Movies

Jag och Jonathan har längtad efter att ha en ricktig myshelg med en massa filmtittande som vi så ofta hade förut innan lumpen kom i vägen för sånt vardagligt. Därför var det ett ypperligt tillfälle att hyra en massa film då videoteket hade 20kr på alla filmer pga deras 20års jubileum. Vi hyrde och såg:

Ocean's Tirteen

Både jag och Jonathan gillade eleven och twelve, men har inte haft tillfälle att kolla på thirteen.
Den var anorlunda i upplägget än sina föregångare till sin nackdel, men till fördel så var den mycket mer lättsam och rolig. De fokuserar på rappa repliker och roliga inlägg. Inget är igentligen ricktigt logiskt, bara underhållande.

Danny Oceans kompis Reuben Tishkoff blir lurad av Vegas mest hatade affärsman, Willy Banks, och stryker nästan med på kuppen. Ocean och hans gäng beslutar sig för att få Willy Banks på fall, med hjälp av deras gamla fiende Terry Benedict. Det handlar inte om pengar. Den här gången är det personligt.

Klart sevärd om man gillar snabba kast i en film.



Shooter

Sugen på mer action så hyrde vi också shooter som värkade vara bra. Det var den också men långt ifrån top 10 listan.

Här är det en fd prickskytt innom armen som blir tillfrågad att göra en analys om hur presidenten skulle kunna bli skjuten. Sagt och gjort så gör han det och blir själv misstänkt på kuppen för dådet.
Nu gäller det att gömma sig så fort man kan, sikta ordentligt och ta reda på vem som satte dit han. Hur djup är gropen?




Min Granne Totoro

Mina ögon blir stora som en hundvalp och jag låter ungefär som en liten hjälplös fågelunge när jag ser på sånna här filmer. Min älsklings genre, animerade japanska barnfilmer. Finns det nått underbarare?

Här är det reggisören till Spirited Away och Det Levande Slottet som bägge ligger på min topp 10 lista som gjort denna film för 20 år sedan, men nu kommit ut som dvd. Med glädje slet jag jag den ifrån hyllan och hyrde den.

Min granne Totoro handlar om de två systrarna Satsuki och Mei som flyttar med sin far till en charmigt förfallen kåk på den japanska landsbygden, i närheten av det sjukhus där deras mamma vårdas. En dag när lillflickan Mei ger sig ut på upptäcktsfärd träffar hon en enorm kattliknande heffaklump som bor i grannträdets rotsystem.


Väsen som ser ut på dessa sätt för mitt hjärta att smälta. Jag försvinner in i regissören Hayao Miyazaki och vill aldrig mer komma ut igen.
Men som sagt, filmen är speciell och för många är den ett meningslös dravell utan något vettigt innehåll. Men för andra är det som balsam för själen, som för mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0