Nytt år

......................................................................................................................................

Mysteriet på GreveholmSitter just och tittar på det 20:e avsnittet utav Mysteriet på Greveholm, världens bästa julkalender. Nu är det bara fyra avsnitt kvar så jag måste rusa. De har just kommit på att de kan lösa upp Greven med julmust.

Besatt

I veckan när jag och Jonathan låg och pratade innan vi skulle sova sa han någonting som jag har funderat på efter det, att jag lätt blir besatt utav vissa saker. Inte bara gillar olika saker lite så där, utan att jag värkligen blir besatt utav några enstaka saker och jag inte kan släppa innanantingen har köpt det eller gjort det.

Jag kom fram till att dessa saker är jag besatt utav just nu att ha i mitt ägo eller göra:

(x) Body Butter Papaya ifrån Body Shop
() Blå satin klänning (satin överhuvudtaget som matrial på klännigar och toppar) 
http://www.tradera.com/bla_satin_klanning_fran_Gina_tricot-auktion-53710642#pic
Ge mig! Glömde bort aktionen till min stora sorgt.

(x) Svart paljettkjol http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=53717439
() Sex And The CIty skolådan med alla avsnitt
() Resa 1 månad till Japan
() Boxen med Hellsing med alla avsnitt

Måste erkänna att jag har min boby butter framför mig när jag sitter och översätter så jag kan skruva upp locket och lukta lite då och då... fast funderar på att lägga bort den då Jonathan desperat försöker stoppa ned hela min näsa i burken haha.

Body Butter

Papaya Body Butter
Har aldrig varit ett stort fan utav hudkrämer. De blir oftast rinniga och torkar otroligt långsamt. Därför blev jag nyfiken när jag läste om Body Butter överallt som bara blev prisad. Dels för det luktar gudomligt och för att den snabbt absorberas och inte inte blir rinnig.

På jakt efter den perfekta doften gick jag in på The Body Shop, men det var lättare sagt än gjort. Tusentals (känndes det som) dofter vällde över mig och överallt man tittade fanns det olika färgglada burkar som lockade. Efter många burkar som blivtt uppskruvade och bedömda fastnade jag för Papaya. Den luktade lagomt stark och gott.

Så under granen låg det sedan en papaya body butter och duschkräm som också var i papaya doft. Helt underbart. Så nu var det upp tillbevis och visst, den kletade inte, doftade underbart och jag blev kär...  tack ma!

Boring

Har suttit sedan igår och kämpat med att översätta en engelsk medicinsk vetenskaplig artikel till svenska.
Jag har hunnit ca halvvägs, nu har jag bara fyra sidor kvar men jag har ju det jag gör idag. För det måste bli klart idag för imorgon och på nyårsdagen blir det inte aktuellt med detta och den andra så ska jag och Marie fixa ihop det och den tredje är det redovisning.

Uppgiften som hör till denna artikel är att vi ska lära oss granska kritiskt en vetenskaplig artikel. Så jag har en hel hög med frågor om artikeln, men det kan ju vara idé att förstå vad den handlar om dvs att jag översätter den.
Den handlar om en studie gjort på om det finns någon koppling mellan barnmisshandel och barnfetma.

Dagar som gått...

Dåtid:

Ett jullov som p´åbörjades men inte känns som ett jullov då det är panik med att fixa artikelgranskningar och shit till den 3:e januari + plugga till kommande 3st tentor i januari. Allmänt panikångest.


En julafton som var underbar tillsammans med familj och honey. Många fina paket och lycka då folk faktist blev glada över det som jag gav till dem.

Minus till Jonathans dator som inte ville fungera tillsammans med spelet jag gav honnom och nu har krashat ihop totalt. En ny dator för x antal tusen kronor ska väll hålla lite längre än ett par månader? Bu för vista som värkligen inte fungerat som det ska.


Ett dåligt väder med alldeles för lite snö, det är stenhårt och bara is det illa som finns kvar. Men endå så har det åkts skidor för första gången denna vinter, vilket resulterade i träningsvärk i rygg och lår.
Skotertur med korvgrillning genomfördes också på sviktande snölager. Ont i magen eftersom alldeles för mycket korv åts. Mysigt med utsikt över alla fjäll när man själv är mitt på ett, jag är alldeles för bortskämd med utsikten här. Hemmablind.

Filmtittande som har gått överstyr då jag inte kan räkna upp vilka filmer jag sett, alla kanaler som visar för mycket bra och mysiga mellandagsfilmer. Bla elf, you got mail, the grinch, the experts, en prinsessas dagbok , medan du sov mm mm mm

Jag har aldrig någonsin haft 3:an hemma vilket har gjort att jag missat en hel del serier som för andra är självklara att man har sett, jag har för övrigt aldrig haft andra kanaler än 1:an, 2:an och 4:an hemma om man ska hård dra det. Men en sen natt nu i veckan fastnade jag framför tre avsnitt av Sex and the City. Fasiken vilken underbar humor de har! Jag blev helt hänförd och vill nu bara se mera! Funderar på att beställa hem skokartongen med alla säsonger i, antingen den eller hellsing boxen. Eller varför inte båda? Aja  får se hur långt pengarna räcker.

Pengar som har spenderats på mellandagsrean, inte för att den är mycket att hurra för här i Östersund som jag åkte hem till över dagen. Men det blev en tee för 80kr, två klänningar för 90kr st och ett par skor för 100kr + en väska på ordinariepris som jag suktat efter i ett halvår som nu äntligen blev min!

Robert fick Mysteriet på Greveholm i julklapp så nyår är räddat!

Nutid:

En nyår som planeras så där lite så jag får en oroande magkänsla om att nått kommer gå fel. Men vad skulle kunna gå fel då ca 15 (?) personer ska komma och invadera Jonathans hus här i Duved innan tolvslaget? Den som lever får se.

Nyårslöften som ser ut ungefär så här: Äta mer regelbundet och nyttigare, börja träna, sköta skolan dvs börja plugga i tid, stressa mindre. Sammanfattningsvis att jag ska leva ett mer hälsosamt liv då jag känner att min kropp inte orkar mer.  

listan lär uppdateras


Radiotystnad

.

Brokeback Mountain + The Holiday

I fredags sågs det på dessa filmer hos Jonathan med diverse löst folk, nej skojade bara. Lisa, Camilla, Robert, Johan, Charlotte.

Brokeback Mountain

Det är sommar i Signal, Wyoming i USA. Året är 1963 och en fårhjord måste vaktas ute i vildmarken i Brokeback Mountain. Uppgiften faller på två unga män, Ennis Del Mar (Heath Ledger) och Jack Twist (Jake Gyllenhaal).

Den var ju inte bra... Långtråkig och seg var nyckelorden för denna film. Har inte sett den tidigare och hade mycket större förhoppningar på den, men vilken besvikelse. Gav upp efter halva filmen och åkte och köpte milkshake på mcdonalds istället.The Holiday

Möt Iris (Kate Winslet) och Amanda (Cameron Diaz), två kvinnor som inte kunde vara mer olika - den ena bor i en mysig, engelsk stuga och den andra i en vräkig villa i Hollywood. Deras enda gemensamma nämnare är dåliga erfarenheter av män. I ett desperat behov av att komma bort möts de på nätet och bestämmer sig plötsligt för att byta bostad. Detta leder dem båda till något som de varken önskat eller förväntat sig - en ny romans - och de upptäcker att en ny adress verkligen kan förändra ens liv.

Den här filmen är så mysig och julig den kan bli, sen gillar jag konceptet det går ont från början och sen blir det bara bättre. Lite anorlunda än hur det brukar vara i sånna här filmer.

Så alla som vill ha hög mysfaktor se denna film!

Resdag

Just nu så springer Jonathan runt på stan för att inhandla de sista julklapparna. Jag är bannad där ifrån och sitter hemma och försöker packa. Vet inte vad jag ska ta med upp till Duved dit vi ska åka så fort alla ärenden i stan är färdiga. Har panik över vad jag ska ha på mig på julafton, det jag ville ha fanns bara kvar i XL vilket inte är min storlek, får se vad det blir. Kommer som vanligt ta med mig för mycket kläder så bara 1/3 blir använt. Har nästan fått ihop två väskor redan och fattar inte vad det är som tar plats. Antagligen Jonathans julklappar haha.

Jag älskar att köpa och ge bort julklappar, att få springa runt och hitta saker som man känner att det där vill nog den ha. Sen se på julafton om man lyckats göra den glad eller inte, är man vuxen då man nästan tycker det är roligare att ge än att få? Lycka att få göra någon annan glad.

Nej nu borde jag skynda på och packa färdigt så jag har det gjort och kan ta det lungt sen. Jag måste ju försöka sluta stressa och göra saker i tid. 

Cocoo 30%

Vilken slösa jag är idag, men jag har inte köpt någonting till mig själv på två månader utav enbart handlat julklappar så nu var det dags med något till mig själv. Förutom teen jag köpte tidigare idag så blev dessa beställda ifrån http://www.cocoo.se/ . Man får 30% rabatt om man anger koden julrabatt, gäller tom 24/12 så skynda fynda! Tack Kelly för tipset!American Pie Beta House + Saw IV

Dessa filmer såg under påvärkan utav lugnande och ångestdämpande, så jag ansvarar inte för att jag kanske byter åsikter om jag mot förmodan skulle se dem igen.


American Pie Beta House

Erik, Ryan och Cooze ska börja i college och hamnar i brödraskapet Beta House. Men ett gäng med nördar hotar att stoppa deras partyn.

Den korta presentationen säger det mesta om denna film. Den består utav killar som ser ungefär likadana ut och bröst, i massor överallt där du minst annar det.
Nej kanske inte men någonstans vid uppföljare nr 3 spårade det ur. Och vid 4:an var katastrofen ett faktum. Men någon ska ju glädjas utav dessa lättsamma filmer, synd bara att de inte ens försöker leva upp till sina föregångare istället för att försöka tjäna pengar på namnet. Sista spiken i kistan har sats för American Pie.Saw IV

Saw 4 börjar där Saw 3 slutade. Jeff (Macfadyen) blir tvungen att leta igenom en labyrint av gångar för att hitta sin dotter innan båda dör. I sin desperation hittar Jeff ett förinspelat videoband av 'Jigsaw' precis efter att att han fått cancer, som avslöjar mer undertonade och förklarande hemligheter.

Jag har aldrig varit ett fan utav Saw filmerna, har inte förstått mig på att slakt utav människor skulle vara ett roligt nöje att bevittna. Men det otroliga har inträffat!
Till skillnad mot föregående film American Pie 6 så är den här facktist bättre än sina föregångare, kanske för att den nu har bytt skepnat till en polisjakt ifrån att enbart visa så groteska mord som möjligt. Visst självklart är inte de brutala övergreppen över men nu går de nästan att se på för de har ett syfte. Ett syfte jag inte tänker berätta här, utan överlåter er som ska se filmen att se det själv.

Sotbollar

Har nu med glädje beställt hem denna tshirt med sotbollarna ifrån filmer min granne totoro. De har äntligen kommit hem i strl Small.

Makkuro T-shirt
Så nu hoppas jag den inte är allt för långt borta. Finns att köpa på www.aya.nu där andra saker ifrån japan finns att köpa.

Tandläkaren

Har inte varit allt för munter och pigg de senaste två dagarna. Dels min förkylning jag går och drar med + två tänder som drogs ut igår.

Operationen startade 8.00 igår morgon, den slutade efter nästan 2h då den var 1,5h längre än beräknad. Det var min visdomstand längst bak i vänster käke där nere som vägrade släppa gräppet. Slutade med att de "sprängde" den efter 1,5h slit med att försöka få ut den. Visdomstanden i övre tandraden också på vänster sida tog 10min att dra ut, lätt som en plätt.
Så efter bedövningen släppte igår efter 15st sprutor så började det göra sjukt ont där tanden som jäklades hade suttit. Det slutade aldrig blöda heller från tanden där uppe som de inte sydde igen hålet på.
Idag är jag svullen och har ont där nere i käken medan det inte känns något alls från den lätta tanden.
Käkade maxdosen utav ipren igår och hade fortfarande jätte ont och efter ett besök på apoteket så rekomenderade de mig att ta max dosen utav alvedon också. Så nu knaprar jag 3st ipren 400mg och 8st 500mg alvedon per dag.

Gick sista dagen i skolan också nu innan "jullovet". En sjukt trist och meningslös föreläsning jag ångrar jag gick på för den gav ingenting. Det enda relevanta var informationen vi fick utav en annan lärare om uppgifterna som ska var inte 3 Januari resp 14 Januari.
Så den 27 december ska jag tillbaka till stan för att ta bort stygen + göra klart uppgiften som ska redovisas 3 jan. Jag ska nämligen fira jul i duved med familjen, ska bli mysigt eftersom det förhoppningsvis är lite mer snö där än här hemma där allt har nästan smällt bort.

Ikväll kommer honey hem! Han sitter nu på tåget och då jag vet att han inte kan läsa min blogg kan jag avslöja att jag klippte av 45cm utav mitt hår i tisdags! Det ni!

The Shining

Författaren Jack Torrance söker jobb som vaktmästare på vintern på ett isolerat hotell i Coloradobergen. Under anställningsintervjun får han reda på att den förre vaktmästaren blivit tokig av ensamheten och isoleringen och dödat sin fru och sina två barn. Jack avskräcks inte, utan flyttar till hotellet med sin fru och sin son Danny, som har en förmåga, "The Shining", att se syner och händelser från det förflutna. Hotellets kock Hallorann har samma förmåga och varnar Danny för rum 237 på hotellet...

Jag har aldrig kommit mig för att se The Shining, kanske för att jag inte gillar skräckfilmer i allmänhet eftersom jag är sjukt lättskrämd. Men ikväll var det dags, Nicklas hade letat fram den ur gömmorna och det var bara att försöka titta så mycket som möjligt. För blunda kan man för att slippa se, men ljudet kommer man aldrig ifrån. Filmmusiken var bland det läskigaste jag någonsin hört! Kryper i kroppen bara jag tänker på det.

Filmen är som sagt inte som någon annan i skräck/rysar genren, den är obehaglig och allmänt konstig. Men på ett bra sätt, för den är ju facktist bra fast jag darrar utav skräck. Skulle jag springa runt i en stor labyrint skulle jag dött av panikångest. Om jag inte skulle dött då, så skulle springandet runt i hotelletskorridorer lätt satt in nådastöten.

Frågan jag ställer mig är; varför är det ingen annan idag som filmer på ett sånt genial sätt? Att låta kameran följa pojken som trampar runt runt i korridorer får de felsta att rysa.

Everyone else has had more sex than me


Everyone else has had more sex than me

Sommaren 2005 skrattades och gräts det tillsammans med han. Helt underbart!

Dålig Dag

Dagen började bra men avslutades dåligt. Är så förkyld att jag fick panik under eftermiddagsföreläsningen för jag inte kunde andas, så att jag var tvungen att gå hem för att gå på nässpray.

Ingen vidare dag heller, går inte så jätte bra i skolan men orkar inte ta det nu. Kanske någon annan gång.

Har bestämt mig för att vara otroligt egoistisk och bara göra sånt jag själv vill för att må bra så jag orkar med mitt liv. Måste försöka få en lugnare vardag, utan att dra ner på sånt jag tycker är roligt. Men måste få rutiner så jag hinner med skolan och inte prioritera allt annat roligt. Blir för jobbigt i längen.
Det jag försöker komma fram till är att jag måste hinna med mig själv, skolan och resten utav livet. Ändra på prioriteringarna så jag själv känner att jag mår bra.

God Morgon!

Snart är det jul och jag längtar så det gör ont, kanske mest för att honey kommer hem på permis i två hela veckor. Men dessa två veckor ska också spenderas att skriva om barnfetma, inget jullov här inte.

Nu ska det springas till en buss som går om 7min sen startar dagen, men lite överraskningar som inte ska avslöjas för de ovetande och föreläsning + databassökning.

Nu är jag på g!

Puss in Boots goes christmasFinns det något sötare? Alla utbrister i korus: Nawwwwwwwwwwww

Nej men alvarligt talat så är scenen med luvan så typisk shrekhumor, älskar den spontana som dyker upp när du minst anar det och fögyller ögonblickent.
Den är ifrån Shrek firar Jul som visades i lördags på kanal 5.

Halsband

Har suttit och lyssnat på José Gonzáles live spelning ifrån Cirkus som visades genom Aftonbladet. Gud vilken röst han har.
Samtidigt har jag pysslar klart med mitt halsband som nu är färdigt. Har gjort lite småändringar eftersom som har tagit tid. Nu är det bara armbandet kvar som ska gå i liknande stil.


Flickan och kråkan

jag satt häromdan' och jag läste min tidning
en dag som så många förut
och jag tänkte på alla dom drömamr man drömt
som en efter en har tatt slut

då såg jag en bild av en flicka
med en skadskjuten fågel i famn
hon springer iväg genom skogen
så fort som hon någonsin kan

och hon springer med bultande hjärta
hon springer på taniga ben
hon bönar och ber, hon hoppas och tror
att det inte ska vara försent

flickan är liten, hennes hår är så ljust
hennes kind är så flämtande röd
kråkan är klumpig och kraxande svart
om en stund är den alldeles död

men flickan hon springer för livet
med en skadskjuten fågel i famn
hon springer mot trygghet och värme
och för det som är riktigt och sant

och hon springer med bulande hjärta
hon springer på taniga ben
för hon vet det är sant det som pappa har sagt
att finns det liv är det aldrig försent

jag började darra i vånda och nöd
jag skaka' av rädsla och skräck
för jag visste ju alldeles tydligt och klart
att det var bilden av mig själv som jag sett

för mitt hopp är en skadskjuten kråka
och jag är ett springande barn
som tror det finns nån som kan hjälpa mig
som tror det finns nån som har svar

och jag springer med bultande hjärta
jag springer på taniga ben
och jag bönar och ben, och hoppas och tror
att det inte ska vara försent

för mitt hopp är en skadskjuten kråka
och jag är ett springande barn
som tror det finns nån som kan hjälpa mig
som tror det finns nån som har svar

och jag springer med bultande hjärta
jag springer på taniga ben
och jag bönar och ben, och hoppas och tror
att det inte ska vara försent
att det inte ska vara försent...


Tankar som jag inte tänkt på länge börjar komma tillbaka... tänker ni på mig lika mycket som jag tänker på er? Varje dag minns jag era ögon och era skratt, hoppet om att allt skulle bli bättre i en trist tillvaro. Små fragment flimmrar förbi och gör mig påmind om något, jag kan le åt det, men mitt hjärta är sorgset.

Minns ni?
En regning natt i juli, när sminket rann.
En varm kväll när förtvivlan under en björk framför en scen mötte sin like, men som övergav lika snabbt igen, känslorna blev för starka.
Ett cyckelställ bakom stora torget under ett presidenttal när fyrverkerierna small som mest och alla kom springande med lossas pengar.
Ett rum i ett bibliotek och fördrivan utav tid.
Framför en dator och en kväll med missande utav bussar.
För många filmer som blev tittade på men inte sedda.
En kajalpenna som snabbt plockades fram och svarta ögon målades.
En kjol som snabbt rivs sönder.
En sax som till syslöjdlärarens förskräckelse klipper av hår.
Väntan barfota med en egenritad teckning i din hand.
Cycklandes genom nätterna på en gammal hittad cyckel med punka och en liten turkos barncykel.
Unga drömmar om att ha ett band.
Ritande på varandra och teckningar i överflöd.
Sittandes i soffor och runt bord när kvällarna övergick till natt och fantasin flödade.

Minnen börjar komma tillbaka. Jag behöver göra upp med mitt förflutna...

På Smällen

Hemma hos Lisa sågs denna film med folket. Har velat sett den ett tag för den värkar väldigt rolig. Det är samma skapare som 40 years old virgin, vilken märks eftersom det är samma humor men den här är mycket roligare.

Alison Scott (Heigl) har precis fått sin stora chans att äntligen bli programledare. För att fira det nya jobbet går hon ut en helkväll på nattklubb. Hon stöter på den harschrökande slackern Ben Stones (Rogen) och tycke uppstår. Ben lever ett ungpojksliv ihop med sina kompisar där deras sajt om nakna kändisar och hasch är viktiga beståndsdelar. Vid frukost dagen efter inser Alison att deras bekantskap ska vara en mycket tillfällig förbindelse. Efter åtta veckor, när Alison börjat sitt jobb som programledare, upptäcker hon att hon blivit gravid. Hon ger Ben en chans att vara en del av hennes och det kommande barnets liv

Lättsam och underhållande, snabbt försvinner repliker och sköna skämt iafl om man har lika konstig humor som jag. Katherine Heigl ifrån Grey's anatomi gör det jäkligt bra och fastnar inte allt för mycket i izzy-fällan.

Döden

Jag avskyr att vara sjuk, har inget tålamod. Så efter 2 dagar i sängen och 1000 minuters The OC bestämde jag mig för imorse att nu var jag frisk. Men jag kännde mig bättre nu också.
Fast efter några timmars lunkande i åre så vill jag bara lägga mig ned och dö igen. Mina bihålor vill inte vara med mig och jag är förkyld! Ingen feber dock känns det som längre.

Köpte en jätte fin grön och glittrig (vet det låter skitfult) sjal på vero moda. Gillar saker runt halsen speciellt i tyg för det värmer och är jätte fint. Fanns två sjalar till i "rysk modell" som jag blev jäkligt sugen på, men då måste jag bestämma mig för svart eller vit. Kan jag inte köpa bägge? Nej jag har bara 30kr kvar nu.

Även detta utspelades på Subway:

Först så fanns det inga bröd så vi blev bjudna på dricka, helt ok. Sen så gav jag jämna pengar och frågade vad chipsen kostade. 12kr svarade han. Jag gav då upp två 5:or och två 1:kronor, han tog imot och gav tillbaka 12kr, en 10:a och två 1:kronor. Antingen så räknade jag sjukt fel från början eller så bjöd han på dem. I mitt feber tillstånd så argumenterade jag inte emot.
På mina chips var siffrorna 10 11 tryckt och jag sa att åhh, de går ju ut på min födelsedag! Sen ser jag det står 07 bakom och inser de gick ut för en månad sen. Killen blir generad i kassan för han ahr sålt typ 100 stycken utgågna chipspåsar. Hoppas ingen blev sjuk. Tyvärr fanns det inga fler saltachips utan abra med ostsmak på. Men jag fick dem ju "gratis" iafl.

Nu ska vi kanske åka upp till Jennys stuga och se på film, eller stanna hos Jonathan och se på Shrek. Kanske hinner med både och?

Sicko

Konstigt hur man kan gå och lägga sig och må hur bra som helst, sen vakna 10h senare och abra vilja dö. Min hals värker, mina ögon värker, min kropp värker, jag har feber och mitt tandkött kring metallpiggarna är inflamerade antagligen kommer febern därifrån.
Två problem uppstår då genast.

1. Jag har mikrobiologitenta imorgon.
2. På onsdag har jag tandoperationen där två tänder ska ut och om jag har feber så blir det ingen operation, dvs den skjuts upp för 3:e (4:e?) gången.

Nu ska jag gå och dra täcket över mig och hoppas att omtentan om 2månader går bra eller att jag är frisk när jag vaknar.

ps

Ska åka bil upp till Duved imorgon med Lisa och eventuellt Åsa. Jenny ska hälsas på i sin stuga och Jonathan kommer hem till Duved kl 00 på natten
.  

Jobbinterjuv

Träffade som sagt hon som hade hand om jobbet jag sökte idag. Jag och en annan tjej fick sätta oss i ett rum och få lite information om vad arbetet går ut på. Kändes lite creapy först att ha en "dubbelinterjuv", men hon sa till min lycka att de nu inte har en plats att tillsätta utan två!

Så det som kommer hända om jag får jobbet är att jag tre timmmar en kväll i veckan antingen tisdag eller onsdag har hand om en egen avdelning på skolbiblioteket där jag ska sätta tillbaka böcker, hålla ordning på dem och senare stå i disken för utlåning och återlämning. Även fyra timmar var fjärde lördag 11-15 ska jag jobba.
Det låter ju lagomt jobbigt och skönt. Det är väldigt fina lokaler och lugn miljö så man slipper stressen som på boxer. 
Sen är det inte helt fel med ca 2000kr för 18h i månaden jobb heller, ett välbehövligt tillskott i kassan.
Så nu hoppas jag värkligen att jag får det!

 

Youre name please

skriv ditt namn med lillfingret: linn
skriv ditt namn med armbågen: lö99ijnhjnh
skriv ditt namn med pannan: lk8iuhjuhjn

skriv ditt namn med foten: linn
Skriv ditt namn med näsan: lllli8nn
skriv ditt namn med örat: nmjö
skriv ditt namn med munnen: lllllinn

Tror jag ska döpa en kategori enbart till "Lisa och Camillas tidsfördriv mellan samtalen på jobbet"
Vad tycker ni om det?

-21 grader

Det är iskallt ute, fasar för när jag måste springa till bussen. Man får så ont i näsan när man andas.

image503
Mas älskling, den röda julstjärnan.

image504
Solen orkar knappt upp över hustaken.

image505
Äppelträdet.

Haha

Jag kommer bli slagen för de här bilderna, men de får skylla sig själv att de är så fula (^.^)


Hedström, Robert och en Camilla ifrån filmkvällen i fredags.

Fika

Yeah! Ska på "jobbinterjuv" kl 14 på skolans bibliotek, ett lagomt slitsamt arbete som innnebär att plocka upp böcker en kväll i veckan och var 4:e lördag. Det innebär ett litet tillskott i kassan förhoppningsvis och inte överansträngning = försöka plugga 100% och jobba på boxers kundtjänst samtidigt. Måste dit föresten idag för att få ett arbetsintyg + fråga min chef om hon vill vara referensperson till mig. Kommer sakna alla där, skönare gäng får man leta efter och jag gillade min chef stark. Hon hade skinn på näsan som alltid fick en motiverad att göra lite bättre ifrån sig.

Iafl det här inlägget skulle ju handla om att jag och Camilla (kanske Lisa) ska träffas på stan och fika idag på det nya cafét pause. Bra intiativ att skiffa fler kebabbarer och ta ett till café, finns inte så många bra och mysiga. De har öppet till kl 22 också, helt underbart.
Ska bara föröska styra upp det så jag hinner upp till skolan också.

Nu ska jag plugga så jag förhoppningsvis klarar mikrobiologitentan på fredag. Har bara kommit till bakterier än, suck.

Omständiga Elgiganten

Rätt less just nu....

Till min födelsedag den 10 november fick jag en efterlängtad stereo som kunde hängas på väggen pågrund utav platsbrist på rummet.
Philips mikrosystem
Nöjd och belåten packades den upp, två hål borrades in i väggen och den provspelades för första gången. Problem uppstod genast genom att efter ca 20sek in i första låten började den hacka, bytte man till spår 2 så gick det ca 10sek innan den började hacka och försökte man byta till spår 3 hoppade den tillbaka till spår 1 igen och började hacka efter 20sek.

Åkte tillbaka till elgiganten för att byta den till en ny som förhoppningsvis skulle fungera. Tyvärr hade de inte inne den på lagret så de skulle beställa hem den åt mig och den skulle komma den 20:e november. Visst fine tänkte jag, det är ju bara att vänta inget livsvicktigt precis.

Den 20:e november åkte jag dit och fick veta att den inte hade blivitt beställd än tyvärr, men nu skulle de göra det och den 27:e skulle den vara inne.

Den 27:e november var jag dit men då hade den inte kommit än och jag fick svaret att den kommer nog den 4 december. Den 4:e december hade den ännu inte kommit och jag fick då svaret att den skulle komma den 11:e december, jag påpekade jag hade blivitt lite less att stå ca 20-30min i kö varje gång i nu tre veckors tid för att få en ny som jag blir lovad att den ska komma. Han säger att jag kan få en annan för 1000kr om den inte skulle ha kommit den 11:e (idag alltså). Jag frågade om den också gick att hänga på väggen. Jag fick svaret att den kunde det.

Idag när jag var där hade de flyttat fram leveransdatumet till den 18 december så jag sa jag ville ha den andra för 1000kr, efter mycket krångel och byte utav kassor fick jag tillslut med den hem.

Philips mikrosystem
Enda problemet när jag kom hem och kopplade in den var att den inte gick att hänga på väggen, den var bara byggd för att ha ståendes... jag ger upp!

Massage

Nu har jag startat morgonen som alla borde fått starta den, genom att få massage!

Ma och pa får genom sitt jobb massage hos en jätte ducktig tjej som heter Tina och eftersom jag har så problem med min rygg bokade ma en tid åt mig idag. Det var hur underbart som helst! Ville aldrig kliva upp därifrån.

Får jag välja mellan en bil i 700 000krs klassen och en personlig massör som masserar mig varje morgon skulle det lätt bli massören.

Nu ska jag skrota iväg till skolan för att hitta en perkering i parkeringshuset med en motorvärmare så jag kan köra hem sen också. Orättvisa är att ma och pa är på hov för att käka julbord, de har tom ett eget rum för efterätterna. Själv ska jag lära mig hur man utför vårdhygien, suck.

Tävling

Eftersom jag aldrig någonsin vinner något betyder inte det att jag slutar hoppas:)


image499

Hur många hårnålar tror du att det är? Svara rätt på http://naaatha.blogg.se/1197135051_tvling_.html tävling och vinn ett hemligt paket, nagellack från Mavala(valfri färg) och ett väldigt sött smycke

Paljettkjol

Har varit sugen ett tag nu att inhandla en plajettkjol, men eftersom utbudet i Östersund inte är så stort så måste man noga se över sina alternativ = internet.
Gina Tricot har en väldigt fin men de säljer inte, H&M har också en billig jätte fin men där han jag inte vara med och den är nu slutsåld. Andra varianten var skitful och dyr. Kollade runt på andra ställen men hittade ingen som föll mig i smaken.

Då återstår endast ett alternativ, tradera! Min bästa vän när nöden har ingen lag.
Där fick jag tag på en oanvänt exemplar utav H&ms kjol som är jätte fin. Nu längtar jag efter fest så jag kan få ha på mig den tillsammans med högklackat, vitt boxarlinne och armband + halsband.Och så här ska jag se ut när jag väl fått hem kjolen:


Hairspray

Hade hört mycket gott om denna film och i lördags var det dax att se den.

Sjuttonåriga Tracy Turnblad är den stora flickan med det stora håret, men också med det stora hjärtat. Hennes liv cirklar kring sång och dans; hon vill hellre medverka i "The Corny Collins Show" än lägga manken till i skolan. Men hon har ett problem: hennes kroppsstorlek skiljer sig från de andra unga, något som hennes välmenande mor även påpekar. Men den som inget satsar vinner inte heller. Så när Tracy, övertygad om sin talang, ändå bestämmer sig för att satsa, blir det åka av.

Introt började med ett sjungande medley som aldrig värkade ta slut. Jag började få stora farhågor inför denna film, den började inte alls bra. Men någonstans halvägs in i filmen så börjar den sakta men säkert ta sig, mindre sång sjungandes för sig själv som någon annan psykopat och mer dans och sång tillsammans. Den här är en utav få filmer som faktist är bättre på slutet än i början.
Inte för att den kom ens i närheten utav min top 10 lista så var den underhållande för en stunds tidsfördriv.

Sen kan jag inte låta blir att förundras över all rasism och elakheter mot överviktiga personer som vävs in. Snyggt eller inte är inte min sak att avgöra, men jag tyckte det var lite beklämmande.

Sak nr 2 är att jag inte kan sluta blir rädd för John Travolta i rollen som mamma till tracy, hon(han?) sjunger förjvligt, spelar förjäkligt och är allmänt läskig.

John Travolta

Ensam hemma + Independent Day

Alla har väll nogång gång sett Ensam Hemma, den mysiga lite flumma barnfilmen som alltid brukar gå på tv kring jul?

Den filmen var iafl Camillas dröm i fredags då vi såg den på 3:an kl 19.
Upplägget är lite finurligare än vad det brukar vara på barnfilmer, vem skulla komma på att göra en film om en pojke som glöms hemma när familjen åker till paris och nu måste rädda huset ifrån inbrottstjuvar? + att hans granne mördar folk med sin spade och förvarar dem i sin salthink?
Inte många, men just kanske därför så fungerar konceptet och många skratt utlåvas.

Tanken var att vi sen skulle se The Simpson Movie men eftersom Independent Day gick direkt efter på 3:an så blev planerna snabbt ändrade.

Jag kunde inte komma ihåg att jag har sett filmen tidigare till Hedström och Jespers stora förskräckelse, men ju mer utav filmen rullar på desto mer kommer jag ihåg. Jag

har sett den tidigare men inte så aktivt, kommer bara ihåg lite utav den.

Den handlar för er som inte sett denna klassiker om att världen utsätts för en invasion utav utomjordingar och kampen börjar mellan dem, vem ska överleva?
Självklart ligger jorden efter i teknologin och hur ska du komma på hur de ska komma igenom utomjordingarnas sköldar?

Så väver man samman kärleks historier + patronism + aliens = Independet Day.

Dragon Ball

Oftast kan jag inte somna utan att ha läst någoting. Den bok jag läste på förut är nu utläst och jag var på jakt bland mina hyllor efter nått nytt att drömma sig bort i.
Bakom tvn så hittade jag mitt lager utav Dragon Ball pockets, jag blev överlycklig! Det enda negativa är att jag inte har alla ca 40 om jag minns rätt, utan den är spridda nummer förutom de fyra första på raken, sen har jag 7:an osv. Så imorgon ska 5 och 6:an inhandlas. Det är bara bra för jag kan inte läsa alla utan har tid att plugga också. Det är ju mikrobiologi tenta på fredag

Idag har jag haft två föreläsning om hiv/aids och hepatit + vårdhygien. Det var inte våra ordinaire föreläsare utan en sjuksköterska och en läkare. Det märktes för de var kass på att prata inför folk, höll på att somna flera gånger om trots att det är intressant.

Imorgon är det övning på vårdhygien på eftermiddagen och på förmiddagen ska jag på massage. Ska bli jätte skönt och avslappnande, min cp rygg behöver det för mina kotor är inte ricktigt som de ska.

Nu ska jag fortsätta läsa, käka middag och plugga.

Bilden by the way är Son-Goku ifrån Dragon Ball.

Besvikelse

Kvällen var toppen igår! Har aldrig haft så kul på marité, det har avrit skit tråkigt alla andra gånger. Den stora besvikelsen var att den jävel man betalt 140kr för att se uppträda endast vände skivor. Åh vad bra han presterade, värkligen stor skillnad att dansa till han istället för den vanliga dj, mmm. Så istället tycker jag han kunde ha struntat att kommit hit och vi alla fått betalt 60kr i inträde istl, är man fattig student så är man.

Idag hade jag igentligen tänkt gå på jamtli julmarknad men jag och Jonathan vaknade så sent + hans tåg går 17 så vi orkar inte stressa.
Ska försöka röja upp här lite innan vi sticker till tuld och hämtar mina saker jag lämnade där igår och sen ska Jonathan åka.

Timbuktu

        +             =  syns där ikväll!

Staden

Kändes fruktansvärt jobbigt att kliva upp kl 08 imorse för att ta bussen till skolan och skriva tenta. Men det gjordes tro det eller ej.

Anledningen till varför det var så jobbigt var att jag somnade 3 igår natt. Jag var och såg film med folket hos Robert, det blev ensam hemma och independent day. Ensam hemma har man sett tusen gånger men man kvider fortfarande lika mycket då han kliver på spiken. independent day har jag sett förut om jag inte mins fel men inte så fokuserad, inte för det var det igår heller men kul hade jag iafl.
Jonathan kom med tuld kring 23 och joinade, efterlängtad.

Idag har jag som sagt hunnit med en tenta, springa på stan och hjälpa jonathan inhandla hälften utav sina julklappsinköp, två stycken. Han är bara hemma denna helg och dagen innan julafton så han har lite panik, nej det har han inte alls, jag ville bara känna som jag räddat hans dag genom att hjälpa han köpa julklappar haha.

Just nu så håller jonathan att fixa mat, det började just lukta bränt. Måste nog gå och rädda middagen.

Killaktig tjej som är bra med händer

Första bokstaven i ditt förnamn:

A - korkad
B - blond
C - störd
D - porrig
E - sexig
F - het
G - rolig
H - underbar
I - söt
J - gullig
K - vacker
L - killaktig
M - bitchig
N - undersmart
O - gangster
P - fantastisk
Q - populär
R - puckad
S - översmart
T - söt
U - ful
V - tjejig
W - fräknig
X - smart
Y - dum
Z - osexig
Å - cool
Ä - social
Ö - osocial

Nu tar du första bokstaven i ditt efternamn:

A - bitchbabe
B - ödla
C - bitch
D - rövslickare
E - gud
F - gamling
G - katt
H - kille
I - tjej
J - emo
K - nörd
L - alkolist
M - tönt
N - spankare
O - idiot
P - sexgud
Q - fotbollsproffs
R - porrstjärna
S - sexmaskin
T - fittslickare
U - prinsessa
V - prins
W - punkare
X - rädd-katt
Y - hora
Z - chokladgalen
Å - tandborste
Ä - sötnos
Ö - snygging


Och nu vilken färg har tröjan du har på dig:

röd - som gör allt för att få knark
lila - som kollar på porr
orange - som har ett stort ass
gul - som vill ha sex med dig
grön - som vill rocka
rosa - som är bra med händerna
blå - som gillar att strippa
vit - som alla vill knulla
brun - som är väldigt ful
svart - som är porrig

Haha om ni visste hur bra det passar in på mig!

Killaktig tjej som är bra med händerna.

it wasn't me!

image495

Om jag inte klarar tentorna så var det inte mitt fel! Någon vägrade att jag skulle plugga, la sig över alla böcker och krävde uppmärksamhet.

Snabba puckar

SNABB.WMF (1270 bytes)

Hej och hå hur det kan gå.
Iafl nu värkar helgen vara spikad, ruschade ned på stan och hem igen på 30min för att få tag på tre stycken timbuktu biljetter tills imorgon på marité. Det ska bli kul att gå ut med folket för jag har redan sett timbuktu tre gånger detta år så det var inte jätte panik att jag måste se honnom, men det kan aldrig bli för mycket utav det goda och nu är det bestämt! Hoppas han gör en spelning och inte bara ska vara dj, men de annonserar som om han skulle spela. Kommer bli ruskigt besviken annars, för att se honnom stå och göra ingenting är inte värt 140kr. Inte i min värld.
Men som Lisa sa: "Nu ska vi dansa Linn!"

Ikväll ska jag se film med folket hos Robert, börjar med ensam hemma kl 19 och följer upp med the simpson movie. Kl 22 kommer Jonathan med bussen och det kommer bli ett kärt återsende.

Nu ska det ätas lunch!

Tenta

image494

Det kändes som det gick bra på tentorna, oroväckande bra. För det känndes bra efter anatomitentan också och den gick allt annat än bra. Skillnaden nu är att jag inte gissade på massa frågor och lämnade några obesvarade. Nu svarade jag på allt och visste hyffsat vad svaret skulle va.

Nu får vi se hur mycket slarvfel jag hade på beräkningen då man bara får ha ett fel och om jag lyckades skrapa ihop till godkänt på farmakologin, men det känns som det gick bra. Håll tummarna...

Syre

image493

Efter att ha pratat med Jonathan så känns allting mycket bättre, eller iafl lite ljusare. Han är mitt syre när känslorna tar över och jag inte kan andas.

Tack honey för att du finns!

Nu ska jag sova, ögonen går i kors så trött är jag. Håll tummarna för mig kl 8 i morgonbitti. Då är det farmakologi- och läkemedelsberäkningstenta som gäller.

Love

Julklappstips honey ;)ifrån Dogeareds på http://kyssjohanna.jetshop.se/ 

Ångest

Springa springa springa...... men man kommer ingen stans. Allt bara rusar på i 100km/h men du kommer ingenstans. Allt snurrar och du står ensam kvar i mitten. Vill tusen saker men inget fungerar, allt blir fel. Hjälplös.

M å s t e  k l a r a  t e n t a n  i m o r g o n

Saknar mitt stöd, min hjälp när allt snurrar för fört. Som kan hålla min hand då jag är ledsen. Honey jag saknar dig, det gör för ont.

Party Party

Sprang ikapp bussen så jag nu är hemma hyffsat i tid ifrån middagen. Jag, Nina och Natalie åt på Asia Wok, har ätit fär alldeles för mycket nu haha. Så gott är det.
Vi har alldeles för mycket att prata om, men underbart är det att se dem. Vi var så trötta efter att pratat ikapp 1år och svullat all mat så jag trodde vi skulle somna haha.

Nu ska jag göra lite farmakologitenta och sen kl 21 ska jag hämta upp Lisa och Camilla på deras jobb för fest hos Hedström med folket antar jag. Jag tar bilen för då kan jag åka hem när jag vill eftersom jag ska plugga imorn + jag är för lat för att gå. Äckel väder ute just nu.

Dinner

Ska iväg snart till stan igen för att äta middag md Nina & Natalie. Hoppas tiden går fort fram till 17 för jag är jätte hungrig! Undrar vart vi ska käka, är sugen på det mesta bara det är gott haha.

Var ju som sagt på förläsning mellan 13-15 om smittskydd. Handlade om hur man ska skydda sig mot epedimier och liknande. Sen att ha bättre hygien och hur man ska göra för att inte sprida smittan vidare på sjukhus.
Intressant att höra hur många som skulle drabbas om en epedemi spred sig hit och 40% skulle insjukna utav jämtlandsbefolkning. Vi är ca 110 000 i vårat landskap och det skulle betyda ca 3000 som behöver vård och ca 300 som behöver sjukhusvård. Intressant att veta att vi idag har 17 vårdplatser på smittskyddet.

Roligt att gå ut och äta då man just har haft föreläsning om hur olika sjukdomar sprids genom mat. Men nöden har ingen lag. Trevligt sällskap blir det iafl :)

A new day

Dagarna rinner iväg fortare än jag vill med tanke på kommande tenta, läkemedelsberäkning kommer jag klara om jag inte gör en massa slarvfel. Får inte göra mer än två då det är 90% som måste vara rätt för godkännt.
Det är farmakologin jag svettas över, suck alltid ska det vara något. På ett eller annat vis ska jag igenom det här, för jag vill värkligen. Praktiskt går allt så bra men tyvärr är jag ingen teoretiker jag har svårt att lära mig mycket på kort tid då det gäller att bara läsa. Jag vill utöva allt praktiskt, det blir så mycket enklare då.

Nu ska jag iväg till skolan före föreläsning om smittskydd för Hiv/Aids. Känns bra att jag inte har tid men måste eftersom det är tenta på mikrobiologi nästa fredag jag inte ens hunnit titta på.
Dilemma nr 2 är att det är omtenta på anatomin på lördag och tror du jag har hunnit titta på den?

Jag är stressad...

Sommarminnen

image492

Jag & Natalie cycklandes iväg mot österäng och ännu en strålande dag, sista veckan som student.

Saknar värmen och Österäng med folket...

Honey

image491

Honey kom hem, för jag längtar efter dig...

H&M

image490


En ny vän

För 1 vecka sedan stiftade jag ny bekantskap med ett fenomen som heter läkemedelsberäkning. Ett nödvändigt ont som går ut på att ha kunskaperna om hur man blandar medicin så patienten får rätt dos och inte dör.
Jag och mr läkemedelsberäkning blev ovän på en gång, varken han eller jag gillade varandra och tyckte mest den andra var dum i huvuvdet som inte förstod vänskapen.
Jag trodde det var början till slutet...

Men efter flera dagars bråkande och skrikande tog orden slut och en sol började gry i horisonten. Efter ett långsamt släpande med mr läkemedelsberäkning på ryggen hade jag kommit upp på toppen av backen och kunde nu se ut över allt och förstod. Jag kunde se sammanhanget nu när allt blev så klart.
Där uppe på kullen skakade jag och mr läkemedelsberäkning hand och slöt vänskap, vi kom på att vi nog kommer få nytta utav varandra i framtiden trots allt.

Idag har jag hälsat på en ny förhoppningsvis ny kompis, miss farmakologi. Lite svårare att förstå då hon inte har tydliga regler och formler som hela tiden gäller. Utan du måste mer läsa av henne och lära dig utantill för att inte göra henne arg. Vi får se hur det går...

Gamla tentor

Sitter och gör gamla farmakologitentor och inser jag är körd.

Smilla Verbena har fått en urinvägsinfektion som komplikation efter att ha haft kateter vid sin knäoperation. Provsvaret från urinodlingen kom före ronden och Smilla får antibiotika - Cefamox insatt av avdelningsläkaren efter ronden. Ordinationen lyder: T. Cefamox 1 g p.o 1+0+0+0 i 10 dagar.

1 a) Beskriv och förklara för Smilla hur hon bör ta T. Cefamox för bästa effekt .

Ska jag kunna det här?


6 a) Hur stor del av verksamma substansen i Cefamox är bundet till serumprotein?

Då ställer jag mig frågan, vad fasiken är serumprotein?


Trådform

Klicka för att stänga bilden
De flesta uf-företag = sista årets teknikare projektarbete brukar vara en hop killar men dålig fantasi och fula grejer.
De gör aldrig någonting och allt blir bara halvdant.

Men min kompis Nina som gick tillsammans med min klass 1:an och 2:an sen åkte till Usa ett år har nu kommit tillbaka och startat ett uf-företag som heter Trådform och jag måste erkänna jag är imponerad. Det är ju enkelt men genialt. De kommer tjäna pengar.
20-40kr styck.

Deras blogg hittar du här: http://tradform.blogg.se/

Dagens

Plats: Framför datorn och nördar som vanligt.
Gjort: Handlat sista julklappen.
Sinnestillstånd: Mätt och lugn igen.
Klädsel: Morgonrock, mjukisbyxor, hood och stor sjal.
Komma skall: Pluggning inför farmakologin.
Dagens fråga: Vad har alla haft imot mig? Tandläkaren, han jag skulle köpa sallad av, isskrapor, tunika som endast fanns kvar i xl på kappahl osv.
Bästa: Haft bilen hela dagen
Sämsta: Släpa sig upp ur sängen 7.38.
Insikt: Alla julklappar köpta, nu är det roliga slut och 1år kvar tills nästa gång.
Besatthet: Nonstop.
Köp: En brun lång kofta jag spanat på länge, så länge att ma redan hade köpt den i julklapp till mig, så min kommer raskt lämnas tillbaka igen.
Vill ha: Volumaster ifrån Björn Axén OBH nordica.
Längtan: Jul och Honey blir hemma i två veckor.

Taget och mixat ifrån Hockeyfruns och Lolitas.

Shop to u drop

Så, då har man inhandlat sista julklappen för i år. Ångest, för jag vill köpa mycket mer men min budget säger nej nu. Kanske det blir nått mer om jag snubblar över något litet.

Antagligen händer det redan idag för snart ska jag och lillebror åka ned på stan för hans julshoppning, jag ska bara till tandläkaren först. Undrar vad de säger då de märker att jag har metallpluppar på två utav tänderna med gummisnodd i mellan och två stycken tänder ska opereras bort? Älskar folktandvården, de är helt värdelösa. Men dock så är det ett nödvändigt ont då de ska kolla för sista gången gratis om jag har hål. Har jag det kommer de antagligen säga det växer bort, deras älsklings ord till mig. Puckon.

Morgonen spenderades uppe på metodavdelningen på skolan. Den korridor som är ombyggt till en sjukhuskorridor med rum med "patienter" i dvs dockor.
Där har jag räknat ut massa ordinationer och blandat till dem med sprutor för iv (intravenöst). Roligt att för första gången få göra något praktiskt, tog nästan en hel termin. Känns som läkemdelesberäkningen kommer gå galant på fredag, är bara farmakologin som måste tränas in mer. Det ska gå!

Yrkestest

image489

Ja ironsikt nog ville jag bli polis en stund innan jag föll pladask för sjuksköterska. Fast äpplen faller inte så långt ifrån träden, polis och sjuksköterska är lite lika mentalt. Bägge vill hjälpa människor och gör sitt yttersta för att lösa saker, brott eller sjukdom = ungefär lika dant´, ingen vill ha dem och någon måste bekämpa dem.

Gör testet här och se vilket framtida yrke du borde satsa på http://www.jobbafrisk.se/yrkestestet.php

Körkort

image488
Igår 1 December så har jag haft mitt körkort 1 år. Det slog mig i natt att jag bara hade 1år kvar på min prövotid.

Två incidenter under det gångna året och ni förstår varför pa är glad att han inte köpt ny bil än:


- Pratade i telefonen och backade samtidigt, vadå det var ju en jätte lång tegelvägg och ingen i närheten. Pang sa det och min högra backspegel var av, ett burspråk hade dykt upp från ingestans.
Efter det har jag aldrig pratat i mobilen och kört samtidigt.

- Skulle backa ut från vårat garage, det är 5cm marginal på varje backspegel till väggarna så det hade jag koll på. Tyvärr small det till igen och kofångaren på vänster framsida var av, jag hade svängt runt för snabbt.
Pa lyckaes trycka fast den igen efter mina fruktlösa försök, hade inte täntk tala om det nämligen haha.

Summan av kardemumman är att jag inte är så bra på att backa?

Kappahl

Den här tunikan vill jag ha på julafton och förvånande nog är den från Kappahl. Som ma sa "När började du handla på Kappahl?", ja den dagen då de har en tunika jag vill ha till jul tex.

Ska bli medlem i deras kundklubb så får jag 25% rabatt också, underbart i jultider för en studerande. Så det blir en tripp förbi gågatan efter metodövningen imorn.

image487

Suicide Circle & The Heartbreak Kid

Dessa två filmer såg jag och Nicklas igår.

Suicide Club

Vad som först verkar vara en grupp vanliga skolflickor som väntar i tunnelbanan visar sig snart vara av en helt annan natur. När tåget anländer tar de 54 skolflickorna varandras händer, sjunger och kastar sig glatt ut framför tåget och dess oförberedda förare. Det hela slutar i ett bizzart blodbad och stationen färgas röd av flickornas lemlästade kroppar.

Ja vad kan jag säga? Den här filmen var mysko, t.o.m för konstig för min smak. "Handlingen" spretade iväg åt alla håll och kanter utan en ricktig röd tråd. Men jag gissar att massor av människor tycker den är fantastisk, men för mig så gav det inte så mycket att se skolbarn ta självmord på diverse olika sätt.
Som sagt, den var ett stort ? Någon som faktist förstod vad den gick ut på kan ju berätta det för mig.
 
Den andra filmen var den nya komedin med Ben Stiller, The Heartbreak Kid

En nygift man upptäcker under sin smekmånad att hans val av fru kanske inte var det allra bästa. Hon visar sig vara en mardröm och det blir inte lättare när han samtidigt möter sin riktiga drömtjej.

Jag är som sagt inget större fan utav Ben Stiller, men denna film hade jag faktist hört ska vara bra så jag gav den en chans iafl.
För en gångs skull så var den inte Ben Stiller som var den jobbiga påfrestande typen, skön omväxling. Det fick hans motspelare axla rollen som och hon gjorde det mycket bättre än vad han brukar göra.

Tyvärr fick jag inte se slutet då jag åkte iväg för att hämta upp mina föräldrar, men fram tills dess var den underhållande och rolig. En ovanlig kärleksfilm, lite iafl.


Bilder ifrån 1 December 2007

Förevigat


Camilla ska se julkalendern | Jag och Tuld som varit i england i 6mån och kom hem i lördags | Julbak & Julklappar


Mina fynd ifrån Snö rean, ett överdimensionerat armband för 50kr och ett lika över dimensionerat halsband för 200kr. Har jag sagt jag gillar oversize?

1 December

Mycket hinns med på lite tid.

Igår såg jag och folket på Tomten är far till alla barnen och Yrrol. Typiska svenska filmer som ofta ses hos Lisa.Bägge har skön svensk konstig humor. Ingenting för dem som tycker svenska filmer är tråkiga, för då blir det ytterligare en besvikelse. Men jag tycker de är klart sevärda, kanske inte allt för ofta men någon gång ibland.

Idag klev jag upp äckligt tidigt för att hämta Camilla för att se Julkalendern hos Lisa med folket. Julkalendern i år heter En ricktig jul. I första klippenf år jag ångest över att är det så här våran familjesituation ser ut idag, med skilda familjer? En klump i magen som inte vill gå bort då jag har fortfarande två föräldrar som bor ihop, ska man itne ta det för givet längre?
Kalendern värkar iafl lite bättre än de som gått senaste åren, enligt mig så slutade bra julkalender med Mysteriet på Greveholm.

Efter det så har jag åkt runt överallt känns det som och införskaffat julklappar och lite till mig själv.
Nu ska julbaket fortsätta då jag känner pepparkaksdoften ifrån Lisas kök.
Ikväll ska jag hänga med Nicklas som är lika trött som mig, en bra kombo.

RSS 2.0