Ljuset i tunneln

När jag kom cyklandes från skolan med andan i halsen in på gårdsplanen till en lägenhet jag skulle kolla på Körfältet kändes det så bra. Det kändes rätt, som att här ska vi bo.

Efter en liten rundvandring i lägenheten och jag konstaterat att hyran är helt ok, det finns garage och att det finns en diskmaskin (!) så hoppas jag bara nu att hon som hyr ut den bestämmer sig för att jag är det bästa alternativet att hyra ut till. Hon skulle bestämma sig tills imorgon om vem hon skulle hyra ut till. Jag håller alla tummar och tår jag har. Det skulle vara så skönt att veta att vi har boende och att det är en 2:a med allt vi behöver.

Men den som lever får se. Annars är Jonathan på nollning nu och jag ska försöka börja med den nya vanan att plygga om det jag ska ha föreläsning på imorgon. Får se hur länge det håller.

Dagens i-landsproblem

Dagens i-landsproblem
 
Med fickor eller utan?
Lite snyggare passform men fulare tyg när man rullar upp eller fulare passform och snyggare tyg?
100kr dyrare eller billigare?
Lite varmare eller kallare?
Kavajtyg eller vanligt tyg? 


Från Rut mfl 399kr

Bik Bok 499kr

Lycka


TV On The Radio - Wolf Like Me

När jag stod i Badhusparken 23.30 den 31/7 och såg TV on The Radio framföra sin låt Wolf like me var jag lycklig. Glädjen över att få höra en favoritlåt live och bara dansa tillsammans med allla andra är rätt oslagbart.
Samma känsla får jag när jag kanske lyckas buda hem ett hett efterlängtad plagg på tradera eller lägga vantarna över det på stan.
Lycka känner jag också när jag klarar en tenta, ser Bolt slå världsrekord på 100m, känner att någon tycker om mig lika mycket som jag tycker om den, när jag får resa som tex Chamonix och bara vara, när jag får sovmorgon, när jag får äta riktigt god mat och såklart, se en rikgigt bra film som Juno.


Juno

No time to cry
som sisters of mercy skulle sjunga. Det sammanfattade en från statistiska centralbyrån igår när han ringde ang den undersökning jag är med i om arbetslösheten bland ungdomar. Jag måste nog dra upp snittet rejält där, det blir så påtagligt hur mycket jag igentligen har att göra med två jobb och 100% studietakt samtidigt.
Ofta händer allt så fort att jag bara följer med strömmen i mitt liv, men när jag blir sådär lycklig blir jag oftast väldigt ledsen samtidigt. För det är en pusselbit som fattas i mitt annars rätt kompletta liv, men tyvärr en pusselbit som täcker en stor bit av ordet lycka. Det är som ett svarthål som bara slukar all min energi.

Men som Jonathan säger, bara att gilla läget och blicka framåt, men ibland är det svårt. För jag vill så mycket,

HöstgarderobDessa plagg kan gärna få flytta in i min höstgarderob. Allt är i från Gina Tricot som snart flyttar in i Östersund, jag längtar.

Jag har en dröm

21AUGPUFF
Om jag vaknade upp imorgon och kunde gå i högklackat utan att fötterna dog efter 5minuter, skulle jag köpa dessa skor innan du hade hunnit säga h&m.

Like A Fading Rainbow


Jenny Wilson - Like A Fading Rainbow

Bra start på dagen får man till denna låt. Ska bara dra på mig kläderna sen blir det lite släktluch innan det ska spelas tennis med Robert och Tracy. Sweet!

Vaknade imorse av att de ringde från jobbet och undrade om jag kunde jobba kväll igen, men fyra av sju dagar denna vecka får räcka då det vankas tenta nästa vecka.

Ljuvliga tingJag tänker inte ropa hej fören jag är över bäcken, dvs jag tänker inte ta ut segern i förskott innan ett kontrakt för en ny lägenhet är skirven. Men varje gång jag lägger in en intresseanmälan eller ringer på en annons så hoppas, hoppas, hoppas jag att den som hyr ut inser vilken underbar hyresgäst vi skulle vara. Vi är tom tystare än var pansionärstanten som bor granne med oss är.
Men sällan får vi ens chansen att visa då de flesta inte tar in ungdomar som hyresgäster synd nog. Den attityden blir jag så less på! Vi får inga jobb för vi har inga erfarenheter som gills och ingen lägenhet för att vi är unga. Snacka om diskriminering. När ska de unga som ska ta över världen få visa sina framfötter? Och endå klagas det bara på hur lata vi är.

Iafl, om vi lyckas få en ny lägenhet ilket jag hoppas på ska jag invistera i två nya saker till den lägenheten. Dessa två ljuvliga pads och tops behållare från Lisbeth Dahl som man kan köpa från Chique!

Lägenhet?Någon som har sett en sån här sak ledig max 10min gångavstånd från Östersunds centrum på sistone? Nej trodde inte det heller.

Det känns rätt tröstlöst just nu i våran lägenhetsjakt som man tyvärr hamnar i när man hyr i 2:a hand och ägaren vill ha tillbaka den.
I tidningen stod det att 1% av östersunds lägenheter var till uthyrning och eftersom bostadsbristen är stor så är det väll 400 sökande på varje lägenhet så är det inte rätt läge att bli utan lägenhet.

Men snart går bussen till mitt jobb, nånting possitivt iafl. Det är ju inte alla som har turen att ha ett jobb, jag har två förutom mina studier så det är en mindre sak att oroa sig för.
Om två veckor går tentan för palliativ omvårdnad och jag känner mig sjukt pepp på att skriva den, det kommer nog gå jätte bra. Jonathan gick iväg till skolan idag för första gången sen studenten, han läser förberedande matte innan det drar igång på riktigt den 1 september då han ska läsa sportteknik. Jag vet inte vem som är mest nervös, han eller jag?

Resumé

Gosh, tiden går aldrig så fort som den gör på sommaren. Kanske för att det är den bästa tiden på året? Det är varmt, stan lever och man är mer ledig än vanligt.

Sammanfattning så här långt:

- Jobbat klart mina 5 veckor på Slåttergården.
- Första lediga dagen efter jobbet åkte jag och Jonathan ned till Hultsfred och såg bla Metallica som var grymma! Sen fortsatte vår resa runt i södra sverige där trippen avslutades på Liseberg i Göteborg, sen for vi hem på Jonathans födelsedag den 25:e för pengarna tog slut.
- Yran veckan efter vi kom hem, galet kul som allid. Roligaste händelsen på hela året i Östersund som avslutades med en super konsär av Timbuktu kl 01.15 lördag natt.
- Sen direkt till Umeå och släkten där jag lyckades dra på mig den förkylning som jag kämpar mot just nu.

RSS 2.0