Första föreläsningen


Var hyffsat flummig. Försök sätta en riktlinje för vad Omvårdnad är så gör du det bra. Men föreläsaren var intressant och rolig som gjorde ett stort ämne lite begripligare. Känns som att allt är ingetligen att lita på sitt förnuft. Som att man inte rycker av någon sina byxor om man inte frågat om det är ok först (förutom om det gäller för liv och död). Men som sagt, alla säger att första tentan är sjukt flummig och filosofisk då den går ut på etik, moral och omvårdnad. Det börjar pirra lite i magen faktist.

 Lite panikångest över den 11 böcker tunga obligatoriska litteraturlistan infor denna kurs på 7,5p. Har ratat ut alla utom 4:a stycken därutav 2 som jag kommer använda alla 3:e åren och två stycken jag måste ha inför tentan. De jag ska ha alla tre åren är en 1000sidor tjock bok om våra lagar, du läste rätt. Vi har en egen regelbok haha. Den andra är om hur man skriver vetenskapliga rapporter och uppsatser. Lär nog behövas lite hjälp. De två jag måste ha inför tentan ska jag köpa begagnat utav en äldre student eftersom jag endast behöver dem till denna kurs. Ska sälja dem vidare sen till nya T1:or. Resten måste jag införskaffa lite senare, men det får bli ett senare problem.

Nu ska jag läsa vidare på "Luftslottet som sprängdes". 3:an i Män som hatar kvinnor serien. Den är sjukt intressant än så länge. Författaren varijerar sig från varje bok så det känns som man läser något nytt hela tiden.

Sen ska jag titta igenom gruppuppgifterna som ska börjas med nästa vecka och se om jag kan förbereda mig för något.

Omslagsbild: ISBN 9789147084203, Författningshandbok 2007Omslagsbild: ISBN 9789144004174, Rapporter Och UppsatserOmslagsbild: ISBN 9789144027494, Att förstå vårdvetenskapOmslagsbild: ISBN 9789144016894, Etik i arbete med människor
1.                             2.                            3.                            4.

1. Författningshandbok 2007 (våran lagbok)
2. Rapporter och uppstatser (hur man söker, läser och skriver vetenskapliga rapporter)
3. Att förstå vårdvetenskap (vad omvårdnad är)
4. Etik i arbete med människor (moral och etik)

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0