Veckans mat

Laxfilé med kokos och lime

Portioner: 4

400-500 g skinn- och benfri laxfilé
2 dl kokosmjölk
1 msk färskpressad limejuice + 1 tsk finrivet limeskal
2 msk finskuren gräslök
rapsolja
salt 
pepparmix

Gör så här
1. Skär laxen i portionsbitar. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm pepparmix. Stek fiskbitarna i 1 msk olja tills de har fin färg och är knappt genomstekta, ca 3 minuter. Ta upp och håll dem varma.
2. Häll kokosmjölken i stekpannan och smaksätt med pressad limejuice, limeskal, 1/2 tsk salt och 2 krm pepparmix. Hetta upp skyn, men låt den inte koka. Tillsätt gräslöken och häll kokosskyn över laxen. Bjud gärna med ris, limeklyftor och sockerärter samt en blandad sallad.


Trogna icakortsanvändare som jag och Jonathan är så får vi hem tidningen buffé hem i brevlådan en gång i månaden. Eftersom vi framförallt gillar att äta mat så är vi ständigt på jakt efter nya recept som verkar lovande. Jag har lagat denna rätt 3gr och bjudit min familj på den och den går hem hos alla! Tar max 15 min att göra om laxen är tinad.

Just nu sitter jag och funderar på vad vi ska äta i veckan. Jonathan är och tränar vilket jag också skulle, men jag fick jätte ont i levertrakten (?) så det blev inte av. Vi ska iafl efter hans träning på maxi för att inhandla maten i veckan. Jag funderar på Kyckling- och champinjongryta som också är busenkelt att göra + tacos då vi har massor av köttfärs i frysen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0