The Other Sister

Denna varma, kärleksfulla och gripande komedi handar om vår rädsla för det som ligger lite vid sidan av det konventionella. Carla är inte riktigt som andra. Trots att hon utvecklats till en klok ung kvinna, vägrar hennes mamma att släppa taget om henne. När Carla blir kär i en kille som är minst lika annorlunda som hon själv, tvingas de av egen kraft att visa att de förtjänar rätten till ett eget livsrum. Det hela utvecklar sig till en sällsynt vacker kärlekshistoria.

The Other Sister eller Den första kärleken som den heter på svenska.

Det här är den enda filmen som får mig att gråta. Har varit på jakt efter den länge då den ej säljs längre, men på tradera för 9kr så var den min, efterlängtad.

Att göra en film om två stycken förståndshandikappade ungdomar känns iafl för mig svårt, etiskt utan att förlöjliga dem och ändå inte göra filmen alltför onaturlig. Men i denna film så fokuserar man på den mänskliga rättigheten att få känna lycka och kärlek, oavsätt om du är ""normal" eller anorlunda.
Visst den kanske blir lite för puttinuttig i någon schen men det får man väll ta när resultatet är så fantastiskt. Skådespelarnas tolkningar utav karaktärerna är helt fantastiska, du blir lycklig i själen utav den.


Kommentarer
Postat av: Ahå

Riktigt sjukt underbar röst:)

2008-01-10 @ 20:46:38
URL: http://superahoe.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0