black check

Den här jackan skulle jag bli överlycklig om jag vann! Är i behov av en vinterjacka som kompliment till min fjällrävendunjacka, för -20 är det ju inte alla dagar. Och tyvärr har jag inte råd att lägga ut så mycket pengar pga stundande flytt.

Så jag håller alla tummar jag har att jag vinner den i Lindas tävling i sammarbete med Paprikastore som säljer märkserkläder direkt på nätet.

Praktik

Har suttit en stund och klurat på hur jag ska ta mig till Slåttergården imorgon kl 10, servichuset jag ska praktisera på de närmaste 4 veckor med start på måndag. Antingen kommer jag 20min för tidigt eller 5min för sent. Bägge alternativen känns sisodär.
Men om jag ringer och medelar att jag blir 5min sen borde det ju vara ok? Dagens i-landsproblem. Istället för att höja besinpriset kanske det vore en bättre idé att utöka kollektivtrafiken, det tror jag på iafl så jag inte behöver överväga att jag måste ta bilen. För på hemvägen måste jag antingen gå 5min tidigare eller vänta 30min på nästa buss. Lovely.Sängen kallar i vilket fall som helst. Jag ska hinna skriva mål med vad jag vill uppnå under praktiken och se till jag tänkt på allt. Efter lunch blir det HLR och sen är jag fri tills på måndag. Eller rättare sagt har jag tid över att slipa på min rapport som ska skrivas under praktiken, för jag har ju inget annat för mig endå.

TårtaOk jag sa till mamma att jag för en gångs skull ville ha en gräddtårta med GRÄDDE på. Ehh nog fick jag svar på mina drömmar allt haha.

Så nu blir det överbliven tårta + house om jag vågar gå in i min lillebrors rum där han är med sin flickvän för att få tag på min sc(k)artsladd. Fortfarande lite chokad när jag tänker på det. Han är ju 5-6år bara? I mina drömmar.

Presenter


En del utav de fina presenter jag fick på min 20års dag. Tack alla!

Tisdag

En hel del har hänt i helgen, men just nu finns det för lite tid att få ned allt i text. Håller just nu på att försöka få håret tort så jag och lillebror kan åka ned på stan och muta Game att laga hans xbox fast vi inte hittar kvittot, försöka duger.

Efter det mer eller mindre lyckade försöket ska jag springa vidare upp till jobbet och försöka få ihop lite lön att betala kommande hyra med. För 1 December senast flyttar jag och honey in i en 3:a mitt i centrum och det ska bli underbart. Mer om det sen.

Kärlek

Klänning
+

Flight Of The Conchords - Säsong 1 (2 disc)

+


+

Middag på simonviktor

= En glad Linn

Jonathan har en förmåga att lyckas fixa presenter som är väldigt uppskattade. I år tror jag han överträffade sig själv med ett litet cocktailtema lagomt till 20års dagen.

Tack honey!

20!Till mig!

"Bomb" nr 3

Foto: Anneli Åsén

Det är inte sant. Ännu en nu bomb vid en affär i Östersund, närmare bestämt vid Högboms el som är i närheten av där förra "bomben" las ut.

Vad är det för fel på folk?

Lidl i tisdags, i Brunflo idag och nu ännu en till?

Ny Bomb!Det är inte sant! En ny kartong med ordet bomb skrivet på är utplacerad, den här gången i Brunflo, 1.5 mil från Östersund. Igår erkännde två tjejer att de la ut den första bomben utanför Lidl i Östersund i Tisdags.
Det han gå tre dagar innan bombteknikerna ifrån Stockholm fick komma hit igen. Jag blir så förbannad, för chansen är övervägande att det är en ny fakebomb, men de kan ju inte chansa och kostnaderna blir horribla och avspärningarna och evakueringar blir stora, igen.

Jag kan ju inte hoppas det är en riktigt bom, men fy fan för dem som lagt ut den som ännu ett nytt "skämt."

Foto: Johan Axelsson

Lycka

Vaknade att det dundrade ner någon nedför trappan. Fick hjärtat i halsgropen eftersom det inte ska vara någon hemma när jag vaknade, konstaterade jag genom att det var ljust ute. Men ganska snabbt insåg jag det var min lillebror av stegen, mycket riktigt. Skrämmas så där, trodde ju nån hade brytit sig in haha, jag och min fantasi.

Frukosten är avklarat och jag mår allmänt gott. Mest eftersom jag ska träffa folket ikväll med en vanlig hederlig fest hos en av dem och imorgon blir det fika buffé på lime och förhoppningsvis lägenhetsvisning. Baby kommer tillbaka till stan idag också efter en jobbvecka och på måndag fyller jag år, kan det bli så mycket bättre? Nej tror inte det + att jag har knappt någon skola till veckan.

Jag svävar på små lätta moln.

Den lilla svarta

Klänning
Den underbart söta klänningen fanns kvar på h&m när jag var på stan idag. Jag trodde aldrig de skulle fått in den eftersom kläderna där är vad stockholmarna ratade på förra sommarrean. Men när de väl får in nya grejer så finns det alltid när det tar slut på engång i webshopen och i vanliga affärer. Folk här är lite efter, eller rättare sagt prioriterar andra saker. Men jag tackar för det.

Så nu ligger den undanhängd och jag hoppas nån vänlig själ hämtar ut den till mig imorgon och ger den till mig i födelsedagspersent -blink blink-.

Dagens snilleblixtDet värsta är ju att Betnér igentligen har rätt.

HjälpmedelHela eftermiddagens metodövning gick ut på att lära sig använda hjälpmedel vid förflyttningar. Det var allt från taklyftar till vanliga hederliga draglakan.Jag var sjukt less efter 1h redan, inte för att det inte var intressant. Det fans bara ingen ork. Men nu är jag hemma och ska äta middag och sen blir det yoga. Det är allt som behövs för att känna sig lite piggare.

LunchMamma ringde nog nyss mest för att fråga om jag var vaken. Men jag lyckades rätt bra med att övertala henne att käka lunch med mig innan skolan. Så om 30min åker jag in till stan för att äta på Lime.

På skolan ska vi ha Ergonomi dvs lära oss flytta patienterna men fortfarande kunna jobba utan sjukskrivning. Jag är inte så pepp, men det är viktigt så det är bara att släpa sig dit. Man kan ju inte ha lust varje dag.

Ska försöka komma iväg på Yogan ikväll om det finns plats kvar, annars får jag se vad som sker.

En sekundIdag för 22 år sedan miste min morbror, 24 år livet i en bilolycka. Jag och mamma var på hans grav ikväll och tände ett ljus för honom.

Tänk om.

Please


Snälla jorden, gå inte under innan jag hinner upptäcka dig. Jag längtar.

Önskan

Ibland önskar man att man var så där sjukligt poppulär. Att telefonen ringer och får sms stup i kvarten och folk springer efter en på stan. Alltså inte som en kändis utan som en väldigt vanlig poppulär människa med oräkneliga vänner. De som är som kändisar fast innom kompiskretsen. Sånna som alla älskar vid första ögonkastet.

De ungar som alltid ansågs stökiga men alltid ansågs coolast, jag kollade runt på facebook på dem idag och se vad som hänt med dem. De är fortfarande kretsens kungar med 500 vänner och oräkneliga kort på olika äventyr. Jag kan inte annan än avundas.

Men varför, jag borde vara glad för det jag har. Man man önskar ju alltid vara poppulär, saknad och önskad.
Bekräftelse kallades det visst?

FikaEfter jag genomlidit min twinrixspruta begav jag mig från skolan till stan och mötte upp Natalie. Vi vandrade omkring ett tag bland inredningsbutikerna och ojade oss över allt vi ville ha. När vi lessnade på det gick vi in på Wedemarks och tog oss en varsin kopp te. Ok jag kunde inte motså en choklad boll med kokos heller.
Där satt vi och snackade skit en timme innan jag liftade med mamma hem.

Mitt tvkort har kommit tillbaka från Stockholm nu så kvällen är räddad, Grays så klart!

Örhängen Till Salu!

Svar/vit randiga örhängen !NYA! *pop*punk*rock*emo*lolita*

Gosh vad man samlar på sig saker.

Är du sugen på dessa med utropspris 1kr. Buda här.

Den lilla svarta

Klänning
Klänning
Om jag inte hade totalt shoppingförbud skulle jag vilja investera i någon av dessa skönheter ifrån hm party kollektion. Helst den svarta då eftersom jag fortfarande har en dröm om den lilla svarta som jag inte har, denna skulle vara perfekt.

Drömma kan man ju alltid, snart ska jag iväg och spendera 450kr på en Twinrix spruta som skolan inte betalar men tycker vi ska ha, lovely. Men om jag smittas av hepatit a eller b skulle jag ångra mig för resten av livet om jag inte gjorde det, så det är bara att bita i det sura äpplet och se glad ut.

Sen ska jag möta upp Natalie och njuta av mig lediga dag.

Det finns en morgondag trots allt!Vaknade idag och fick reda på Obama vann inatt, och fan visst känns det lite bättre imagen idag än vad det har gjort senaste 8åren!

Nu är det bara en fråga kvar, är USA värkligen redo för sin första svarta president? Jag hoppas, hoppas och hoppas att han får vara i liv.

Gahh!

Hur ska man kunna följa valvakan om man inte ens får igång tvn -sliter i mitt hår-?!

Obama vs McCainVem hoppas du vinner inatt?

Faran överSom väntat var det ingen riktig bomb. Synd alla pengar som nu har kastats i sjön pga någons idiotiska handling.  Hoppas de får fast på vem det var så de/den får betala för att alla poliser som krävdes + bombtekniker från sthlm och bombvagn från umeå.

Men rätt skönt att det trots allt bara var fake. Nu får 56 människor återvända till sina hem.

Bomb?Imorse upptäcktes en låda vid Lidl bortanför där jag bor som det stod skrivet Bomb på. Det har resulterat i avspärrningar i en radie av 200m och va 150boende är evakuerade.Det kändes lite surrealistiskt när jag åkte bussen till skolan och i varje gatukorsning stod poliser och dirigerade trafiken. Jag trodde först det har varit en trafikolycka, men en sån avspärrning med band och allt brukar det ju inte vara. Sen har jag aldrig sett så många poliser samtidigt. De måste ha tömt hela jämtland på varenda polis. Det kanske det lådan var till så de kunde råna 10mil härifrån haha. Vi får se.

Lite otäckt är det trots allt, tänk om det är en riktig bomb? Men mest troligt är det att det är en papperslåda med en text på bara. Men det är hemskt gjort eftersom bombtekniker från sthlm flygs upp och bombvagn från Umeå. Det pengarna hade kunnat gått till något mycket vetttigare än någons bus om det visar sig vara så.


HappySå glad är jag just nu! Jag klarade eximinationen galant efter en lite knacklig start.
På min lott föll det injektion. Ett rätt lätt moment om det inte vore för... läkemedelsberäkningen. Min stora fasar som var nära att sänka mig. Min gärna stod still, jag kunde inte räkna ut hur många ml jag skulle dra upp om jag skulle ha 7.5mg morfin 10mg/ml. Men till slut trillade polleten ned, 0.75ml och sen var det bara att köra på.
Läraren som eximinerade mig tyckte min prestation var bäst idag så det kändes skönt. Ska bara hem och träna läkemedelsberäkningen lite haha.

Just nu sitter jag på jobbet och är lite irriterad över att personen som vi ska hyra lägenheten av inte hör av sig för att säga att det inte går imorgon att titta på den som jag hört genom min mamma. Hänger du med? Det spelar ingen roll att vi inte får se den imorgon, utan när det går bra för dem. Grejen var ju att Jonathan kunde bara komma in imorgon för han jobbar hela veckan. Och man ville gärna veta om det gick eftersom han ska endå åka 10mil enkel väg. Dålig stil tycker jag.
Ska börja jobba strax och blir klar 19. Synd bara jag glömde handledsskyddet och att min glädje över den lyckade eximinationen grumlas över att han inte hört av sig angående lägenheten.

VäntanJag har snart biti sönder mina nagelband av nervositet över det som komma skall. Ska snart iväg till bussen för att utföra min eximination på skolan. Har suttit hela morgonen och repeterat ketersättning, venprovtagning och injektion. Jag vet att jag kan, men missar man en av alla detaljer är det rätt kört. Så det gäller att ta det lugnt och fokusera.

Ikväll kommer Jonathan in till stan om vi får kika på lägenheten imorgon. Vi får se eftersom han som vi skulle hyra av inte ens hört av sig än. Så snart måste jag ringa upp och det känns inte så kul, men Jonathan måste ju veta om han ska komma in eller inte, annars stannar han och jobbar i Duved.
Avskyr värkligen när man inte får klara besked på engång. Känns som allt är så oklart och det är utanför min kontroll. Jag kan bara förlita mig på att en annan människa göra det den ska och det gillar jag inte. Jag vill ha kontroll över allt och jämt, tyvärr. Sen att allt ska hända nu, helt igår enligt mig gör inte saken bättre.

Pst. min käre vän Natta har nu besämt sig att joina bloggträsket. Giv her some love här.


Till Salu eller inte?Jag står i valet och kvalet att sälja dessa sötnosar. Tyvärr har det aldrig blivitt av att jag använder dem då jag igentligen inte är en högklackad tjej. De har bara fått stått längst fram i graderoben och blivitt beundrade.

Det skulle svida eftersom jag la ut så pass mycket pengar på dem om jag knappt fick nått för dem på tradera. Då får de nästan stå och vänta på sin tid. Men å andra sidan behöver jag värkligen pengarna till en stundande flytt. Jag kan inte spara på allt, tillslut svämmar det över så jag måste börja rensa på allvar.

Någon som skulle vara intresserad?

Medan jag bestämmer mig för att sälja eller inte kan ni kika på mina andra auktioner här men bra basplagg till låga utropspriser.

Mys+= en lyckad kväll och varför man överlever vintern med ett leende på läpparna.

MåndagHelt galet vad snygg jag är på min legetimation som jag måste bära under mina praktiker. Miss universum nästa?
De kunde inte valt att ta kortet lite senare än kl 8 på morgonen för 1 år sedan. Mums.

Förutom att ha suttit för föreläsningar om äldre och kost, psykisk ohälsa och diabetes + fått ut denna kort har det det inte hunnit hända så mycket mer.Jo jag har kikat runt på försäkringskassans hemsida angående bostadsbidrag. Räknat ut att det blir ca 400-500kr i månaden om jag lyckas skicka in den rätt. Det skulle inte sitta fel med lite extra i kassan. Då har jag 2400kr kvar efter alla räkningar är betalda, det är fattigt att vara student.

Imorgon är det eximination i metodsövningarna katetersättning, injektion och venprovtagning. Kommer få tillbringa morgonen med att plugga lagar och förordningar så jag har koll på dem. Det kommer att gå bra, så enkelt är det.


Köpa ett presentkort från Make Up Store?

Inför en stundande flytt så är jag i behov av lite pengar på fickan. Därför skulle det vara guld värd att bli av med mitt presentkort från Make Up Store på 250kr. Jag bjuder på frakten isfl!

Unna dig själv eller ge bort det i julklapp. För den som endå ska köpa nått där spelar det ingen roll, men för mig som inte ska ha något och är i behov av pengar gör det mycket.

Maila isfl till loves_rock_n@hotmail.com eller kommentera!


Till Salu

Min rensning av mina fyra överfulla garderober är en pågående process. Dessa plagg fick ställa upp idag hos slaktaren.

Tyvärr kan man inte spara allt, därför säljer jag det vidare här. Fynda på!

Men det ovanligaste denna gång är min tee från filmen min granne totoro. Oanvänd!M.m

Helg

Haft lite helgledigt och bara varit. Är hemma nu från Duved och nästa vecka börjar snart. En vecka som kan bjuda på mycket förändringar i mitt liv. Det är bara att hålla tummarna!

RSS 2.0