New YorkAndra gången som vi förlorar någon till landet i väster. Det är mn klasskompis ifrån gymnasiet Erika som drar till New York på söndag för att vara au pair (stavning?) i ett år.

Vi var och fikade på te-huset i eftermiddags, Erika, jag & Natalie. Nina han tyvärr inte för hennes uf-rapport skulle in. Hon gick i våran klass tills hon drog också till Usa och var borta ett år som utbytesstudent. Nu går hon sista året som hon igentligen skulle gått med oss.

Lite avis är jag, men ett helt år skulle jag inte vilja vara borta från alla. Men gud vad spännande.
Så jag önskar Erika lycka till och lovar att inte ha flyttat när du kommer hem!

Annars så ska jag fortsätta plugga nu tills 20 då Camilla kommer och hämtar upp mig och vi beger oss till Lisa för "tomten är far till alla barnen."

Inrutat liv

Om jag ska ha en chans att klara farmakologi och läkemdelsberäkningstentan så måste min dator vara avstängd. Annars tillbringas alldeles för mycket tid framför den.

Men bara för att jag måste plugga så betyder det inte att man måste ha pauser ibland. Helgen ser ut för tillfället så här:

Fredag:
f.m plugg
e.m fika med Natalie, Nina och Erika
kväll film "tomten är far till alla barnen" med folket hos Lisa

Lördag:
fm julkalendern med folket och förhoppningsvis snös utförsäljning i ås
em julbak med folket (tomteluvor?)
kväll plugg

Söndag:
plugg

Någon som vill nått vänligen kontakta min sekreterare så ska vi se om det finns nån tid att klämma in er. Typ våren 2010 när jag är legitimerad sjuksköterska?

Sovmorgon

Lika bra jag slutar använda min väckarklocka då den slutar spela efter 1h och jag fortsätter sova lika oberört. Den
borde ha funktinen att den börjar spela lågt tills den ökar till max man själv ställt in, så man slipper chockfunktionen och dras med huvudvärk då den börjar spela på max. Aja, dagens i-landsproblem.

Dagen ska tillbringas att plugga så mycket jag bara kan och orkar. Ska klara det här nu. Kanske gå iväg en sväng till affären för att inhandla mutor till mig själv, typ godis. Det är aldrig fel.

imgDet har blivitt lite mer planer inför helgen, förhoppningsvis så ska jag träffa Natalie och Nina imorgon eftermiddag och fika + lite julshoppning kanske. Jag har en person kvar, den svåraste som är Honey. Vad ger man till en som har allt och du har inte råd att köpa sånt som han skulle behöva som ett skoterstyre? Det tål att funderas på, har köpt två små saker men vill köpa en "ricktig" julklapp också. Sen är årets julklappar inhandlade, om man inte snubblar över något kul och inte alltför dyrt fram till jul. Jag måste lägga band på mig själv för jag älskar att köpa saker, inte bara till mig utan till andra också.
På lördag hoppas jag att jag får med mig folk till Tengens i Ås då Snö Of Sweden har utförsäljning. Massor av fina halsband och super billigt. Kanske kan klämma in det mellan julkalendern och bullbaket haha.

Tidsfördriv

Dagens datum och klockslag: 28/11 18.20
Dagens Klädsel: Svarta mjukisbyxor, tees med tryckta rosetter på, brun hood med satinsnören och sneakers. Ej att förakta min fjällräven som är större än mig.
Dagens låt: Timbaland - say it right
Dagens dusch: Blev ett bad på eftermiddagen.
Dagens frisyr: Oborstat som vanligt, utsläppt.
Dagens smink: 15min tills bussen skulle gå vaknade jag = inget.
Dagens händelse: Fick veta att jag inte klarade anatomin.
Dagens planer: Se grey's och fortsätta plugga.
Dagens vill ha: Godkänt i anatomi och kommande farmakologi, läkemedelsberäkning och mikrobiologi.
Dagens saknad: Jonathan, behövde honnom idag mer än vanligt.
Dagens tråkigaste: Inget som var tråkigare än vanligt, förutom anatomin då.
Dagens roligaste: Helgplanering med Lisa, tomten är far till alla barnen, tomeluvor, julklender och julbak.
Dagens finaste: Mina nyinköpta ljuus.
Dagens måste: Sova och Grey's
Dagens köp: Ett köp med mig själv, inget tv tittande innan pluggningen är klar.
Dagens sjuka: En person haha, nej jag kan inte. Behåller det för mig själv.
Dagens kärlek: Jonathans mobilsvar, enda kontakt just nu eftersom han är i fält.
Dagens mående: Risig.
Dagens hjälte: Lisa.
Dagens puss: Min sista var i söndags innan Jonathan for.
Dagens citat: "Prata med brudar får du göra ikväll, inte på min föreläsning!" Min föreläsare till Jerker i klassen som konstant fick telefonsamtal som han svarade på.
Dagens Tankar: M å s t e  k l a r a  t e n t o r n a !

Day after day

Har tillbringat eftermiddagen med att försöka värma mig genom att bada, länge. Rätt nice om jag inte blir rastlös efter 10min. Ge mig istället en duschkabin med radio så kommer jag bo därinne.

La mig på sängen med farmakologiboken och katten i knät. Där läste jag 5min, somnade 15min, läste 5min och somnade... så höll det på. Går det bra att plugga? Nej.

Just nu känns det inte så motvierat att plugga, fick just veta att jag tyvärr inte klarade anatomin. Det var väntat men visst hoppas man.
Det stora problemet just nu är när jag nu ska fixa den? För omtentan är nästa lördag, läkemedelsberäkning och farmakologitenta nästa fredag och mikrobiologitenta ännu nästa fredag. Mitt schema är lite fullspeckat just nu. Ännu nästa omtentan är i vår då nästa 1:orna gör den.
Nervsammanbrottet smyger sig närmare och närmare.

School

Besöker för första gången våra skoldatorer som finns i en bunker i källaren på jakt efter ett tentaresultat. Men inget än, håller på att bli tokig. Har de glömt oss? Nu endast 8 dagar kvar till en eventuell omtenta.

Har just haft 1h repetion utav gårdagens läkemedelsberäkning, kl 10 så kör vi igång med spädningar (läkemedelsberäkningar) och eftermiddagen blir repetion utav allt vi gått igenom på dessa två dagar. Sen är jag klar, med typ det vicktigaste jag kommer hålla på med. Räkna ut hur mycket medicin en patien ska få, en missräkning kan leda till döden om man har otur. Så efter två dagar tycker skolledningen att vi kan allt som har med det och göra. Jag känner mig så trygg.

Småkompisar

Blev förälskad i de sk småkompisarna. En påse fylld med linfrön (?) som man kan hålla i handen då man är stressad. Det känns som en perfekt julklapp eller gåva då priset ligger kring 60kr. De ska finnas i en ask där det står småkompisar på.

Någon som vet vart dessa går att beställa, gärna i hjärtmönster och ljusa färger förutom från sidor där frakten går på 100kr. Kanske tom nått ställe i Östersund som säljer dessa? Måste kolla upp det.


Jul jul strålande jul

Då jag är allergisk som allt vad groteska prydnadstomtar heter måste jag hitta julpynt jag gillar. Mysiga och fina saker och det som står högst på listan där, är ljus.
På Jysk hittade jag jätte fina ljus och ett kalenderljus som inte såg allt förjävlig ut.


Doj-Dojs HotellVarje morgon när jag ska till någon föreläsning väcks jag kl 06.58 av P3 för jag ska hinna höra nyheterna. Varje måndag är det lite speciellt eftersom efter nyheterna börjar Doj-Dojs Hotell ifrån Bubbel. Ett barnradioprogram som jag älskar.
Radions skönaste personlighet är Doj-Doj 122år och numera hotellägare. Det går inte beskriva ett radoprogram då hanns charm ligger i rösten. Så det är bara att lyssna och njuta!

http://www.sr.se/barn/p3bubbel/dojdoj/index.stm där finns alla avsnitt att lyssna på.

http://www.sr.se/barn/p3bubbel/dojdoj/tartfilm.stm kan man se en animerad film med alla karakäterna.

Väntan

Trycker ivrigt på tangentbordet, skynda skynda skynda, datorn tänker för sakta. Där kommer den upp! Klickar på epost, sidan laddas och en fortfarande lika tom sida kommer upp som igår och dagen före den och dagen före den osv...

Jag pratar om min student-epost där tentaresultatet ifrån anatomin som jag skrev för snart tre veckor sendan som ska dimpa ned, nu endast 5 dagar försent. Men vad hade jag väntat mig, de är alltid sena med rättningarna. Nu är det bara 10 dagar kvar till tentan i farmakologi och läkemedelsberäkning, 11 dagar kvar till en eventuell omtenta i anatomi och 17 dagar kvar till mikrobiologitentan. Så vi har ju all tid i världen, varför stressa?

Nu har det gått 5min sen jag kollade sist, nu kanske resultatet har kommit upp... knappa, knappa, knappa.


Donation

[Bild: Viktoria Larsson fick ett nytt hjärta FOTO: Daniel Ohlson/TV4]

Har länge övervägt att anmäla mig till donationsregistret. Tankar som "om jag var i behöv utav tex ett hjärta skulle jag vilja någon donerade till mig" och "men det är ju min kropp, som jag vill ha med mig intakt".

Men om min familj hamnade i ett läge där de måste överväga donation och jag inte har sagt vad jag velat, den situationen vill jag inte utsätta dem för. Jag hade inte velat vara i den situationen. Därför har tankarna flygit lite extra. Det är endå ett stort beslut, på alla möjliga sätt.

Ikväll såg jag dokumentären om Victoria 9år som behövde ett nytt hjärta, utan ett nytt skulle hon dö. Visst det känns inte bra att man måste få se en liten tjej hålla på att dö för att bestämma sig, men så var det. Det lilla som behövdes för att jag värkligen skulle bestämma mig. Att se med egna ögon vad resultatet kan bli, från en liten vek flicka med blåa läppar till tjej med röda läppar som ler för att hon kan springa igen och slippa vara rädd för att dö.

Jag ska anmäla mig nu till donationsregistret. Om jag en dag kanske hamnar i ett läge där en sån fråga tas upp så vill jag kunna göra allt för att kanske rädda någon annans liv. Att mitt liv hjälper någon annan att kunna leva vidare.

Anmäl dig på http://www.livsviktigt.se om du vill kunna donera.

Lumpen

Mr. Någon, Mr. Någon annan & Mr. Honey him selfVill jag värkligen veta vad de har för sig där borta? Varför jag aldrig får se sånna här bilder, tack facebook.

Städning

Det är inte alltid rummet som behöver städas, utan nu behövde mitt minneskort till kameran städas. Den var nu fylld med kort som jag inte redan raderat för de blev dåliga. 2gb räckte ganska långt.
 
Så nu har jag suttit och rensat bort alla bilder och försäkrat mig om att jag lagt över dem på datorn. Men jag skulle gärna vilja ha en extern hårddisk där jag kan förvara alla bilder och filmer utan att behöva ta upp hela hårddisken på datorn (har tre för tillfället då de fylls på en gång). Hoppas jag får en i julklapp annars ska jag investera i en själv.

Vill ha

Makkuro T-shirt
Vill ha denna tshirt ifrån filmen Min granne Totoro... men en L i herrstorlek kanske var att ta i. De vägrar svara på om det kommer komma in i mindre storlekar eller är det förbjudet att vara tjej och gilla anime?

Deiverse japanska filmprylar finns att beställa från denna svenska hemsida http://www.aya.nu/

Designa själv

image476

Åhlens har en funktion där man själv kan inreda ett rum med deras julpynt. Jag vill bara ha en egen lägenhet och obegränsad budget och kunna fixa allt själv. Åhh längtan...

http://www.ahlens.com/heminredning/julmys/

Önskelista

Insett att det är ingen idé att rabbla massa filmtitlar för mina föräldrar, därför är det bara att komponera ihop en önskelista efter deras önskemål. Några förändringar ifrån födelsedagslistan eftersom jag fick en del ifrån den och en del nya ha-begär har fått tillkomma.

image474


Väntan

Sitter och väntar att tenta resultatet ifrån anatomin ska ramla ned i eposten. Men den lär nog inte komma idag heller, de är så sega på att rätta resultaten. Med tanke på att omtentan om man inte skulle klara det är om två veckor, dagen efter läkemedelestentan så borde de väll skicka ut resultaten snart?

Iafl igår så hade jag fått med mig fel film till Camilla, Hannibal Rising istället för Hairspray. Hade ingen större lust att se den igen då jag inte tyckte den var speciellt bra första gången. Vi får se Hairspray någon annan dag.
Lisa blev jätte fin i håret efter slingningen, jag kanske kommer våga ge mig på någonsånt istället för att gå till frisören igen. Mycket billigare haha.

Dagen ska spenderas med att plugga, dock inte farmakologi eftersom jag glömde den boken hos Jonathan, utan det får bli mikrobiologi. Lika bra att börja med nått, lite fastnar ju allitd.

Ikväll ska jag förhoppningsvis hämta min stero som ska ha kommit eftersom den första inte fungerade. Får se om lite fler julklappar inhandlas nu när lönen kommit in på kontot. Lite pengar kommer gå direkt för Iron Maiden biljetten, åhhh blir så glad jag tänker på det. Ska bli så ruskigt kul!

Uppdate

Har nu sett hela pirates 3 utan att somna, såg den med honey och hans lillebror. Just nu håller de på att sätta upp julbelysning ute och jag måste börja packa eftersom jag snart ska åka hem med min familj till Östersund och Jonathan ska med tåget upp till Luleå. Känns extra trist avsked denna gång eftersom han inte kommer hem till helgen, han ska stanna i Luleå. Så jag kan inte trösta mig med att snart är det fredag igen och Jonathan kommer hem.

Ikväll ska jag ta med filmen Hairspray och dra till Camilla som ska slinga håret på Lisa. Nice nice...
Skönt att jag är ledig ifrån skolan imorgon så jag kan plugga mer.

Asshole


Igår visades uppföljaren till släkten är värst, familjen är värre (meet the fockers).

1:an släkten är värst är bara 1.30min utav allt går åt helvete. Katastrofer avlöser varandra på löpande band. Trist efter 10min och du behöver inte se resten utav filmen.

2:an är faktist bättre, mycket tack vare bättre skådespelare som kan motvärka Ben Stillers hemska skådespeleri. Har aldrig gillat honnom i någon film. Lika tråkig förutsägbar i alla filmer, variation vad är det? Nej jag gillar han inte alls.

Filmen handlar nu om Gregs familj som ska få ett hembesök utav Pam och hennes familj. Kan det sluta på något annat sätt än med en kulturkrock? Men roligt är det och Pams systers son är roligast utav allt.
Frågar är nu, kommer det någonsin bli ett giftermål eller inte?
Ass hooooole...

Flykt

Har försvunnit upp till Duved nu, bort från stress i ett försök att varva ner och ta tag i studierna. Min honey är ute på fjället och kör skoter medan jag värkligen ska läsa idag. Två tentor innom de närmaste tre veckorna, farmakologi/läkemedelsberäkning och mikrobiologi.

Igår var jag på sjukhuset hela förmiddagen i ett försök att reda ut varför jag är så trött, om det är nått fysiologiskt eller nått annat. Så alla möjliga blodprov togs och nu är det bara vänta och se. Lättare att ha järnbrist än att ha gått in i väggen. Så nu är det bara att vänta ca tre veckor sen får jag se vad som händer eller hur det blir. Mitt närmaste mål just nu är att klara tenorna.

The End

Då var 8 år utav Harry Potter slut. Den sista boken är utläst och känner en liten tomhet men ändå glädje. Slutet hade hon fått ihop så bra det gick. Känned inte allt för överdrivet, men det återstår och se om det inte kommer komma fler böcker. Det hade varit kul att läsa men risken att det blir som serier vid säsong 3-4 och allt bara spårar ut. Nu fick den ett värdigt slut iafl.

Nu ska jag röra mig mot affären och inhandla middag + ingridienser till min kaka. Så man har nått gott att mumsa på under pluggningen.

Chokladkaka med kokos

När jag inte visste vad denna kaka hette när jag googlade efter recept så fick jag bara ta ett recept som lät snarklikt. Så det skulle bli lite spännande hur den skulle smaka.
Resultatet blev mer än lyckat! Tänk kladdkaka med kokosöverdrag på, den gick åt snabbt. Ska baka en ny imorgon.


Kaka:

4 ägg

6 dl socker

8 msk kakao

2 krm salt

2 tsk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

180 g smält avsvalnat smör


Glasyr:

1 påse (200g) kokosflingor

1 dl ljus sirap

2 dl socker

1 ½ dl grädde

75 g smör
 

Gör så här:

Sätt på ugnen. Smält smöret.

Vispa ägg och socker. Blanda i kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda sist i det smälta avsvalnade smöret.

Bred ut kakan på en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200 graders värme i 15 minuter.

Gör under tiden glasyren i en kastrull.

Blanda kokos, sirap, socker, grädde och smör och låt sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen.
Skär sedan den avsvalande kakan i lagomma rutor.


Vänner

Mycket klarar man sig utan i livet, men aldrig ensam. Som Bamse säger "ensam är inte stark".
Tack alla underbara människor som jag ler varje gång jag ser, för jag vet. Vet att ni skulle ställa upp lika mycket som jag skulle ställa upp för er. Ni är mitt ljus i mörka stunder som vi alla har.

Borta

Just nu sitter jag med näsan långt nere i nya Harry Potter boken, har ont i munnen då metallpluppar har limmats dit med gummisnoddar som ska räta upp mina snea visdomständer. Vad jag än gör med tungan så skär det, hur ska jag orka detta i 6mån? Går ju knappt att äta, får lära mig äta utan att röra tungan.

Nu kallar Harry Potter!

Update; försök att äta popcorn när en gummisnodd gör allt för att hålla ihop käften samtidigt som en metallpinne river i din tunga. Intressant känsla, gahh kommer aldrig stå ut i 6mån.

Summer och SethBlir nästan tårögd då jag tittar på detta klipp utav Summer och Seth ifrån The OC. Underbarare karaktärer får man leta efter. Sista boxen står högt på min önskelista inför julen.
Hade dock velat ha med scener som när summer är utklädd till wonderwomen och när de drar repliken "it was lems everywere!" osv.

Kan inte låta bli att dra paralleler till mig och Jonathan. Fast i vårat förhållande är det omvänt, det är jag som är tönten och han som är den populära normala. Jag som har mina konstiga böjelser åt onormala saker (sa jag att jag brukar utöva rollspel och har medverkat i lajv + konvent? Jag spelade även magic, sug på det du!)

Inspiration vänligt snott från
http://yesfiorella.blogg.se/ 

Light

Hypokondriker som man blir utav att dagarna i ända ha föreläsningarn om sjukdomar upptäcker jag att mitt ena blockljus höll på att utveckla en svårt form utav cancer. Hur ska jag bota den? Lyssna på hjärtat?Man kan tydligt se dens aggresiva förlopp, patienten håller på att förblöda, kan jag få två påsar blod tack?

Jag kommer bli knäpp på ricktigt innan det här är över.


Harry Potter

Omslag
Skäms att säga att jag faktist hade glömt bort att Harry Potter släpptes imorgon. Skyndade mig in på Akademibokhandelns hemsida för att förhandsboka mitt ex = bättre pris. Tacka vet jag det fattig student som jag är.

Problemet blir ju nu; hur ska jag hinna plugga när jag måste läsa Harry Potter eftersom jag inte var så jäkla duktig på den engelska orginal verisionen. Skulle vara roligt att veta vad som hände på slutet igentligen. Sen tycker jag den svenska versionen är mycket bättre, den är mysigare på något lustigt sett.

Saker händer så lätt

Snart jullov, bara ca 25 arbetsdagar kvar. Enda problemet är att jag inte får något jullov. Den 19/12 så är det sista föreläsningarna och den 2 januari så ska våran uppsats på 7,5p vara så gott som klar. Lärarna motiverar det med att vi inte har några lov, därför måste vi ha något att göra över jul. Jätte roligt.

Känner mitt liv springa ifrån mig, är så fasansfullt trött hela tiden, skolan tar all tankekraft som skapar ångest. Orkar inte göra någonting när jag kommer hem förutom att ta det lungt och plugga. Men det är bara att försöka hålla sig flytande ovanför vattenytan. Tenta om 2 veckor igen och nu jäklar ska det börja pluggas i tid. Jag får försöka stå ut i 2,5 år till att prioritera skolan först, för bli ligitimerad sjuksköterska. Sen börjar livet igen.

Höll på att bli påkörd när jag skulle skjutsa min lillebror till laserhallen för 1h sen. Jag stannade innan en rondell för att släppa fram gångtrafikanter som skulle över övergångstället innan rondellen. Precis när de sätter ner sin fot och ska gå över så hoppar de skrikande bakåt och tittar bakom mig. I ögonvrån ser jag en bil som kanske kommer i 40km/h och kör över i motsatta filen och in i rondellen med mötande bil 2m ifrån sig som skulle ut i filen bilen körde i.
Det kan inte ha varit långt borta att det hade smällt. In i mig eller i mötande bil, jag undrar hur den lyckades?

Antingen måste den fått hjärnsläpp och inte sett mig överhuvudtaget eller inte uppfattat jag stannade eftersom han körde om mig i minst 40km/h. Men jag saktade ned i god tid innan rondellen för det är halt ute, sen så stannade jag av helt för de vid övergångstället. Jag tvärnitade inte och bromsade. Eller så måste personen varit påvärkad eller bara tyckte det var coolt att köra om i fel fil. 
Läskigt var det!

Fördriva tid

Vad är klockan just nu? 15.57
När gick du upp ur sängen i morse? 7.38
Vad har du ätit idag? Rostade mackor, oboy, pasta med köttfärsås, cola,
Vad har du på dig just nu? Svarta mjukisbyxor, vita sockar, min little miss sunshine tees, grå kofta
Har du städat på ditt rum? Det skulle jag säga, enligt mina mått iafl
Dagens händelser? Föreläsning om mikrobiologi från 08.30 - 16.00 (fick sluta 15.30)
Vad gjorde du igår? Föreläsning farmakologi 08.30 - 12.00, försökte titta på pirates 3 men somnade bara.
Vilken film såg du senast? Pirates 3 men jag somnade efter 20min, annars är det Hannibal Rising som jag såg i söndags.
Den bästa filmen? Svårt, någon utav dessa; Lost In Translation, Det Levande Slottet, Donnie Darco, Napoleon Dynamite eller Little Miss Sunshine.
Hur många fingrar har du? 10.
Flyter golfbollar? Haha nej, har själv varit på jakt efter dessa på vattenhålens botten.
Var är du just nu? Hemma framför datorn.
Är det någon annan i rummet? Min katt Sussie.
Hur många signaler innan du svarar? 2-3.
Skiter du ibland i att svara? Nej.
Har du en bokhylla? 3st.
Om ja, vad har du i den? Två stycken är fyllda med film, den tredje är det böcker och tidiningar i.
Vilken årstid är bäst? Sommaren
Vilken dag är bäst? Lördag (fredag om jag har sovmorgon).
Vad hände i sommras? Jobbade heltid, var på Hultsfred, tog studenten och umgicks med folket och Honey.
Vad såg du senast på tv? Förra onsdagen Gray's Anatomy.
Favorit program? Grey's Anatomy.
Vad köpte du senast? Mat.
Skall du köpa nåt särskilt inför vintern? Har redan lyckats hitta fina varmfodrade stövlar.
Veckans roligaste: Ha bilen helt för mig själv, freedom.
Veckans tråkigaste: Försöka hålla sig vaken på föreläsningarna.
Veckans dummaste: Trodde jag skulle hinna gå till bilen, köra till affären, handla, åka hem, värma maten, äta och köra tillbaka + hitta en parkeringsplats på 60min innan nästa föreläsning började.
Ris, pasta eller potatis? Oj, allt kan vara gott beroende på vad det är till och hur det görs.
Hus eller lägenhet? Är man många som bor ihop, hus. Annars lägenhet.
Vara ihop eller singel? Be together.
Skid- eller solsemester? Sol eftersom jag redan har Åre 1h bort.
Dusch eller badkar? Dusch.
Pussar eller kramar? Mys.
Vill du ha en snigel på ögat? Det är pa som får det om han inte betalar våran tvräkning.
Tom Cruise är? Ful numera.
Vem är den bästa rapparen? Dj Danielsa.
Tycker du det är skoj att svara på frågor? Love it.
Hur mår du? Trött.
Vad är klockan nu? 16.10
Hur lång tid tog det att svara på alla frågor? 13min.


Love U

image156

Du är det finaste jag vet honey! Varje gång du ler, varje gång du ser mig i ögonen känner jag att jag älskar dig mer än allt annat.
Ända sedan en solig eftermiddag i en solstol på taket 19/4 - 05 har jag vetat att jag enbart vill ha dig. En bit utav mitt hjärta kommer alltid tillhöra dig, jag älskar dig Jonathan.

God natt

Lets pray for the weekend

16-17 november

Jag och Nicklas flängde runt hela staden efter ingredienser till våran kaka och dvdskivor så jag kunde få lite fler filmer till min samling. Kakan blev jäkligt lyckad och snabbt uppäten + filmerna The Simpson movie, Hairspray, Hannibal Raising (som jag och Jonathan också såg igår), Priates 3 och Transfomers.


Nicklas och vår numera uppätna kaka

På kvällen så kom Jonathan hem tidigare än vanligt då han åkt tåg ifrån enköping istället för buss ifrån Luleå. Direkt efter det mötte vi upp Nicklas och gick till Charlotte där även Lisa och Camilla var, för lite förfest innan vi skulle vidare till Jespers inflyttningsfest.
Många skratt och mycket spring hela kvällen. Nice att träffa folket och ha kul ända fram till kl 03 när jag och Jonathan kom hem igen.


Charlotte, Fredrik, Sanna, Hedström, Robert & Lisa
Lisa & Nicklas
Robert & Lull, alla kort är ifrån Jespers inflyttningsfest


Lull & Sanna
Tommy, Jonathan, Robert & Lisa
Sanna & Robert som skriver i min bibel, alla kort är tagna på SubwayPå lördagsmorgonen vaknade jag och Jonathan 11.45, en kvart innan vi skulle möta folket på Lime för fikabuffé. Men vi han med bussen kl 12 och kom dit lagomt för att pressa i sig så mycket man kunde. Min magsäck är alldeles för liten för så mycket gott.

Efter det så köpte Jonathan en ny tshirt och hood, hur fina som helst. Jag införskaffade min klinisk mikro biologi bok för 400kr, inte underligt folk behöver studielån då man behöver nya böcker var 5:e vecka.

Kl 15 var Wendlas föreställning Avgrunden inplanerad, så vi vandrade bort mot storjöteatern för att bli possitivt överraskad. Den var mycket bättre än förväntad! Kände en del som medverkade så det var extra roligt att få se, hur ska jag beksriva? Dans, musikal, föreställning? En salig blandning.

Kvällen spenderade jag som sagt till sammans med Jonathan, efter en jäkligt god middag och sysselsatta med en av mina favorit sysslor, se på film se föregående inlägg. Det hann jag med under lördagen.

Movies

Jag och Jonathan har längtad efter att ha en ricktig myshelg med en massa filmtittande som vi så ofta hade förut innan lumpen kom i vägen för sånt vardagligt. Därför var det ett ypperligt tillfälle att hyra en massa film då videoteket hade 20kr på alla filmer pga deras 20års jubileum. Vi hyrde och såg:

Ocean's Tirteen

Både jag och Jonathan gillade eleven och twelve, men har inte haft tillfälle att kolla på thirteen.
Den var anorlunda i upplägget än sina föregångare till sin nackdel, men till fördel så var den mycket mer lättsam och rolig. De fokuserar på rappa repliker och roliga inlägg. Inget är igentligen ricktigt logiskt, bara underhållande.

Danny Oceans kompis Reuben Tishkoff blir lurad av Vegas mest hatade affärsman, Willy Banks, och stryker nästan med på kuppen. Ocean och hans gäng beslutar sig för att få Willy Banks på fall, med hjälp av deras gamla fiende Terry Benedict. Det handlar inte om pengar. Den här gången är det personligt.

Klart sevärd om man gillar snabba kast i en film.Shooter

Sugen på mer action så hyrde vi också shooter som värkade vara bra. Det var den också men långt ifrån top 10 listan.

Här är det en fd prickskytt innom armen som blir tillfrågad att göra en analys om hur presidenten skulle kunna bli skjuten. Sagt och gjort så gör han det och blir själv misstänkt på kuppen för dådet.
Nu gäller det att gömma sig så fort man kan, sikta ordentligt och ta reda på vem som satte dit han. Hur djup är gropen?
Min Granne Totoro

Mina ögon blir stora som en hundvalp och jag låter ungefär som en liten hjälplös fågelunge när jag ser på sånna här filmer. Min älsklings genre, animerade japanska barnfilmer. Finns det nått underbarare?

Här är det reggisören till Spirited Away och Det Levande Slottet som bägge ligger på min topp 10 lista som gjort denna film för 20 år sedan, men nu kommit ut som dvd. Med glädje slet jag jag den ifrån hyllan och hyrde den.

Min granne Totoro handlar om de två systrarna Satsuki och Mei som flyttar med sin far till en charmigt förfallen kåk på den japanska landsbygden, i närheten av det sjukhus där deras mamma vårdas. En dag när lillflickan Mei ger sig ut på upptäcktsfärd träffar hon en enorm kattliknande heffaklump som bor i grannträdets rotsystem.


Väsen som ser ut på dessa sätt för mitt hjärta att smälta. Jag försvinner in i regissören Hayao Miyazaki och vill aldrig mer komma ut igen.
Men som sagt, filmen är speciell och för många är den ett meningslös dravell utan något vettigt innehåll. Men för andra är det som balsam för själen, som för mig.

Humor

Ja, jag är uppväxt med enbart killar, underbar humor kommer med på köpet då. Haha hoppas ma kan förlåta mig.


Car

Sitter här och väntar på att pa ska komma hem med bilen så jag kan skjutsa han tillbaka till jobbet så jag får ha bilen. Orkar inte åka buss fram och tillbaka överallt, en sak mindre att stressa upp sig över.
Förhoppningsvis så ska jag träffa my dear Nicklas efter jag hämtat upp min farmakologi bok jag ska köpa på skolan. Jag vill baka kaka! Så länge sedan man gjorde något gott + det är rätt roligt.

Nej nu måste jag skynda mig, kan ju inte sitta här i morgonrock i tantfärg som pa beskrev den, fast det var han som köpte den haha.

Afternoon tea

Nej inget te, men varm oboy blev det. I desperat jakt efter socker till min beroende kropp fanns det inget godare hemma. Antagligen för att jag skulle få låsa in det om jag ville ha något kvar, vi har nämligen råttor i huset, lillebror.

Iafl så ska jag övertyga Nicklas som varit på vift länge nog nu att baka en kaka and spend quality time whit me. Det är han skyldig mig, alla bara överger mig för det svenska försvaret haha. Lumpen är inte så roligt trots allt, inte för oss som får sitta kvar hemma och vänta. Otrevligt tycker jag (^.^)

Fick tag på Illustrerad farmakologi 1 begagnad för 120kr idag. Mycket bättre än 300kr ny på akademibokhandeln. Så det är bara klinisk mikrobiologi jag har kvar att köpa. Så jag måste trots allt till skolan imorfon för att hämta boken fast jag inte har någroa lektioner. Tänkte ju mysa hemma och slippa stressa, ack vad jag bedrog mig. Hatar att åka buss. Stressigt hur jag än gör eftersom jag alltid är ute i sista minuten.

Jag har även konstaterat att jag fungerar inte före 12. Föreläsningen mellan 13-17 idag gick hur bra som helst, var bara lite trött men höll inte på att somna som jag annars brukar. Kommer bli tufft när jag börjar jobba sen, stackars patienter haha.

Nu ska jag föröska få tag på Nicklas som dissar mig och pratar med någon annan (^.^)

Breakfast

Det bästa med att ha en eftermiddagsföreläsning är att man hinner sitta och fika framför datorn i lugn och ro. Jag behöver inte ta med mackan på bussen för att hinna. Måste försöka kliva upp tidigare på morgonen för att slippa stressa. Så svårt när man mår så dåligt utav det, men lärkan ska ju ringa idag tack och lov.

Ska köpa Klinisk mikrobiologi och Illustrerad farmakologi 1 innan jag drar till föreläsningen idag, dyrt men nödvändigt. Tror vi ska träffas innan för att gå ignenom våran mattetenta, jag tänkte lämna in den idag så jag slipper fara till skolan imorgon då vi inte har några föreläsningar.

Nu ska jag försöka räkna ut om jag måste stressa lite eller om jag hinner spela lite Sims, yeh.

Love

Suck, kunde han inte få gå runt i de kläderna jämt? Just nu springer han runt i Enköping och utbildar sig till metrolog. Gosh vad långt hår han har fått igen... Älskar dig Jonathan!

image454

image455

image456

image457

 Nej jag kunde inte hålla mig borta från den...

A ordinary wensday

En pinsam grej inträffade idag, antagligen inbillade jag mig men varje gång jag somnade till så tog föreläsaren rast åt oss. Jag måste värkligen få hjälp med att få veta varför jag är trött hela tiden. Sov 2h nu på eftermiddagen eftersom jag knappt kunde hålla mig vaken på föreläsningen och hade en hem-mattetenta att göra, det enda som hände var att jag fick huvudvärk så jag mådde illa och var ännu tröttare när jag vaknade upp. Stackars familj som får stå ut med mitt humör. Imorgon ska vår kassa destriktsläkare ringa upp mig, han behövde 2veckor på sig för att göra det så jag kan få en tid för provtagningen. Äntligen få veta vad det är jag har brist på, så jag kan börja leva igen.

Blev faktist klar med mattetentan förutom 1 fråga som var helt konstig. Tack pa och Jonathan för hjälpen! Funderar på hur jag ska kunna smyga med handsfreen på läkemedelsberäkningstentan så Jonathan kan hjälpa mig haha. Frestande.. men nja. Bra om jag själv klarar det och inte tar livet av mina patienter senare.

Har sett klart på två avsnitt utav Grays, vet inte om jag gillar spinoff serien de introducerade idag. Gillade inte hon som var terapeut (hur stavar man det?) Addison är helt underbar karaktär och jag hade velat ha kvar henne på sjukhuset, alla samlade på ett ställe.

Ska sooova nu... God natt


Little miss Sunshine

Little Miss Sunshine T-Shirt/Top

Tjatade om dessa tees förut ifrån Junk Food. Men priset på ca 300kr kändes just nu inte överkomligt.
Därför älskar jag tradera! 120kr inklusive frakt blev priset för min favorit ifrån Junk Foods little miss serie. + i oanvänt skick.
Därför kommer jag alltid ihåg att kolla in typ tradera in jag beställer om det finns till billigare alternativ. Man kan käna mycket på det.

Laxpasta

Vandrade runt på affären för att hitta nått att stoppa i frysen för de dagar jag kommer hem när föreläsningar slutar vid lunch och jag vill ha nått att äta.
Hittade inte min favorit pasta mexicana som är gudomligt god! Resten utav all färdigfryst mat smakar ingenting och blir abra hårt och äckligt. Men den här nyheten laxpasta ifrån findus hade jag faktist inte provat, den ingick inte i den vanliga serien utav färdigmat.
Och jag kan glatt säga att den var faktist god! Det smakade pasta och lax. Visst absolut inget mot det man lagar själv, men helt ok!

Dock måste jag varna för den exotiska fruksalladen, ondskefullt äckligt!

Medelsvensson

[ ] Ditt efternamn slutar på -son
[ ] Du känner någon som har samma förnamn som du
[ ] Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du
[x] I din familj är ni 2 barn
[ ] Du bor i villa
[x] Du bor i en tätort
[ ] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla
[ ] Dina föräldrar har gift sig
[x] Din mamma är yngre än din pappa
[ ] Din pappa heter Lars
[ ] Din mamma heter Anna
[ ] Din familj har en Volvo
[x] Din familj har en silvergrå eller röd bil
[x] Du har tillgång till internet hemma
[x] Du har egen mobiltelefon
[x] Du har ett eget rum
[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger
[x] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna
[x] Du har varit i Grekland (cypern)
[ ] Du har varit på Öland minst 2 gånger
[ ] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger
[ ] Din familj har en husvagn
[x] Ingen av dina föräldrar röker
[ ] Din pappa är lite lätt överviktig Men är påväg nedåt (applåder)
[ ] Du idrottar flera dagar i veckan
[x] Du har husdjur katt
[ ] Du får månadspeng
[x] De flesta i din familj är blåögda allihop
[ ] Du äter McDonald's-mat/pizza/tacos varje vecka
[ ] Du följer Melodifestivalen

13/30 bra/dåligt?

Personlig almanacka

Hade jag inte redan köpt en ny kalender inför 2008 (den jag fick från skolan är värdelös eftersom den inta har spiraler utan är som en pocketbok i ryggen) så skulle jag lätt ha beställt en ifrån http://www.personligalmanacka.se/
248kr inklusive frakt och du får bestämma utsende och insida själv med massor utav små finurliga saker som gör vardagen lite lättare att hålla rätt på. För min kalender är min gud, det som inte står uppskrivet i den händer inte. Det har resulterat i frånvaro på jobb då jag inte kladdat ned det och missade läkar vesök eller fel dag jag kommer till ett möte. Jag har svårt nog att komma ihåg vad jag ska göra, men det betyder att jag måste skriva rätt från början haha.

Lösningar

Har äntligen fått igång internet efter att det kaikde ihop igår dag. Det vägrade att på kontakt med datorn uppe dvs inget internet. Men lika bra det för jag hann se klart på alla avsnitt utav Heroes säsong 1! Det drog värkligen ihop sig på slutet, sen var det bara över? Lite konstigt slut, hade väntat mig lite mer dramatik.
Fler saker som vägrade fungera igår var min nya stero jag fick i födelsedagspresent. CD nr1 spelade den 1.23min utav första låten sen så hackade den ihop och kunde inte spela några andra låtar. Cd nr2 hackade lite hela tiden på låt 1 och vägrade spela några andra. CD nr 3 hackade också hela tiden och bytte jag till låt nr 2 hoppade den tillbaka till 23sek in på låt 1. Weird? Tydligen gillar den inte mig och jag hoppas jag får ut en ny på en gång på reklamationen och inte behöva vänta 5 veckor medan den är på reparation.

Har varit på föreläsning idag, itroduktion på nya kursen farmakologi och mikrobiologi. Intressant, men som sagt så har de lagt de två svåraste kurserna på de tre åren efter varandra. Så dagen efter den första utav två tentor på denna kurs är det omprov på anatomin som många brukar få göra. Så vad ska man prioritera eftersom jag inte får veta hur det gick på tentan fören 1vecka innan omtentan och på den lilla tiden hinner jag inte plugga om allt. Så det är lika bra att starta nu, ska börja med att föröska göra klart hemtentan på mattekursen som ska vara inne på fredag.


Heroes

Passar på att titta på så många avsnitt som möjligt på Heroes innan nästa kurs på skolan drar igång, farmakologi och mikrobiologi. Jonathan var vänlig nog att ge mig sin hårddisk med första säsongen utav Heroes, är på avsnitt 16 nu. Kommer bli tokig då jag sett klart på alla och måste invänta 2:an.

Iron Maiden

Iron Maiden

Den 26 Juli 08 ska jag vara där på Ullevi. Kl 09 imorn börjar kampen om biljetterna.

Yes! 2st ståbiljetter bokade! Tack Ma!!!

Kamerajvl

Min två månader gamla kamera vägrar nu starta. Helt plötsligt blev färgerna mongo så jag stängde av den och nu går den ej att starta igen. Det är inte slut på batteriet, minneskortet är rättvänt osv. Tur jag köpte till försäkringen så det borde bara vara att åka in och hämta ut en ny. Problemet var att jag beställde den genom Experts hemsida, så det kanske tar längre tid då den måste bli inskickad. Irriterande, hade ju jätte fina kort på Jonathan i sin blå flyguniform som nu sitter fast på minneskortet, för jag har ingen separat minneskort läsare. Trist.

Bemärkelsedagsindividen

Jonathans pappas påhitt bemärkelsedagsindividen istället för födelsedagsbarnet. Så det måste betyda att jag kanske inte är barn längre? Men jag kommer alltid vara sweet 16, så känns det iafl.

Jag hade en lovley födelsedag igår, vaknade upp brevid Jonathan, kan det bli bättre? Hade lite ont i huvudet ifrån gårdagens singstar haha, all skönsång.


1,                 2,                 3,                 4,                               5,     


6,                               7,


8,                                9,                                10,                            11,  


12,                              13,                             14,                              15,

1, Natalie Ägde på Guitar Hero

2, Viktor på singstar

3, Camilla

4, Lisa & Camilla

5, Sanna, Sandra, Robert, Jenny & Natalie

6, Jonathan & Lisa

7, Robert & Natalie

8, Jag & Lisa

9, Camilla & Sandra

10, Jonathan blir våldtagen

11, Lisa

12, Lisa & Camilla på dansmattan

13, Lisa, Natalie, Jonathan & Viktor

14. Camillas tautiering "The Show must go on"
15, Böghög, Lisa, Camilla, Joanthan, Robert och Viktor på topp!

Kul var det!

Efter jag vaknat igår städade jag och Jonathan, skottade fram forden och föröskte starta den. Svårflörttad, men med lite hjälp av stargas gick den igång. Upp till Duved där vi senare gick ut och åt min och Joanthans familj. Gott och mycket skratt.

Lite presenter skramlades ihop också. Fick ett jätte fint hjärthalsband ifrån Jonathan från pilgrim som man kan sätta ett kort i innuti. Den fina med det, är att smycket och kedjan köps försig så man kan köpa fler hängen och byta med.

image453
Finns som halsband och armband. Tack honey! http://www.pilgrim.dk/Womens/en-GB/Inspiration+and+Trends/CharmCreator/

Jag fick även andra presenter ifrån familjen bla en efterlängtad stero som kan hängas på väggen, tack!

Så om jag ska sammanfatta dagen så var det en mycket lyckad födelsedag. Nu är det bara 365 dagar kvar till 20!


Vilket sött litet djur är du?

Jag blev en Valp, passande eller inte? Allt är relatift.

You Are A: Puppy!

puppy dogBeloved by all, puppies are energetic, playful, and loving. Your playful and outgoing nature is part of what makes you a puppy. Known for their loyalty, puppies make great pets for young and old alike. And an innocent puppy face can melt anyone's heart!

You were almost a: Kitten or a Parakeet
You are least like a: Chipmunk or a GroundhogWhat Cute Animal Are You?

Men Jonathan blev en apa, beskrivningen stämmer värkligen in på honnom, how quite!
You Are A: Monkey!

monkeyMonkeys are intelligent and agile, well-adapted for jungle life as they swing happily from tree to tree. As a monkey, you are a social animal who is quick to learn new things, loves to climb and is known to show off. A monkey's tiny primate features are irresistable, as is his gregarious personality!

You were almost a: Squirrel or a Puppy
You are least like a: Turtle or a LambDiscover What Cute Animal You Are!


Måste bevaka min feminina sida och vara lite ehh söt?

Little Miss

Blir ruskigt sugen på att köpa en little miss tröja. De är grymt fina och man blir lite glad utav färg. Julklappstips? Finns på Nelly.se under märket Junk Food.

Klicka här för en större bild på TroubleKlicka här för en större bild på Chatterbox
Little Miss Trouble & Little Miss Chatterbox

Woman Miss NaughtyWoman Miss BadWoman Little Miss Sunshine Flowers
Little Miss Naughty, Little Miss Bad och min favorit Little Miss Sunshine ifrån http://stayhard.se/shop/ , märke Junk Food

image436
Little Miss Bossy & Little Miss Lite ifrån http://megastore.se/template/next%2CShowCampaign.vm?campid=7022&catid=OTHE 249kr st.

Tenta

Tentan var lättare än jag trodde, det var 50st 1-4p frågor istället för 10 stycken 10-20p frågor. Gillar ett sånt upplägg bättre, då jag inte måste skriva en roman efter varje fråga. Så med lite tur har jag klarat den, annars tar jag den på omtentan.

Mötte upp Natalie på stan och fikade samt inhandlade julklappar, nu är det bara pa kvar (och nått mer till Jonathan) annars är årets julklappar klara. Gillar inte att stressa utan ute i tid ska man vara. Lite extremt långt tid, men endå.

Fick även min första födelsedagspresent som kom med posten idag ifrån ma.Nallebudet som man lätt beställer genom enrios hemsida. Det är bara att klicka fram rätt person man vill sända ett nallebud till och klicka sig vidare ifrån nallebudet länken. Hur smidigt som helst, och jätte fint. Bra om man bor långt ifrån varandra, men nu behövde jag inte bå långt ifrån ma för att få den haha. Tack ma!

Nu ska jag försöka bli pigg och invänta kvällen! Yeh!


Party PartySå då var allt klappat och klart (har dock inte fått någon bekräftelse på singstaren än) inför morgondagens firande utav mig (fyller år på lördag). Så ett avbrott i pluggningen för fixandet utav nödvändiga ting.
Så gott folk! Nu har jag fixat underhållning, mutat till mig lokal, nu jäklar är den ni som kommer med stämningen ;) Syns imorn!

Fortsätter plugga

Hjälp?

"Redogör för nervcellens uppbyggnad och funktion med avseende på auktionspotential, fortledning av nervimpulser med synaps och transmittorsubstans."

Älskar att plugga, nu ska jag åka till sjukhuset för att bli vaccinerad imot tbc, sånt ingår på köpet när man kan ovanstående.God Morgon

Var nästan en vecka sedan jag var uppe vid den här tiden på morgonen. Det svider i ögonen, jag är inte van (gnäll).
Anledningen var att jag ska till sjukhuset idag för bcg-vaccineringen, inte igår då jag råkade ta fel på dag. Är det inte idag då struntar jag i det, orkar inge mer haha.
Så jag skjutsade ma och pa till jobbet för att sen ta bilen hem. Problemet var att när jag kom hem och kände på dörren hade min borr redan gått till skolan och mina nycklar låg i andra jackan, som var inne. Så det var bara att köra tillbaka till ma och pas jobb, när jag väl var där och lyckats tagit mig in så orkade jag inte åka hem en på en gång. Så jag trackaserade pa tills nu.

Nu ska jag plugga hela dagen men först börja med att äta frukost!

Tenatapanik

Jag och min kursare Marie har nog kommit underfun med att vi kommer få magsår pågrund utav denna tenta. Jag har nästan redan siktat in mig tills omtentan. Så denna tenta ser jag bara vad de frågar om och vad jag ska plugga mer på. Problemet är att omtentan är lördagen efter läkemedelsberäkningstentan och 2 dagar efter min käkoperation. Det betyder att jag måste skjuta upp min operation två veckor eftersom veckan efter det har jag en till tenta. Så för tredje gången måste operationen skjutas upp, två utav gångerna var det läkaren som var sjuk. Kommer aldrig få göra den där jäkla operationen. Nu ska jag ringa dit och tjafsa med dem om att få till en ny tid, suck.

Har just sett på Grey's Anatomy och kan inte bestämma mig för om de har spårat ur eller inte. mer patienter och sjukdomsfall, mindre strula runt med alla. Synd att det inte är jag som bestämmer.

Grinig

Vad är det för fel på vissa personers färgsinne? Vad är det som driver någon att färga hela sin blogg rosa med glittriga saker som rör sig. Mina ögon fräter sönder. Dessutom om du ska försöka läsa skiten så är det med en font som är så svårläst som möjligt, helst skrivstil.

Så här tror jag att det kan ha gått till:
Ja nu äntligen ska jag designa om min blogg, hur ska jag få den på ett sånt sätt att folk vill läsa den och jag hamnar på aktiva listan?? Jo jag vet!!!!!!)="/¤/()="¤/"¤/(½!!!! Jag färgar hela skiten i olika nyanser utav rosa och färger på den färgskalan, sen gör jag texten i en obegriplig svårtolkad text så folk får anstränga sig att läsa den dvs de stannar kvar längre hos mig. Och sen för allt ska bli extra fint fyller jag hela inlägget med glittrande flygande saker så att den svårlästa nej förlåt fina texten blir ännu mer oförstålig pga alla saker som flyger omkring. Men nu har jag fått bästa idéen utav allt! Jag gör om muspekaren till ett glittregn så attt allt blir ännu finare... jaaaaaaaaaaaa!!!

Ta det med en nypa salt, jag är grining och less och låter det gå ut över folk som inte råkar ha samma färgsinne som mig. Absolut får ni ha vilken jäkla färg som helst på eran blogg, men tyvärr så vill inte jag läsa den pga utav det. Men det finns säkert många andra som vill det och tycker om erat designval. Jag ber om ursäkt om någon tar illa vid sig. Och ja jag vet, jag har en tråkig design med tråkiga färger. Men jag gillar det och ber ingen annan göra det.

Tired

Väckarklockan började spela kl 10, men av någon anledning kom jag inte upp ur sängen fören vid 11. Så sjukligt trött. Men har inte tid att sova bort hela dagen eftersom idags skall detta hinnas med:

(x) Kolla igenom alla åhörarkopior ifrån föreläsningarna inför frågestunden vid 13. Kollade kanske igenom två stycken?
(x) Springa ned på posten köpa kuvär och frimärken och posta min ansökan till jobb på pressbyrån. Vad är det för fel med mail? Uppskutet pga bil.
() Åka buss till sjukhuset för att ta bcg-vaccinet (tbc) kl 13. Yeh! Gnällde till mig bilen annars hade jag dött, för vacinationen var imorgon och inte idag!!! ÅHhh!!.
(x) Ta mig till campus för frågestunden kl 13 (orka gå ifrån sjukhuset till skolan? Nej?!) och träffa Marie för att försöka plugga. Tack gode gud jag hade bilen.
(x) Hem och dö (plugga?).

Kl 11.40, dags att försöka sätta igång då. 

Home agin

Nu är jag hemma efter att Lisa fått släpa ut mig och Robert, får skylla dig själv när det är så nice att vara hos dig ;)

Jag, Robert, Lisa, Charlotte och Johan har sett oss igenom Hitta Nemo med pauseknappen i högsta hugg. Vi hade mycket att prata om så det var till att stoppa filmen titt som tätt. Tror det kommer blir roligt på fredag iafl, lite singstar, giutarrhero (?), lite folk och skönt häng. Hoppas vi kan vara hos Jonathan bara, vill inte ha en jätte fest utan ha roligt med folket bara, får se vad det blir av allt ihop. Har dock ingen nyckel till Jonathan och han kommer vid 22 till stan, så får se om vi börjar hos Lisa och förflyttar oss till han sen. Aja, det löser sig. Ska klara av tentan först. Men fasiken att Nicklas hade helgtjänst och som han sa, all blame on my parents att jag skulle fylla år nu i helgen haha. Men vi får ta det en annan gång och han får ha kul i skogen.

God natt

Hitta NemoEfter en dags hård pluggning förtjänar jag en pause. Ska nämligen hämta upp Robert och Victor och dra till Lisa för att titta på Hitta Nemo. Är grymt godissugen så det kanske blir en tripp förbi Kvantum också. Får se hur mycket som orkas.

Måste planera lite inför helgen också, fyller ju år och allt. Men har ingen lust med världens fest eftersom vi inte har någonstans att vara. Utan jag har mer lust att dra ihop alla och käka tårta och sen hitta på nått kul. Få se vad jag ska klura fram, orkar inte eftersom allt jag tänker på är tentan på fredag. Sen måste jag börja plugga direkt efteråt och 4 veckor framåt eftersom vi inte får reda på resultatet fören efter 3 veckor och omtentan är om 4 veckor. Så det är lika bra att förbereda sig på engång.

Brevbäraren

Nuförtiden längtar jag tills kl är ca 12 för då kommer posten! Säger ju det, internethandel borde ha som varningstext; kan ge ett beroende.

Det här hade brevbäraren med sig idag:

image431
Min första födelsedagspresent (från mig själv), den innehöll det här:


image432
Armbandet Never Give Up ifrån One of a kind

image433
Min hand ser död ut haha

Knäppa namn

Åhh så töntigt, men kunde inte låta bli..

DITT ROCKSTJÄRNENAMN (första husdjur & nuvarande bil) : Sussieaudi
DITT SKURKNAMN (favorit glassmak, favorit kaka) : Chokladkladdkaka
DITT PILOTNAMN (första bokstaven i förnamnet, Första tre bokstäverna I ditt efternamn) : Lhol
DITT DETEKTIVNAMN (favoritfärg, favoritdjur) : Brunkatt
DITT TV-SÅPA NAMN (Mellannamn, stad där du föddes) : Anna Maria Umeå
DITT STARWARS NAMN (De tre första bokstäverna i ditt efternamn, de två första bokstäverna i ditt förnamn) : Linho
SUPERHJÄLTENAMN ("Den/det" + din andra favoritfärg, favoritdricka) : Den bruna coca-colan
VITNESSSKYDDS NAMN (mammas och pappas mellannamn) : MariaGudrun StigAnders
DITT NAMN SOM VÄDERPRATARE PÅ TV (Din 6:e klasslärares efternamn, En stad som börjar med samma bokstav) Grundberg Göteborg
SPIONNAMN (Din favoritårstid/månad, en blomma) : Juliblåklocka
SERIEFIGURSNAMN (favoritfrukt, ett klädesplagg du har på dig nu + "ie" eller "y") : Vindruvefleaceie
HIPPIE NAMN (Vad du åt till frukost, ditt favoritträd) : Friteraderäkorek
DITT GANGSTA NAMN (första 3 bokstäverna från ditt första namn+izzle) : Linizzle
DITT ARAB NAMN (två första bokstäverna i ditt första namn, tre sista bokstäverna i ditt mellan namn och de fyra första bokstäverna i ditt efternamn) : Liriaholm
DITT SPÖK NAMN (svarta och namnet på ditt/dina/föredetta husdjur) : Svarta Sussie

Traggla

Pa har just tvingat mig igenom 25st muskler. Gosh det bara snurrar i huvudet utav alla muskler, varför kunde vi inte bestå utav en enda? Men så enkelt kan vi inte ha det. Försöker så gott det går iafl inför tentan på fredag, mer än så kan jag inte göra.

Så nu blir det till att försöka ha självdiciplin och tvinga sig själv att plugga fast det känns tungt. Pas tips var att plugga en timme och göra nått annat en timme eftersom jag blir så snabbt raslös.

Gahh jag vet för mycket och det kliar i fingrarna att skriva ut vad jag tycker och tänker, men jag har  l o v a t  att låta bli...


Owl

Gosh, kan jag sluta hitta saker som jag vill köpa hela tiden. Är livrädd för internethandel då det är bara att slösa bort pengar med några få knapptryck. Men jag är kär! Jag vill ha!Min underbara lillebror (med lite påtryckningar ifrån mig) beställde den till min födelsedag på lördag! Lycka!

Glasbit

När jag hoppade ut ur duschen nyss gjorde det ont när jag skulle ta på mig sockan, det visade sig att jag hade en glasbit i foten sen bilolyckan igår. Den gjorde inte mycket skada driekt, den var så liten. Det svider mest på foten nu, men det läskiga är att det hela tiden slår mig det kunde varit vi, hade vi kört 50m längre fram hade det varit vi...

Saker som kan förändra ens liv händer på en ögonsblickssekund. Du hinner aldrig reagera innan det är försent. Som Nicklas berättade igår att de missade en älg utanför Kiruna med 2-3m. Livet hade kunnat tagit en drastisk vändigt precis då, vi hade kunnat kört 50m längre fram, Nicklas hade kanske inte hunnit väja.

Snö

Man brukar ju säga att snön kommer och töar bort 3 gånger innan den lägger sig och stannar för vintern. Just nu snöar det för fjärde gången vilket betyder att nu ska snön vara här för att stanna. Jag hoppas värkligen på det då det är så sjukt fult utomhus mellan löven har fallit och snön har kommit. Lika fult som på våren innan all snö har smält bort och det gröna har kommit igen. Bara brunt och fult. Nog om det!

Käkade Asia Wok med ma vilket var nice, jag går fortfarande som barn eftersom jag alltid får en klubba efter maten. Det är bara fördel med att vara barn, man får betala lägre priser på biljetter och liknanade + man alltid får nått gott efteråt.

På lungmotagningen så fick jag vänta en liten stund eftersom vi var ca 10st ifrån sjuksköterskeprogrammet som skulle ta PDD innan ricktiga vaccineringen på onsdag BCG. Det gjorde mest ont när hon ska spruta in vätskan, inte själv sticket. Så jag fick en fin svullnad efter vätskan eftersom den las precis under översta hudlagret överhuden. På onsdag avgör dem om jag har tbc eller redan har ett naturligt vaccin mot det, vissa kan få det om man är ute mycket i natuer och kommer ikontakt med mycket djur.

Nu ska jag försöka hitta nått gott och äta medans jag ska titta på Hitta Nemo som jag fick låna utav Jonathans föräldrar. Sen ska jag plugga, panik panik.

PPD-tagning

Så, käre ma väckte mig med att ringa och jag i mitt förvirrade tillstånd tyckte det ringde hela tiden eftersom min lillebrors kompis hade ringt tidigare på morgonen. Han måste trott jag var knäpp haha, sa nog inte ett ord vettigt.
Iafl så tyckte ma vi skulle käka på vår stammis Asia Wok och det kan jag ju inte tacka nej till.
Så jag ska möta upp henne på stan om 1h och käka innan jag ska till lungmotagningen och ta en ppdtagning. De ska kolla om jag har tbc innan de vaccinerar mig mot det på onsdag. Nödvändigt ont, men all blivande sjukvårdspersonal måste vaccinera sig mot tuberkulos då det har börjat kommit så smått tillbaka till sverige igen.
Jag kan iafl skryta med ett ärr efter det haha, få men för livet ifrån utbildningen (^.^)

Bilolycka

Min inlärda sekretesslagar bankar på min hjärna, du får inte lämna ut någon information alls som kan spåras till personen i fråga om personen ej har godkänt detta.
Men nu vet jag inte namn eller någonting annat personligt, det enda jag vet var att jag kom fram som första bil till en bilolycka ikväll tillsammans med jonathan och får fortfarande inte bort lukten utav blod ifrån mina händer och mina knän darrar än.

 Frontalkrock på E14 utanför Järpen

En trafikolycka inträffade vid 19:45 i söndagskväll på E14 mellan Undersåker och Järpen i höjd med Slagsån.

En 45-årig kvinna som färdades från Järpen mot Åre girade och körde på en älg som kommit upp på vägbanan. Bilen sladdade över i fel körfält och frontalkrockade med en mötande personbil.
Den 24-åriga kvinnan i mötande bil klarade sig undan med smärtor av bilbältet, medan 45-åringen fick transporteras till Östersunds sjukhus med ambulanshelikopter.
45-åringen var vid medvetande när helikoptern lämnade olycksplatsen, enligt Östersundspolisen. 24-åringen kunde för egen maskin åka in till sjukhuset.
E14 var under en tid helt avstängd för trafik när ambulanshelikoptern landade intill olycksplatsen.
Jägare har på söndagen eftersökt den skadade älgen

45år? Så mycket som hände men så lite man vet. Hon var mest oroad över hur det hade gått för alla andra medans jag jobbade på att stoppa blödningen ifrån pannan. Har aldrig sett ett så grovt sår, men jag reagerade inte ens på det.
Nu kommer jag inte ens ihåg vad som skedde runt om, det enda som fanns just då var den 2m stora platsen kring bakluckan på hennes bil. Jag märkte inte ens att den andra bilen började brinna som jag fick höra efteråt.

Jag förtstår inte vad torbjörn sa så vi skulle få åka igenom vägspärrarna, att brandbilen flyttade sig för oss. Tur var väll det så vi hann till stan i tid så Jonathan hann med tåget till Luleå, fast det var nog det han sa till branmännen som fick dem att flytta på sig.
Underligt hur man reagerar igentligen, för när jag sprang mot den bilen kvinnan satt i när jag sett allt var ok med de i de första bilarna tänkte jag inte ens en tanke på att jag kunde få se något hemskt. Jag bara sprang.

Roligast var när hon sa sen när allt lugnat sig lite; nu vet jag vad jag ska göra, jag ska röka. Det blev inte lika allvarligt då, ok men hade jag skrivit på en tenta att jag lät "patienten" röka hade jag nog fått underkänt haha.

Tack och lov gick allt ok, men otäckt. Det kunde gått värre.

Gamla goda tider

image429

De som ägde VD-lektionerna, Jag, Nicklas & Natalie på våran studentbal i våras.

Pluggpause

Har plöjt igenom hela matspjälkningssystemet + halva resp systemet sen 12 idag. Jag tycker jag är värd en liten pause, får passa på att sno Jonathans dator medans han duschar haha, tjuvaktiga mig.

Anledningen till att jag fick lite eld i baken var att Marie som jag hade tänkt slå mitt kloka huvud ihop med i veckan innan tentan på fredag skrev att hon hade renskrivit allt osv. vad hade jag gjort? Typ ingenting, bara ojat mig om att det är så mycket. Så nu får jag skärpa mig och försöka endå, ta en sak i taget fast det är så mycket att det blir tråkigt. Ska bli nice att diskutera med någon annan om saker jag inte förstår mig på osv.

Fasiken nu kom jonathan tillbaka ifrån duschen, mm han luktar gott. Han vill nog ha tillbaka sin dator nu...

Charmtroll

Jonathans kusin var ute på krogen här i åre igår. Charmig som han är hade en tjej kommit fram och frågat honnom vilket program han gick på universitet. När han förklarade att han gick sista året på transport (gymnasiet) så sa hon att hon gillade lamkött så det gjorde inget. Eftersom hans mamma har får hemma så svarade han självklart på engång: Vad bra, för vi har får hemma. 

Väl hemma igen kom han ju på vad hon menade, han ältar det fortfarande hur korkad hon måste ha trott han var, vi andra tycker det är gulligt och ett gott skratt förlänger ju livet haha.

God Morning

Jag som tänkte starta dagen med ett långsamt uppvaknande i sängen tillsammans med Jonathans bärbaradator och trådlöst nätvärk, men tyvärr är det frukost nu och jag måste pina upp min kropp i kylan. Avskyr att frysa.

Den dagen som de har byggt ut de trådlösa bredbandem tex 3, tele2 oxh telia så att det fungerar i norrland (under 1/mbt räknas inte!) då ska jag genast hänga på. Då ska jag köpa mig en mac och med mig den överallt. Älskar att skriva och skulle jag behöva välja mellan tv eller datorn för resten av livet skulle valet falla på datorn.

Nu ska jag springa ned (iafl gå) och käka frukost. Varför lyckas altid jag vara sist haha?

Syskonen Baudelaires olycksaliga liv

(Lemony Snickets A series of Unfortunate Events) Amerikansk-tysk komedi från 2004. Syskonen Baudelaire råkar ut for idel gruvligheter efter det att deras föräldrar omkommit i en mystisk brand. Deras första förmyndare blir greve Olaf som bara vill åt familjeförmögenheten. Han har inga som helst moraliska betänkligheter och tänker ta livet av sina skyddslingar for att nå fram till målet. I rollerna: Jim Carrey, Emily Browning, Liam Aiken.

Ja vad säger man? Snyggt gjord var den iafl. Men tyvärr allt för lik filmer som släkten är värst för att vara bra, det går aldrig bra för dem! Olycka på olycka sker som tar vid där den andra slutade. Jag blir irreterad på sånt och blir bara stressad över upplägget.

Men jag imponeras utav hon som spelade Violet, storasystern. Hon var ricktigt bra och jag undrar vad hon har spelat i mer för jag har aldrig sett henne i något. Annars var rolllistan imponerande som bla Jim Carrey och Meryl Streep, fast Carrey kan få en att vilja ta livet av sig ibland, han blir lite påfrestande och överdriven imellan åt.

Lemony Snickets berättelse om syskonen Baudelaires olycksaliga liv

Men att se den för att den är snygg och lite oavnlig film kan ju vara något.

Holes

"Åhh, den här har jag sett förut, det är en sån där typsik familjefilm, bradålig."

Sa Jonathan när vi kikade på 5:an obligatoriska familjefilm på lördagseftermiddagen, perfekt att fördriva tiden för att slippa tänka på sin kurrande mage då man glömt bort att nått på dagen haha, men väntan är värt då Joanthans mamma alltid lagar god mat.

Iafl tillbaka till filmen så var den ju lite små mysig. Den handlar som titeln antyder om hål, hål som grabbar i ett läger för kriminella gräver dag ut och dag in för att stärska karaktären. Men som vanligt så är det ju en annan anledning till att de gräver, eftersom föreståndarna för lägret alltid har onda avsikter om att utnyttja till egen vinning.

Alla skådespelare var inte helt värdelösa som var ett stort +, det brukar inte vara så i sånna här filmer. Men de lyckades få in poänger och den var underhållande, fast vi såg bara början och slutet. Mer behövdes inte.

Grapes

Har aldrig ätit vindnruvor förut för det var så sjukt jobbigt med alla äckliga kärnor och så smakade de övermogna.

Men eftersom godis inte är så jäkla nyttigt att trycka i sig i stora mängder så måste man försöka hitta en ersättare.
Naturgodis funkar sisodär, gott ett litet tag sen blir man less på det, samma sak med nötter. Jag måste hitta något som man kan äta i lika stor mängd som godis och andra onyttigheter.
Frukt i allmänhet är inte så gott, gillar inte smaken på det mästa, men de kärnfria vundruvorna. Jag hittade min ersättare till godis. Har du tagit en så kan du inte sluta fören allt är uppätet. Så gott! Har bara ätit gröna förut och intte vågat mig på de blåa, men nu i helgen så var jag ju tvungen då endast dem fanns att tillgå. Och jag är fast, i ett nytt beroende, iafl ett som inte innehålller socker och färgämnen.

Snowflake

De har snöat av och till de senaste veckorna men inget har legat kvar länge. Men igår kom det värkligen mycket och nu håller jag tummarna att de ska ligga kvar över min födelsedag. Det brukar betyda en bra dag då, det blir så mycket mysigare.

Jonathan har äntligen fått ihop skotern igen efter att en bult spräckte hmm... cylindern? Iafl har han nu invigt årets skoteråkning och kom in med ett brett leende. Pojkarna här har förtvivlat försökt köra på den lilla snö som finns, det ser dystert ut på töfronten. Det är plusgrader ute igen, jag som vill ha vinter nu så man slipper se allt fult ute när löven fallit ned.

Nu ska jag fortsätta plugga och hänga med min honey, och nu hörde jag de ropa att regnet har övergått i snö!

HeroesEfter lite trix har jonathan fått igång avsnitten utav Heroes. Jag har aldrig haft tid och ork att följa ännu en serie på tv. Därför älskar jag att man kan fixa boxar eller avsnitten själv. Då kan man se när man själv har tid och ork + att du inte behöver vänta på nästa vecka innan du får se uppföljningen om det blir spännande.

Iafl så värkar serien väldigt bra! Blev imponerad så nu när jag har sett alla avsnitt av The OC så har jag fått en ersättare. Me like it! Speciellt japanen Hiro fångade mitt hjärta, vilken skön karaktär!

Balbilder

Facebook är nått bra igentligen, fick nämligen två nya bilder som jag inte hade förut ifrån våran studentbal.


Jag och Jonathan


Emile + date, Charlotte och Pilis, Jag och Jonathan, Tuld och Anton.

Pornalizer

Om

Linn

hade gjort porr hade hon hetat

Sandra SinfoxTänk vad roligt man kan ha det, Jonathan hittade lite fun på Hamsterpaj.
http://www.hamsterpaj.net/kul/pornalizer.php

Suprise

Igår kväll när jag stod och borstade tänderna som bäst hörde jag en röst ifrån hallen "Är Linn hemma?".
Honey hade kommit hem! En dag förtidigt och precis som förra gången lät han bli att säga nått och överaskade mig istället, underbara ting. Så för mig är det lördag idag eftrsom han brukar komma hem på fredagar inte torsdagar, men eftersom det var alla helgons dag så fick de ledigt en dag tidigare. Sånt tycker jag om!

Så nu har vi dragit upp till duved och hem till honnom där hela tjocka släkten är, nej inte alla men en del. Bilen resan upp har jag skrattat och gråtit mig igenom. Tog med mig mina skivor sen jag var 13-15år och sjöng med bland massor av låtar jag hade glömt bort men älskar fortfarande. Så det var en nostalgitripp igenom; Nirvana, Imperiet, Ebba Grön, Sex Pistols, Tears of Fears, The 69 eyes och diverse andra artister,

Helgen ska spenderas med att plugga, och jonathan sa då att jag kommer hata Duved eftersom jag alltid pluggar här. Men det är här jag kan plugga som bäst. Så det är bara possitivt.Suprise, Suprise!

Fjällräven

Då har jag invigt min svarta fjällräven för i år (det var tydligen totalt omöjligt att hitta en bild på en svart fjällräven).

Jag och pa var ute på promenad, som jag hoppas kan bli ett stående inslag. Allt beror på hur lat jag är. Iafl så blåser det helt sjukt mycket och fast det inte är kallt så blir det svinkallt genom köldfaktorn.
De som såg mig måste ha skrattat åt mig, en liten sak stor som en köttbulle på mitten som knappt tar sig framåt i vinden. En fjällräven är inte det bästa att ha på sig i vind. Inte i Jonathans bil heller, han klagar alltid på då att han inte ser ut åt höger, jag förstår inte vad han pratar om.

Men utan min fjällräven fast jag blir tjock som en köttbulle skulle jag inte överleva vintern. Finns ingen varmare jacka än den. Kanske för att den är byggd för polarexpiditioner. Men min motsvarighet är att gå till bussen haha.

Tradera

När jag inte har så mycket för mig brukar jag alltid klicka in mig på Tradera och kika runt. Alltid kan man hitta något billigt fynd bland alla miljder annonser.
Men en sak funderar jag på, varför skriver alla vintage med i rubriken på det de säljer?

Jag kikade lite närmare på detta och det visar sig att av ca 2000 annonser med ordet vintage i rubriken så är det endast kanske 150 utav dem som faller under kategorin antikt. Speciellt när man kollar skor annoners och söker på stövlar. Då är var och varannan märkt med vintage fast skon ifråga är den senaste ifrån tex Din Sko. Och så håller det på...

Borde inte svenska folket använda ord man förstår innebörden på?

One of a kinde

Har länge spanat på detta armband ifrån One of a kind på Kyssjohannas hemsida. Men har aldrig kunnat beställa ett då den inte funnits i lager i just den färgen jag velat ha. Rött armband med silverlänk.

Nu när det väl fanns och jag skynndade mig att beställa fick jag lite beslutångest då ett av deras andra armband med en avbild utav en hand på länken är jätte fint också, talk to the hand.
Men eftersom det var den här jag har glott på i evigheter fick det tillslut bli den. Så skynda på innan de tar slut igen!

Jäklar vad jag slösar pengar igen, internethandel är falriga saker. Men jag fyller ju år om nio dagar så jag får skylla på det haha.


H&M

Älskar nya H&M i Östersund efter de byggde om, för i och med det började de ta hem kläder som faktist är snygga och inte det som stockholmarna inte ville ha på rean förra året.
Men trots det så finns typ ett ex utav varje plagg, så till min förtret han jag inte handla denna längre gåra kofta som är prefekt att ha över alla tunikor som annars ser konstiga ut om man har en kort tröja, innan den tog slut.

Därför blev jag glad nu när jag såg att den fanns att beställa på nätet. Så passa på innan den tar slut. Jag har turen att veta att den sitter snyggt då jag testat den i butik. Den gråa kofta jag har nu har noppat sönder helt, skitkvalité. Köp aldrig vanligt ull som är tillhälften mixat med annat matrial, noppar sönder efter första tvätten.

Lite annat smått och gott fick följa med då jag snart fyller år^^

Snygg strumpor att ha under mina höga bruna stövlar + att de är i ull så de ska värma mina stackars fötter i den 30 minusgradiga kylan som kommer. Och ett fint halsband som fixar alla tråkgia outfitts.

Wedding Crashers

Har just spolat igenom större delen utav filmen Wedding Chrashers eftersom jag har sett den förut och ville bara se det roliga och skippa konfliktupptrappningen.

Den är lite småmysig, men samtidigt ganska seg. De drar ner så sjukt på tempot efter inledningen och sen stannar det där tills avslutet. Hur tänkte de när de kom på alla karaktärer i den udda familjen som dessa två grabbar råkade hamna med. Owens och Vinces karaktärer är helt ok, rätt roliga faktist. Men familjen har vi en psykopat brorsa, översexuell mamma, ännu värre dotter och en rätt så normal dotter fast med psyko pojkvän. Den enda som man står ut med är pappan i familjen, finansministern.

Teorin om folk som bara snikar in sig på evenemang är ganska intressant. Jag undrar över hur mycket det förekommer igentligen haha. Dock skulle jag aldrig kunna ljuga om vem jag kände för att vara där på bröllopet. Skulle bli en tomat på engång. Fast en massa gratis mat och dricka + musik är aldrig fel, det kanske är nått man borde testa haha?

Mavala

Polish Mini Colour Reno 91För att dämpa sin aggresivitet (föregående inlägg) fungerar det alltid med att pyssla om sig själv. Bättre självkänsla och lite snyggare, två flygor i en smäll.

Har just upptäckt Mavala, även om jag haft nagellack från dem förut har jag aldrig reflekterat över det eftersom jag hade fått dem i present och inte gillade färgerna.
Kom över en burk i stockholm som jag impulsshoppade när de hade massor precis breved kassan på H&M. Slängde med en i farten då de var på extra pris, 29kr.

Jag har alltid haft svårt för nagellack då jag inte gillar färger som syns, snyggt på alla andra utom mig. Men denna färg  Reno nr 91 är helt underbar! Syns endast lite, precis som jag vill ha det. Det den gör är att naglarna bara blir naturligt snyggare istället för ögonifallande. Helt perfeket.
Och var det inte så att när man sminkar sig så ska det inte se sminkat ut? Varför ska då nagellacket synas?

Uppdatering av !#)="()¤/()"¤(/)"¤

Har ringt x antal samtal nu om hur det ska bli med betalningen. Kunde inte låta det fortlöpa på detta sätt, känner mig sjukt utnyttjad.

Hos käkkirurgen så sa de att det var ok, jag skulle inte behöva betala något även om de sköt fram det till jag fyllde 30. Jag fick för övrigt en ny tid den 5 december. Wow, fick bara vänta 1mån istället för 2.
tandregleringen så var de inte lika sammarbetsvilliga fast de är dem som remissat mig till käkkirurgen och jag gått hos dem sen i april. Min läkare skulle ringa upp mig för det var tydligen hon och jag som måste komma överrens om detta. Vadå komma överrens? Antingen är det en påbärjad behandling eller inte, enligt mig är det så. Det är ju hon som sagt att vi ska göra så här, och det går inte fören de tagit bort tänderna vilket hon remissat mig till och sen ska hon fixa sitt. Är inte det påbärjad behandling?

Får jag inte rätt måste jag gå vidare med det och då kommer jäkla allégatan få sitt. Klantarna från början som sa det skulle växa bort, min läkare på tandregleringen bara suckade och skakade på huvudet då hon såg tänderna. Hon sa det skulle ha behövt göra för flera år sendan. Tack så mycket folktandvården!

Iafl nu har de från tandregleringen ringt och de har flyttat fram mig till en tid innan operationen så de kan sätta plupparna då. För jag kommer få betala efter jul hos dem, så de kommer göra så mycket som möjligt nu innan jul. Tack gode gud för det iafl. Så jag lyckades skynda på processen lite iafl.
Så det som händer är att jag sätter plupparna innan operationen fast jag igentligen ska göra det efteråt, efterosm det är därför operationen görs för att kunna sen sätta pluppar och räta upp tänderna. Men nu sätter de dem redan före och sätter på gummibanden själv sen efter operationen. Så behöver jag bara komma efter jul och ta bort dem och kolla lite. En kostnad mindre.

!#)="()¤/()"¤(/)"¤

Nu får det vara nog! Hade mentalt förebrett mig att jag skulle kunna genom föra operatinen. Men vad händer? De ringer och säger att det blir inget av den pga att läkaren år sjuk, för andra gången! De skjuter upp skiten för andra gången! Problemet för mig är att de sagt ungefär att jag kommer få betala själv efter nyår, och kön som jag slängs tillbaka till är ca 2månader lång. Jag tror jag blir tokig! Operationen går på typ 10 000 som de tycker jag ska betala själv.

Problemet började för ca 7-5? år sedan på folktandvården på allégatan. Jag hade fått en flik över på vänstersida nere som täckte de tänder längstbak. Jag klagade på smärtor då det är svårt att rengöra ordentligt. Jag fick enbart rådet att ha en mindre tandborste och att det växer bort. Nu x antal år senare då mina smärtor kommer ofta pga att två visdomständer trycker på och inte kommer upp pga skinfliken. Det stora problemet är att tänderna framför har vikt sig totalt på kanten, så de buktar in eftersom de ej får plats.
Jag tog kontakt själv och blev remissad till tandregleringen på sjukhuset, struntade i jvla folktandvården som hade mage att boka in mig på ett rutinbesök 3 dagar efter den planerade operationen hos käkkirurgen för att få bort mina tänder som inte kommer upp + sätta pluppar i tänderna hos tandregleringen framför för att räta upp dem. Iafl så sa jag åt dem att de inte kommer se mycket då jag kommer ha stygn och skit i munnen, jaha svarade de, varför då? Berättade att jag struntade i dem och gått driekt då de inte ville hjälpa mig. Jaha, ojojojdå fick jag tillbaka.

Men självklart är det problem på sjukhuset också, var där för första gången i april kanske, de informerar mig om att jag borde fått tandställning men att det var försent nu om jag inte ville betala själv vid årsskiftet. Iafl remissade de mig vidare till käkkirurgerna för att ta bort de bakersta tänderna så de ens ska kunna räta upp de som det är mest problem med. Jag väntade i ca 6månader för att få komma till en läkare som skulle bedöma om han ville göra det själv. Första gången ringde de och avbokade för att han var sjuk, fick vänta ytterligare en månad. Jaha då bestämde han sig för att han kunde operera själv, bokades en tid om ca 1,5månader. Och nu står jag här idag, men en avbokning igen och har hamnat längst bak i kön för väntetider igen. Eftersom det är fullbokat med andra patienter. Och vid årskiftet kommer min frist med gratis tand och läkarvård gå ut, alltså de tycker jag ska betala allt själv.

Så problemet är att detta borde gjorts för 5år sedan! Inte nu! Pga att alla jag kommit till har dragit ut och ut det på tiden, vad väntar de på? Att jag ska hinna fylla så jag måste betala? Jag är så less på att klämmas i systemet!

Jag är rätt så förbannad på min framtida arbetsgivare, självklart skyller jag inte allt på dem, alla kan vara sjukt. Men felet gjordes redan för 5år sedan då inget beslut togs att ta bort skinfliken, då hade kanske tänder kommit upp av sig själv. Och de hade inte blivitt cp. Tänderna på andra sidan håller på att göra samma sak nu, men de kommer itne göra nått fören alla tänder är snea och de måste ta bort dem, fel att göra det inna problemen börjar!!! Vad rä det för fel på människor!!!!!

RSS 2.0