Chokladkaka med kokos
Resultatet blev mer än lyckat! Tänk kladdkaka med kokosöverdrag på, den gick åt snabbt. Ska baka en ny imorgon.
Kaka:
4 ägg
6 dl socker
8 msk kakao
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
180 g smält avsvalnat smör
Glasyr:
1 påse (200g) kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1 ½ dl grädde
75 g smör
Gör så här:
Sätt på ugnen. Smält smöret.
Vispa ägg och socker. Blanda i kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda sist i det smälta avsvalnade smöret.
Bred ut kakan på en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200 graders värme i 15 minuter.
Gör under tiden glasyren i en kastrull.
Blanda kokos, sirap, socker, grädde och smör och låt sjuda ca 5 minuter.
När kakan är klar bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen.
Skär sedan den avsvalande kakan i lagomma rutor.
Åh, vad gott det ser ut/låter! :D
Guud, jag ÄLSKAR såna där kakor, bakade såna igår ;)